Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Spanning: 7 punten, omdat er best wel wat spanning in het boek zit , maar er ook nog een flinke dosis extra spanning in had kunnen zitten.
  Plot: 8 punten, omdat het verhaal gewoon goed in elkaar steekt.
  Leesplezier: 8 punten, omdat ik dit verhaal met veel plezier gelezen heb.
  Schrijfstijl: 7,5 punten, omdat het prettig leest en het prima bij dit boek past.
  Originaliteit: 8 punten, omdat het verhaal voor mij echt origineel was en ik me niet kan herinneren ooit iets las wat er op lijkt.
  Psychologie: 7,5 punten, omdat Jack heel goed uitgewerkt is.

  Gemiddelde beoordeling: 7,7 punten

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Het plot

  In het begin van het boek was het niet zo duidelijk welke kant het boek uit zou gaan. Na het lezen van een paar hoofdstukken werd dat echter snel duidelijk. Het plot vond ik best goed in elkaar steken. Gaandeweg het boek werd het wel wat voorspelbaar. De wisselende vertelperspectieven maakte dat ik graag door wilde lezen en daardoor zat er voldoende spanning in het boek. Het einde vond ik niet echt verrassend te noemen, maar dat vond ik totaal niet storend.

  Algemeen

  Blinde drift vond ik een zeer boeiend boek om te lezen. In het begin moest ik wel even wennen aan de verschillende vertelperspectieven die ik eigenlijk niet verwacht had. Maar nadat ik daar aan gewend was vond ik het heel prettig lezen. De schrijfstijl is niet complex en goed te begrijpen ook de hoeveelheid personages valt mee. Het past uitstekend bij het boek. Tijdens het lezen hoefde ik niet veel na te denken en las ik makkelijk een stuk verder.

  In het boek wordt meerdere keren gesproken over Devon en Cornwall. Daarom is het voor mij duidelijk een boek dat zich in Engeland afspeelt. Maar buiten die namen heb ik niet het idee dat ik met een typisch Engels boek te maken heb en had het zich net zo goed in een ander land af kunnen spelen.

  Als ik het boek zou moeten typeren zou ik het als aangrijpend typeren.

  Dit boek

  Blinde drift blinkt voor mij uit in originaliteit van het verhaal. Dat kinderen op de snelweg achterblijven in afwachting van de terugkeer van een moeder vind ik goed verzonnen. Ook het gegeven dat Jack een kruimeldief wordt om in hem en zijn zusjes in leven te houden vind ik erg origineel. Ik kan me geen ander boek herinneren dat gelezen heb waarin dit voor komt. Dit maakt het een uniek boek.

  Eerder heb ik al eens Rusteloos land van Belinda Bauer gelezen. Dit vond ik destijds wel aardig maar niet heel bijzonder. Blinde drift vond ik een heel stuk beter. Als auteur blijf ik haar zeker op mijn radar houden. Er staan echter zoveel boeken op mijn te lezen lijst, dat de concurrentie moordend is.

  De enige tip die ik Belinda Bauer mee zou willen geven is dat ze vooral door moet gaan met schrijven.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  De karakters
  Gedurende het verhaal evolueren de hoofdpersonen nauwelijks. En eigenlijk is dat ook helemaal niet storend.
  Jack is veruit mijn favoriete karakter in het boek, hij heeft zelfs mijn hart gestolen. Hij doet zo goed zijn best om voor zijn zusjes te zorgen en dat terwijl hij zelf nog een kind is. Ik heb dan ook erg met hem te doen.
  Aan de karakters hoeft verder niets verandert te worden, al had het motief van de moordenaar wel iets beter duidelijk gemaakt mogen worden.

  De auteur
  De schrijfstijl is mij heel erg meegevallen. Het is vlot geschreven zonder al te veel uit te weiden over bijzaken. De relatief korte hoofdstukken wisselen telkens van hoofdpersoon waardoor doorlezen makkelijk is. Het ‘feelgood’ gevoel dat het boek geeft past hier uitstekend bij.
  Belinda Bauer heeft met dit boek een eigen schrijfstijl neergezet die mij niet direct doet denken aan andere auteurs.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Een feelgood thriller is een mooie omschrijving van het boek Tilak. Daar kan ik het wel mee eens zijn.
  Inmiddels heb ik het boek ook uit en ben verder geen andere opmerkelijke citaten of fouten tegen gekomen.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Inmiddels ben ik ongeveer halverwege het boek. Het verhaal ontwikkelt zich wel wat anders dan ik verwacht had. Ik had verwacht dat er in het begin meer aandacht zou zijn voor de verwdijning van Jack’s moeder. En er worden ook veel meer personages geintroduceerd dan ik van te voren bedacht had. Maar gelukkig wordt daarna al wel snel duidelijk op welke manier de personen met elkaar verbonden zijn.

  Een grappig citaat dat ik op pag 167 van de ePub tegen kwam:
  “In de lichte keuken hing boven de gootsteen een bordje met de tekst: DIT IS EEN ZELFREINIGENDE KEUKEN: ALLES WAT JE VUILMAAKT, MOET JE ZELF REINIGEN.”
  Dit bordje zou ik hier wel in huis willen hebben. ?

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Ik lees de epub en ben nu 9.3% ver
  Wat ik opmerk en storend vindt is dat in ’98 de gsm (mobieltje voor de Nederlanders) nog niet (wijd) verspreid was. Dus kon de zin: “….waarom had ze haar mobieltje niet bij.” en bij de voorbij razende auto’s: “….met hun mobieltjes….”

  Scherp opgemerkt zeg. Mobieltjes waren in Nederland toen inderdaad nog geen standaard gegeven. Het verhaal speelt zich wel in Engeland af, misschien dat het daar destijds al anders was?

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  De cover komt als epub totaal niet tot zijn recht. Ik zie een jongen die tussen de stofdeeltjes staat. De ene kant van zijn bovenlichaam is belicht en de andere kant is onbelicht en niet zo goed zichtbaar. Ik zou het wel leuk vinden als uitgevers speciale covers voor ereader zouden maken die er in zwart/wit mooi uitzien.

  Via Hebban zie ik dat ik al eens eerder een boek van Belinda Bauer gelezen heb, Rusteloos land, haar eerste boek. Ik kan me er niet veel meer van herinneren, maar slecht vond ik het niet omdat ik het destijds drie sterren gegeven heb. Ik verwacht dan ook een boek wat minstens in hetzelfde kaliber valt.

  De omschrijving van het boek heeft mijn interesse gewekt. Je weet als lezer al dat de moeder vermoord is. Ik hoop dat ik er achter kom op welke manier dat gegaan is en waarom juist zij vermoord is. Daarnaast vraag ik me af hoe het mogelijk is dat niemand door heeft dat de kinderen alleen wonen. En waarom zorgt Jack voor de kinderen in plaats van dat ze hulp hebben gezocht?

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Heb de epub ook ontvangen en op m’n reader gezet.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Leuk dat ik mee mag doen met deze leesclub! Ik kijk al naar het boek uit. Heb de komende weken genoeg tijd om te lezen, dus laat de leesclub maar beginnen.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Heb me ook ingeschreven, ‘Fingers crossed’. Als dit boek echt zo goed is wat iedereen zegt, dan kunnen we de komende jaren flink gaan genieten. Robert Bryndza heeft al 5 boeken geschreven met Erika Foster in de hoofdrol. En de beoordelingen op Goodreads worden per boek alleen maar beter. 🙂

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17
  In reactie op: Beet, Beoordeling #11653

  Spanning 6 punten, omdat er wel spanning in zit, maar minder dan ik verwacht had.
  Plot 7,5 punten, omdat het goed in elkaar zit en er verrassende wendingen in het boek zitten.
  Leesplezier 7 punten, omdat het boek vlot las en ik het best snel uit had.
  Schrijfstijl 7 punten, omdat de schrijfstijl eenvoudig maar duidelijk was en dit prima bij het verhaal past.
  Originaliteit 7 punten, omdat ik Splinter leuk bedacht vond.
  Psychologie 6,5 punten, omdat er al best wat aan ontwikkelingen in zit, maar er ook meer mogelijk was geweest.

  Gemiddelde 6,8 punten

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17
  In reactie op: Beet, Na het lezen #2 #11652

  De plot van dit boek vond ik eerlijk gezegd best verrassend. Toen Splinter voor de eerste keer opgedoken was had ik verwacht dat hij als zeer gevaarlijk beest meer angst zou zaaien en dat die angst een duidelijke rol in het boek zou spelen. Maar hij bleek zich meer te ontpoppen als schattig wezentje die per ongeluk een paar mensen gebeten heeft.
  Ook het einde van het verhaal zag ik niet aankomen, maar vind ik wel heel goed passen bij het verhaal. Het is misschien wel het beste einde wat je voor dit boek had kunnen bedenken.

  Vooraf deed het boek me enigszins denken aan een aflevering van de X-files, één van mijn favoriete series. Tijdens het lezen moest ik dat beeld wat loslaten, Splinter kreeg een andere rol dan ik verwacht had, maar toch wist het verhaal me wel te boeien. Omdat er wat minder spanning in zat dan ik had verwacht was het voor mij alleen niet de gehoopte pageturner.
  De schrijfstijl vond ik eenvoudig maar wel prettig om te lezen. De Vlaamse woorden die her en der gebruikt worden maken voor mij wel duidelijk dat het een Vlaamse thriller is. Maar als die woorden er niet in zouden zitten zou het ook een boek uit een ander land kunnen zijn.
  Als ik het boek zou moeten typeren zou ik zeggen dat het een spannende roman met een vleugje thrilller en fantasy is. Een vreemd wezen is al wel vaker als onderwerp van een boek gekozen, dus heel uniek is dat niet. Maar de combinatie van Splinter, de karakterverandering en het einde maken het toch wel een uniek boek.

  Mijn raad aan Marc is dat hij vooral door moet gaan met schrijven!

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17
  In reactie op: Beet, Na het lezen #1 #11561

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  De mensen die door Splinter gebeten zijn slaan na de beet als een blad om en veranderen compleet van karakter. Van lief en zorgzaam veranderen ze in onbehouwen en agressief en vice versa. Dit gaat zo snel dat je het eigenlijk geen evolueren meer kan noemen. Het geeft het verhaal een interessante ontwikkeling omdat de personen hierdoor compleet onbetrouwbaar worden en je als lezer geen idee hebt hoe het persoon gaat reageren.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Na het lezen van het boek kan ik niet echt zeggen dat ik een favoriet personage heb. Degene die me nog het meest aanspreekt is Splinter. Dit omdat hij (of is het een zij?) me doet denken aan een schattig huisdier. Ik had alleen wel meer willen weten over hem en had het wel leuk gevonden als er meerdere exemplaren opgedoken waren.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Voor dit verhaal zijn de personages denk ik heel goed gekozen. Het veranderen van een personage zou denk ik het verhaal teveel veranderen. Om de karakterverandering na de beet goed duidelijk te houden in dit verhaal heb je sterke neergezette karakters nodig. En dat heeft Marc Kerkhofs volgens mij prima gedaan.

  De auteur
  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Deze vraag vind ik lastig te beantwoorden, maar ik heb wel het gevoel dat het klopt. Het verhaal is niet heel complex wat in mijn ogen wel overeenkomt met de gebruikte woordkeuze en lengte van de zinnen.

  Heb je weleens eerder boeken van Marc Kerkhofs gelezen? Ga je dat alsnog doen?
  Beet was mijn eerste boek van hem. Ik denk niet dat ik zijn andere boek alsnog ga lezen. Het liefste lees ik boeken waarbij ik op het puntje van mijn stoel van spanning zit en dat had ik met Beet helaas niet.

  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Marc Kerkhofs vergelijkbaar?
  Er kan geen auteur bedenken die ik vergelijkbaar vind. Ik denk dat Marc Kerkhofs een eigen stijl heeft die zich moeilijk laat vergelijken.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17

  Ik heb inmiddels de eerste hoofdstukken gelezen en hoop snel verder te kunnen lezen want ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Op bladzijde 18 kwam ik wel een stukje tekst tegen waar ik wel even raar van stond te te kijken en die ik niet verwacht had in een spannend boek over een onbekend wezen. De tekst die ik bedoel is deze.

  “Nu glimlachte de joodse man warempel en begaf zich naar de kassa. Eenmaal buiten gehoorafstand fluisterde Frank tegen George: ‘Weer één die ze in Auschwitz vergeten zijn.’ “

  Gelukkig keurt George de volgende bladzijde de uitspraken van Frank af en is daarmee meteen duidelijk hoe de verstandhouding tussen die twee is.

  Saskia Vogelaar
  Bijdrager
  Post count: 17
  In reactie op: Beet, Voor het lezen #11320

  Cover
  Het eerste wat me opvalt zijn de groene ogen van de jongen. Het doet me direct denken aan iets dierlijks, alsof hij iets van een amfibie in zich heeft. Ook de rode afdruk springt er voor mij uit. Het lijkt op een bebloede hand. Of is het toch iets anders?
  De kleurstelling en het lettertype vind ik goed gekozen en passen prima bij de titel van het boek.

  Auteur
  Mark Kerkhofs is een nieuwe naam voor mij. Zijn debuut heb ik dan ook niet gelezsn. Leuk dat er een foto van hem op de achterkant staat. Ik vind het altijd wel fijn om een beeld van de auteur te hebben.

  Verwachting
  Omdat het boek over een onbekend wezen gaat, verwacht ik een spannend verhaal met onverwachte zaken. Door het bloed op de voorkant kan het bijna niet anders dan dat er gewonden of doden zullen gaan vallen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)