Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)
 • Auteur
  Berichten
 • Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36
  In reactie op: Noodlot, Beoordeling #31038

  Spanning: 6 punten, omdat ik dit echt miste in het boek

  Plot: 8 punten, omdat ik als lezer wel op t verkeerde been gezet was. Verrassend

  Leesplezier: 8 punten, omdat ik vele fijne uurtjes had met t lezen vh boek, en ik het zo uit had.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat deze me aansprak. Vlot, to the point, je zag t zo voor je

  Originaliteit: 8 punten, omdat het een leuk idee voor een boek is, de verschillende kanten belichten van iets, waar we allemaal wel eens v dromen.

  Psychologie: 6 punten, omdat ik wel wat diepgang miste, het was wat oppervlakkig..

  Gemiddelde beoordeling: 44 punten:6= 7,3

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  De plot

  Wat vind je van het plot? Wel verrassend! Ik was ff op t verkeerde been gezet.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Het verhaal werkte rustig naar het einde toe. Uiteindelijk kreeg ik wel op mijn vragen een antwoord. Ik miste wel een beetje spanning.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Deels niet verwacht.
  Vond je Noodlot een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja, het had mijn aandacht. Heb het in zeer korte tijd uitgelezen, omdat t verhaal mij boeide, en ik wilde weten hoe t afliep.

  Vind je de schrijfstijl van Marlen Visser prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Schrijfstijl is prettig, ze schrijft beeldend en vlot, geen ingewikkelde zinnen of moeilijke woorden, gewoon to the point en goed leesbaar.

  Stel….Marlen Visser vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Oef, lastig. Vond t minder realistisch, Minder geloofwaardig. Had echt met de irritatie van mij aan de naïeve Evy te maken, dus zegt ook zeker iets over mij.. 😅😉 Maar ik zie dit boek wel als een leuke aflevering van een spannende serie, haha, heet dat dan filmisch? Den dan even goed aandacht voor spanningsopbouw… Maar het concept vh boek vond ik erg leuk!

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Ik vond het een leuk en toegankelijk boek, fijn tussendoor te lezen. Vond het woord “ thriller” op de voorzijde vh boek niet helemaal recht doen, qua spanning vond ik het minimaal, maar t boek was zeker onderhoudend.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Marlen Visser mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Fijn blijven schrijven, ik heb vele plezierige uurtjes aan het boek beleefd, dank je wel!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Je leert Evt in het verhaal wel beter kennen. Vond t wel opmerkelijk dat zij voor een journaliste behoorlijk naïef blijkt te zijn, mijn mening althans. Vond dat persoonlijk wat jammer, irritant en minder voorstelbaar.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Hoofdpersoon Evy natuurlijk, maar ik was ook getriggerd door Oom Victor. Vernam wel dat hij dingen verborg, maar gedurende t verhaal leert de lezer ook hem beter kennen.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  De naïviteit van Evy, hield me wel bezig, vond het niet logisch dat zij Bepaalde keuzes maakte. Nam haar hierdoor wat minder serieus.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Heerlijk vlot geschreven, leest goed weg.

  Kun je de schrijfstijl van Marlen Visser specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Vlot geschreven, situaties worden beeldend beschreven, to de point, snelle schakelingen, schakeringen, leest prima weg. Er gebeurt veel.

  Noodlot is het derde verhaal van Marlen Visser dat in boekvorm verschijnt. Ga je na het lezen van Zonder gezicht de eerdere boeken (Stem! en Meesterdeal) en volgende boeken ook lezen?
  Ja!
  Meesterdeal staat nog op mijn lijstje, en ik ga zeker naar haar andere boek op zoek.

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Ik las geen opmerkelijke citaten oid.
  Verhaallijn: ik had niet echt een verwachting buitens dat ik me best kon voorstellen dat met het thema “ winnaars en verliezers bij een loterij” de schrijver veel kanten op kan, er gebeurt idd ook wel veel.
  Boek leest vlot, en merk dat ik nieuwsgierig ben naar het verdere verhaal.
  Verwachting bij mij qua spanning was wel iets hoger.

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Prachtige cover, mooie kleuren. Ziet er mysterieus uit. Zou de cover in een boekenwinkel oppakken om naar de inhoud te kijken..
  Achterzijde; een layout van een artikel uit een krant, met hierop een korte weergave vd inhoud van t boek. Het nodigt mij enorm tot lezen uit..diverse scenario’s over wat voor soort traumatische gebeurtenis dit geweest zou zijn…
  Ik word er erg benieuwd naar…

  Auteur: qua naam ken ik haar, helaas nog niets van gelezen. Meesterdeal staat nog wel op mijn nog te lezen wensen lijstje.

  Ik verwacht een -hoop ik- spannende thriller, hopelijk verrassend qua verhaal..
  Ben er erg benieuwd naar!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Vanmiddag het boek ontvangen, ik ben benieuwd!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Spanning: 9 punten, omdat ik de spanning voelde.. en ik erg geboeid bleef..

  Plot: 10 punten, omdat ik het goed beschreven vond, en het een wending nam die ik absoluut niet aan zag komen..

  Leesplezier: 10 punten, omdat ik het echt niet weg kon leggen. Het boek was zo snel, te snel uit.

  Schrijfstijl: 10 punten, omdat dit mij erg aansprak. To the point, hoe t is. Gevoel beschreven.

  Originaliteit: 10 punten, omdat ik het een boek vind met een eigentijds thema, en niet alle boeken lopen goed af. Zo ook dit eind.

  Psychologie: 9 punten, omdat er veel aandacht besteed werd aan het geven v inzicht wat maakte dat Hennie de dingen deed die hij deed. Een kijkje in zijn psyche. Vond ik erg boeiend.

  Beoordeling: 9,7

  Bedankt dat ik mee mocht lezen! Weet niet of ik zelf dit boek gekozen zou hebben, maar t was super!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  De plot

  Wat vind je van het plot? Ik vond het goed. Ik verwachtte wel wat, maar toch had het plot voor mij wel een verrassende wending. De verhaallijnen kwamen uiteindelijk samen.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Een verrassende wending, met opbouwende spanning.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik was wel verrast door dit einde. Had natuurlijk wel wat verwacht maar had dit niet voorzien.

  Algemeen

  Vond je Koud zonder jou een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja, ik vond t super boeiend, kon t niet wegleggen omdat ik benieuwd bleef hoe t verhaal zou verlopen.

  Vind je de schrijfstijl van Igor Znidarsic prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? De schrijfstijl vond ik erg prettig, hij schrijft boeiend, to de point, rauw. Ik vind dat prettig.

  Stel….Igor Znidarsic vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn? Super onderhoudende, geloofwaardige thriller.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Wel een eigentijds thema, escaperooms. Een agente met een verleden en een eigen kijk op t werk, en een spannend verhaal. Ik heb genoten!

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Igor Znidarsic mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Geen goede raad… maar ga vooral lekker door met schrijven.

  Persoonlijk werd ik als echte Achterhoekse wel een beetje op t verkeerde been gezet. Aan de Achterhoek, wat op achterkant v boek genoemd staat, denk ik aan t gebied waar ik woon. Kwam ik er later achter dat er ook nog iets van een Twentse Achterhoek bestaat. Toch wat kilometers verder dan mijn woonomgeving..

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Je leert naarmate het boek vordert, het personage Hennie beter kennen. Je krijgt meer inzicht in waarom iemand tot bepaald gedrag komt.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Hoofdpersoon Bianca. Niet perfect, maar ook met een verleden..

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Niks hoor, personages zijn zoals de auteur ze beschreven heeft. Prima.

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Ik vond het een vlotte schrijfstijl hebben, heerlijk. Er zat vaart in en situaties, gebeurtenissen en plaatsen werden beeldend geschreven. To the point, i love it.

  Kun je de schrijfstijl van Igor Znidarsic specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Wat ik net zei; het is to the point geschreven, beeldend. En met name het plot vond ik erg verrassend. Totaal niet verwacht.

  Koud zonder jou is het vijfde boek van Igor Znidarsic, ga je na het lezen van Koud zonder jou zijn eerdere en volgende boeken ook lezen? Ik ga zeker kijken of de omschrijvingen van zijn boeken me aanspreken. Mocht dat zo zijn, lees ik ze zeker!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Oepsss, het boek is uit.. kon het niet wegleggen.

  Qua verhaallijn vond ik het boeiend, had er vooraf niet echt ideeën over, maar naarmate het verhaal vorderde bleek het wachten op de volgende slachtoffers…
  spanning bleef gedurende t hele verhaal voelbaar, ik wilde doorlezen. Schrijfstijl ervaarde ik als prettig, lengte v d hoofdtukken etc prima. De schrijver schrijft rauw en to the point, prettig te lezen.

  Eigenlijk ben ik geen op opmerkelijke citaten tegen gekomen.

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Boek net binnen. Cover ziet er mooi verzorgd uit.. zou deze zeker oppakken wanneer ik m in een boekwinkel zou zien liggen.
  De cover intrigeert… een vrouw, ogen niet zichtbaar.. moet op de een of andere manier denken aan een douchecabine, met de waterdruppels zo zichtbaar. Strakke letters qua titel, schrijver en verdere informatie op voorkant.

  Op achterzijde wat inhoudelijke informatie welke mij triggert. Er wordt gesproken over de Achterhoek en laat ik daar nu net wonen. Altijd leuk, een boek te mogen lezen welke zich afspeelt in eigen omgeving.

  Schrijver is mij net bekend dus geen verwachtingen van, zag wel dat hij diverse nominaties heeft, dus ik ben erg benieuwd..

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Net ontvangen… 😍

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Helaas…nog niet binnen, had gehoopt het met de Paasdagen te kunnen gaan lezen..
  allemaal fijne dagen gewenst!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Wauw, super gaaf dat ik mee mag doen.
  Iedereen veel leesplezier gewenst!

  Marieke
  Bijdrager
  Post count: 36

  Mooi!
  Bedankt dat ik mee mocht lezen!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)