Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Ik had deze eventjes gemist omdat ik de link niet had.
  1. Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt. Ik vond het opmerkelijk dat een aantal keer expliciet een cliffhangers werd aangegeven “ze weten niet dat hier straks niets meer is”, dat leidde mij een beetje af uit het verhaal, misschien wat te vaak of te nadrukkelijk.
  2. Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht? Ja, de verhaallijn is goed opgebouwd door iedere keer te switchen van verhaallijn, precies op het juiste moment. En het verhaal gaat ook de kant op die ik verwacht.
  3. Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld. Ik ben geen spelfouten tegengekomen, en zinsbouw die niet liep ook niet. Als het me niet opvalt is het goed!
  4. Voorkom het plaatsen van spoilers. Check

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Schaduwstrijder beoordeling

  Spanning: 7,5 punten, omdat het een pageturner is, vooral vanaf 1/3, maar het eind niet meer zo spannend.
  Plot: 7 punten, omdat het wel lekker leest, maar ik miste wat verdieping bij sommige verhaallijnen.
  Leesplezier: 9 punten, omdat ik het een fijn boek vond om te lezen.
  Schrijfstijl: 7,5 punten, omdat het goed leest, zeker niet te moeilijk, maar een aantal keer wordt er een cliffhanger aangegeven, maar is niet altijd nodig.
  Originaliteit: 9 punten, omdat het onderwerp erg goed gevonden is en de sfeer van het boek goed is neergezet.
  Psychologie: 7 punten, omdat dat voor mij nog iets meer ontwikkeld had kunnen worden.

  Totaal: 7,8 gemiddeld

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Schaduwstrijder na het lezen #2

  De plot
  1 Wat vind je van het plot?
  Ik vind de verschillende verhaallijnen goed. De Villiger-lijn blijft prima vaag, nog niet te veel details ( die voor mij later wel wat meer uitgediept hadden mogen worden). De Suzanne-lijn is interessant en blijft boeien, CIA-sfeer is goed neergezet. Ik had wel iets meer verbinding verwacht tussen de supersoldaten en de andere verhaallijnen.

  2 Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Ik vind het heel mooi en fijn dat de structuur meerdere invalshoeken heeft. Je leest net lang genoeg over Suzanne, het hoofdverhaal, maar schakelt dan meestal even over naar een andere verhaallijn. Echt een compliment voor Pjotr, het lijkt me echt supermoeilijk om te kiezen waar je precies moet overschakelen naar de andere verhaallijnen.

  3 Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Ik had het niet echt zien aankomen, maar ik vond het ook een abrupt einde, eigenlijk een korte paar hoofdstukken, waarbij ik de achtervolging wel tof vond, maar wat daarna gebeurde ging voor mij nogal snel. Misschien miste ik daar nog wat meer achtergrond of gedachtengangen. En prettig de epiloog te lezen, fijn om die gedachtegangen en bepaalde redenen van keuzes mee te krijgen van de schrijver.
   
  Algemeen
  4 Vond je Schaduwstrijder een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Ja zeker, ik kom ook steeds meer in het verhaal en ga me er in m’n gedachten ook mee bezig houden, wanneer ik het boek niet aan het lezen ben.

  5 Vind je de schrijfstijl van Pjotr Vreeswijk prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Geen moeilijke schrijfstijl voor mij, ik vlieg er aardig doorheen.

  6 Stel….Pjotr Vreeswijk  vraagt aan jou om haar boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Dit boek is spannend en intrigerend.

  7 Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Het heeft wel iets unieks, de sfeer (van Lost) en de combi militaire operaties en vriendschap. Ook is het uniek dat de hoofdpersoon eigenlijk geen veldoeiding heeft, maar toch mee doet aan dit soort ‘field ops’.

  8 Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Pjotr Vreeswijk  mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Wat ik eerder aangaf, misschien nog meer informatie omtrent wat het uitgevonden deeltje allemaal kan doen. Ik miste de uitleg hoe precies de supersoldaat wist gemaakt, en waarom ze zo ziek werden, hadden ze steeds opnieuw iets van het deeltje nodig?

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  De karakters
  1 Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Ik denk dat Suzanne aan het veranderen is, doordat wat ze om zich heen ziet gebeuren
  2 Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Suzanne, de hoofdpersoon: Ze is een vrouw die zich staande weet te houden in een mannenwereld. Ze is een soort computernerd, en dat ben ik ook wel.
  3 Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Zover zit ik nog niet in het verhaal 1 derde) maar die Tarik vertrouw ik voor geen meter, maar dat wil ik ook niet veranderen.

  De auteur
  4 Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja, het past wel, het is redelijk kort en bondig, best wat dialogen, geen meeslepende ellenlange zinnen, gewoon zoals bij de overheid (lees leger en CIA) past.
  5 Kun je de schrijfstijl van Pjotr Vreeswijk specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Lastig te omschrijven, misschien hebben mijn medelezers hier meer kijk op, maar voor mij leest het alsof ik erbij ben, de stijl veel dialogen en gedachtes.
  6 Ga je na het lezen van Schaduwstrijder  de eerdere en volgende boeken van  Pjotr Vreeswijk  ook lezen?
  Schrijvers die ik eerder heb gelezen hebben altijd mijn aandacht, zeker wanneer eerdere boeken me zijn bevallen.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Ik heb net wel alle reacties gelezen, want ik wilde weten wat jullie ervan vinden en wat jullie verwachten.
  Is het nou de schrijver die uit het water loopt op de achterflap? Weet iemand dit zeker? Ik dacht dat het met het boek te maken had, maar nu een aantal van jullie dit zo zegt…

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Cover: Alle aan- en opmerkingen betreffende de buitenzijde van het boek.
  Zonder te lezen wat de rest al heeft gezegd en zonder te zijn begonnen met lezen: Wat me opvalt aan de cover is dat het vooral allemaal erg nat is. In de tekst op de achterflap gaat het over hete brandhaarden, dat is een interessante tegenstelling. Ik zie op de voorkant in de weerspiegeling een figuur (man) ergens tegenaan leunen. En nog een tegenstelling, in de tekst wordt gesproken over de hoofdpersoon Susan Boyle, maar ik zie alleen mannen op de cover. Bijzonder, ik hoop dat ik erachter kom waarom hiervoor is gekozen. En ook opvallend wanneer het boek zo openligt, is dat er verschillende grijstinten zijn gekozen voor de foto’s/achtergronden, de voorkant is meer blauwgrijs, de achterkant is meer een zwart-wit foto.

  Auteur: Geef jouw verwachting van deze auteur. Ik ken deze acteur niet, maar gezien zijn achtergrond bij de recherche verwacht ik veel ingenieuze slimme manieren om de spanning erin te houden!

  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van dit boek? Ik verwacht in het begin 3 uiteenlopende verhaallijnen die langzaam naar elkaar toe lopen. Maar ik hoop verrast te worden, dan misschien eerst 1 lijn wordt uitgezet en wat langer daarna lijn 2 en 3. Of dat 2 lijnen al bij elkaar lopen en dan pas overgaan in 3.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  ePub uit spam folder gevist!! Gelukkig maar. Morgen op m’n e-reader zetten en dan aan de slag, lekker lezen 😉🎉😃☕️📙

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Tof, ik zit er ook bij, heb er heel veel zin in!!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Mooi om te lezen, zo iedereen bij elkaar!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16
  In reactie op: Hoek, Beoordeling #23297

  Spanning: 7 punten, omdat ik het niet heel spannend vond maar wel meer op het einde. Er zaten wel spannende momenten in, aan het begin met de klus, met de achtervolging, de rit naar het ziekenhuis en het einde.
  Plot: 8 punten, omdat het vooral origineel is
  Leesplezier: 9 punten, omdat ik het boek graag las
  Schrijfstijl: 9 punten, omdat er veel woordgrapjes inzitten
  Originaliteit: 9 punten, omdat ik de afzonderlijke werelden ok vind om over te lezen, maar de combinatie maakt het origineel
  Psychologie: 7 punten, omdat het me niet echt aan het denken heeft gezet, maar toch een 7 omdat het personage toch dieper in elkaar stak dan je van te voren wellicht denkt.
   
  Gemiddelde beoordeling: 8,2 punten

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16
  In reactie op: Hoek, Na het lezen #2 #23293

  Hoek na het lezen 2
  De plot
  1 Wat vind je van het plot? De plot is spannend door de spannende werelden waarin Hoek zich beweegt. Ik krijg het gevoel dat hij alles prima onder controle heeft, maar hij heeft ook zijn zwakke momenten. De plot blijft spannend, lijdt ergens naartoe en wordt mooi afgerond.
  2 Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Structuur is prima afgewisseld, eigenlijk zijn er 3 verhaallijnen: de bokswereld, de criminele wereld en de wereld met Alexander en zijn dochter. Je wilt graag de verhaallijnen aflezen, maar ze worden iedere keer op een goed moment afgewisseld.
  3 Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had het niet precies zo verwacht. Het einde werd wel opgebouwd, dus er zat iets aan te komen, maar welke kant het opging zag ik niet aankomen.
  Algemeen
  4 Vond je Hoek een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja, heel boeiend, ik kon ook juist ‘s avonds lekker erin duiken.
  5 Vind je de schrijfstijl van Donald Nolet prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Ik vloog door het boek, voor mij makkelijk geschreven en ik moest vaak lachen om de gesproken stukjes.
  6 Stel….Donald Nolet  vraagt aan jou om zijn boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Dit boek is voor mij verbazingwekkend, omdat ik de bokswereld en het criminele circuit niet ken, verbaast het me wat daar zich allemaal in afspeelt. Ook wel geloofwaardig, want ik denk heus dat zich er nog wel gekkere dingen afspelen.
  7 Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Uniek is dat het zich in de bokswereld afspeelt, en ook dat er een vluchteling in voorkomt. Ook uniek in dat het hoofdpersonage twee kanten heeft van zichzelf, hij is in beiden goed en kan het tot nu toe combineren.
  8 Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Donald Nolet mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Poeh, ik ben maar een lezer.. een advies.. vooral doorgaan met schrijven en ik vind het vooral leuk als er een personage inzit die gevat uit de hoek komt (oh, hoek was niet over na gedacht, maar wel grappig, vond ik zelf dan)

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  1 Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  Ik vind de manier van praten van Krook heel opmerkelijk, echt zo’n Amsterdamse dikke crimineel die geen blad voor de mond neemt. Een mooi voorbeeld hiervan: “Barry, doe niet zo moeilijk man. Je hebt godverdomme een neus als een stofzuiger. En je slikt pillen als een bejaarde die het aan zijn hart heeft.”
  2 Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht? Ik verwachtte heel veel publiciteit en getrek vanuit de bokswereld en media. Zonder te veel weg te geven, was dit iets anders dan verwacht. Ik vind wel de afwisseling tussen de twee werelden van Hoek mooi en zoals verwacht.
  3 Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.
  Mij vallen spelfouten heel snel op, en ook zinnen die niet lopen, maar goed nieuws, ik ben niks tegengekomen van dien aard in Hoek.
  4 Voorkom het plaatsen van spoilers. Spoilers zijn stukken tekst over een boek waarin teveel van de verhaallijn wordt weggegeven. Niet doen! Dit wordt door je collega lezers niet op prijs gesteld!
  Ik hou er rekening mee.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16
  In reactie op: Hoek, Na het lezen #1 #22985

  De karakters
  1 Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Ik heb zeker het gevoel dat het personage van Alexander Holman aan het veranderen is. Persoonlijk maakt hij ook al plannen om zijn zaken anders te regelen, maar aan alles voel je – ik ben nu halverwege Hoek- dat er wat broeit. De nieuwe jongen staat in de schijnwerpers, daar moet licht afstralen op Alex. Ik hoop dat het voor hem goed afloopt, want ik vind het een sympathieke man!
  2 Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  3 Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik zou niks willen veranderen, zo heeft de auteur het bedacht. Maar die Krook is wel een irritant mannetje zeg. Dat is wel goed neergezet.
  De auteur
  4 Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ik vind zeker dat de schrijfstijl bij het boek past, niet te veel uitwijding, maar toch alsof je erbij bent. Je krijgt genoeg details zonder enige langdradigheid.
  5 Kun je de schrijfstijl van Donald Nolet specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Voor mij is de schrijfstijl strak en realistisch, maar niet hard.
  6 Ga je na het lezen van Hoek  de eerdere en volgende boeken van  Donald Nolet  ook lezen? Ja, zodra ik ertoe kom ga ik zeker ook andere boeken van Donald lezen. Ik heb ook wat over hem gelezen, en ik vind hem een interessante auteur.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Gelukkig, Hoek is nu wel binnen in Rotterdam 😬. Ik ben alleen nog ff niet thuis, kan zondag of maandag beginnen met lezen!!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 16

  Helaas bij mij in Rotterdam nog geen boek in de bus gevallen…

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)