Aangemaakte reacties

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • ingeborgpb@gmail.com
  Bijdrager
  Post count: 6

  Hoe kom je op het idee om dit boek te schrijven?

  Hi XKelly, Ik verhuisde in 2010 naar New York en ben vanaf dat moment gaan schrijven. Het idee voor dit boek is begonnen met een brief van een notaris die mijn oma ooit aan mij liet zien. Er stonden adressen in New York op die behoorden aan Christiaan. Die brief is kwijt maar ik wilde wel uitvinden welke adressen dat waren. Christiaan heeft dus echt bestaan. Toen ik zijn naam op Ancestry.com opzocht, kwam ik tot de ontdekking dat zijn vader een handelsreiziger was en in 1875 met zijn gezin naar New York was vertrokken. Al verder googelend naar passagierslijsten bleek hij in New York in ‘Human Hair’ te handelen. In the Pubic Library in NYC staan hele handelsregisters uit die tijd. Ik zocht nog meer uit en koppelde alles wat ik vond over mijn eigen familie aan de persoon Christiaan. De leegtes vulde ik op met mijn eigen fantasie. En Langzaam maar zeker ontstond er een heel verhaal…

  ingeborgpb@gmail.com
  Bijdrager
  Post count: 6

  Het minst fijne aan het boek zijn eigenlijk de grote sprongen in tijd die af en toe voorkomen. Wat is de reden dat je soms zo veel verder in tijd bent gegaan.

  Hi Sander,
  Ik hou zelf als lezer niet van hele dikke boeken. Maar omdat ik wel deze tijdspanne wilde bedekken, moest ik iets verzinnen om het hele verhaal vanaf 1900 tot nu te vertellen in max. 300 pagina’s. Waarom het hele verhaal? Ik woon zelf in New York en ontdekte tijdens het schrijven van het boek een aantal parallellen in mijn eigen leven en de ontwikkeling van mijn oudste zoon.

  ingeborgpb@gmail.com
  Bijdrager
  Post count: 6

  Een mss wat rare vraag. Ik ben vandaag begonnen met lezen (in het e-book) en wat me opviel is dat er een inhoudtafel is en dat alle hoofdstukken een aparte bemanning hebben. Je komt dit niet zoveel tegen in gewone verhalen. Is dit met een reden gedaan? Of vanwaar deze keuze.

  Hi, Toen ik mijn boek aa het schrijven was, wilde ik structuur bieden aan de lezer dmv. hoofdstukken met namen die iets zeiden over de inhoud of sfeer van dat hoofdstuk. Waarschijnlijk zodat het makkelijker zou zijn om iets terug te zoeken. Het waren eerst jaartallen maar dat vond ik zelf verwarrender lezen. Nu lees ik in jullie feedback veel dat er te grote tijdsprongen worden gemaakt in het boek en dat de lezer juist behoefte heeft aan tijdsaanduidingen. Goede feedback dus om wat mee te doen in de (hopelijk;-) tweede druk.

  ingeborgpb@gmail.com
  Bijdrager
  Post count: 6

  Hi Zora! Dank voor je tip. Die neem ik zeker mee als er een tweede druk komt.

  ingeborgpb@gmail.com
  Bijdrager
  Post count: 6

  Hi Kareltje, Het verhaal is totaal fictief maar de personages zijn inderdaad op familieleden geïnspireerd. Mijn overgrootvader had een fabriek in bezems, borstels en kwasten in Eindhoven. Oude familiefoto’s en een jubileumboekje vormden de start van het verhaal. De haarhandel kwam totaal toevallig op mijn pad. Daar ben ik ingedoken omdat uit oude reisdocumenten bleek dat Christiaans vader ‘merchant in human hair’ was. Er werden in die tijd enorme kostuumfeesten gegeven in NYC en de filmindustrie kwam net op. Het was dus booming business. Wist je trouwens dat hier in New York er nog steeds een veel handel in pruiken is? Orthodox Joodse en donkere vrouwen dragen ze vaak.

  ingeborgpb@gmail.com
  Bijdrager
  Post count: 6

  Hi, Ik kan me heel goed voorstellen dat je je dat afvraagt. Het was voor mij ook een bijzondere ontdekking. Mijn boek is geïnspireerd op een waar persoon. Christiaan heeft dus echt bestaan. Ik kwam hem op het spoor door een bidprentje dat ik vond tussen oude foto’s van mijn oma. Een wat zonderlinge man die mij direct intrigeerde. Toen ik zijn naam op Ancestry.com opzocht, kwam ik tot de ontdekking dat zijn vader een handelsreiziger was en in 1875 met zijn gezin naar New York was vertrokken. Al verder googelend naar passagierslijsten bleek hij in New York in ‘Human Hair’ te handelen. In the Pubic Library in NYC staan hele handelsregisters uit die tijd. En waarom 1900? Ik woon in New York en ‘The Gilded Age’ is hier een periode waar New Yorkers enorm trots op zijn. Het is de tijd van de eerste wolkenkrabbers, de eerste T-fords, de spoorwegen en ongekende rijkdom.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)