Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Spanning: 9 punten, omdat door de wisselden verhaallijnen de spanning heel goed werd opgebouwd. Omdat dit niet bijster origineel is, één puntje aftrek.

  Plot: 10 punten, omdat het verhaal goed in elkaar zit en ik de afloop echt totaal niet zag aankomen. Ik was echt even sprakeloos en dat gebeurt me niet vaak!

  Leesplezier: 10 punten, omdat ik heb genoten van de eerste tot de laatste bladzijde.

  Schrijfstijl: 10 punten, omdat het boek erg prettig leest met de juiste balans tussen vaart en diepgang.

  Originaliteit: 10 punten, omdat de manier waarop in dit boek de link wordt gelegd tussen heden en verleden in mijn ogen briljant is.

  Psychologie: 9 punten, omdat de motieven van de verschillende personages niet allemaal even goed worden uitgewerkt.
  Gemiddelde beoordeling: 9,7 punten

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  De plot
  De plot was weer fantastisch. Ik vond het een goed verhaal en door de wisselende verhaallijnen in het heden en het verleden wordt de spanning goed opgebouwd. En dit einde had ik echt totaal niet zien aankomen. Heel knap gedaan!

  Algemeen
  Ik vond Verzwegen een boeiend verhaal van het begin tot het eind. Ik kon het letterlijk niet wegleggen, maar ik weet niet of dat ook het geval is als je niet alle boeken over Sara Linton (vóór Will Trent) hebt gelezen. Ik vind de schrijfstijl van Karin Slaughter erg prettig. Ze schrijft begrijpelijk en realistisch waardoor je je volledig op het verhaal kunt focussen en niet hoeft na te denken over het taalgebruik. Ik zou de boeken van Karin typeren als gruwelijk spannend! De boeken op zich zijn best realistisch en geloofwaardig, maar als je de hele serie neemt, dan hebben de afzonderlijke personages in de loop der jaren allemaal wel erg veel ellende meegemaakt. Je zou ze een rustiger levende gunnen…

  Dit boek
  Er zijn meer goede thrillers. Alleen Karin Slaughter heeft er al 19 andere geschreven, maar deze springt er voor mij wel uit. In dit boek komt zoveel samen, waardoor mijn kijk op bepaalde personages uit het heden en verleden toch wel is veranderd. Erg leuk, vooral voor de echte fans die alle boeken hebben gelezen. Dus mijn advies aan Karin zou zijn: vooral zo doorgaan!

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  De karakters
  Omdat Verzwegen het zoveelste deel van een serie is, zie je in de loop van de serie de karakters van de personages evolueren. In dit afzonderlijke boek zie ik dat niet zo sterk. Wel krijg je door de terugblikken naar het verleden een beter beeld van hoe Sara is geworden wie ze nu is. Sara is en blijft mijn favoriete personage. Ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, is ze een sterke vrouw. Toch heeft ze ook minder goede kanten en dat geldt voor alle personages. Ze hebben allemaal goede en slechte eigenschappen dat maakt ze menselijk. Ik zou dus aan geen enkel personage iets willen veranderen.

  De auteur
  Ik vind dat de schrijfstijl bij het verhaal past. Het boek leest erg prettig: realistisch, af en toe gruwelijk en met de juiste diepgang: niet de langdradig en gedetailleerd, maar ook niet te oppervlakkig. Karin laat haar personages tot leven komen.Ik zou haar schrijfstijl beschrijven als meeslepend, zonder sentimenteel te worden. Ik heb de eerdere Will Trent-verhalen allemaal gelezen. En de eerdere Sara Linton-verhalen ook. Waarom wordt zij toch steeds vergeten? Zij was er lang voordat Will Trent in beeld kwam! Hoe dan ook: de volgende Slaughter ga ik zeker ook lezen, waar het boek ook over gaat…

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Ik zie in de pub ook geen verschil in opmaak tussen heden en verleden. Dat zal wel met de instellingen te maken hebben. Maar dat maakt niet uit, het is zo ook wel duidelijk wat zich in het heden afspeelt en wat in het verleden.

  Ik ben gisteren begonnen en hoewel ik het vorige deel uit de serie ongeveer een jaar geleden heb gelezen, zat ook ik er meteen weer zo lekker in dat ik in één avond bijna een derde van het boek heb uitgelezen. En vanavond ga ik weer lekker verder.

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Dankzij de epub kan ik gelukkig toch deelnemen aan deze leesclub. Een epub heeft natuurlijk niet de look en feel van een papieren boek, maar wat me het meest opvalt aan de (typische Karin Slaughter) cover is dat dit een “Will Trent thriller” wordt genoemd. Voor mij blijft het toch vooral een “Sara Linton thriller”. Met haar is het immers 19 boeken geleden begonnen. Will Trent kwam pas in deel 6 in beeld en pas in deel 9 ontmoetten Sara en Will elkaar. Dat was een meesterlijke zet trouwens.

  Karin Slaughter stelt wat mij betreft nooit teleur, dus ik verwacht ook nu weer een gruwelijk spannend verhaal, zoals alleen zij dat kan schrijven. Daarnaast verwacht ik weer de nodige ontwikkelingen in de relatie tussen Sara en Will.

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Hebben jullie een tracking nummer voor me zodat ik kan achterhalen waar mijn boek is?

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Ik heb helaas nog niks ontvangen.

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Yes! Dit is een boek waar ik al maanden naar uitkijk, dus ik heb er heel veel zin in!

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Is het boek met een track & trace code verstuurd? Ik heb het boek namelijk nog niet ontvangen en ook geen ‘niet thuis’-bericht in de bus gehad.

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Yes! Ik zit erbij. Ik heb het boek nog niet ontvangen, maar ik heb er zin in!

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16
  In reactie op: Broertje, Beoordeling #11584

  Spanning: 8 punten, omdat ik het boek bijna niet weg kon leggen, terwijl het nergens echt nagelbijtend spannend werd. Goed opgebouwd en gedoseerd dus.

  Plot: 9 punten, omdat het goed in elkaar zit. Het is gewoon een goed verhaal.

  Leesplezier: 9 punten, omdat ik me tijdens het lezen geen minuut verveeld heb.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat de schrijfstijl van Michael Berg erg prettig is. Je merkt dat hij veel gevoel voor taal heeft. Hier en daar zaten er wat foutjes in, maar ik heb een ongecorrigeerd leesexemplaar gelezen, dus ik ga er vanuit dat die in de definitieve versie zijn verbeterd.

  Originaliteit: 8 punten, omdat het moeilijk is origineel te zijn binnen het thrillergenre. Over het algemeen is er een misdaad gepleegd en is het doel van het verhaal om erachter te komen door wie en/of waarom. De gekozen thema’s in Broertje sluiten echter goed aan bij de actualiteit. En ik vind autisme een gewaagd thema: als je hierover schrijft, moet je het wel goed doen. En dat doet Michael Berg.

  Psychologie: 9 punten, omdat de karakters zeer goed en levensecht worden neergezet. Je merkt dat er research is gedaan naar autisme en dat er niet zomaar een karikatuur is neerget.

  Gemiddelde beoordeling: 8,7 punten

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  De plot
  De plot zit goed in elkaar, al dacht ik vrij snel te vermoeden wat beide verhaallijnen met elkaar te maken zouden kunnen hebben. Dat vermoeden bleek achteraf te kloppen. Door het wisselend vertelperspectief wordt de spanning goed opgebouwd. Vaak vind ik het storend als er in een verhaal te vaak van vertelperspectief wordt gewisseld, maar dat was hier absoluut niet het geval. De wisselingen zijn goed gedoseerd.

  Algemeen
  Ik heb me tijdens het lezen van Broertje geen minuut verveeld. Ik was constant geboeid door het verhaal. Ook de schrijfstijl van Michael Berg vind ik prettig: begrijpelijk en vlot. Ik kan niet zeggen dat ik Broertje een typisch Nederlands thriller vind. Ik weet ook niet hoe ik een typisch Nederlandse thriller zou moeten definiëren. Zelfs binnen ons kleine taalgebiedje zijn er veel verschillende thrillerschrijvers met ieder hun eigen stijl. Ik zou de boeken van Michael Berg typeren als ‘literaire thriller’. Hoewel het verhaal vrij complex is, is het goed te volgen, mede dankzij de heldere schrijfstijl. Verder zijn de boeken van Michael Berg levensecht. De personages worden geloofwaardig neergezet.

  Dit boek
  Thrillers zijn er wel meer. Goede thrillers ook, maar wat dit boek voor mij zo uniek maakt zijn de levensechte personages. Ik denk dat Michael Berg voor dit boek uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar autisme. Felix wordt in ieder geval niet simpelweg weggezet als ‘de autist’, maar als een complex persoon met complexe gevoelens. Ook het op dit moment zo actuele vluchtelingenthema geeft dit boek iets extra’s. Ik kan Michael Berg dus maar één goede raad geven: ga zo door!

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  De karakters
  In de loop van het verhaal leren we de karakters beter kennen. Lotte komt er gaandeweg het verhaal achter dat haar vader misschien toch niet zo’n slecht mens was als zij zichzelf de afgelopen jaren heeft wijsgemaakt. Fillon leert steeds meer van het leven te genieten. Amin maakt de grootste ontwikkeling door, maar hem volgen we ook gedurende een langere periode van zijn leven. En ondanks alles wat hij meemaakt blijft hij zijn hele leven een verliezer. Ik heb geen favoriete personage, maar tijdens het lezen groeit wel de sympathie voor zowel Lotte als Fillon. En tenslotte, wie ben ik om aan een bepaald personage iets te willen veranderen? Nee dus! De belangrijkste personages zijn heel menselijk neergezet, met goede slechte eigenschappen.

  De auteur
  Het verhaal is vlot geschreven, zonder moeilijke passages, ellenlange uitweidingen, etc. en past dus prima bij een thriller. En bij mij! Volgens mij heb ik alle vorige boeken van Michael Berg schreef gelezen en ik kijk nu al uit naar het volgende. Ze worden steeds beter. De pagina-omvang neemt toe en daarmee de diepgang van de verhalen. In Broertje zit heel duidelijk een actueel, maatschappelijk thema verwerkt, namelijk de vluchtelingenproblematiek. Dat alles bij elkaar maakt Broertje een echte Michael Berg.Ik zou niet weten met welke auteur je Michael Berg kunt vergelijken. Hij heeft een duidelijke eigen stijl.

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Ik heb zo hard doorgelezen dat ik geen tijd heb gehad om tijdens het lezen een reactie te plaatsen. Ik had al redelijk snel een vermoeden van de link tussen de twee verhaallijnen. De verhaallijn ontwikkelde zich zoals ik had verwacht, maar de plot bevatte nog genoeg verrassingen. Ik ben wel een aantal typefouten tegengekomen, maar het was een ongecorrigeerd leesexemplaar, dus daar ga ik niet over zeuren.

  Sanne Scholten
  Bijdrager
  Aantal berichten: 16

  Cover: Wat allereerst opvalt is dat het boek dikker is dan de vorige boeken van Michael Berg. Lekker lang lezen dus. De cover laat een schimmige figuur (waarschijnlijk het broertje uit de titel) zien die vanuit een bos op je af komt lopen. Hier gaat een zekere dreiging van uit. Duidelijk een thriller. Afgaand op de afbeelding op de cover, verwacht ik een iets hardere thriller dan de vorige boeken, hoewel de tekst op de achterflap dit niet doet vermoeden.

  Auteur: Op basis van mijn leeservaringen met de vorige boeken van Michael Berg, verwacht ik weer goed geschreven verhaal met een spannend plot dat er voor zorgt dat je wil blijven lezen, en natuurlijk met een link naar Frankrijk.

  Verwachting: Ik verwacht in de eerste plaats een spannend verhaal. En ik ben heel benieuwd wat het feit dat de verdachte autistisch is toevoegt aan het verhaal. Ik neem ten minste aan dat de auteur zich tijdens het schrijven van dit boek heeft verdiept in autisme.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)