Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 115)
 • Auteur
  Berichten
 • Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Heeft iemand de eerder verschenen thriller “In het niets” van deze schrijver al gelezen?

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Ik heb mij net aangemeld, een spannende proloog en twee vrouwen die elkaar ontmoeten op een Australisch eiland, hoe komen hun levens door toedoen van hun mannen bij elkaar? Leuk om dit uit te pluizen met de leesclub.

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115
  In reactie op: Noodlot, Beoordeling #30978

  Spanning: 8 punten, omdat door de afwisseling van de gesprekken van met de diverse inwoners, het verhaal nog alle kanten op kon.

  Plot: 8,5 punten, omdat je wel langzaam aanzag komen wie Evy in het bos zou treffen maar het einde toch nog verrassend was.

  Leesplezier: 8,5 punten, omdat het boek vaart had en je graag nog een hoofdstuk door wilde lezen.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het vlot en makkelijk geschreven is, de beschreven inwoners zie je ook echt voor je.

  Originaliteit: 8,5 punten, omdat door de Postcode prijs als uitgangspunt te nemen je al twee kanten creert, winnaars en verliezers!

  Psychologie: 7 punten, omdat het psychologisch niet zo diep gaat, er zijn wel de nodige frustraties maar die worden redelijk luchtig beschreven.

  Gemiddelde beoordeling: 8,1 punten

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  De plot

  Wat vind je van het plot? Leuk en origineel, met vooral een verrassend einde. Je voelt wel aan wie erbij betrokken is maar zo’n eind had ik niet verwacht.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Goed, de personen en hun beweegredenen zijn allemaal goed uitgewerkt, vooral door het vertrouwen dat Evy hen geeft, wordt de puzzel langzaam completer.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik voelde wel langzaam aan wie Evy in het bos zou aantreffen maar had niet verwacht dat het zo zou eindigen.

  Algemeen

  Vond je Noodlot een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja, ik vond het uitgangspunt erg leuk en Evy werkte natuurlijk redelijk onder tijdsdruk omdat ze na anderhalve week weer op haar werk moest verschijnen.

  Vind je de schrijfstijl van Marlen Visser prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? De schrijfstijl is vlot en makkelijk, ik vond het echt een boek voor op vakantie!

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Ik vind het wel vrij uniek dat de schrijfster de documentaire van Patrick Lodiers als uitgangspunt heeft genomen en ook het echt gebeurde feit van een rechtszaak aanspannen als er te weinig saldo op je bankrekening staat tijdens het innen van de loten in het boek heeft verwerkt.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Marlen Visser mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Ik hoop dat er nog een volgend boek komt, ben heel benieuwd en dat zou ik graag willen lezen!

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Na het lezen #1

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Nee, dat hangt ook deels af van de tijdspanne waarin het verhaal zich afspeelt, anderhalve week en de personen zijn wat mij betreft, goed beschreven, je ziet ze zo voor je!

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Natuurlijk Evy, zij maakt het verhaal! Opvallend hoe makkelijk ze het vertrouwen wint van mensen maar soms gedraagt ze zich ook veel jonger dan dat ze is.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee, dat is eigenlijk helemaal niet nodig.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? De schrijfstijl is vlot, beeldend en past zeker goed bij het verhaal.

  Kun je de schrijfstijl van Marlen Visser specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. De schrijfstijl is vooral duidelijk, beeldend en uitnodigend, je leest makkelijk nog even een hoofdstuk verder.

  Noodlot is het derde verhaal van Marlen Visser dat in boekvorm verschijnt. Ga je na het lezen van Noodlot de eerdere boeken (Stem! en Meesterdeal) en volgende boeken ook lezen? Ja, dat lijkt mij leuk.

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Het boek leest lekker weg, ik ben inmiddels op pagina 151 en Evy komt in steeds meer lastige situaties. Ik vind het echt een vakantieboek, niet te ingewikkeld maar leest toch makkelijk weg, je leest graag nog een hoofdstuk verder. Het verhaal ontwikkelt zich wel zoals ik had verwacht, grappig dat de schrijfster dat proces van te weinig saldo op je bankrekening als de loten worden afgeschreven in het verhaal heeft verwerkt, want dat is ook echt gebeurd.

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Cover: Het boek vind ik een mooi en handzaam met een opvallende en originele achterzijde. Leuk gedaan, het is net een pagina van de krant en nodigt uit om te beginnen met lezen. De voorkant is mysterieus, van wie zie je het silhouet?

  Auteur: de schrijfster ken ik niet, niet eerder een boek van haar gelezen. Ik laat me graag verrassen!

  Verwachting: Ik moest gelijk denken aan de documentaire “1 Dorp, 1 postcode, 43 miljoen van Patrick Lodiers en ik las in een interview met de schrijfster dat dit ook dit haar startpunt was. Ik verwacht een spannend verhaal met afgunst, jaloezie en omgaan met verlies. Komt Evy achter de waarheid van iets wat zich in het verleden heeft afgespeeld omdat ze een buitenstaander is of juist niet? Wie vertrouwt wie?

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Yes, ook hier is het boek net bezorgd!

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Lijkt mij een mooi thema voor onderlinge spanningen, jaloezie, afgunst en omgaan met teleurstelling. Ik heb niet eerder een boek gelezen van deze schrijfster dus ik ben zeer benieuwd.

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Ik heb de hele serie gelezen en je gaat gewoon een beetje houden van Erika en haar collega’s Kate Moss, James Peterson en Isaac Strong. Ook al zit er altijd een tijd tussen de verschillende delen maar je zit zo weer in het verhaal en herkent de diverse karaktertrekken en gewoontes van het politie-team en hun naasten.

  Heel gaaf dat de schrijver lef heeft en het aandurft om na de serie met Erika Foster, nu een thriller serie te starten met de jonge Kate Marshall in de hoofdrol. Zal ze net zo goed zijn als Erika? En dag en nacht bezig zijn met de zaak Operatie Hemlock, De Kannibaal van Nine Elms?

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Spanning: 7 punten, omdat vooral het begin een taai stuk is met veel personages.

  Plot: 8 punten, omdat het de schrijfster lukt om heel lang meerdere daders in beeld te houden, relatief laat wordt duidelijk wie de daders zijn.

  Leesplezier: 8 punten, omdat je langzamerhand de eigenaardigheden van Gemma gaat waarderen, ik vind het een leuke serie.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat deze zeer gedetailleerd en beeldend is.

  Originaliteit: 8 punten, omdat je verwacht dat op de filmset gelijk duidelijk is wie de dader is maar de schrijfster laat wel heel veel potentiele daders de revue passeren.

  Psychologie: 7 punten, omdat je eigenlijk niet veel meer over Gemma te weten komt, haar personage blijft een beetje vaag.

  Gemiddelde beoordeling: 7,67 punten = 8 punten

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  De plot

  Wat vind je van het plot? Verrassend, er waren toch genoeg kandidaten die als dader konden worden aangewezen.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Goed, ik vind het knap van de schrijfster dat ze zo lang de daders buiten beeld laat, er passeren er genoeg die ook een motief hebben.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Naar het einde toe zag je het wel aankomen omdat ze het verleden doken en de oorsprong van de verlovingsring achterhaalde.

  Algemeen

  Vond je In de donkere nacht een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Het is zeker een boeiend verhaal maar in het begin moet je echt je aandacht erbij houden en heb ik ook een lijstje gemaakt van alle personages. De tweede helft, als het ondezoek echt begint, leest makkelijker weg.

  Vind je de schrijfstijl van Sarah Bailey prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? De schrijfstijl vind ik prettig, vergelijkbaar met het eerste deel.

  Stel….Sarah Bailey vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Ik vind haar boeken gedetailleerd en uitgebreid beschreven.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Ik vind vooral de locatie van de moord uniek, door de vele personen en de bekendheid van het slachtoffer is het onderzoek heel lastig en uitgebreid.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Sarah Bailey mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Ik hoop dat het derde deel van Gemma Woodstock ook vertaald wordt in het Nederlands, daar ben ik toch wel benieuwd naar. Hoe gaat het verder met Gemma Woodstock?

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? Dan vooral Gemma en Fleet, hun samenwerking verbetert en heel langzaam lees je steeds iets meer over hun prive leven.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Ja, dat blijft toch Gemma, net als in het eerste deel, leeft ze echt voor haar werk en lukt het haar gewoon niet een stabiel prive leven op te bouwen, deels door haar eigen geschiedenis en wellicht bindingsangst?

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee, eigenlijk niet, ondanks de vele personages krijg je wel een beeld van ze qua persoonlijkheid, vooral de collega’s van Gemma en hun samenwerking tot het oplossen van de moorden.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja, de schrijfstijl vind ik goed bij het verhaal passen, in het begin snap je niet helemaal wat de 2 andere zaken toevoegen aan het verhaal maar dat wordt later wel duidelijk.

  Kun je de schrijfstijl van Sarah Bailey specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. De schrijfstijl is gedetailleerd, beeldend en zeer uitgebreid.

  In de donkere nacht is de tweede thriller van Sarah Bailey, ga je na het lezen van In de donkere nachthaar debuut, Het duistere meer en de volgende boeken ook lezen? “Het duistere meer” ik al gelezen en daardoor wilde ik graag het volgende deel lezen, dat is zeer goed bevallen dus ik zou ook graag het volgende deel uit deze serie willen lezen.

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Inmiddels op pagina 70 belandt, leuk om weer verder te lezen over Gemma, haar besluit om naar Melbourne te verhuizen maar ook het gemis van Ben en het grote verschil tussen een dorp en een grote stad.

  In het begin even een lijstje gemaakt van de diverse personen maar nu het echte onderzoek is gestart, leest het lekker weg. Ik ben benieuwd hoe de samenwerking gaat tussen Gemma en Nick en of er ook meer duidelijkheid komt in de zaken Miller en Jacoby.

  Een aparte zin kwam ik tegen op pagina 47: We konden ons onmiddelijk van elkaar losmaken, alsof er nooit een wij was geweest.

  Linda
  Bijdrager
  Aantal berichten: 115

  Cover: Een mooie cover, vooral de kleur en ik gok, met de skyline van Melbourne. De kaft van dit tweede deel is qua vormgeving gelijk aan deel 1, het is dan duidelijk dat het om een serie gaat.

  Auteur: Het debuut las lekker weg, ik hoop dat de schrijfster haar debuut weet te overtreffen en wellicht voor de lezers die deel 1 (nog) niet hebben gelezen toch genoeg over Gemma te weten komen om dit deel als standalone te lezen.

  Verwachting: Een spannende thriller, met de nodige wrijving tussen Gemma en Nick Fleet en het persoonlijke leven van Gemma in de grote stad, bevalt dat haar echt wel zo goed? En hoe bouwt ze een band op met haar zoontje Ben op zo’n grote afstand?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 115)