Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 217)
 • Auteur
  Berichten
 • Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217
  In reactie op: Val, Voor het lezen #31054

  Een opvallende cover die past bij de titel, een vallende persoon, afbrokkelende, dus vallende stenen.

  Ik heb nog nooit iets gelezen van Toni Coppers maar hoor lovende verhalen over zijn boeken.

  Ik ben benieuwd wat ik al die tijd heb gemist en verwacht een spannend meeslepend verhaal dat ik haast niet weg kan leggen.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  Spanning: 8 punten, omdat het niet het hele boek constant heel spannend was.
  Plot: 9 punten, omdat het zo knap is opgebouwd consequent historisch

  Leesplezier: 9 punten, omdat er zelden een historische thriller voorbij komt van deze klasse.

  Schrijfstijl:9 punten, omdat deze uniek is

  Originaliteit: 9 punten, omdat ik weinig historische misdaadboeken ken

  Psychologie: 8 punten, omdat er weinig psychologie in zit maar dat klopt ook wel, het is geen psychologische roman.

  Gemiddelde beoordeling: 8,6 punten een 9- dus

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De plot

  Wat vind je van het plot? Het begin van het verhaal neemt je gelijk mee terug in de tijd, daarna zakt het voor mijn gevoel wat in, er gebeurt erg weinig.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Het verhaal zit chronologisch in elkaar, de gebeurtenissen volgen elkaar op. Af en toe een terugblik naar de jeugd van Henri.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Het werkte wel toe naar een een ander einde dan in eerste instantie werd verwacht, maar dit had ik niet direct verwacht, maar een grote verrassing was het niet.
  Algemeen

  Vond je De terugkeer een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Vooral het begin vond ik erg sterk, later vond ik het toch wat inzakken, wat te rustig, haast saai.
  De terugkeer is feitelijk een historische misdaadroman. Is dit een genre dat je in de toekomst meer zult gaan opzoeken en lezen? Historische misdaadromans/thrillers/detectives komen niet veel voor, ik lees ze graag. Door mijn vader heb ik dit genre leren kennen. Cadfael, Maigret.
  Vind je de schrijfstijl van Mark Cloostermans prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Het is in principe een goede begrijpelijke schrijfstijl maar er worden veel historische (en Vlaamse) termen gebruikt en die nieuwsgierigheid maakte dat ik af en toe wat opzocht.

  Stel….Mark Cloostermans vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Dit boek is een historisch boek en neemt je mee terug in de tijd en doet je verwondert staan hoe het er toen aan toe gingen.

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Het historische aspect van het boek met de bijzondere schrijfstijl van Mark Cloostermans maken het boek absoluut uniek.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Mark Cloostermans mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Ik zou proberen de aandacht van de lezer vast te houden door iets meer actie toe te voegen in het midden van het boek/verhaal.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Ja Henri moet zijn draai vinden terug in Turnhout, heeft nog geen idee van hoe nu verder, aan het eind is hij zelfverzekerder en weet hij zeker dat zijn thuis daar niet is. Ook Clara ontwikkelt zich tot een zelfbewuste vrouw.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Niet echt. De personages staan nogal ver bij me vandaan.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik zou Henri iets meer pit willen geven, maar dat komt vast nog wel.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Absoluut, heel erg knap gedaan. Het blijft ook heel consequent
  Kun je de schrijfstijl van Mark Cloostermans specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Meeslepend, Vlaams, historisch.
  De terugkeer is het eerste deel van de serie Conscience van Mark Cloostermans. Ga je na het lezen van De terugkeer de volgende delen van deze serie ook lezen? Ja zeker

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  Ik zie dat ik hier nog niets had ingevuld, zal het dan nog snel doen.

  De cover is prachtig, passend bij een historische thriller.

  Ik verwacht een bijzonder boek, een beetje zoals de beroemde historische thrillers als Caedfal of Maigrait.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  Het boek is binnen, straks op mijn e-reader zetten.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  Wat een ontzettend leuke schrijfstijl. Omdat het even duurde voor het boek kwam was ik in een ander boek begonnen, een vrij dikke pil, dus deze week begonnen in ‘De terugkeer’. Wat een bijzondere stijl en heel meeslepend, ik ben gelijk weer terug in de tijd. De combinatie van Belgische en historische woorden maken het volstrekt bijzonder maar wel heel fijn lezen.
  Bijzondere citaten: Het treinstel slaakt een metalen zucht. of deze is ook mooi Het uitzicht, een gigantisch speelterrein voor de ziel die hier uitwaaierde en naar zichzelf terugkeerde.
  Bijzondere woorden: Riposteren, Hippomobile b.v.
  Ga snel verder lezen!

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De complimenten voor de schrijfstijl. Hoe is uw manier van schrijven? Ik kan me voorstellen dat je eerst grof het verhaal schrijft en dan herschrijft zodat je echt in die historische tijd zit. Volgens mij veel research, kende de hippomobiel bv niet. Maar wie weet heeft u wel een andere manier om terug te gaan in de tijd, ik hoor het graag.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De cover is donker en ademt daardoor iets duisters uit en sluit goed aan bij het historische karakter van het boek.

  Verwachtingen, ik ben heel benieuwd historische thrillers en zeker Vlaamse zijn vrij schaars. Ik verwacht een spannend boek die in het verleden speelt. Ben benieuwd naar de schrijfstijl van deze voor mij onbekende schrijver. De toevoeging literair maakt mij extra nieuwsgierig, in hoeverre voldoet het aan mijn verwachtingen van literair?

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De mail met de link naar het e-book is ontvangen, maar net geprobeerd en hij geeft een fout is opgetreden. Hij opent niet, niet in Chroom en niet in internetexplorer. Het moet wel een heel bijzonder boek zijn, behekst zeker?

  Heb gereageerd, hoop dat ik morgen nieuwe link krijg.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  epub is ontvangen inderdaad. Heb gewerkt vandaag en vanavond vergadering dus nog niet aan toe gekomen om dit te melden. Ik ben heel benieuwd zeker nadat ik het interview heb gelezen.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  Ik heb de e-pub ook nog niet. Ben benieuwd.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  Spanning: 7,5 punten, omdat het voor mij niet echt om de spanning ging.

  Plot:9 punten, omdat de opbouw goed in elkaar zat, duidelijk met een begin en een einde

  Leesplezier: 8 punten, omdat ik het jammer vind dat het boek uit is. Geen 9 omdat ik toch op een of andere manier wat moeite had met het boek doorlezen en uitlezen.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het een prettige schrijfstijl is met voldoende humor

  Originaliteit: 8 punten, omdat boeken waarin je meegenomen wordt in het onderzoek en aangespoord wordt om zelf mee te denken vrij bijzonder is.

  Psychologie: 8 punten, omdat de ontwikkeling van de personages er duidelijk in zit en dan met name Neli.

  Gemiddeld een 8,08.

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De plot

  Wat vind je van het plot? Het plot zat goed in elkaar, chronologisch dat maakt het prettig te lezen.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Chronologisch op gebouwd, je krijgt steeds een stukje van de puzzel. De ene keer vanuit het perspectief van Neli de andere keer vanuit Hamer.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Dader en mededader(s) zijn al snel duidelijk het gaat hier duidelijk om hoe en waarom en wat is de exacte connectie. Kloppen de ideeën van Hamer? Klopt het dat die en die ook betrokken is en heeft die er ook mee te maken. Een puzzel waarvan de stukje op het laatst in elkaar vallen.

  Algemeen

  Vond je Zonder genade een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?. Ik moest er even inkomen en even nadenken hoe was dat ook al weer met dodenstoel maar daarna las het als een boeiend verhaal. Toch heb ik er langer overgedaan dan ik normaal over een boek doe en dat vond ik toch wel raar. Maar misschien lag het aan mij.
  Vind je de schrijfstijl van Johan Andersen prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? De schrijfstijl is prettig met humor erin en leest het lekker weg, maar om de puzzel te kunnen oplossen moet je wel je aandacht erbij houden, anders mis je een stukje.
  Stel….Johan Andersen vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Dit boek is een spannende puzzel die je aanspoort mee te puzzelen.

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Het als het ware meelopen met Hamer en Neli alsof je op de achtergrond mee helpt de zaak op te lossen.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Johan Andersen mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Vooral doorgaan met schrijven. Er is nog genoeg stof voor een nieuw boek over Hamer en Neli, een vervolg misschien?

  Wilma
  Bijdrager
  Post count: 217

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Ja Neli ontwikkelt zich tot een ‘geheim agent’ en dat proces wordt goed beschreven en kan je goed volgen. Hamer ontwikkeld zich wat minder in dit verhaal maar de relatie tussen Neli en Hamer verandert in een meer diepe vriendschap, een respect voor elkaar.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Neli en Hamer hebben wel een speciaal plekje in mijn hart. Als ik moet kiezen dan zou ik voor Neli gaan.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Er hoeft niets veranderd te worden, Johan Andersen heeft subtiele veranderingen aan de personages gedaan en daarmee mijn beeld bijgesteld van de personages. Knap gedaan.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? De schrijfstijl past bij het verhaal, spanning, puzzelen, humor en dat is precies waar het om draait bij observeren, uitvogelen wat er aan de hand is en wie wat is. Snelle actie past niet.
  Kun je de schrijfstijl van Johan Andersen specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Gedoseerde spanning. Het is niet echt meeslepend. Een meeslepend boek lees ik in een weekend uit, dit heeft me langer geduurd dan ik had verwacht.
  Zonder genade is de tweede thriller van Johan Andersen die is verschenen, ga je na het lezen van Zonder genade zijn debuutthriller Dodenstoel en eventuele volgende boeken ook lezen? Ik heb dodenstoel als gelezen en ik zie duidelijk ontwikkeling dus ik kijk uit naar zijn volgende boek.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 217)