Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)
 • Auteur
  Berichten
 • SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Spanning:6 punten, omdat het boeiend begon maar daarna te langdradig werd om pas weer aan het einde wat spannender te worden

  Plot: 6 punten, omdat je voor het einde wist hoe het ging aflopen

  Leesplezier: 7 punten, omdat ik er niet in werd meegezogen, kon het makkelijk weg leggen en andere dag pas weer verder gaan.

  Schrijfstijl: 7 punten, beetje lastig , aan de ene kant warrig geschreven maar ook vlot geschreven en goede tijdsaanduiding

  Originaliteit: 6 punten, omdat inbraak moord politieonderzoeken in meerdere boeken voorkomt , alleen het enigszins naspelen van goudhaartje voegde iets toe.

  Psychologie:8 punten, omdat jack wel heel veel voor zijn kiezen kreeg ondanks wat er allemaal op hem af kwam, dat was goed beschreven.

  Gemiddelde beoordeling: 6,6 punten

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Wat vind je van het plot? Niet echt verrassend, je wist al voor het einde hoe het af zou lopen ongeveer.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Warrig , begin boeiend en daarna wat langdradige stukken er tussen.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Wel zien aankomen

  Algemeen

  Vond je het een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? nee, te weinig diepgang ,karakters niet goed uit gediept, behalve van Jack dan. De omgeving nauwelijks beschreven. Het voelt niet of je ter plekke daar bent en het van dichtbij ziet. Kon me niet zo goed inleven.

  Vind je de schrijfstijl van Belinda Bauer prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? makkelijke stijl , vlot geschreven en duidelijke tijdsaanduiding .

  Vind je Blinde drift een typisch Engelsese of misschien Zuid Afrikaanse thriller? Kun je je antwoord ook toelichten? Niet engels of afrikaans, inbreken , moord, is dagelijkse kost en speelt over heel de wereld af. Geen herkenning aan omgeving of gewoontes in het boek.

  Stel….Belinda Bauer vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘hard’, geloofwaardig, aangrijpend etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Het onderwerp is ingrijpend ,want je krijgt medelijden met de kinderen en hoopt dat alles goed komt, maar verder niet echt heel spannend geschreven. Geen hoog thriller gehalte.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Nee , te algemeen thema , dus niet uniek, dat het sprookje van goudhaartje er in verwerkt zit is wel apart , had ik nog niet eerder gelezen. Maar moord en inbraak enz komt in heel veel boeken voor.

  Blinde drift is het achtste boek van deze auteur. Ga je naar aanleiding van Blinde drift, de vorige en de eventuele volgende boeken van Belinda Bauer ook lezen? Als Blinde drift mijn eerste boek zou zijn ,dan zou ik niet zo een twee drie weer een boek lezen van Belinda Bauer. Maar ik heb Rusteloos land ook gelezen en die vond ik beter, daarom geef ik een volgend boek van Belinda Bauer ook gewoon weer een kans.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Belinda Bauer mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Voor een volgend boek meer omgeving beschrijven en meer de karakters uitdiepen of enkele wat meer actiever laten zijn.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Eigenlijk evolueert ook niemand echt. Als je toch iets daarover zou moeten vertellen dan zou Jack nog enigszins evalueren omdat hij zo trouw zijn zusjes blijft verzorgen en zich opwerpt als hun beschermheer. Hoe ellendig hij het ook heeft, hij zorgt dat zij veilig zijn. Hij heeft het lef om risico’s te nemen en naar de politie te gaan ook al zouden dat de nodige consequenties voor hemzelf betekenen. Hij gaat maar door. Hij wordt ondanks zijn jonge leeftijd neergezet als een jong volwassene die verantwoordelijkheden neemt. De andere personen zijn te oppervlakkig in hun doen en laten beschreven.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? zie antwoord hierboven, Jack dus.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Aan alle andere personen zou ik wat veranderen , ze zijn totaal niet uitgediept qua karakter en meer als figuranten soms neergezet. Je leert ze niet kennen , terwijl ze eigenlijk ook allemaal wel een verleden hebben waar iets in afgespeeld heeft. het ene is meer belangrijk dan de andere , maar zou toch iets toevoegen.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja past goed, vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken met duidelijk tijdsaanduiding.

  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Belinda Bauer vergelijkbaar? Ik denk Karin Slaughter eigenlijk wel. Alleen die heeft wel wat meer diepgang in haar boeken. Rusteloos land van Belinda Bauer vond ik beter .

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  -Dit is een zelfreinigende keuken: Alles wat je vuilmaakt moet je zelf reinigen- Dat is tegelwijsheid en hangt toevallig bij mij al jaren op een tegeltje in mijn keuken ( al trekken de kids er niet al te veel van aan , grr….)

  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?

  Er zit een bepaalde spanning opbouw in, zoals verwacht, maar ik hoop nog wel op een verrassende wending ,om niet een boek te worden zoals zovelen.Het leest wel snel weg ,dat vind ik wel prettig.

  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.

  blz. 10 Meteen op de tweede blz 1998 de mobieltjes. Het kwam over alsof het heel doodgewoon was dat iedereen net als tegenwoordig wel een mobieltje zou hebben. maar in 1998 was er nog niet voor iedereen een mobiel weggelegd. Ik begrijp wel dat iemand in het verhaal dan een mobiel kan hebben gehad, ze waren er immers wel, maar echt niet iedereen had er standaard 1 als tegenwoordig en dat suggereerde de tekst wel met voorbij gaande auto’s en mobieltjes.

  blz 11. Maar al na één slokje water duwde ze de zuigspeen uit haar mond , zodra ze verder kon jengelen.
  Moet dat niet zijn “zodat ze verder kon jengelen”?

  blz. 33 Wat mijn opvalt : waarom staat er de ene keer boven een hoofdstuk 1998 of 2001 en een andere keer boven een hoofdstuk “3 jaar later” ? dat is dan toch ook gewoon 2001 ? Vond dat wat verwarrend.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Cover: Alle aan- en opmerkingen betreffende de buitenzijde van het boek.

  De cover sprak mij niet direct aan , donker. Niet veel zeggend. Lijkt een jongen die alles over zich heen laat komen, net als dat je onder een douche staat en even totaal probeert te ontspannen voor de je volgende taak. Of dat je alle ellende van je afspoelt. het lijken net de lichtjes van vuurvliegjes, geen idee wat ik van moet vinden.
  Enige wat mij zou aanspreken als ik het in de winkel zou zien liggen is de tekst bovenaan : Drie kinderen wachten in een snikhete auto op hun moeder die hulp is gaan halen.Maar ze komt nooit meer terug….. Ik zie de gezichtjes van de kinderen al voor me en de angst of de gedachten dat hun moeder hun niet meer aardig vind of zoiets. En aan de andere kant de moeder die misschien ontvoerd is of vermoord en wat haar laatste gedachten waren, hoe moest het met haar kinderen , zouden ze gevonden worden dan en ergens terecht kunnen ? Zoiets . Maar die zin zou voor mij kunnen tellen om het boek te kopen.

  Auteur: Geef jouw verwachting van deze auteur. Ik las eerder een boek van Belinda Bauer. Daarmee verwacht ik wel dat deze net zo goed zal zijn of beter. Doordat er eerdere boeken zijn van een auteur liggen ze de lat wel hoog voor zichzelf voor een volgend boek.

  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van het boek? Literaire thriller, dus deels een actueel thema er in verwerkt. De zin: Ze komt nooit meer terug zou ontvoering, moord kunnen betekenen en die dingen gebeuren nog dagelijks, ik verwacht dit in een spannend niet alledaags sausje verwerkt.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Boek is aangekomen , heb nu twee weken vrij dus komt helemaal goed ! Heb er weer zin in !

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Spanning: 9 punten, omdat er meteen in het eerste hoofdstuk spanning is en het een constante factor in het boek blijft.

  Plot: 9 punten, omdat je steeds op het verkeerde werd gezet en uiteindelijk verrast word met de echte dader.De auteur weet de nodige vertwijfeling te zaaien tijdens het lezen van de twee verhaallijnen, om ons pas vlak aan het einde deelgenoot te maken van een schitterend plot met onverwachte wendingen.

  Leesplezier: 9 punten, omdat je meegezogen wordt en niet wilt stoppen met lezen.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl lekker weg lezen. Door de korte hoofdstukken en de tijdsaanduiding boven ieder hoofdstuk en omdat er eigenlijk maar een paar hoofdpersonen in de verhaallijn zitten is het goed te volgen en uiteen te houden. De twee verhaallijnen zijn duidelijk apart, maar komen vlak aan het einde bijeen in een goed uitgewerkt plot.

  Originaliteit: 8 punten, omdat dit thema wel vaker in boeken voorkomt. En niet totaal uniek is. Wel complimenten voor de plot wending en toch een eigen schrijfstijl.

  Psychologie: 8,5 punten, omdat je als lezer constant bespeeld wordt. Je zit aan iedere pagina vast, zoekend naar een oplossing om de pijn, van wie dan ook op dat moment, te verzachten. Als lezer word je geduld danig op de proef gesteld wanneer een hoofdstuk eindigt met een plotseling spannend moment in het heden om weer eerst verder te moeten lezen in het verleden. Er wordt zeer beeldend geschreven, je ziet de slachtoffers, je bevind je echt op de diverse locaties, voelt de spanning alsof je zelf een van de slachtoffers bent. Ook de psychische nood van de hoofdpersonen zijn goed voelbaar en goed uitgewerkt.

  Gemiddelde beoordeling: 8,7 punten

  Echt een goed boek, dit staat nu bij een van mijn favorieten. Ik hoop dat er weer een volgend boek komt.

  Mijn recensie staat op http://www.thrillzone, op mijn facebook, en op samenlezenisleuker, thrillers and more, Bol, Bruna, Hebban, Goodreads en mijn eigen blog: https://wp.me/p8EW8m-9P

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  De plot

  Wat vind je van het plot? Verrassende wending op driekwart van het boek, welke je niet eerder aan kon zien komen.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Langzaam naar toe gewerkt, waarna er opeens een tijdbom ging tikken. De spanning bleef daardoor gedurende het hele boek in het verhaal.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Eigenlijk niet aan zien komen, maar toen ze in het vakantiehuisje waren, kon je bijna wel zeker weten wie de dader werd.

  Algemeen

  Vond je het een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja, ik wilde steeds doorlezen, helpen oplossen, eigenlijk wilde je iedereen tegelijk helpen.

  Vind je de schrijfstijl van Ingrid Oonincx prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Vlotte schrijfstijl en duidelijk aangegeven welke tijd je aan het lezen was, dus goed te volgen qua verhaal en personages uiteen houden.

  Vind je Pretty Boy een typisch Nederlandse thriller? Kun je je antwoord ook toelichten? Nee, het verhaal kan overal zijn gebeurd en is niet een een land gerelateerd. Deze vorm van criminaliteit bestaat overal.

  Stel….Ingrid Oonincx vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘hard’, geloofwaardig, aangrijpend etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  In vond het aangrijpend, omdat ik als ouder niet moet denken aan dat mijn kinderen ontvoerd worden, laat staan vermist en vermoord.
  Soms iets ongeloofwaardig. Carol zei dat ze zo snel mogelijk naar Nederland kwam , maar in een ander hoofdstuk was ze al een tijd in Nederland. Ze had tijd genoeg om Max te ontvoeren maar ze had eerst Tommie. En dat was absoluut niet de bedoeling, hoe kan haar dat dan overkomen als ze al lang Jack aan het achtervolgen was. Ze zou naar mijn mening vanaf het moment dat ze Jack in de gaten hield kunnen weten welke jongen zijn zoon was. Maar aan de andere kant zou het verhaal dan een stuk korter geweest zijn en een aantal hoofdstukken missen. En wellicht niet zo goed. Dus ik leg dat naast me neer.

  Pretty Boy is Ingrid’s eerste boek bij een nieuwe uitgever (De Crime Compagnie). Merk je iets van deze wisseling?
  Ik las de andere boeken (nog) niet ,dus ik kan daar niet over oordelen. Ik weet niet of de andere boeken een andere schrijfstijl hadden. Een auteur heeft vaak een bepaalde schrijfstijl maar de ene uitgever geeft andere wijzigingen en wensen voor het verhaal aan dan de andere uitgever, waardoor het toch net anders zou kunnen lezen. In dit geval zou ik dan eerst ook de andere boeken moeten lezen om daar een oordeel aan te geven. Ook kan een auteur groeien naarmate hij/zij meerdere boeken schrijft.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Er zijn veel ontvoeringsverhalen ,maar dat het thema autisme als sub onderwerp wordt gebruikt vind ik een extra toevoeging. Ik vind dat het boek ook onder de psychologische thrillers geschaard mag worden.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Ingrid Oonincx mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?

  Voor zover dit mijn eerste boek van jou is wat ik las vind ik het meteen een goede kennismaking en ga ik nu ook de eerder verschenen boeken lezen. Dus je hebt me geraakt met je schrijfstijl. Succes met verder schrijven !

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Jack en Billy evalueren het meest . Billy die ongewild slachtoffer wordt in zijn jeugd maar toch probeert te vechten om daaruit te komen. Jack heeft een verleden, maar probeert daar in het heden mee te dealen. Langzaam maar zeker probeert hij daar mee af te rekenen. Iedere keer denkt hij een oplossing te vinden, maar hij zakt steeds verder in het diepe, toch blijft hij volhouden. Dan is er ook nog Hannah, die ongewild wordt meegesleept en ook niet anders kan dan op onderzoek uit en probeert eveneens alles te redden op haar manier. En onvoorwaardelijk blijft geloven in een goede afloop.jack en Hannah vechten zich er ieder op hun eigen manier doorheen.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Eigenlijk toch wel Billy of Jack, hij maakt veel mee al sinds hij ongeveer op de wereld kwam. Bijna heel zijn leven staat hij al in de overlevingsmotus. Je voelt zijn pijn, het wekt je medeleven op.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik geloof het niet. Ze passen goed in het verhaal waar nodig is en in de hoedanigheid wie ze zijn. De hoofdpersonen overtuigd aanwezig, de bijrollen waar het nodig is.

  De auteur
  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja vind ik wel, 2 verhalen , duidelijk apart tot zover het nodig is waar de puzzelstukjes in elkaar vallen. Korte hoofdstukken , vlotte leesstijl.

  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Ingrid Oonincx vergelijkbaar? naar mijn mening is dat Isa Maron, veel herkenning in de zelfde stijl, maar wel met een persoonlijke touch.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Ik kende de auteur nog niet dus dan weet je niet wat je kan verwachten van haar schrijfstijl. Maar toen ik zag dat het twee verhaallijnen waren, hoopte ik wel dat ze duidelijk gesplitst zouden worden tijdens het lezen. Door tijdsaanduiding bijvoorbeeld. Gelukkig was dat ook zo. Korte hoofdstukken maakte het ook prettig lezen en vlotte schrijfstijl. Ook word er beeldend geschreven hier en daar. Daardoor bleef je het verhaal echt op de plaats delict.

  In mijn beleving klopt volgens mij alleen niet de leeftijd van Hannah in de terugblikken . Eerst is ze 5 en dan is ze 7 nadat haar ouders net overleden zijn.
  Spelfouten lees ik gauw overheen helaas,dus kan ik niet zeggen.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Cover: De ogen van de jonge man kijken je indringend aan. Ik krijg een beeld dat er iets verborgen in ligt. En dat je gigantisch in de leugen trapt. Van net/ goed uitziende personen verwacht je minder gauw iets, dan dat iemand er als een ruwe bolster uit ziet.

  Auteur: Ik ken de ze auteur nog niet, maar gezien het boek bij De Crime Compagnie is uitgekomen, verwacht ik zeker een stevige thriller.

  Verwachting: Ik hoop op een verrassend plot waar langzaam naar toe gewerkt wordt terwijl je steeds op het verkeerde been wordt gezet.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Vandaag vloog de paperbird bij mij binnen , thanks ! Ik begin er van het weekend aan

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Heel leuk ! Ik kijk er naar uit !

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Spanning: 7 punten, goed opgebouwd en uitgewerkt, in het middenstuk zakte het wel wat weg.Dat vond ik wel jammer.

  Plot: 9 punten, veel afleiding naar de verkeerde daders, de lachende 5e komt er lang mee weg, maar uiteindelijk is hij toch het haasje.

  Leesplezier: 8 punten, omdat het genoeg uitdaging geeft om zelf mee te denken.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het zeer vlot geschreven was. korte hoofdstukken maakt dat het prettig leest.

  Originaliteit: 7 punten, omdat het verhaal niet uniek is, er zijn er meerdere van. Maar dat zijn er van andere soort thriller verhalen of bijvoorbeeld romans met een zelfde thema ook . Dus ik vind het evenwel een goed boek.

  Psychologie: 7 punten, Erika haar psyche wordt veel besproken, maar de andere personen nauwelijks. Vooral de dader had misschien eerder in het verhaal wat meer over zijn achtergrond mogen worden verteld.

  Mijn gemiddelde komt op 7,6. Goed voor 3-4 sterren.

  Nog een laatste opmerking: De titel Meisje in het ijs vind ik niet zo bij het verhaal passen. Enige is dat het meisje in het ijs werd gevonden maar verder gaat het daar niet meer over. Ze had net zo goed op een andere plek gedumpt of verstopt kunnen zijn. Het was maar een detail. Een andere meer sprekende en titel passend bij de inhoud zou mooier zijn geweest naar mijn mening.

  SM Pellikaan
  Bijdrager
  Post count: 41

  Wat vind je van het plot?
  Het plot is sterk en goed uitgewerkt.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Langzaam opbouwend naar hoogspanning, je wordt vaak als lezer op het verkeerde been gezet en pas aan het einde weet je wie de dader echt is.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Eigenlijk niet zien aankomen moet ik zeggen, al had ik wel op zo’n driekwart van het boek mijn vermoeden, maar door de wendingen in het verhaal ging ik ook weer twijfelen.

  Vond je het een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Ik lees niet zo vaak politie thrillers, maar het las als een sneltrein , niet te stoppen.

  Vind je de schrijfstijl van Robert Bryndza prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Schrijfstijl is fijn , vlot tempo, korte zinnen met hier en daar een humor van de hoofdpersoon Erika, die zeer goed gebekt is, wat een leuke aanvulling is.

  Vind je Het meisje in het ijs een typisch Engels verhaal? Kun je je antwoord ook toelichten?
  Nee, geen typisch Engels verhaal, er zijn vele politiethrillers, het is niet uniek. Ook in andere landen spelen dit soort zaken , het is dagelijkse kost in de realiteit helaas.

  Stel….Robert Bryndza vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘hard’, geloofwaardig, aangrijpend etc. etc. Wat zou je antwoord aan Robert zijn?
  Dit boek is zeker geloofwaardig. Ernstig. Naast politiezaken ook plaats voor de prive omstandigheden, af en toe wat sarcasme, en hoewel een thriller, misstaat de humor die er hier en daar doorheen loopt, ook niet.

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Het verhaal is zeker niet uniek, maar wel een van de betere in elkaar gezette verhalen. Misschien wel hier en daar wat zaken te veel uitgediept en daardoor overbodige informatie.

  Het meisje in het ijs heeft alle kenmerken van een hype. Vind je dat terecht?
  Ik vind het zeker geen Hype. Het is niet zo dat er geen verhalen zoals dit zijn ,waarin politie zaken opgelost worden door agenten die zelf ook het nodige hebben meegemaakt. Het is gewoon een spannend vlot leesbaar boek,en ik heb er echt wel van genoten. Ik zou het zeker wel door vertellen en anderen aanbevelen, maar niet een echte musthave. Maar misschien heeft t te maken ,dat ik liever thrillers lees, die meer de gruwel kant op gaan. Ieder zijn ding dan in dit geval toch ?

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Robert Bryndza mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ik weet dat je al meer boeken geschreven hebt met Erika Foster in de hoofdrol. Hoewel ik zelf niet zo vaak meerdere boeken uit een serie lees, maar liever valer verschillende soorten thrillers achter elkaar, hoop ik dat voor de mensen die wel van serie personages houden, je andere boeken snel in Nederland vertaald gaan worden , keep up the spirit en schrijf gewoon door! Dank dat ik het mocht lezen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)