Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 165)
 • Auteur
  Berichten
 • Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Spanning: 7 punten, omdat er waren genoeg spannende momenten in het verhaal.

  Plot: 7,5 punten, omdat het best heftig is en zeker niet saai.

  Leesplezier: 6,5 punten, omdat ik het wel een boeiend boek vond maar ook wat achterstand ervoer doordat ik het 1e deel niet gelezen heb.

  Schrijfstijl: 7 punten, omdat zij een no-nonsense stijl hanteert.

  Originaliteit: 7 punten, dankzij de cryptogrammen dat vond ik zeker origineel.

  Psychologie: 7 punten, omdat de schrijfster een inkijkje geeft in de psyche van de karakters.

  Gemiddeld: 7

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  De plot

  Ik vond het plot goed, zeker niet saai eerder op sommige vlakken misschien iets té.
  De structuur was voor mij soms wat verwarrend maar ik denk dat dit voor het grote deel komt doordat de personage voor mij nieuw waren. Hierdoor moest ik soms even terugbladeren.
  Nee, het einde van dit boek had ik mij niet zo kunnen voorstellen.

  Algemeen

  Ik moest er zeker mijn aandacht bijhouden omdat veel achtergronden en personages mij onbekend waren. Het verhaal boeide mij zeker.
  De schrijfstijl van Corine Hartman vind ik prettig, korte hoofdstukken welke je aanzetten tot verder lezen. Ik benoem haar schrijfstijl als “een nuchtere schrijfstijl” zonder al te veel overbodige uitweidingen.
  Ik typeer haar boeken als “ongeveinsd” en “hedendaags.

  Dit boek

  Het specifieke van dit boek vond ik de inkijk in het menselijk brein, de cryptogrammen waren daarbij een leuk extraatje, dit ben ik nog niet eerder in een thriller tegen gekomen.
  Omdat dit het 2e boek in een serie was, zou ik in het begin van het boek wat meer uitleg over de personages gehad willen hebben. Nu bleef ik lang in het ongewisse over de diverse karakters en hun verleden, dit omdat ik het 1e deel niet gelezen heb.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  De karakters
  1. Jazeker, Faye wordt onafhankelijker en Therese blijkt een geheel andere persoonlijkheid te hebben wanneer zij ontwaakt. eb je 2. Mijn favoriete personage is Lisa, zij beweegt zich wat op de achtergrond maar zorgt ervoor dat Faye zichzelf niet verliest en gaat voor haar door het vuur.
  3. Ik wil niets veranderen aan de personages, zij passen in het verhaal en wanneer hier iets aan zou veranderen dan zou dit het verhaal denk ik geen goed doen.

  De auteur
  4. De schrijfstijl vind ik wel passend bij het boek, soms wat medische termen maar dit paste wel in de zetting. Ik moest er in het begin wel even in komen. Dit werd denk ik veroorzaakt doordat ik de personages nog niet kon, omdat dit het 1e deel was welke ik van deze serie las.
  5. De schrijfstijl vond ik vrij koel maar toch ook beeldend.
  6. Teruglezen vind ik nooit zo leuk, ik ga wel haar latere boeken lezen maar om nu weer te starten met het 1e deel vind ik niet noodzakelijk.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  De verhaallijn ontwikkeld zich wel zo als ik had verwacht. Wel duurde het even voordat ik de personages leerde kennen, dit omdat dit mijn eerste boek is in de Faye van Laar serie. Nu ik echter over de helft ben krijg ik beetje bij beetje een idee over wat er in de eerdere boeken voorgevallen is. Spellingfouten ben ik nog niet tegengekomen.

  Bij het futuristische denken wat Marina67 ook benoemde moest ik even terugdenken aan het cryonisme in het boek IJskoud van Corine Hartman.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Cover: de kleuren die gebruikt zijn voor de cover zijn zacht, het geeft het geheel een rustige uitstraling, erg mooi. De cover heeft door de vouw naar binnen toe ook een wat luxere uitstraling.

  Auteur: Ik heb in het verleden al enkele boeken gelezen van Corine Hartman. Echter dit is mijn eerste kennismaking met de Faye van Laar reeks. De Jessica Haider reeks vond ik erg spannend, dus wat spanning verwacht ik wel.

  Verwachting: Ik hoop dat Corine Hartman de personage Faye van Laar wel wat toelicht, dit omdat ik de eerste boeken van de reeks niet gelezen heb. Het verhaal speelt zich af op het terrein van een psychiatrische instelling dat is een bijzondere setting met wellicht bijzondere personages? Maar bovenal hoop ik op een spannend verhaal waar je direct ingezogen wordt.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Het boek zojuist ontvangen, bedankt. Veel leesplezier allemaal!

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Leuk, zin in!

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Mooi verslag, bedankt.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Spanning: 7,5 het was niet nagelbijtend maar toch maakte Cassie wat spannende momenten mee.
  Plot: 6,5 punten, het eind van het verhaal vond ik té onrealistisch ook het verleden van Cassie kwam pas heel laat naar voren.
  Leesplezier: 7,5 door de fijne schrijfstijl vond ik het wel een fijn boek om te lezen.
  Schrijfstijl: 7,5 punten, omdat het verhaal prettig en makkelijk leest.
  Originaliteit: 6,5 punten, omdat ik het verhaal niet uniek vond.
  Psychologie: 7 punten, omdat wanneer de karakters meer uitgediept zouden zijn ik het einde van het verhaal wellicht wat geloofwaardiger zou vinden.

  Gemiddeld 7,1

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  De plot
  1. De verhaallijn was mooi opgebouwd. Lange tijd kon het verhaal nog alle kanten opgaan.
  2. Langzaam gaf de schrijfster steeds wat meer informatie prijs waardoor de lezer de verschillende mogelijke wendingen kon afstrepen.
  3. Dit einde had ik niet verwacht, eerlijk gezegd vond ik het erg onrealistisch.

  Algemeen
  4. Het was zeker een boeiend boek. Aan het einde verloor ik mijn aandacht een beetje, dit heeft vooral te maken met het feit dat ik het einde van het verhaal een beetje ver gezocht vond.
  5. Zij heeft een prettige schrijfstijl welke makkelijk te volgen is. Geen moeilijke taal. Alleen het insect moest ik even opzoeken. Verder was het boek goed te volgen.
  6. Ik vond het vooral een onthutsend verhaal, geen spannende thriller.

  Dit boek
  7. Dit is een boek zoals er zoveel zijn, voor mij was het an ook niet uniek.
  8. Ik zou het verhaal een geloofwaardiger einde willen geven.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  De karakters
  1. De enige personage die de lezer echt leert kennen is Cassie. Voor mij gevoel evolueert zij in bepaalde mate. Zij blijkt toch sterker te zijn en niet geheel afhankelijk van Sam. Ook opent zij zich meer voor haar vader en zijn beweegredenen om te handelen zoals hij in het verleden gehandeld heeft.
  2. Een favoriet personage had ik niet. Dit komt waarschijnlijk doordat alleen Cassie een duidelijke hoofdrol had.
  3. Ik zou sommige personages wat meer uitgediept willen zien, zo kon ik geen beeld vormen van bijvoorbeeld Damon.

  De auteur
  4. De schrijfstijl is eenvoudig en daardoor vlot leesbaar. Het paste zeker bij dit soort verhaal, de schrijfster wist op een redelijk eenvoudige wijze de gevoelens en angsten van Cassie goed weer te geven.
  5. De schrijfstijl vond ik boeiend met een vleugje spanning.
  6. Of ik nog een boek van haar zal lezen weet ik eerlijk gezegd nog niet. Dat komt omdat ik het geheel van dit boek soms wat ongeloofwaardig over vond komen.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  1. Ik ben nu op blz. 130 aangekomen en geen opmerkelijke citaten tegen gekomen. Wel moest ik even het (voor mij onbekende) insect Stenopelmatus googelen om mij er een beeld bij te vormen.
  2. De verhaallijn ontwikkelt zich zoals ik verwacht had na het lezen van de achterflap. Cassie komt in een zoektocht terecht naar haar man waarbij de lezer zich constant afvraagt of dit in verband staat met het voorval van de avond ervoor.
  3. Tot nu toe ben ik geen spellingfouten tegengekomen en ik vind de zinsopbouw goed. De schrijfstijl leest prettig en boeiend.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Cover:
  Mooie foto op de cover welke tevens op de binnenzijde van de kaft afgebeeld staat. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zijn mooie zachte kleuren gebruikt. Ditmaal geen foto van de auteur maar wel een korte omschrijving. Het boek spreekt mij bij de eerste aanblik al aan. Geen schreeuwerig geheel maar door de mooie foto trekt het boek toch direct de aandacht.

  Auteur:
  Het boek is haar debuut dus echte verwachtingen heb ik nog niet. Wel staat er op de achterzijde dat zij redacteur en auteur is van thrillerblogs. Dit geeft mij wel het vertrouwen dat het verhaal goed in elkaar steekt.

  Verwachting:
  Ik verwacht een spannend verhaal wat anders in elkaar steekt dan de achterflap doet vermoeden, een verhaal met mooie onverwachte wendingen. Echt zo’n boek wat je tot diep in de avond wakker houdt.

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Boek zojuist ontvangen, bedankt!

  Tilak
  Bijdrager
  Aantal berichten: 165

  Leuk dat ik mee mag doen met deze leesclub. Ik ben reuze benieuwd naar dit debuut, veel leesplezier allemaal.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 165)