Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 259)
 • Auteur
  Berichten
 • maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Bouw je puntenwaardering op uit de volgende onderdelen en plaats dit ook bij je motivatie:

  Spanning: 9 punten, omdat ik het boek niet weg kon leggen, ik wilde weten hoe het verder ging met de personages.

  Plot: 9 punten, omdat het plot zeer goed opgebouwd is, er wordt telkens een stukje informatie weg gegeven, maar pas op het einde is de puzzel compleet.

  Leesplezier: 9 punten, ik ben dol op page-turners en dit er is een.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het verhaal leest makkelijk maar vraagt toch concentratie zonder langdradig of saai te worden.

  Originaliteit: 9 punten, vooral omdat dit verhaal vanuit een heel ander perspectief geschreven is, dan de meeste verhalen, waarbij Kate zowel held als slachtoffer is.

  Psychologie: 9 punten, omdat het verhaal onder mijn huid kroop en ik bijna de angsten van Kate kon voelen.

  Gemiddelde beoordeling: 9 punten

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  De plot

  Wat vind je van het plot?
  Een zeer sterk en goed uitgedacht plot.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  De opbouw van het plot, met de onthulling wat er met Kate in 1995 gebeurd is, dan de sprong naar 15 jaar later, met tussendoor te weten komen wat er de tussenliggende jaren gebeurd is, maakt het voor mij een zeer goed doordacht plot.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Dit einde had ik tijdens het lezen wel zien aankomen, maar de eigenlijke ontknoping niet.

  Algemeen

  Vond je Zonder gezicht een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Vanaf de eerste bladzijde had ik moeite om het boek weg te leggen daardoor waren mijn nachten korter dan ik vooraf bedacht had.

  Vind je de schrijfstijl vanRobert Bryndza prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Waar ik in eerste instantie aan moest wennen, was dat dit qua verhaal en personages een heel ander boek is, dan de verhalen met Erika Foster. Dat maakte dat ik de eerste hoofdstukken geconcentreerder moest lezen, maar dit heeft meer met mij en minder met de schrijfstijl te maken. Die is juist prettig.

  Stel….Robert Bryndza vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Page-turner

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  De invalshoek waaruit dit verhaal geschreven is, is zo totaal anders dan de eerdere boeken van Robert Brydzna, dat hij voor mij een nieuwe unieke serie gestart is.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Robert Bryndza mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Schrijf alstublieft nog heel veel boeken, te beginnen met deel 2 over Kate Marshall

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Kate krijgt steeds meer controle op haar alcoholverslaving, ze wordt steeds meer de sterke en gedreven vrouw die ze eens geweest is. Hierdoor lukt het haar ook om de relatie met haar zoon verder op te bouwen en blijft ze overeind tijdens de ontvoering.
  Tristan evolueert van een “gewone” assistent naar een beginnende detective.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Kate omdat ze een sterke vrouw is, die voor haar zoon de keus gemaakt heeft om bij zijn grootouders op te mogen groeien in een stabiele situatie. Ze werkt hard om haar drankprobleem onder controle te krijgen en bijt zich vast in het oplossen van de verdwijning van Caitlyn.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Voor mij kloppen de personages zoals bedacht door de auteur.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Robert Brydzna weet perfect hoe je spanning opbouwt in een verhaal en deze vast houdt tot de laatste bladzijde.

  Kun je de schrijfstijl van Robert Bryndza specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Het verhaal wordt zonder te gedetailleerd te zijn erg beeldend vertelt, je ziet de beelden zo voor je, daarom zou je ook kunnen spreken van filmische schrijfstijl.

  Zonder gezicht is het eerste deel van de serie met Kate Marshall in de hoofdrol. Ga je na het lezen van Zonder gezicht de volgende delen van deze serie ook lezen?
  Ik heb alle boeken van Robert Brydzna gelezen, en ben zeker benieuwd hoe het verder gaat met Kate, Tristan en Jake.

  Heb je de zesdelige serie rond Erika Foster ook gelezen of ga je die nog lezen?
  Ik heb alle boeken gelezen.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Ook ik heb het boek uit, kon vanmiddag niet stoppen met lezen.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Kate Marchall is een heel ander personage dan Erika Foster en ook het plot zit heel anders in elkaar. Daardoor duurde het even voor ik goed in het verhaal zat, maar dan… kun je niet meer stoppen met lezen.
  Wat mij het meeste opvalt, is dat Robert Bryndza zo goed de verschillen tussen 1995 en 2010 gebruikt in zijn verhaal. bv De telefoon, door mijn dochters “koelkast” genoemd.
  Ik ben op bladzijde 130 en heb nog geen idee, welke kant het verhaal opgaat en hoe de ontknoping is.
  Mijn verwachting van een pageturner is in ieder geval uitgekomen.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Cover: omdat ik de boeken uit de Erika Foster serie van deze auteur gelezen heb, zie een een voor-cover op de opvallende rode letters die mij meteen doen denken aan deze boeken.
  De achtercover beloofd een bloedspannende nieuwe serie met een nieuw personage in de hoofdrol.

  Auteur: Robert Bryndza is een van mijn favoriete thriller auteurs.

  Verwachtingen: de beloofde bloedspannende start van een serie met complexe Kate in de hoofdrol. Een pageturner en korte nachten omdat ik een boek lees, wat ik niet weg kan leggen.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Het boek is net bezorgd, ik heb er zin in.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Heel benieuwd of Robert Bryndza met Kate Marshall opnieuw een verslavend personage neer gezet heeft.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Waarom worden er mannenlichamen gevonden bij een vrouwen klooster en wat hebben de automobilist en het kind met dit verhaal te maken? Een antwoord op deze vragen zou ik graag lezen.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  De boeken van Karin Slaughter met Sara Linton en Will Trent zijn mijn favoriete, benieuwd of dat met dit boek ook zo blijft.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Spanning: 9 punten, omdat ik de combinatie van gebeurtenissen, daders en het optreden van de politie maakte dat ik moeite had met het boek weg te leggen.

  Plot: 8 punten, omdat een plot met zowel IS als neonazi’s niet vaak voorkomt. Alleen had ik andere verwachtingen omdat de daders al zo snel duidelijk waren, Ik had nog een wending verwacht.

  Leesplezier: 9 punten, omdat het verhaal vlot leest en een echte page-turner is.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het verhaal chronologisch geschreven is, lees je mee met de personages

  Originaliteit: 8 punten, omdat over aanslagen, racisme en ideologieën al meer thrillers geschreven zijn, maar dit verhaal speelt zich af in Denemarken en “gewone” politie mensen lossen de zaak op.

  Psychologie: 8 punten, omdat het vooral de privé situaties van zowel Juncker als Signe zijn die zorgen voor inzicht in hun psyche.

  Gemiddelde beoordeling: 8.5 punten

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  De plot

  Wat vind je van het plot?
  Beangstigend actueel; een bomaanslag, moorden, neonazi’s, IS, extremisten. Helaas iets waar we dagelijks iets over lezen of horen.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Het boek begint met de overval/moord op een echtpaar proloog waardoor ik meteen in het verhaal getrokken werd. En gaat daarna over in de bomaanslag. Per dag worden de gebeurtenissen beschreven waardoor er een chronologische opbouw van het verhaal is. Ik vond dat een prettige manier, je leest als het ware mee met de personages.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Het einde was eigenlijk al halverwege het verhaal duidelijk, maar de gebeurtenissen ernaar toe niet. Omdat de daders al ruim voor het einde van het boek opgepakt/omgekomen zijn had ik nog een verrassingselement verwacht. Hopelijk komt er nog een vervolg waarin deze elementen verder uitgewerkt worden.

  Algemeen

  Vond je Winterland een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Ik vind het een echt page-turner, ik had moeite om het boek weg te leggen, gelukkig hielpen de gebeurtenissen per dag daar wel bij.

  Vind je de schrijfstijl van Faber & Pedersen prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  De schrijfstijl is prettig en leest makkelijk. Ik had tijdens het lezen niet het idee dat dit boek door twee mensen geschreven is.

  Stel….Faber & Pedersen vragen aan jou om hun boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hun zijn.
  Dat mensen dit ergens in geloven en idealen hebben dat kan ik begrijpen, maar dat je zover gaat om anderen of onschuldigen te vermoorden, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Helaas gebeurd dit wel en is niet alleen van deze tijd. Daarmee is dit een zeer realistisch en geloofwaardig boek.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Er worden de laatste tijd meer boeken geschreven over deze thema’s. Maar de combinatie van neonazi’s en IS ken ik nog niet.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Faber & Pedersen mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Schrijf vooral een vervolg, ik wil graag meer lezen over Martin Juncker en Signe Kristiansen

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Martin Juncker komt steeds meer los van zijn vrouw en de misstap die hij begaan heeft. Hij neemt voor zijn vader de rol van verzorger op zich. Signe neemt steeds meer de leiding in het onderzoek.
  Of de karakters anders dan Martin Juncker echt evolueren of dat dit komt doordat ze verder komen in het onderzoek is lastig te zeggen, het een houdt verband met het ander.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Mijn meest favoriete personage is denk ik toch wel Nabiha. Als vrouw van niet Deense afkomst heeft ze zich ondanks alle vooroordelen en discriminatie ontwikkeld tot een slimme, intelligente politievrouw. Ze krijgt regelmatig te maken met racistische opmerkingen maar staat haar “mannetje”.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Alle personages passen perfect in het verhaal.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Het verhaal wordt vlot geschreven, spanning wordt opgebouwd en ondanks dat de gebeurtenissen per dag beschreven worden is het nergens langdradig.

  Kun je de schrijfstijl van Faber & Pedersen specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Er zit een chronologische volgorde is, zou prima als filmscript geschreven kunnen zijn.

  Winterland is de eerste thriller van de Deense echtpaar Faber & Pedersen, ga je na het lezen van Winterland hun volgende boeken ook lezen?
  Ik hoop dat er nog een vervolg komt op dit verhaal, voor mij is er nog een open einde. Ik wil meer lezen over Martin Juncker, Signe, Nabiha en Kristoffer.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Ik ben bij hoofdstuk 17, tot nu toe niet echt opmerkelijke citaten tegengekomen. Wel weetjes over gewoonten in Denemarken.

  Ik verwachtte een spannend verhaal en tot nu toe komt deze verwachting zeker uit. Bij ieder hoofdstuk wordt ik weer verrast door de ontwikkelingen. Ik vind het moeilijk om het boek weg te leggen, voor mij een page-turner.

  maryam
  Bijdrager
  Post count: 259

  Voorcover: gevaarlijk uitziende honden in een sneeuwlandschap.
  De rode en groene letters vallen erg op, net als de sterren.
  De achtercover vertelt een zeer actueel verhaal over aanslagen, neonazi’s en asielzoekers.

  Auteur: van duo-auteurs ben ik altijd benieuwd of in het boek duidelijk is of ze samen geschreven hebben of ieder aparte hoofdstukken.
  Dit is hun debuut, dus nog onbekend.

  Verwachtingen: zijn hoog als er genoemd wordt: thrillerdebuut van wereldklasse, de origineelste thriller in jaren, en als de filmrechten verkocht zijn aan de makers van The Bridge.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 259)