Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 246)
 • Auteur
  Berichten
 • roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246
  In reactie op: Lift, Voor het lezen #31411

  De cover laat diepte zien en je kijkt de liftschacht in. Je ziet mooi de glimmende staalkabels van de lift. Onheilspellend door de pijpen die besmeurd zijn met bloed. De naam van de auteur in hoofdletters en rood. Linwood staat in kleinere hoofdletters dan Barclayu. Lift staat in nog grotere hoofdletters en in wit. Als je met je hande over de voorkant gaat voel je reliëf; liftkabels, Linwood Barclay, Lift en Thriller zijn voelbaar.

  Auteur Ik had nog nooit van Linwood Barclay gehoord en hoop op een goed geschreven verhaal.

  Verwachting: Een spannend verhaal vol emoties, waarin hysterie een grote rol speelt. Net als een race tegen de klok.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Leuk dat ik mee mag doen! Dit wordt mijn eerste Linwood Barclay.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Ik heb mijn boek ontvangen en ga meteen beginnen

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Ik heb tot nu toe nog geen boeken van Robert Bryndza gelezen, maar veel goede berichten over gezien. Ik ben wel benieuwd naar deze nieuwe serie. Zou deze spannend en meeslepend en vol onverwachte ontwikkelingen zijn?

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Spanning: 9.. punten, omdat ik toch wel regelmatig op het puntje van mijn stoel zat….

  Plot: .9. punten, omdat de opbouw zorgvuldig is en past bij dit soort actiethriller….

  Leesplezier: 9.. punten, omdat ik Zonder Genade achter elkaar wilde uitlezen….

  Schrijfstijl: .9. punten, omdat de schrijfstijl vlot, humoristisch en beeldend is en dit ervoor zorgt dat je van een boek geniet ….

  Originaliteit: .9. punten, omdat door de beeldende schrijfstijl je zelf soms het gevoel had ter plaatse te zijn in Amsterdam, vooral omdat ik de meeste beschreven plekken goed ken. Ook de manier waarop veiligheids= inlichtingendiensten werken komt goed uit de verf. De terroristische dreigingen sinds de aanslagen in Parijs en Brussel zijn genoemd in Zonder Genade en werken door.

  Psychologie: .9. punten, omdat je geprikkeld wordt door de informatie stukjes over de Jakhals voorafgaand aan de delen en zo wat aan de weet komt over zijn beweegredenen. Zowel Neli als Hamer zijn bezig te veranderen. Ook hoe de manier van werken en denken is van de verschillende diensten komt goed uit de verf.

  Gemiddelde beoordeling: .9. punten

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Wat vind je van het plot? Best wel realistisch, het zou zo maar kunnen hier in Nederland.Het verhaal heeft een lange spanningsboog waardoor de aandacht blijft.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Zorgvuldig opgebouwd, met vanaf het begin een hint naar de Jakhals, die iedereen iedere keer net een stap voor is. De sfeer van Amsterdam proef je goed in het verhaal. Op het einde komen alle puzzelstukjes bij elkaar.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Deels had ik dit einde aan zien komen.
  Algemeen

  Vond je Zonder genade een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ik vond het een boeiend verhaal en ik had mijn volle aandacht nodig om het te lezen.

  Vind je de schrijfstijl van Johan Andersen prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Er waren gedeelten bij waar ik geconcentreerd lezen moest. Door soms wat dingen op te schrijven, zoals namen en veiligheidsdiensten onthield ik het beter. Door de vlotte, soms humoristische schrijfstijl blijf je doorlezen.

  Stel….Johan Andersen vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Realischtisch en duidelijk te zien dat Johan Anderssen veel research heeft gedaan naar de werkwijze van inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  De setting (Nederland/Belgié) waar het zich afspeelt in combinatie met de veiligheidsdiensten is wel uniek.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Johan Andersen mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ga zo door

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Inhakend op wat de_Stefs zegt over namen en voornamen. Personage Maarten de Boer wordt ook meerdere malen als alleen de Boer aangeduid en als Maarten de Boer. En geldt voor meerdere personages op die manier.

  Ik heb inmiddels Zonder genade uit en met een daverende finale heeft Johan Anderssen deze weten af te sluiten.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Je ziet dat Hamer wat slordiger wordt in zijn anonimiteit en er af en toe overpeinst hoe het zou zijn om een partner te hebben. Ja, soms lijkt het alsof hij gevoelens heeft voor Neli en deze onderdrukt.
  Neli ontwikkelt zich in haar werk en voelt zich in een tweede huid als zij weer proeft aan de wereld van Hamer. Haar nieuwe uiterlijk en vervoer doet haar goed. Ze wordt nog zelfbewuster en vindt het zelfs leuk om te wisselen, maar stiekum vindt ze haar nieuwe ik leuker.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Neli wel, omdat ze niet bang aangelegd is en haar mannetje staat.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee, niets.
  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? De beschrijvende gedetailleerde stijl past heel goed bij het verhaal. Hierdoor waan je jezelf soms in Amsterdam.
  Kun je de schrijfstijl van Johan Andersen specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Gedetailleerd, beschrijvend en vlot. Af en toe een beetje humor.
  Zonder genade is de tweede thriller van Johan Andersen die is verschenen, ga je na het lezen van Zonder genade zijn debuutthriller Dodenstoel en eventuele volgende boeken ook lezen? Dodenstoel had ik vorig jaar al gelezen. Ja, een opvolger van Zonder genade zal ik denk ik wel gaan lezen.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Hallo Johan, Hoe lang het je gedaan over het schrijven van Zonder genade? In een interview van verleden jaar over Dodenstoel gaf jij aan voor jouw boek veel research via internet te doen. Heb jij enig idee hoeveel tijd je daarin gestoken hebt voor Zonder genade. Je schrijft aardig gedetailleerd over Amsterdam, alsof je er gewoond hebt?

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Ik ben inmiddels over de helft en heb nog wat mooie zinnen.
  Blz 32. Die dus die vier lijken ophangen als koeienkarkassen in een slachthuis en zo een middelvinger in ons gezicht steken.
  blz 137 Iemand die zijn territorium afbakent, als een hond die tegen een brandkraan piest.
  blz 144 Het was een roofdier dat sluw moest zijn omdat er grotere en sterkere concurrenten waren, zoals de leeuw en de tijger.

  Het verhaal ontwikkelt zich wel een beetje zoals ik had verwacht en doet qua stijl wel wat aan Dodenstoel denken. De manier hoe Neli weer met Hamer gaat samenwerken bijvoorbeeld. Het leest lekker vlot, maar ik moest er in het begin wel even in komen. Dit kwam denk door de Arabische namen en de verschillende veiligheidsdiensten en opgevoerde personen. Gelukkig zijn het er niet al teveel.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Hallo Johan, Ik ben inmiddels bij Hoofdstuk 6 en mij is opgevallen dat je vaak naar de Nimrod zaak verwijst. Doe je dit met een bepaalde reden?

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Ik ben inmiddels halverwege hoofdstuk 6 en Zonder Genade leest lekker vlot. Mij zijn ook dezelfde zinnen opgevallen die Jacobaan aangeeft op pagina 9 en pagina 35. Het is opvallend dat elk deel vooraf gegaan wordt door een aantal bladzijden die schuingedrukt zijn en waarboven een jakhals staat.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Cover Een duister uitziend verzorgd mannengezicht met een korte baard/snor die de cover in beslag neemt. Een blauwige achtergrond met oude huizen aan het water, waar een boot in ligt. Een man die weg rent in het klein. Johan Andersen staat in hoofdletters en geel bovenaan. De titel Zonder Genade staat in nog grotere hoofdletters in wit onderaan. Op de achterkant staat in gele letters op een blauwgroenige achtergrond waar Zonder Genade overgaat..

  Auteur: Na het lezen van Dodenstoel was ik wel een beetje benieuwd naar een evt. vervolg. Ik ben benieuwd of Zonder Genade net zo spannend en geloofwaardig is.

  Verwachting: Een spannnende en boeiende thriller waarin je blijft doorlezen door de beeldende schrijfstrijl.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Ik heb Zonder genade vanmorgen ontvangen.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 246

  Ik heb Dodenstoel gelezen en dat had een spannend complex plot met veel karakters. Benieuwd of deze tweede Hamer&Panka thriller net zo spannend is.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 246)