Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 86)
 • Auteur
  Berichten
 • Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Spanning: 7 punten, omdat het een spannend verhaal was. Het einde vond ik alleen te snel, te filmisch. Daardoor verloor het verhaal aan kracht.

  Plot: 7 punten, omdat ik het jammer vond dat voor mij de dader redelijk snel bekend was. Dus maak het plot ingewikkelder of neem ons vanaf het begin mee in het hoofd van de dader.

  Leesplezier: 7 punten, omdat ik door sommige hoofdstukken heen vloog en door andere bijna niet heen kwam.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het makkelijk te lezen is. Niet te lange hoofdstukken vol ellenlange beschrijvingen.

  Originaliteit: 6 punten, omdat ik inmiddels een aantal boeken verder ben en ik moeite moet doen om me het verhaal te herinneren. Ik heb spannendere boeken gelezen.

  Psychologie: 7 punten, omdat we een eerste kennismaking hebben gehad met de personages uit deze nieuwe serie. Nu moeten ze verder uitgediept worden en nog meer gaan leven in de volgende delen.

  <u>Gemiddelde beoordeling:</u> 7 punten

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  De plot

  1. Wat vind je van het plot?
  2. Ik heb het nu een tijdje uit en ik weet nog steeds niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Ik heb inmiddels alweer twee andere boeken gelezen en ik moet zeggen dat dit verhaal bij mij erg snel is weggezakt. Het was zeker een spannend verhaal, maar op de een of andere manier kwam ik er moeilijk doorheen. Het had niet steeds mijn volle aandacht. Ik vond het jammer dat de dader best snel bekend was en dat het verder alleen ging om hoe zou hij worden gepakt. Het plot zat verder goed in elkaar, maar voor mij miste de echte spanning.

  3. Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  4. Het einde was voor mij net een actiefilm. Dat vind ik in een actiefilm goed, maar dit was geen actiefilm. Het ging voor mij te snel. Dat vind ik jammer.

  5. Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  6. Ik had wel zo’n soort einde zien aankomen.

  Algemeen

  1. Vond je Zonder gezicht een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  2. Het was een spannend verhaal, maar het had zeker niet mijn volle aandacht. Ik kan er mijn vinger niet precies op leggen waarom dat was. Ik kon niet echt een verbinding maken met de hoofdpersoon Kate. Ze had van mij wat uitgesprokener mogen zijn.

  3. Vind je de schrijfstijl vanRobert Bryndza prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  4. Zijn schrijfstijl leest makkelijk.

  5. Stel….Robert Bryndza vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  6. Volgens mij is Robert een man, lol. Maar dit is het eerste boek dat ik van hem lees, dus kan er niet zoveel over zeggen. Ik wil zeker nog de serie over Erika Foster lezen. Kijken of die heel anders zijn dan deze.

  Dit boek

  1. Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  2. Ik vond het boek niet uniek.

  3. Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Robert Bryndza mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  4. Haha, nee, ik ben een lezer en geen schrijver. Hij moet doen wat hij prettig en fijn vind. Ik kijk dan zelf wel of ik het wil lezen of niet.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  De karakters

  1. Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  2. Dat vind ik altijd een lastige vraag. Iedereen verandert door dingen die ze meemaken. Het gaat erom of je er daarna iets mee doet. Ik heb niet het gevoel dat de personages evolueren. Ze worden niet fundamenteel anders dan daarvoor.

  3. Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  4. Ik vind Tristan een erg leuk karakter. Iemand met het hart op de juiste plek. Jong en vol dromen.

  5. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  6. Dat zou dan Kate zijn. Ik kan er mijn vinger niet echt op leggen, maar ze blijft niet hangen bij mij. Ze zou wat uitgesprokener mogen zijn.

  De auteur

  1. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  2. Dit boek is zeer filmisch geschreven. Ik zie het zo voor me. De scènes wisselen elkaar snel af. En vooral het einde is net een actiefilm.

  3. Kun je de schrijfstijl van Robert Bryndza specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  4. filmisch. Zie hierboven.

  5. Zonder gezicht is het eerste deel van de serie met Kate Marshall in de hoofdrol. Ga je na het lezen van Zonder gezicht de volgende delen van deze serie ook lezen?
  6. hm…. dat weet ik niet. Ik wil zeker de Erika Foster boeken lezen, maar deze is niet bij me blijven hangen. Dus waarschijnlijk niet.

  7. Heb je de zesdelige serie rond Erika Foster ook gelezen of ga je die nog lezen?

  die ga ik nog lezen.

  [/quote]

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt. Ik kom niet echt opmerkelijke citaten tegen. Het verhaal leest prettig.
  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht? Ik ben nog niet zo ver (ga vandaag een inhaalslag maken), dus kan er nog niet veel over zeggen. Het springt gelukkig niet van de hak op de tak. De karakters worden netjes voorgesteld, de verhaallijnen uitgerold en het kader is er waarbinnen alles zich zal afspelen. Ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat.
  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld. Nog niks tegengekomen.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Cover: Alle aan- en opmerkingen betreffende de buitenzijde van het boek.
  De kleur van de cover vind ik mooi, onderkoeld. Maar ik heb wel het idee dat er meerdere boeken zijn met zo’n soort omslag. Op basis van de omslag alleen zou ik het boek niet oppakken. Dan gaat het echt om de achterflap.

  Auteur: Geef jouw verwachting van deze auteur.
  Ik ken de schrijver van naam, maar heb nog nooit iets van hem gelezen. Ik laat me verrassen.

  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van dit boek?
  Ik verwacht een spannend verhaal met mooie driedimensionale personages, mooie beschrijvingen van de omgeving en natuurlijk een ingewikkeld mysterie wat moet worden opgelost. Ik houd van een langzame opbouw, dus ik hoop dat dat erin zit.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  EPUB ontvangen en op mijn ereader gezet.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Joepie! Ik ben erbij! Zo leuk dit. Ik ken de schrijver natuurlijk van naam, maar heb nog geen enkel boek van hem gelezen. 🙂

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Spanning: 9 punten, omdat ik houd van de langzame opbouw van een verhaal. En de afwisseling met de privélevens van de hoofdpersonen maakt het compleet.
  Plot: 8 punten, omdat het spannend was tot het open einde. Het was erg realistisch geschreven. En ik vond het einde verrassend, maar erg prettig, omdat dat niet vaak voorkomt. Niet altijd worden daders gepakt en wordt alles opgelost.
  Leesplezier: 9 punten, omdat ik me goed kon verplaatsen in de omstandigheden (voor zover dat kan als niet politieagent) en kon meeleven met de personages.
  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het heel realistisch geschreven was. Ik zag het zo voor me. Geen actiefilm, maar iets wat ook dichter bij huis kan gebeuren.
  Originaliteit: 8 punten, omdat een open einde op deze manier erg verrassend is. Maar er zijn meer boeken geschreven over terroristische aanslagen.
  Psychologie: 9 punten, omdat je mooi het samenspel tussen de karakters kon meebeleven. Ik wil graag meer lezen over deze mensen.

  Gemiddelde beoordeling: 8,5 punten

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Sommige mensen zouden misschien liever hebben gezien dat alles opgelost was en goed afliep met iedereen, maar ik vond het eigenlijk erg verfrissend dat ik nog vragen had. Ik vond het erg realistisch. Niet alles loopt altijd goed af en niet altijd worden de slechteriken gepakt.

  Mooie, langzame opbouw. We krijgen steeds brokjes informatie en kunnen zelf ook nog speculeren over wie, wat en hoe. Het verhaal zat goed in elkaar.

  Ik had wel zien aankomen dat er nog iets zou gebeuren, maar geen idee precies wat. Ik vond dit erg verfrissend.

  Ja, ik vond de omschrijving van locaties erg mooi. De periode rondom kerst en oud en nieuw is toch altijd wel een bijzondere tijd. En dan gebeuren deze vreselijke dingen. De sneeuw, wind en kou maakten het werk van de personages niet makkelijker. Net als in het echt.
  Nee, hoor. Prima te lezen.

  Een zeer realistische thriller met een verfrissend einde. En mooie karakters waar ik nog meer van hoop te lezen. Vooral over Nabiha.

  Natuurlijk zijn er meer goede thrillers geschreven over terroristische aanslagen, dus wat dat betreft was het niet origineel. Maar wel de insteek hoe ze alles hadden bedacht vond ik erg verfrissend. Heel realistisch. Niet alles in het echte leven loopt goed af en niet altijd worden de daders gepakt en gestraft.
  Geen advies, meer een compliment voor een heerlijke thriller. En dat ik uitkijk naar vervolgverhalen over Juncker.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Het is zo frustrerend dat ik iedere keer wordt geblokkeerd op deze website. Dan moet ik steeds mijn tekst opnieuw invoeren. Nog maar een keer dan…..

  Ze evolueren niet echt. Ze krijgen nieuwe inzichten en kijken anders tegen dingen aan. Maar andere mensen worden ze niet.
  Ja, Nabiha. Een vrouw met ballen. Ze neemt geen blad voor de mond en staat volledig voor wie ze is. Dat vind ik mooi.
  Ik zou haar misschien een grotere rol geven.

  Ik vind van wel. Ik houd van de langzame opbouw, waarbij we steeds meer te weten komen. Vooral de afwisseling tussen de actie en het persoonlijke spreekt mij aan. Hierdoor komen de karakters meer tot leven.
  Mooie, langzame opbouw. Geen opsmuk, geen overbodigheden. Precies genoeg om de situatie en de omgeving te schetsen. En alles kwam erg realistisch op mij over.
  Ja, dat denk ik wel. Ik houd van seriepersonages. Je hebt echt een aantal boeken de tijd om ze te leren kennen en met ze mee te leven.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Ik moest wel even lachen om de opmerking van Juncker tegen Merlin in hun telefoongesprek over het plot (blz 303).

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  Ik vond het eerste hoofdstuk gelijk al heftig. De toon wordt gezet, de brute moord op een echtpaar met duidelijk een racistisch motief. Goed begin!
  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?
  Ik ben nog niet heel ver, maar ik houd van perspectiefwisselingen in een verhaal. Hierdoor krijg ik steeds kleine brokjes informatie waardoor ik het verhaal ingezogen word.
  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.
  Vooralsnog ben ik niks tegengekomen.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Cover: Alle aan- en opmerkingen betreffende de buitenzijde van het boek.
  Ik vind de cover intrigerend. Ik houd wel van sobere details, niet te veel poespas. Ben wel benieuwd wat de hond daar doet. Fan van quotes ben ik niet. Het maakt niet dat ik het boek eerder oppak.
  Auteur: Geef jouw verwachting van deze auteur.
  Ik ken beide auteurs niet. Dus ga er open in.
  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van dit boek?
  Een spannend verhaal tot het einde. Mooie, uitgewerkte personages met wie je mee kunt leven. Of we de dader al eerder leren kennen of niet, maakt mij niet uit. Hoe alles samenkomt is wat voor mij een verhaal maakt of breekt.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  epub via de mail ontvangen. Gedownload en nu nog even op mijn ereader zetten.

  Zin om te beginnen met lezen!

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

  Marije Ronteltap
  Bijdrager
  Post count: 86

  Oh, joepie! Ik mag met jullie meelezen. Heerlijk genieten van een thriller van voor mij onbekende schrijvers. De cover belooft al veel goeds.

  "Always look on the bright side of life, otherwise it'll be too dark to read"

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 86)