Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Beoordeling Als het bloedt

  Spanning: 8 punten, omdat het verhaal met Holly echt superspannend was, en de rest wat minder spannend, maar wel spannend genoeg om door te willen lezen, ik wil toch weten hoe het afloopt en wat de climax is.
  Plot: 9 punten, omdat ik de plots afzonderlijk heb beoordeeld, en ik de verhalen goed tot zeer goed in elkaar vind zitten.
  Leesplezier: 10 punten, omdat ik het boek met de 4 verhalen heel erg graag heb gelezen, fantastisch leesplezier gehad.
  Schrijfstijl: 10 punten, omdat ik kan niet anders zeggen dan dat de schrijfstijl me erg aanspreekt. Ik weet niet hoe Stephen King het doet, maar het leest heerlijk, soms vol spanning, soms grappig, soms beeldend vertellend.
  Originaliteit: 10 punten, omdat de verhalen niet veel origineler kunnen, je zou kunnen zeggen: je verzint het niet.
  Psychologie: 9 punten, omdat ieder verhaal een psychologisch verhaal is, of waardoor je aan het denken wordt gezet of die psychologisch spannend zijn.
   
  Gemiddelde beoordeling: 9,3 punten

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  De plot
  1. Verhaal 1 de plot vind ik heel mooi en lief met het jongetje als hij nog klein is. En een mooi einde. Verhaal 2 heel apart door de volgorde natuurlijk en op het laatst valt het kwartje, heel mooi geschreven. Verhaal 3: dit is het spannendste plot en dat zit m vooral in de vertelwijze en de haast die Holly heeft omvallen te doen wat ze moet doen. Verhaal 4 vond ik het minste hebben, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik er veel van verwachtte.
  2. Structuur van de verhalen zit goed in elkaar, het tweede verhaal valt het meest op doordat de structuur helemaal is wat je niet verwacht. Het derde verhaal is echt een build-up naar een spannende climax, heel goed geschreven. Verhaal 1 en 4 hebben een rustige opbouwen een meer normale structuur.
  Algemeen
  3. Ja, alle verhalen hadden mijn volle aandacht, maar het ene verhaal had wel meer aantrekkingskracht om verder te lezen (verhaal 1 en verhaal met Holly, het derde).
  4. Het verhaal met Holly is het spannendst, dus die springt er voor mij uit, en ook omdat ik al een ander boek met Holly had gelezen.
  5. Ik vind de schrijfstijl heel makkelijk te lezen en er is iets bijzonders aan de schrijfstijl van Stephen King die hem uniek maakt.
  6. Ik zou zijn boeken typeren als schemerzone, het kan niet helemaal maar het is wel geloofwaardig als je er net iets anders tegenaan kijkt. In een woord: indrukwekkend.
  Dit boek
  7. Ik vind het wel typisch een Stephen King-boek, maar hij schrijft totaal anders dan andere schrijvers, hij is gewoon uniek. Ik denk dat ik hem er zo uit zou pikken als de schrijver “blind” zou zijn tussen andere boeken
  8. Blijf alsjeBLIEFT nog veel en heel dikke pillen schrijven, ik ga echt huilen als blijkt dat de boeken van Stephen King “op” blijken te zijn!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters in ieder verhaal evolueren. Zo ja, hoe?
  1. Ik vond het jongetje Craig heel puur, zoals hij met meneer Harrigan omgaat, voorleest en de tuin doet.Naarmate hij ouder wordt, verandert hij gewoon in een puber.
  2. Bij het verhaal van Chuck werd ik eerst op het verkeerde been gezet. Ik denk dat Chuck zelf niet erg is ontwikkeld, maar de manier van verhaal vertellen de ontwikkeling doet.
  3.Holly verzet is steeds beter tegen haar moeder en vindt kracht in de zaken die ze moet regelen. En lijkt het zo, maar ziet haar moeder nou eindelijk in wat voor persoon Holly is?
  4. Drew is een leraar en schrijver die al een paar nare ervaringen achter de rug heeft, faalangst maar dan heel erg. Hij wil zichzelf zelfvertrouwen geven door steeds te denken dat het nu anders is. Volgens mij is hij redelijk hetzelfde gebleven.

  Nawoord: dat wilde ik nog even apart benoemen, wat fijn om zo’n nawoord te lezen, nog even een recap van de 4 verhalen en wat de schrijver over denkt en een beetje de oorsprong, echt top om te lezen.

  Heb je een favoriete personage, per verhaal en/of over de vier verhalen? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Mijn favoriete personage is Holly, omdat ik haar al ken. Maar met stip op 2 komt Craig, omdat ik hem tijdens het lezen alle goeds toewens.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee, niets veranderen, please, het is King, HIJ heeft het geschreven en het is precies goed

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhalen past, zo ja of nee, waarom? Ja, schrijfstijl is herkenbaar King, maar in elk verhaal toch weer een andere toon om het juiste verhaal te vertellen.

  Kun je de schrijfstijl van Stephen King specifiek beschrijven? Het is zeker een meeslepende schrijfstijl, onbewust maak ik me er een voorstelling van, bij meneer Harrigan thuis, bij de lift van Holly op haar kantoor, in de blokhut en in de zolderkamer bij Chuck en op straat.

  Als het bloedt bestaat uit vier afzonderlijke en op zichzelf staande verhalen. Heb je een favoriet verhaal? Mogen we van je weten welke verhaal dat is en waarom je dat vindt? Toch het verhaal van Holly, het borduurt voort op iets wat ik al heb gelezen en het is het spannendste verhaal.

  Is deze verzameling verhalen voor jou aanleiding om meer verhalenbundels te gaan lezen of laat je het bij deze ene?
  Ga je nog wel meer boeken van Stephen King lezen? Verhalenbundels of boeken van King, ik lees ze het liefst allemaal. Maar het allerliefst een dikke pil als boek, zodat ik er helemaal in kan zitten.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Mooie citaten genoemd door medelezers. Ik heb ze niet opgeschreven, normaal doe ik er een post-itje tussen, maar dat werkt natuurlijk niet met een ereader. Het derde verhaal sprong er voor mij ook uit, qua spanning. En ik vond het grappig dat de oom van Polly tv zit te kijken in zijn Purdue trui. Ik heb stage gelopen op Purdue University, dus een persoonlijke opvallendheid.
  Het eerste verhaal vond ik mooi twilight. Het tweede verhaal begreep ik in het begin niet, maar later viel het kwartje heel duidelijk, heel heel goed geschreven, juist door de volgorde. En het vierde verhaal heeft duidelijk de link naar de cover van het boek.
  Op spelfouten is King trouwens nooit op te betrappen, zinnen lopen ook mooi!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Cover: fantastisch weer natuurlijk, wat is hier goed over nagedacht. De cover van het boek valt me gelijk op: Het is weer zo’n duistere zwarte kat die perfect bij de verhalen past. Maar als je goed kijkt (ik zag het niet gelijk!) de ogen en snuit van de kat is een rat! Helemaal creepy en geweldig!
  Op de achterflap de kop van de 4 verhalen, zo twilight zone-achting en je weet meteen wat je kan verwachten.
  Tja en wat verwacht ik van de auteur, Stephen King, ik heb al zoveel van hem gelezen, Mr. Mercedes, de eerlijke vinder en 22-11-1963 zijn zo gaaf. Dus ik verwacht bizarre verhalen die ik toch geloof en spanning natuurlijk!
  Van de 4 verhalen verwacht ik hetzelfde: het kan niet, maar toch kan je het je voorstellen. Verhalen in de schemerzone!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Gauw deze vragen invullen, voordat ik al in het boek gezogen ben! Heb stiekem al een klein stukje gelezen.
  De cover spreekt me direct aan door de mooie kleuren. De titel Gebroken in combinatie met het gebroken licht tussen de gebouwen, maakt me nieuwsgierig. In de winkel pak ik zo’n boek op om de inhoud te lezen, zeker omdat Stephen King (!) Don Winslow de beste vindt (of ligt dat aan de vertaling?). Maar goed, de achterflap biedt normaal gesproken uitkomst voor die inhoud, maar in dit geval iets algemeens omdat het meerdere verhalen zijn. Maar ook dit nodigt voor mij uit om te gaan lezen.
  Over de auteur: het verbaast me eigenlijk dat ik nog niets van deze auteur gelezen heb, met zoveel boeken op zijn naam en 2 verfilmingen. Maar ik verwacht dus wel echt wat, zeker omdat het een mix belooft van psychologisch inzicht (ben ik dol op), humor (hoe doe je dat in combinatie met bruutheid?), actie (leest lekker) en een geweldige literaire pen (benieuwd naar de schrijfstijl!).
  Verwachting van het boek: het zijn 6 verhalen, ik verwacht 6 losse verhalen met verschillende hoofdpersonen, maar toch moeten ze ergens iets met elkaar te maken hebben, want anders zouden ze niet in 1 boek staan. Misschien is er 1 hoofschurk??

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Boek op de mat gevonden! Eergisteren ander boek uitgelezen, dus goede timing! Heel veel zin in Gebroken

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Helemaal geweldig dat ik mee kan doen met deze leesclub, ik hebber heel veel zin in!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Ik zie dit boek overal verschijnen, en nu wil ik het heel graag lezen in de leesclub, dat voegt echt veel toe aan het lezen!

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Gisteren de EPUB ontvangen in de mail, meteen op de e-reader gezet. Ik wacht nog even met starten, totdat de mensen met de fysieke boeken deze binnen hebben (spanning stijgt!).

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Supergaaf King fan, dus altijd benieuwd naar zijn boeken.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  1. Opmerkelijke citaten en waarom: eigenlijk staat het boek vol met mooie zinnen: “ik had ooit gehoord dat je iemands negatieve energie tot een afstand van een meter kan voelen. De negatieve energie die mijn vader uitstraalde was na het volgende blok nog te voelen.”, mooi omdat het zo beeldend is. En deze, omdat je de haast voelt die Cassie meemaakt: Op de snelweg reed ik sneller dan verstandig was, alsof ik mijn gedachten voor wilde blijven. En wanneer ze het weer beschrijft, waar letterlijk iets dreigends vanuit gaat: “Wolken die zwaar waren van de niet gevallen regen dreven voor de halve maan langs. Af en toe viel er een druppel uit terwijl ze dreigden hun last helemaal te laten vallen.”
  2. Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht? Niet helemaal, ik verwacht niet dat Cassie zoveel op eigen houtje doet, zonder hulp in te schakelen, maar verder loopt de lijn zoals ik verwacht, met veel spannende gebeurtenissen. De reden waarom vind ik wel een grote verrassing!
  3. Spellingfouten en een minder goede zinsbouw: die ben ik niet tegengekomen, en niet genoteerd, volgens mij is het boek wat dat betreft vrij foutloos uitgebracht, mij vallen dat soort dingen wel direct op, maar in dit geval dus positief.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Ik dacht dat ik dit al gepost had, maar blijkbaar is er iets misgegaan. Alsnog:

  1. Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Ik heb het gevoel dat de hoofdpersoon evolueert. Cassie zegt van zichzelf dat ze altijd heel agressief is en roekeloos en ze heeft nu geleerd zich in te houden qua woede, maar haar roekeloosheid, ze gaat overal op af, dus die is ze niet verleerd.
  2. Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Ja, dat moet Cassie zijn, ze is moeder net als ik met een drukke baan (soms laat thuis) net als ik. Maar ook haar vastberadenheid en wil om door te gaan vind ik heel positief.
  3. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik zou Carver denk ik nog wat dreigender maken
  De auteur
  4. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Het is vanuit 1 perspectief geschreven en dat past goed bij het verhaal en dat je niet weet wat er precies allemaal gebeurt bij de personages eromheen. De schrijfstijl is vrij compact, dat past ook goed bij het verhaal omdat daar de urgentie uit naar voren komt. De tijd dringt en dat laat Heather Chávez zo goed merken in haar schrijfstijl.
  5. Kun je de schrijfstijl van Heather Chavez specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.Heather heeft een meeslepende schrijfstijl, ze neemt je mee in het doen en laten van Cassie, de hoofdpersoon. Alles is vanuit haar perspectief geschreven. Wat opvalt is dat ze heel vaak iemands gezichtsuitdrukking beschrijft en daarmee of ze iemand kan vertrouwen of niet.
  6. Geen slechte daad is het debuut van Heather Chavez, ga je na het lezen van Geen slechte daad haar eerdere en volgende boeken ook lezen? Eerdere boeken kan niet als dit haar debuut is, maar als de achterflap me aanspreekt zal ik haar volgende boeken zeker lezen.

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  Spanning: 8 punten, omdat ik het boek echt spannend vond, misschien nog het meest door hetgeen je niet weet.
  Plot: 6 punten, omdat ik op een paar punten de draad kwijt was en dat haalt je uit het verhaal.
  Leesplezier: 8 punten, omdat ik het boek heel graag heb gelezen en mijn nieuwsgierig steeds gewekt bleef tijdens het lezen.
  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het makkelijk te volgen is en het wel apart is dat alles vanuit de ik-vorm geschreven is.
  Originaliteit: 9 punten, omdat ik het verhaal erachter nog nooit eerder ben tegengekomen, dus voor mij origineel.
  Psychologie: 9 punten, omdat het boek je de hele tijd laat nadenken en voelen hoe deze situatie is ontstaan, en wat nou waar is en wat niet, en wie kan Cassie wel en niet vertrouwen?

   
  Gemiddelde beoordeling: 8,2 punten

  Raywoman
  Bijdrager
  Post count: 33

  De plot
  1. Wat vind je van het plot? Het plot is goed gedaan met verschillende plot twists, ik wist niet wat waar was en waar ik op kon vertrouwen.
  2. Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Het plot wordt in het midden wel wat warrig, ik ben de structuur van de tijd kwijt, maar heeft de hoofdpersoon volgens mij ook last van!
  3. Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had het niet zien aankomen, vond het wel een goede ontknoping met wat er allemaal achter zat. Ik kan er natuurlijk niet te veel over zeggen, maar ik wist tot het einde niet hoe alles precies in elkaar stak. Je krijgt als lezer maar een eendimensionale kijk op de gebeurtenissen, en dat is ook een deel van het spannende gevoel wat ik tijdens het lezen had.
  Algemeen
  4. Vond je Geen slechte daad een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja en zeker in het begin en aan het einde was ik erg geboeid. Ik moest het einde ook doorlezen omdat ik wilde snappen wat er allemaal aan de hand was. Ik was in het midden nog wel geboeid, maar ik merkte ook dat ik af en toe heel even de draad kwijt was.
  5. Vind je de schrijfstijl van Heather Chavez prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? De schrijfstijl was absoluut niet moeilijk te volgen, ik lees er als een trein doorheen.
  6. Stel….Heather Chavez vragen aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Ik zou ‘Geen slechte daad’ als aangrijpend typeren, zeker omdat er kinderen in het spel zijn en dat je bang bent dat een of andere gek ze iets aandoet. En Heathers boek geeft ook iets om over na te denken, gebeuren dingen per toeval, semi-toeval of gepland? En had je dan iets anders kunnen doen?
  Dit boek
  7. Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Ik lees veel boeken (vooral thrillers) en dit boek geeft me wel een uniek gevoel, niet perse prettig maar ook wel opgejaagd omdat je juist zo weinig weet en er zoveel mogelijkheden en twijfels zijn.
  8. Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Heather Chavez mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Zorg dat het midden van het boek wat meer aansluit, of iets meer duidelijkheid geeft waarom Cassie ergens heen gaat of iets doet, ik was op 2 plekken de draad even kwijt. Dus advies neem de lezer nog iets meer mee in de keuzes. En ik vond het deel met de politie wat ongeloofwaardig. De rechercheur werd afgeschilderd als bureaucratisch, maar volgens mij gaan ze bij acuut gevaar echt wel mee naar een locatie om een inval te doen, zeker als ze vermoeden dat het gevaarlijk is en er mensenlevens op het spel kunnen staan. Dan was het einde misschien anders gegaan, maar ik vond dat stukje niet zo geloofwaardig.
  9. Nog een dingetje: op de achterflap staat dat ook Cassie’s dochtertje vermist wordt de volgende dag, dat klopt echt niet!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)