Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  spanning : 9 : ik vond het een erg boeiend boek, spannend in die zin dat ik bijzonder nieuwsgierig was naar de afloop
  plot : 10 : mooi opgebouwd, en prima uitgewerkt
  leesplezier : 10 : ik heb ontzettend van het boek genoten
  schrijfstijl : 9 : het boek is zeer prettig geschreven en neemt je mee van de eerste tot de laatste pagina
  originaliteit : 8 : wat is nog origineel in een thriller, ik had alleszins niet het gevoel dat ik dit soort van verhaal al wel eens ergens gelezen had
  psychologie : 8 : de karakters worden niet helemaal uitgewerkt, maar dat stoort in dit boek voor mij ook helemaal niet

  totaal : 54/60 = gemiddeld 9

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  De plot

  de plot is mooi opgebouwd en uitgwerkt. Vanaf het begin van het boek stapelen de vragen zich op, zelden zoveel genoteerd tijdens het lezen van een boek, maar doorheen het boek worden al deze vragen ook beantwoord. En dat is bijzonder prettig, voor mij geen losse eindjes in dit verhaal.Een deel van het einde zie je vanaf een bepaald punt wel aankomen, maar het allerlaatste stuk, dat had ik echt niet verwacht.

  Algemeen

  Het verhaal had me vanaf de eerste pagina’s in zijn greep. Ik werd volledig meegezogen in het verhaal en was gedurende het hele boek geboeid. Zeer prettige schrijfstijl, ik ben in een behoorlijk snel tempo door het boek gegaan. Ik kan niet zeggen of dit een typisch Scandinavische thriller is, vermits ik relatief weinig ervaring heb met Scandinavische thrillers. Ik vond het vooral een zeer goeie thriller, sterk debuut, en ik hoop zeer zeker op een vervolg rond Charlie.

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? : Je leert de karakters doorheen het boek beter kennen, maar dit zou ik nu niet echt evolueren willen noemen.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Het hoofdpersonage Charlie spreekt mij vooral aan, ze is gedreven in haar vak, gaat soms tegen haar oversten in, drijft haar zin door.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Voor mij zijn de personages goed zoals ze zijn.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja hoor, het boek leest bijzonder vlot en dat past perfect bij deze thriller.
  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Lina Bengtsdotter vergelijkbaar? Ik kan niet bepaald vergelijken met een andere schrijver, ik vind het gewoon een zeer prettige manier van schrijven, direct, vlot en boeiend.

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  Zelden tijdens het lezen van een recensieboek zoveel nota’s gemaakt over vragen en namen en onduidelijkheden, maar wat ontvouwt het verhaal zich geweldig … en ondanks al het pennen, wat leest het boek geweldig vlot … fantastisch debuut !

  Zelden tijdens het lezen van een recensieboek zoveel nota’s gemaakt over vragen en namen en onduidelijkheden, maar wat ontvouwt het verhaal zich geweldig … en ondanks al het pennen, wat leest het boek geweldig vlot … fantastisch debuut !

  trouwens net nog een mooi citaat gelezen ‘voor alles wat je haat aan jezelf – vergeef jezelf’

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  Zelden tijdens het lezen van een recensieboek zoveel nota’s gemaakt over vragen en namen en onduidelijkheden, maar wat ontvouwt het verhaal zich geweldig … en ondanks al het pennen, wat leest het boek geweldig vlot … fantastisch debuut !

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  heb me ook net nog even aangemeld, lijkt me een interessant boek …

  Helaas Karin, de boeken zijn al onderweg naar de winnaars…..

  da’s jammer, maar niet erg … veel plezier met deze leesclub alleszins !

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  heb me ook net nog even aangemeld, lijkt me een interessant boek …

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  Ik ben nu ongeveer halfweg het boek. Van bij het begin stapelen de vragen zich op, zowel over de situatie en de verdwijning van Annabelle, als over het leven en verleden van Charlie. Maar je merkt ook dat gaandeweg het verhaal zich ontvouwt en dat beetje bij beetje de mysteries min of meer worden opgehelderd. Bovendien schetst het boek een schrijnend beeld van het leven in Gullspang. Ik raak eerlijk gezegd bij Scandinavische thrillers altijd een beetje in de war van de vaak minder bekend klinkende persoons- en plaatsnamen, maar het lijkt of ik me daar alsmaar gemakkelijker kan overzetten. Ik vind het boek tot nu toe alleszins prima in orde, ben benieuwd hoe het verder gaat, uiteraard met Annabelle, maar toch ook wel met Charlie, vind het best een sympathiek hoofdpersonage !
  heb ook nog een citaat, ‘t is misschien een beetje een veelgebruikte uitspraak, maar ik vind ze voor dit boek alleszins bijzonder treffend : ‘je kunt het meisje uit het dorp halen, maar het dorp niet uit het meisje’

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  Ik hou wel van een sobere cover, in deze tinten. De cover straalt een zekere rust uit, met een enzame (vrouwen)figuur op de rotsen … mij spreekt de cover alleszins aan ! Vind trouwens ook de manier op de auteursnaam te vermelden behoorlijk origineel, zo met die “Lina” in de “O”.
  Wat verwacht ik van de auteur / het boek ? Ik heb eigenlijk best wel weinig ervaring met Scandinavische schrijvers, heb altijd het idee gehad dat die boeken nogal langzaam lezen, maar heb mijn mening na een aantal Ahnhems vorig jaar wel herzien. Ik wilde dus ook graag dit boek lezen om te zien of ik het inderdaad al dit jaren fout had ingeschat. Ik hoop alleszins op een spannend, vlot en boeiend boek.

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  ik heb de epub ook gekregen, super ! bedankt dat ik mag meedoen met deze leesclub!

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  oei, gemiddelde beoordeling vergeten te vermelden : 8.3 /10

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  Spanning: 8 punten, omdat je heel het boek door nieuwsgierig blijft over hoe het gaat aflopen, maar niet nagelbijtend spannend is.

  Plot: 9 punten, omdat de ontknoping me verrast heeft.

  Leesplezier: 8 punten, omdat het boek aangenaam leest.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het boek vlot is opgebouwd en prettig wegleest.

  Originaliteit: 9 punten, omdat er nu eenmaal zoveel verschillende gebeurtenissen en acties samenkomen.

  Psychologie: 8 punten, omdat vooral het karakter van Mark goed werd uitgewerkt van onzekere loser naar naïeve zelfzekere … loser 🙂

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  De plot : het plot is behoorlijk goed uitgewerkt, er komen telkens nieuwe gegevens / zaken aan bod, waardoor je tot op het einde niet echt kan inschatten waar het verhaal naar toe gaat, het einde, of misschien beter de ontknoping in de gevangenis, had ik totaal niet zien aankomen, prettig zo’n twist op het einde !
  Ik vond het verhaal ok, maar niet volledig boeiend, omdat ik me een beetje ergerde aan de onnozele streken van Mark :-); maar zoals hierboven aangegeven, het plot vond ik een zeer prettige wending.
  Of Kortsluiting een typisch Vlaamse thriller is ? Wat is een typische Vlaamse thriller ? Je zou dan kunnen gaan vergelijken met Aspe (maar die voelden bij mij de laatste tijd meer aan als bandwerk), of met de soms vuilgebekte Deflo, of de immer vlotte Toni Coppers, maar dan zijn er natuurlijk ook de dames Anja Feliers en Hilde Vandermeeren, deze beide laatsten vind ik tegenwoordig van een heel hoog niveau. Maar om hier nu een typisch Vlaamse thriller uit te kunnen distilleren ??
  Hoe zou ik dit boek kunnen typeren ? Ik lees dat best wel wat mensen het humoristisch vinden, maar daar kan ik me niet echt in vinden, misschien eerder ‘zwarte humor’ of cynisme ??
  Wat dit boek anders maakt dan anderen is de opeenstapeling van ongeloofwaardige gebeurtenissen, telkens opnieuw gekoppeld aan compleet verkeerde acties en reacties, maar toch blijft het boek aangenaam leesbaar en hoewel ik me effectief ergerde aan Mark heb ik me niet geërgerd aan het boek op zich … als je begrijpt wat ik bedoel.

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? : het karakter van Mark evolueert van een ‘loser’ naar iemand die steeds meer zelfverzekerd is, maar die ook impulsiever wordt. Rebecca evolueert ook, maar dat weet je pas op het einde van het boek 🙂
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Vermits het verhaal vanuit Marks perspectief wordt verteld, wordt zijn personage benadrukt, en heb je minder affiniteit met de andere personages.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Je zou Mark door elkaar willen schudden omdat hij zo bizar reageert, maar iets veranderen, nee hoor, dan klopt het verhaal niet meer. Personages zijn goed zoals ze zijn.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? De schrijfstijl is redelijk luchtig en dat past ook prima bij het verhaal.
  Christine Bols schreef eerder vier boeken in de Sackley-McCool reeks. Ga je die ook lezen? En haar volgende boeken? Voorlopig ga ik geen andere boeken van haar lezen, dit boek was ok, het was een prettige kennismaking met deze schrijfster, maar ik heb nog zoveel andere boeken op mijn verlanglijstje staan …
  Kortsluiting is de eerste standalone. Wat vind je, meer standalones of verdergaan met de serie rond Sackley en McCool? Als standalone was dit boek ok, vermits ik de reeks niet gelezen heb kan ik hierover niet echt iets zinnigs zeggen.
  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Christine Bols vergelijkbaar? Ik kan Christine Bols’ schrijfstijl niet direct met een andere auteur vergelijken.

  Karin
  Bijdrager
  Post count: 31

  De plot : De ontknoping van het boek wordt mooi opgebouwd, en naar het einde toe wordt het verhaal behoorlijk spannend. Het plot rond de moord was niet compleet onverwacht, vermits hier mooi naar wordt opgebouwd, wel vond ik het einde van het boek goed gevonden, het was een goed idee om Lotte op die manier haar verhaal en dat van haar familie te laten vertellen.
  Broertje is best wel boeiend geschreven, vlot, en houdt je bij het verhaal. Of het een typische Nederlandse thriller is ? geen idee, maar ik vind het wel een typische Michael Berg thriller.
  Een aantal zaken die het boek zouden kunnen typeren : spannend, geloofwaardig, informatief over zaken die voor mij minder gekend zijn zoals autisme.
  En net dat laatste maakt voor mij het boek een beetje bijzonder, het inzicht dat je min of meer krijgt in leven met iemand met autisme, de moeilijke toegang tot deze mensen, met hun specifieke karaktertrekken en in dit geval dwangmatigheden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)