Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 161)
 • Auteur
  Berichten
 • tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161
  In reactie op: Noodlot, Beoordeling #30957

  Spanning: 8 punten, omdat door de wendingen in het verhaal de spanning er in bleef zitten.

  Plot: 8 punten, omdat het onverwachts was en ik het zo niet aan zag komen. Ik had wel een vermoeden maar dit pakte toch anders uit.

  Leesplezier: 9 punten, omdat ik erg genoten heb van het verhaal en de gebeurtenissen die zich voordeden waardoor de spanning er in bleef.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het prettig leesbaar is en door de hoofdstukken te benoemen met een dag was het eenvoudig te volgen.

  Originaliteit: 8 punten, omdat ik het onderwerp over Postcodeloterij winnaars nog niet eerder ben tegengekomen in een verhaal.

  Psychologie: 8 punten, omdat er bij diverse personen in het verhaal wel wat speelde om het verhaal zo te maken.

  Gemiddelde beoordeling: 8.2 punten

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  De plot

  Wat vind je van het plot? Onverwachts alhoewel ik wel al snel had ontdekt wie er mee te maken had maar ik had niet verwacht dat het op deze manier zou zijn. Wat mij wel nieuwsgierig maakt is of het artikel van Evy haar baan heeft gered.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Er wordt goed naar het plot toegewerkt. En je ziet het je kunt niemand vertrouwen.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had het niet zien aankomen. Erg goed gedaan dus.

  Algemeen

  Vond je Noodlot een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ik ben er doorheen gevlogen dus het had mijn volle aandacht.

  Vind je de schrijfstijl van Marlen Visser prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Makkelijk en prettig leesbaar met alleen de woorden sodom en gomorra waarvan ik de betekenis even op moest zoeken.

  Stel….Marlen Visser vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Deels zou ik het verhaal realistisch willen noemen maar ook wel aangrijpend met de diverse gebeurtenissen.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Het is een onderwerp passend bij deze tijd en leuk dat er eens een verhaal wordt geschreven over Postcodeloterij winnaars. Voor mij een uniek verhaal, omdat ik er nog niet eerder over heb gelezen.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Marlen Visser mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Ik vind je schrijfstijl erg leuk en goed dus ik zou zeker op deze manier verder gaan.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Evy evalueert zeker, want van de rustige journaliste wordt het steeds meer een journaliste die meer de spanning opzoekt. Victor stelt zich steeds meer open richting Evy en vindt het prettig dat ze in de buurt is. Van de dorpsbewoners van Vierschoten zou je verwachten dat ze niet zoveel prijsgeven over hun gewonnen prijs en het verleden maar er zijn een aantal mensen die toch een boekje opendoen wat ten goede komt aan het verhaal.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Mijn favoriete personage is Evy, omdat ze geen angsten kent, doorzettingsvermogen heeft en alles op alles zet om de waarheid te achterhalen.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik zou wel meer van Manuel willen weten, waarom hij soms zo agressief uit de hoek komt, wat zijn gevoelens zijn voor Evy en hoe hij de toekomst ziet.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? De schrijfstijl is vlot, er zit spanning in het verhaal en het kan nog alle kanten opgaan dus past goed bij het verhaal.

  Kun je de schrijfstijl van Marlen Visser specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. De schrijfstijl vind ik filmisch, want dit verhaal zou zo maar een film kunnen zijn met ook wel een aantal ongeloofwaardigheden.

  Noodlot is het derde verhaal van Marlen Visser dat in boekvorm verschijnt. Ga je na het lezen van Zonder gezicht de eerdere boeken (Stem! en Meesterdeal) en volgende boeken ook lezen? Meesterdeal heb ik al gelezen en vond ik ook een goed boek dus ik ga zeker wel meer boeken van deze schrijfster lezen.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Ik ben nog geen opmerkelijke citaten tegengekomen. Sodom en gomorra (blz. 39) moest ik even opzoeken wat dat betekende.
  Een klein foutje ontdekt op blz. 103 3e regel van boven. Er staat: ‘Er pas’ i.p.v. ‘Er past’.
  De verhaallijn is verrassend en omdat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn blijft het spannend.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Een vrouw achter het raam maar je ziet niet of ze er met haar rug naar toe staat of juist naar buiten kijkt. De achterkant van het boek is een pagina uit de krant. Erg leuk gedaan. Ook leuk dat er een foto van de auteur op staat met een korte biografie.

  Meesterdeal heb ik gelezen en was ik zeer enthousiast over dus ik verwacht hier ook wel wat van.

  Een spannend boek en dit kan ook nog wel een waargebeurd zijn. Ik ben benieuwd naar de verhoudingen tussen de bewoners.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Netjes bezorgd vanmiddag.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Spanning: 9 punten, omdat het een boek was wat van het begin tot het eind spannend was.

  Plot: 9 punten, omdat het zo was opgebouwd dat ik het totaal niet zag aankomen dat het zo zou gaan.

  Leesplezier: 9 punten, omdat ik van het begin tot het eind heb genoten. Een goed verhaal met serieuze problemen die worden aangekaart zoals o.a. DIS, het pesten op school en beschuldiging van seksueel misbruik.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het verhaal goed liep, er weinig tot geen vreemde woorden in voorkwamen en het prettig was dat de hoofdstukken namen hadden zodat je wist uit welke persoon het verhaal verteld werd.

  Originaliteit: 8 punten, omdat het onderwerp origineel is met serieuze problemen die worden aangekaart en je steeds op het verkeerde been werd gezet over de dader.

  Psychologie: 9 punten, omdat dat volop in dit verhaal zat met voornamelijk Sadie maar ook Imogen met haar manier van doen.

  Gemiddelde beoordeling: 8,7 punten

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  De plot
  Wat vind je van het plot? Het verhaal loopt goed en als echt een puzzel die op het eind pas in elkaar valt. Door de verschillende personages en mijn eigen gedachten erover bleef het spannend.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Erg goed en totaal niet zijn aankomen. Wij worden vanaf het begin van het verhaal dus om de tuin geleid en de ondertitel “Achter elke voordeur gaan geheimen schuil …” is echt treffend.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik dacht echt dat het anders zou zijn dus goed gedaan door Mary Kubica.

  Algemeen
  Vond je De onbekende vrouw een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ik vond het een boeiend verhaal door de verschillende type personages van jong tot oud en van normaal tot een persoonlijke gespletenheid.

  Vind je de schrijfstijl van Mary Kubica prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Ik vind de schrijfstijl begrijpelijk geschreven en zonder rare woorden. Alleen van het woord ‘Hoi polloi” had ik nog niet eerder gehoord.

  Stel….Mary Kubica vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Realistisch niet echt, want ik kan mij niet voorstellen dat dit in het echte leven gebeurt. Alhoewel dissociatieve identiteitsstoornis wel een serieus probleem is als je dit hebt. Goed dat dit onderwerp wordt aangesneden in een boek. Ik vond het ook wel een aangrijpend verhaal met de dood van Morgan die werd ontdekt door haar stiefdochter. En op het eind van het verhaal hoe Will en Sadie elkaar te lijf gingen. Erg pijnlijk om te lezen, zowel letterlijk als figuurlijk.

  Dit boek
  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Ik vond het een uniek verhaal, vanwege DIS wat ter sprake werd gebracht en hoe het plot tot stand is gekomen, want je wordt volledig om de tuin geleid.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Mary Kubica mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Blijf zo doorgaan met het schrijven van spannende thrillers, want ik was erg verrast over het plot. Zo zou elke thriller moeten zijn spannend en onverwachts tot het eind.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  De karakters
  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Sadie weet in het begin niet zo goed wat ze met zichzelf aan moet, omdat ze steeds wordt beschuldigd van zaken waar ze niets van af weet. Pas aan het eind weet ze wat ze heeft en strijdt ze voor haar gezin. Ik zie hier echt een evolutie.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Mijn favoriet is Sadie, want Camille is totaal niet mijn type maar maakt het verhaal wel spannend en met Muis wist ik niet zo goed wat ik daar mee aan moest maar is wel een goede toevoeging aan het verhaal.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik zou wel meer willen weten over Imogen. Wat er allemaal in haar hoofd omgaat en waarom zij zich zo uit. Het zou leuk zijn geweest als er ook een aantal hoofdstukken vanuit Imogen waren geschreven.

  De auteur
  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ik vind het een prettige schrijfstijl en door de hoofdstukken bij naam te noemen weet je uit welk karakter het geschreven is.

  Kun je de schrijfstijl van Mary Kubica specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Ik vind het filmisch beschreven. Van dit verhaal zou je ook een thriller kunnen maken. Deze wil ik dan graag zien.

  De onbekende vrouw is de vijfde thriller van Mary Kubica die in Nederland is verschenen, ga je na het lezen van De onbekende vrouw haar eerdere en volgende boeken ook lezen? Ik heb erg genoten van dit boek dus ik ben wel nieuwsgierig naar de andere boeken.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Toch nog een leuke uitspraak gevonden op blz. 189 hoi polloi wat het gewone volk betekent. Nog nooit voorbij zien komen maar wel een leuk woord.
  Op blz. 225 een volle agenda geeft wat een volle agenda heeft moet zijn.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Een boek wat goed wegleest zonder opmerkelijke zinnen. Wie die onbekende vrouw is heb ik zo’n vermoeden van maar het kan nog alle kanten opgaan. Ook leuk dat het verhaal wordt afgewisseld met Camille en Muis. Ik ben nu bijna op de helft en ben benieuwd naar het vervolg.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Een vrouwenoog die droefheid uitstraalt en het lijkt net of ze gehuild heeft, omdat de eyeliner doorgelopen is naast en onder haar ogen. Ik vind dat er iets teveel tekst op de voorkant staat wat zonde is van het gezicht op de cover. De naam van de schrijfster had wel iets kleiner gekund, net als de ondertitel.

  De schrijfster ken ik nog niet. Omdat ze al meer dan een miljoen exemplaren heeft verkocht zal ze wel goede boeken schrijven.

  Ik verwacht een spannend boek met veel geheimen en hopelijk kom ik erachter welke geheimen en wie de onbekende vrouw is.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Vandaag het boek ontvangen.

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  Spanning: 9 punten, omdat het van het begin tot het einde spannend is.

  Plot: 8 punten, omdat het goed in elkaar zit en de puzzelstukjes op hun plek vallen.

  Leesplezier: 9 punten, omdat ik echt heb genoten van het boek en ik het jammer vond als ik hem weg moest leggen.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het boek prettig leest.

  Originaliteit: 8 punten, omdat het boek vanuit Cassie werd verteld en je hierdoor het idee had dat je in haar schoenen stond.

  Psychologie: 8 punten, omdat bijna elk personage wel ‘een rugzakje’ had dus voldoende om over na te denken.

   

  Gemiddelde beoordeling: 8,3 punten

  tesdro
  Bijdrager
  Post count: 161

  De plot

  Wat vind je van het plot? Het verhaal kon nog alle kanten op maar richting het plot kreeg ik wel een vermoeden maar het waarom had ik niet zo kunnen bedenken.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Goed in elkaar gezet en spannend. De puzzelstukjes vallen op hun plek terwijl je in het begin van het boek er nog heel anders over denkt.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had het niet zien aankomen.

  Algemeen

  Vond je Geen slechte daad een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Een heerlijk boek om te lezen en het had mijn volle aandacht van begin tot eind.

  Vind je de schrijfstijl van Heather Chavez prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Met een paar niet goedlopende zinnen en wat moeilijke woorden vond ik het boek prettig lezen.

  Stel….Heather Chavez vragen aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Het is een aangrijpend verhaal. Niet alles in het verhaal is geloofwaardig en realistisch maar daar prik je wel doorheen.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Doordat het verhaal volledig vanuit Cassie vertelt wordt is het een boek waar je je helemaal in de hoofdpersoon in kan leven.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Heather Chavez mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Blijf boeken schrijven vanuit één persoon maar diep de andere personen wel meer uit zodat je daar ook meer beleving bij krijgt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 161)