Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)
 • Auteur
  Berichten
 • karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  @mar Ten eerste heel fijn dat je van mijn boek hebt genoten.
  De cover … Nee, het valt heel erg mee. Ik weet dat er meerdere covers zijn met (blauwe) ogen. Denk maar aan Indigo van Sterre Caron bijvoorbeeld. Ik vond deze cover zo bij het verhaal passen dat ik er niet lang over hoefde na te denken. Deze was het gewoon.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  @Jacqueline
  Natuurlijk is het voor iedere auteur even slikken als er een echte negatieve reactie op een boek wordt gegeven. Ik denk dat ik er nu makkelijker mee om kan gaan dan een paar jaar geleden. Ik kan gewoon niet iedereen blij maken, hoe graag ik dat zou willen. Ik vat kritiek nu wel op als feedback en iets waar ik rekening mee hou in een volgend verhaal. Schrijven blijft een groeiproces. Wat ik dan ook heel jammer vind, is wanneer lezers 2 sterren aan het boek geven, maar geen motivatie.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  @Inge
  Ik word helemaal blij van het enthousiasme dat lezers hebben voor Loes de Koning. Ik denk dat zij een boeiende persoonlijkheid is en dat nodigt wat mij betreft uit tot het schrijven van meer verhalen met Loes in de hoofdrol.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  Ik heb me ingeschreven. Heel hype-gevoelig ben ik niet, maar wel fan van Arlidge en dat triggert natuurlijk. Ik ben heel benieuwd of dit dan een keer een ‘hypewaardig’ boek is.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32
  In reactie op: Beet, Beoordeling #11597

  Spanning: 6.5 punten omdat het niet de spanning haalde die erin had moeten zitten
  Plot: 7 punten omdat er netjes naartoe was gewerkt en er toch een onverwachte twist in zat
  Leesplezier: 7 punten omdat het boek vlot las, maar de personages wel iets meer uitgewerkt mochten worden.
  Schrijfstijl: 7.5 punten omdat, hoewel eenvoudige taal, het verhaal zich op een prettige manier ontwikkelde.
  Originaliteit: 7 punten omdat een lief monster ook een monster is
  Psychologie: 6.5 punten omdat het verhaal te veel op hetzelfde niveau doorging zonder dat er een goede spanning werd opgebouwd.

  Totaal 6.9 punten.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32
  In reactie op: Beet, Na het lezen #2 #11595

  De Plot

  1. De plot was voor een deel voorspelbaar.
  2. Mark heeft er op een nette manier naartoe gewerkt.
  3. De beslissing van George verraste me wel.

  Algemeen

  4. Het was meer een grappig verhaal, maar het wist me wel te boeien. Beet is niet direct het soort boek wat de volle aandacht vereist.
  5. De schrijfstijl van Mark is eenvoudig, maar past prima bij het verhaal.
  6. Ik zou het, afgezien van een paar Vlaamse uitdrukkingen die voor mij als Nederlandse lezer niet storend waren, niet als een Vlaamse thriller willen omschrijven. Neem een plaats in een willekeurig ander land en hetzelfde verhaal zou zich daar kunnen afspelen.
  7. Beet is het enige boek wat ik heb gelezen van Mark. In dit geval zou ik het eerder als vermakelijk omschrijven. Een thriller met tanden is een mooie woordspeling, maar het geeft er uiteindelijk niet de spanning aan die je zou verwachten in een thriller.

  Dit boek

  8. Hoewel het onderwerp niet origineel is, heeft het verhaal wel iets specifieks. Het is erg lief geschreven en hoewel dat niet in de setting van een thriller past, doet het dat in dit verhaal toch wel.
  9. Ik heb dit verhaal als grappig omschreven. Als ik een raad aan Mark mag geven, is dat hij – mocht hij in deze stijl van vertellen blijven – wel flink wat harder mag zijn. Als je een monster creëert, mag (moet) het beest zich ook als zodanig gedragen. Dat geldt ook voor de personages die veranderden door de beet. Even dat tandje meer om het thrillerniveau wel te halen.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32
  In reactie op: Beet, Na het lezen #1 #11492

  De karakters:
  1. Alle karakters blijven gelijkmatig. Rustige, soms wel wat passieve personages.
  2. Een echte favoriet heb ik niet, of het zou Splinter moeten zijn. Ik heb genoten van de manier waarop Marc de intelligentie van het dier heeft neergezet.
  3. Wat mij betreft had het karakter van George wel mogen veranderen. Hij is te lief. Zelfs als hij uiteindelijk actie onderneemt, blijft hij te afwachtend. George had, om een beetje in stijl te blijven, wat meer bite mogen hebben.

  De auteur:
  4. Het is een prettig leesbaar boek. Ik vind het lastig om te beoordelen of de schrijfstijl bij het boek past. Aan de ene kant denk ik van wel, de schrijfstijl is eenvoudig, het onderwerp is dat ook. Aan de andere kant heb ik het gevoel dat er net iets meer in had kunnen zitten.
  5. De enige titel die ik op dit moment van Marc kan vinden, is Beet. Ik zal hem zeker blijven volgen en een volgende titel van hem oppakken.
  6. Met niemand en ik hoop dat Marc dit als een compliment beschouwd. Hij heeft zijn eigen manier van vertellen en dat vind ik veel fijner dan een vergelijking met een andere auteur.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  Ik heb nog een zeventig pagina’s te gaan. Tot nu toe ben ik, behalve die Saskia hierboven noemt, geen opmerkelijke citaten tegengekomen.

  Het verhaal ontwikkelt zich wel ongeveer als ik verwachtte. De verdere opmerkingen daarover zullen in de volgende onderdelen van de leesclub aan bod komen.

  Opvallend is dat ik nog geen hinderlijke fouten ben tegengekomen. Soms een Vlaamse zinsopbouw, maar dat is in dit boek niet hinderlijk en bederft het leesplezier niet.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  Ik ben nog niet zo ver, maar een ding wil ik graag alvast opmerken. Het betreft de opmaak van het boek. Nergens wordt er ingesprongen, ook niet bij dialogen en er zijn weinig witregels. Het zal een persoonlijk dingetje zijn, maar ik vind de opmaak wel belangrijk.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32
  In reactie op: Beet, Voor het lezen #11318

  Cover
  Op de voorkant zie ik een jongeman met een groene gloed in zijn ogen. De kleur groen staat wat mij betreft wel voor iets mysterieus. De auto is duidelijke gerelateerd aan zijn werk, maar de bloederige krassen die zichtbaar zijn op het onderste deel van de cover hopelijk niet. Op de achterkant, boven de flaptekst komen de ogen met hun groene uitstraling terug. Hier vind ik de ogen nog beter getroffen.

  Auteur
  Ik heb nog niets van deze auteur gelezen. Hoewel Marc Kerkhofs ook de roman ‘Verloren Tijd’ op zijn naam heeft staan, had ik zelfs nog nooit van hem gehoord. Daar komt nu verandering in.

  Verwachting
  De flaptekst is heel intrigerend. Ik verwacht een spannend verhaal. Een vreemde indringer die een leven op zijn kop kan zetten, zou bijna garant moeten staan voor een goed boek.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  Zojuist het boek uitgepakt. Heel netjes verzonden.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  Heel leuk dat ik mee mag lezen. Ik verheug me op dit boek.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32
  In reactie op: Deal?, Beoordeling #10956

  Spanning: 6 punten omdat er af en toe een opleving in het verhaal zat

  Plot: 7 punten omdat de weg naar de uiteindelijke ontknoping wel netjes was afgerond. Dat verzachtte de voorspelbaarheid van het plot

  Leesplezier: 6 punten omdat ik het verhaal af en toe vooruit wilde duwen maar ook een paar momenten kende dat ik wel geboeid was

  Schrijfstijl: 5 punten omdat het niet passend was in de setting en de vele fouten die erin zaten

  Originaliteit: 6 punten omdat een van de personages wel origineel is neergezet.

  Psychologie: 5 punten omdat ik op geen enkel moment het gevoel had dat het verhaal me bezig hield

  Gemiddelde beoordeling 5.8 punten

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  De plot
  1. Het plot gooide me niet van mijn stoel en niet passend bij de noemer duistere thriller.
  2. De ontwikkeling was ontzettend traag. Er werden veel personages opgevoerd waarvan de meesten later wel een plek in het plot kregen. Uiteindelijk vond ik het zeer ongeloofwaardig dat zelfs Ashley zich bij Damarcus aansloot.
  3. Johan heeft hier duidelijk naartoe gewerkt en het was niet verrassend.

  Algemeen
  4. Ik betrapte me erop dat ik sneller wilde lezen en dat was niet omdat ik benieuwd was naar het einde. Het was te langdradig met te veel tussenpauzen in het café of bij Shaohan. Te veel herhalingen. Na drie keer wist ik wel waar Cass zijn pizza en zijn bier haalde. Dat haalde te veel de vaart uit het verhaal.
  5. De schrijfstijl vond ik niet echt prettig en dat was niet alleen vanwege de Vlaamse woorden waarmee het boek is doorspekt. Ik wil ook aannemen dat de zinsopbouw in België anders is. Waar ik mij aan ergerde dat er in een Amerikaanse setting te veel typisch Vlaamse woorden werden gebruikt zoals bijvoorbeeld flikken.
  6. Qua taalgebruik en zinsopbouw zal het een Vlaamse thriller zijn. Ik lees meer Vlaamse auteurs en heb ik niet vaak de irritatie van het taalgebruik, hoewel door hen ook wel Vlaamse woorden worden gebruikt.
  7. Ik kan dit boek niet onder een bepaalde noemer plaatsen.

  Dit boek
  8. Dit boek vind ik niet uniek.
  9. Ik vind het best moeilijk om een advies te geven. Wel zou ik Johan willen aanraden om de schrijfstijl aan te passen. Verder zou ik hem willen aanraden eens goed te kijken onder welk genre hij zijn boeken zou willen scharen. Voor een duistere thriller was in dit boek de reden om te doden veel te lief.

  karinhazendonkauteur
  Bijdrager
  Post count: 32

  De karakters
  1. Het karakter van Cassius Dreschner evolueert goed. Hij verandert van een persoon vol zelfmedelijden, drankzuchtig en depressief naar een man die positiever in het leven komt te staan. Wat ik heel knap vond, is dat Johan het karakter niet opeens volledig heeft veranderd. Cass blijft bescheiden en kan eigenlijk niet geloven dat dit hem overkomt. Hij houdt ook zijn portie wantrouwen wat ik heel logisch vind.
  2. Mijn favoriet is Shaohan. Zijdelings speelt hij een grote rol in het leven van Cass. Zijn filosofische opmerkingen zijn treffend. Hij is neergezet als een meelevend man die Cass pas als het echt noodzakelijk is aan zijn verplichtingen herinnert.
  3. Behalve Cassius blijven alle personages erg vlak. Dat vind ik jammer. Damarcus en zelfs Chucky hadden in dit verhaal meer diepgang verdiend. Ashley had een veel grotere rol kunnen spelen in het verhaal. Haar karakter vind ik ronduit zwak.

  De auteur
  1. Ik vind de schrijfstijl niet altijd even prettig. Het verhaal speelt zich af in een fictieve Amerikaanse stad. Slechts een keer gebruikt Johan het woord ‘sheriff’ om de politie aan te duiden. Als eerder antwoord op mijn vraag waarom dit verhaal in Amerika afspeelt, kreeg ik van Johan het antwoord dat hij de omgeving nodig had. Wat dit verhaal betreft, kan ik het niet met hem eens zijn. Een fictieve stad in België had m.i. ook aan de eisen voldaan en had dit het puur Vlaams geschreven verhaal ten goede gekomen.
  2. Ik vrees dat het bij dit boek blijft. Johan antwoordde dat al zijn verhalen in Amerika afspelen. Als Johan zijn schrijfstijl op de omgeving aan zou passen, zou ik misschien dat boek oppakken.
  3. Zeker niet. Het verhaal kroop niet onder mijn huid. De horrorelementen vond ik zeer matig.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)