Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)
 • Auteur
  Berichten
 • Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  De karakters

  1. Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Ja, specifiek Amy en MacNeil, je leert hen steeds beter kennen en snapt beter waarom ze bepaalde keuzes maken.
  2. Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Ik heb bewondering voor Amy. Zij heeft zoveel meegemaakt en toch is ze niet bij de pakken neer gaan zitten.
  3. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik vind het niet aan mij om iets te willen veranderen, ik had het wel interessant gevonden om meer te weten over Pinkie.

  De auteur

  4. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja, ik vond de schrijfstijl beeldend en filmisch, en goed passend bij deze thriller.
  5. Kun je de schrijfstijl van Peter May specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Filmisch, ik kan me ook helemaal voorstellen dat dit verfilmd zou worden.
  6. Is Lockdown voor jou aanleiding om volgende boeken van Peter May te gaan lezen of laat je het bij deze ene? Ik beb het boek met veel plezier gelezen, maar het is niet ontzettend blijven hangen. Ik ga niet zelf op zoek naar een ander boek van hem, maar wanneer ik het tegenkom en het me aanspreekt ga ik het wellicht wel lezen.
  7. Dit verhaal is geschreven voordat COVID-19 de wereld ging beheersen. Ontdek je overeenkomsten met de situatie waar we nu allemaal mee moeten (leren) leven? Jazeker, al gaat het in het boek wel een stuk verder dan hier. De mondkapjes en het geen handen geven komt bekend voor, de uitgestorven stadsdelen en het verval, het eiland dat bewaakt wordt, dat gaat nog wel een stuk verder dan onze situatie nu.

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  1) Tijdens het lezen is me niet heel veel bijzonders opgevallen. Ik was vooral nieuwsgierig of ik elementen herkende uit de periode waarin we nu zelf zitten en daarin viel me wel het stukje op wat over handen geven (of beter gezegd het niet meer handen geven) ging op blz 149. Daarin wordt bijna expliciet gezegd waarom er geen handen worden gegeven. Voor deze periode was dit een nuttige uitleg, maar nu deed het mij iets overbodig aan. Logisch dat je geen handen geeft tijdens een lockdown. Dit vond ik een opmerkelijke gewaarwording; wat nu al zo normaal is geworden en het voorheen echt niet was.
  2) De verhaallijn ontwikkelt zich voor mij niet voorspelbaar, de wendingen in het boek verrasten me.
  3) Ik heb me tijdens het lezen niet afgeleid gevoeld door spellingfouten of minder goede zinsbouw.

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Cover: Ik vind het een aantrekkelijke cover, die ook zeker mijn aandacht zou trekken in de winkel. De cover doet verwachten dat het zich in Londen afspeelt. De donkere kleuren suggereren al dat het om een thriller gaat. De tekst op de achterkant past bij de ideeën die de voorkant me gaf. Doet me meteen willen beginnen met lezen!

  Auteur: Ik ken deze auteur nog helemaal niet. Vrij mysterieuze foto op de achterkant. De tekst naast zijn foto maakt me nieuwsgierig.

  Verwachting: Mijn verwachtingen zijn hoog. Ik reken op een spannend verhaal en ik ben oom erg nieuwsgierig of en wat ik van de huidige situatie waarin we leven herken. Ik verwacht dat dit ook echt een aanrader zal zijn voor mijn vriend.

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Ik heb het boek goed ontvangen!

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Spanning: 9 punten, omdat ik het boek vanaf de eerste bladzijden al niet meer weg kon leggen, zo benieuwd was ik wat er ging gebeuren.

  Plot: 8,5 punten, omdat het verrassend was, ik had het zo zelf zeker niet voorspeld.

  Leesplezier: 10 punten, omdat het lezen mij in deze periode niet altijd makkelijk afgaat, maar dit boek deed mij alles om me heen vergeten.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het boek heerlijk wegleest.

  Originaliteit: 9 punten, omdat ik dit boek echt anders vind dan andere thrillers.

  Psychologie: 9 punten, omdat je echt steeds meer afweet van wat er zich binnen de hoofdpersonages afspeelt.

  Gemiddelde beoordeling: 9

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  De plot

  Wat vind je van het plot? Sterk, aangezien ik dit zo echt niet zag aankomen. En ook aangrijpend, ik had toch eigenlijk liever gehad dat het anders was afgelopen. Die wrijving is juist goed.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Ontzettend spannend en onverwacht.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had dit einde zelf zo zeker niet voorspeld.

  Algemeen

  Vond je Koud zonder jou een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Absoluut, ik wilde het boek echt niet wegleggen.
  Vind je de schrijfstijl van Igor Znidarsic prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Heel prettig en begrijpelijk, zonder te simpel te zijn.
  Stel….Igor Znidarsic vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn? Realistisch (ik denk echt wel weer even na voordat ik in het donker alleen op de fiets stap), gruwelijk en aangrijpend.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Er verschijnen ieder jaar heel veel thrillers, dat maakt het lastig om eruit te springen. Maar qua spanning en gruwel die ik tijdens het lezen voelde, springt dit boek er voor mij echt uit. Ik denk dat dit te beste thriller is die ik dit jaar tot nu toe heb gelezen.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Igor Znidarsic mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Mijn schrijftalent is zeer beperkt, het enige advies wat ik de schrijver zou willen geven is om vooral te blijven schrijven, want ik lees dit soort boeken heel erg graag.

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  De karakters

  1. Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Vooral de karakters van Bianca en Joris evolueren, omdat ze we gedurende het verhaal steeds beter leren kennen. Ook de keuzes die ze maken in wat ze doen, zegt heel wat over hun karakter en hun verhouding tot elkaar.
  2. Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Joris is mijn favoriete personage. Dat hij zo voor zijn pensioen de zaak van de vermissing van de zus van Bianca met alle geweld wilt oplossen, vind ik heel bijzonder.
  3. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Natuurlijk vind ik Hennie een vreselijk personage, maar ja, wanneer je dat zou veranderen zou het boek zo sterk niet meer zijn.

  De auteur
  4. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Zeker, de korte hoofdstukken en de duidelijke beschrijvingen, de alwetende verteller, maken dat je dit het liefst in een keer wil lezen.
  5. Kun je de schrijfstijl van Igor Znidarsic specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Duidelijk, herkenbaar, to the point, filmisch (door de muziek die regelmatig wordt genoemd en die je ook kunt luisteren krijgt het verhaal al meteen een extra dimensie, zoals je dat in series en films ook kunt hebben.
  6. Koud zonder jou is het vijfde boek van Igor Znidarsic, ga je na het lezen van Koud zonder jou zijn eerdere en volgende boeken ook lezen? Ja, zeker weten, ze staan inmiddels al op mijn ereader.

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  1. Mij zijn weinig opmerkelijke citaten opgevallen. Wel vond ik het erg origineel dat er een Spotify-playlist bij het boek hoort, waarbij je alle titels en nummers die worden genoemd ook zelf kan luisteren. Dat heb ik niet gedaan, maar kan me voorstellen dat dit de leesbeleving nog intenser maakt. Ook vond ik het motto, het citaat van Harold Schechter, erg treffend bij dit verhaal. Een alinea waar ik nog over na heb zitten denken, was de alinea op blz 121 die de woning van Josina beschrijft en waarin wordt gezegd: “Wat zegt het over de bewoners dat ze graag boeken lezen over psychopaten, moordpartijen en bloedplassen? En wat zegt het over de rest van Nederland, die avond na avond de oneindige stroom misdaadseries op tv consumeert.” Ja, wat zegt dat over mij, over andere lezers en over de schrijver? Vond ik een interessant stukje.
  2. Nee, ik vond de verhaallijn onverwacht en daardoor erg spannend. Ik had niet verwacht dat het zo af zou lopen. En ik hoop altijd dat een thriller dit effect op me heeft.
  3. Mij zijn geen spellingsfouten opgevallen

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Beste Igor,

  Wat ben ik blij dat ik via deze weg kennis met dit boek mocht maken. Dit was echt een thriller die ik niet weg kon leggen en die me deed gruwelen; het zou je maar overkomen… Ik verheug me erop snel je andere boeken ook te lezen.

  Waar je mij over deed nadenken (en waar ik nog niet uit ben eigenlijk): op blz 121 wordt de woning van Josina beschreven en in die alinea worden een aantal vragen gesteld; “Wat zegt het over de bewoners dat ze graag boeken lezen over psychopaten, moordpartijen en bloedplassen. En wat zegt het over de rest van Nederland, die avond na avond de oneindige stroom misdaadseries op tv consumeert?” Ik zou die vragen graag aan jou stellen: wat zegt het over jou als schrijver en persoon dat je dit soort boeken schrijft? En wat zegt het volgens jou over lezers die dit soort boeken graag lezen?

  Ik ben erg benieuwd naar je antwoord!
  Groet,
  Roos

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Cover: koud is ook het idee dat ik meteen bij dit boek krijg. De kleurenkeuze is hard. Het lijkt alsof je door glas of in een spiegel kijkt. Het feit dat je de ogen niet kunt zien schept afstand en roept ook verwachtingen op. Waarschijnlijk loopt het met deze vrouw niet goed af. De sticker met de tekst ‘voor de liefhebbers van Stieg Larsson en Jo Nesbo’ roept hele hoge verwachtingen op. De Millennium Trilogie staat hoog op mijn lijstje van favoriete boeken, dat maakt dat ik erg veel zin heb om in dit boek te beginnen, maar ook dat ik me tegelijk afvraag of het deze vergelijking echt waard is. Ik vind de kaft niet meteen erg aantrekkelijk, maar door die sticker zou ik hem in de boekhandel toch waarschijnlijk oppakken om de achterkant te lezen. Die achterkant maakt me erg nieuwsgierig, en verbaast me ook. Een Nederlandse schrijver en een thriller die zich in Nederland afspeelt. Ik ben vooral heel nieuwsgierig om te gaan beginnen!

  Auteur: Ik heb nog niets van deze auteur gelezen, en had ook nog niet eerder van hem gehoord. Omdat hij voor verschillende prijzen is genomineerd ben ik erg benieuwd en heb positieve verwachtingen.

  Verwachting: Ik verwacht een spannend verhaal met wendingen die ik niet verwacht.

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Mijn boek is inmiddels ook binnen 🙂

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Helaas nog steeds niet binnen 😔

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Zojuist hoorde ik de brievenbus, maar het boek zat er helaas nog niet bij. Ik hoop zo dat het er morgen wel is, heb veel zin om te beginnen. (wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het nog niet heeft).

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29

  Yes, superleuk dat ik weer mee mag doen, ik heb er zin in!

  Roos
  Bijdrager
  Post count: 29
  In reactie op: VOX, Beoordeling #26536

  Spanning: 7 punten, omdat ik het verhaal niet erg spannend vond. Wel vond ik de thematiek erg interessant.

  Plot: 7 punten, omdat ik er in het begin van het boek hogere verwachtingen van had.

  Leesplezier: 9 punten, omdat ik het boek niet weg wilde leggen.

  Schrijfstijl: 7 punten, omdat ik het over het algemeen makkelijk las, al vond ik sommige sprongen in gebeurtenissen te groot en te ongeloofwaardig.

  Originaliteit: 9 punten, omdat ik dit dystopisch thema erg boeiend vind.

  Psychologie: 7 punten, omdat ik dit niet zo’n heel grote rol vind spelen.

  Gemiddeld: 7,67

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 29)