Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)
 • Auteur
  Berichten
 • honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Sorry, ik heb een fout gemaakt in mijn bericht. Mijn minst favoriete verhaal is nummer 2, Het leven van Chuck. Ik heb hierboven nummer 3 vermeld, maar dat is dus fout gegaan!

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Spanning: 9 punten, omdat alle verhalen weer boordevol spanning zaten. De onderhuidse spanning waar King zo ontzettend goed in is!

  Plot: 8 punten, omdat het niet overal even verrassend was maar toch weer geweldig in elkaar zat.

  Leesplezier: 9 punten, omdat ik Het leven van Chuck iets minder vond maar de rest was wel geweldig.

  Schrijfstijl: 10 punten, omdat ik King niets anders kan geven 😉

  Originaliteit: 10 punten, omdat ik dit nog nooit eerder heb gelezen. Hij blijft mij iedere keer weer verrassen met de meest bizarre verhaallijnen.

  Psychologie: 8 punten, omdat je bij Stephen King geen psychologisch verhaal moet verwachten. Je krijgt een briljant, spannend en onderhuids eng verhaal.

  Gemiddelde beoordeling: 9 punten Ik had niet anders verwacht 🙂

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  De plot

  Wat vind je van het plot van ieder verhaal?
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van de plots?

  Voor iedereen die altijd zegt dat Stephen King geen goede eindes weet te schrijven… lees dit boek! Vooral uit het eerste verhaal blijkt wat een meesterlijke schrijver het is. Maar ook de andere zijn weer briljant!
  Ik vond verhaal 2 Het leven van Chuck het minste uit deze serie. Te vaag, ik snapte er weinig van. Dit heb ik ooit 1x eerder gehad met een boek van King. Rose Red heb ik al verschillende keren gelezen en kom ik ook nog steeds niet doorheen. Dat gevoel had ik ook bij Het leven van Chuck.

  Algemeen

  Vond je dat Als het bloedt boeiende verhalen bevat en had ieder verhaal steeds je volle aandacht?
  Welk verhaal steekt er voor jou duidelijk bovenuit en waarom vind je dat?
  Vind je de schrijfstijl van Stephen King prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Stel….Stephen King vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?

  Behalve bij Het leven van Chuck had ik bij alle verhalen mijn aandacht erbij. De telefoon van meneer Harrigan is mijn favoriet. Een mooi, lief maar tegelijkertijd spannend en luguber verhaal. King op zijn best wat mij betreft, met een geweldige laatste zin!
  Ik vind King een briljante schrijver, met spannende en tegelijkertijd mooie verhalen. Een filmisch schrijver die je meeneemt in een bizarre wereld die je gewoon gaat geloven!
  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Stephen King mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Heel specifiek, het zijn geen 13 in een dozijn verhalen. Ik raad iedereen aan om de boeken van King te lezen. Alles en steeds ook weer opnieuw. Je zult versteld staan dat je na een aantal keer lezen toch weer nieuwe dingen in zijn boeken ontdekt!

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Vragen ThrillZone leesclub Als het bloedt

  <p style=”text-align: center;”><u>+++++ S</u><u>POILERS WORDEN VERWIJDERD!! +++++ </u><u>S</u><u>POILERS WORDEN VERWIJDERD!! +++++</u>

  Na het lezen #1

  Het onderdeel Na het lezen is in 2 delen gesplitst die met een tussenpoos van ongeveer 1 week geopend zullen worden. Hier worden de deelnemers over geïnformeerd. Bij de opening van # 2 wordt ook het onderdeel Beoordeling geopend.

  De karakters

  1. Heb je het gevoel dat de karakters in ieder verhaal evolueren. Zo ja, hoe?
  2. Heb je een favoriete personage, per verhaal en/of over de vier verhalen? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  3. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?

  Ik heb niet het gevoel dat de karakters perse evolueren. Holly in verhaal 3 wel enigszins, zij wordt steeds dapperder en weet zich steeds meer ‘alleen’ te redden. Leuk ook om haar weer tegen te komen.
  Ook Craig in verhaal 1 verandert wel, maar dat is ook omdat hij ouder wordt.
  Mijn favoriete personage is Holly. Ik vond haar in eerdere boeken al een ‘tof wijf’ maar dat vind ik na dit verhaal nog meer. Stoer, durfal en toch lief.
  Ik zou aan niemand iets willen veranderen.

  De auteur

  1. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhalen past, zo ja of nee, waarom?
  2. Kun je de schrijfstijl van Stephen King specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  3. Als het bloedt bestaat uit vier afzonderlijke en op zichzelf staande verhalen. Heb je een favoriet verhaal? Mogen we van je weten welke verhaal dat is en waarom je dat vindt?
  4. Is deze verzameling verhalen voor jou aanleiding om meer verhalenbundels te gaan lezen of laat je het bij deze ene?
  5. Ga je nog wel meer boeken van Stephen King lezen?

  De schrijfstijl van King was weer kenmerkend aanwezig. Filmisch, beeldend, alsof je er zelf bij bent. Briljante schrijver! Mijn favoriete verhaal was verhaal 1. Geweldig gedaan en een echte King. Spannend, beetje eng, beetje luguber. Mijn minst favoriete was nummer 2. Te vaag en ik kwam er niet goed doorheen. Het verspringen in de tijd vond ik erg lastig lezen.
  Ik ben een groot fan van King, dus het zal hier zeker niet bij blijven. Al zijn boeken staan in mijn kast en ook al zijn nog te verschijnen boeken zullen in mijn kast komen!

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Heerlijk om weer ‘bekenden’ tegen te komen tijdens het lezen. Ik vermaak mij weer prima met alle verhalen, ben nu in het derde verhaal bezig.
  Verhaal 2 vond ik wat warrig en onduidelijk. Dat is mij ooit eerder met een boek van King overkomen, Rose Red was een boek dat ik meerdere keren herlezen heb en wat voor mij vaag bleef. Dit verhaal deed mij daaraan denken.

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Ik vind de cover weer geweldig, King waardig zou ik bijna zeggen. Het ziet er spannend en onheilspellend uit en dat terwijl het eigenlijk een hele frisse, vrolijke kleur is. Knap gedaan.
  Geheel objectief ben ik niet als het over deze schrijver gaat. Ik verwacht weer een geweldig, ouderwets spannend boek van King. De man die meest geweldige boeken schrijft en mij altijd op het verkeerde been weet te zetten. Zijn boeken gaan nooit zoals ik verwacht. Ik heb tot nu toe nog geen slecht boek van hem gelezen en ook zijn verhalenbundels lees ik altijd graag. Ik ben dus heel benieuwd hiernaar en ga er binnenkort snel in starten (eerst nog even mijn huidige boek uitlezen!)

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Ook bij mij is het boek binnengekomen. Weer een heerlijke, dikke pil. Ben heel benieuwd!

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Oh wauw, ik ben echt superblij dat ik mee mag lezen! Als groot fan misschien niet geheel objectief, maar ik ga mijn best doen om het zo eerlijk mogelijk te recenseren 😉

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Spanning: 3 punten, omdat ik het geen spannend boek vond. Het was nergens echt heel spannend.

  Plot: 3 punten, omdat ik al snel doorhad wat er zou gaan gebeuren.

  Leesplezier: 4 punten, omdat het voor mij te ongeloofwaardig en te vaag was. Het hele Stephen King meets 50 tinten grijs deed totaal niets voor mij.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat je in de stukken die goed waren duidelijk de schrijfstijl van Tess Gerritsen zag.

  Originaliteit: 6 punten, omdat het op zich wel origineel bedacht was.

  Psychologie: 6 punten, omdat dit gedeelte voor mij te ver achter bleef. Doordat ik mij ergerde aan de erotische scenes kon ik mij ook niet verheugen op de rest.

  Gemiddelde beoordeling: 5 punten Meer kan ik er helaas niet van maken…

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?

  Op zich krijg je gaandeweg steeds meer inzicht in het hoe en waarom van het gedrag van de mensen. Toch pakte het mij niet. Ik had geen favorieten, zag op een gegeven wel aankomen wie het gedaan had en stoorde mij echt aan het naïeve gedrag van Ava. Ook het verhaal van de vorige bewoners stoorde mij, allemaal vrouwen die blijkbaar geen nee konden zeggen ofzo.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Kun je de schrijfstijl van Tess Gerritsen specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Ga je na het lezen van Schaduw van de nacht de eerdere en volgende boeken van Tess Gerritsen ook lezen?

  Nee totaal niet. Ik ben groot fan van Tess Gerritsen, maar dit boek pakte mij totaal niet. Te ongeloofwaardig, te vaag. Haar schrijfstijl is normaal gesproken geweldig, maar dit boek kan mij helaas niet bekoren.
  Ik hoop dan ook dat haar volgende boeken weer zoals vroeger zijn. Als dit de boeken zijn die zij vanaf nu gaat schrijven haak ik af.

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Wat vind je van het plot?
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Ik vond het hele verhaal erg vergezocht. Het einde zag ik enigszins aankomen, het was te bizar om door te laten gaan.

  Algemeen
  Vond je Schaduw van de nacht een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Vind je de schrijfstijl van Tess Gerritsen prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Stel…. Tess Gerritsen vraagt aan jou om haar boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord zijn

  Helaas vond ik het boek niet echt boeiend. Een totaal ander boek dan ik van Tess Gerritsen had verwacht. Een soort Stephen King meets 50 tinten grijs. En hoewel ik groot fan ben van King, had het hele ‘liefdes’verhaal wat mij betreft niet gehoeven. Teveel te expliciete scenes die totaal ongeloofwaardig waren. Erg jammer.
  Het is op zich wel begrijpelijk geschreven. In de stukken die goed waren zag je duidelijk Tess Gerritsen terug. Met het romantische deel had ik totaal niets.
  Ik zou het een ongeloofwaardig, niet realistisch boek willen noemen. Sorry, meer kan ik er niet van maken.

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Tess Gerritsen mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Het boek heeft zeker iets specifieks… Dat dat iets is wat mij niet aanspreekt wil niet zeggen dat het niemand aanspreekt. Ik ga geen advies geven aan zo’n goede schrijfster. Ik hoop alleen dat haar volgende boeken weer ‘echte’ thrillers zijn en niet meer doorspekt met romantiek…

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Ik had dus niet gelezen dat de schrijfster een andere weg in wilde slaan met dit boek. Dit wordt een lastig boek om te beoordelen. Enerzijds is de schrijfstijl zoals ik verwacht had, anderzijds vind ik qua verhaal zo vergezocht en vooral onwerkelijk dat het mij echt niet raakt.
  Ik zal hier niet spoileren, maar de 50 tinten meets Stephen King doet het voor mij niet. King wel, het 50 tinten deel totaal niet.
  Ik lees wel verder, want buiten dat deel om vind ik het wel vlot en fijn lezen. Lastig boek om te recenseren!

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  cover: Ik vind de kleurstelling mooi en mysterieus. De foto van de vrouw en het huis, alsof ze 1 zijn vind ik ook mooi gedaan. Toch zou deze cover mij niet aanspreken als ik hem in de winkel zou zien liggen. Dat komt voornamelijk door de foto van de vrouw. Ik vind het te mooi, het doet mij erg denken aan een romantisch boek en niet zozeer aan een thriller. Door de gebruikte foto krijg ik het idee dat het een bouquetreeks verhaal is eerlijk gezegd.

  Auteur: ik verwacht een spannend, vlot geschreven verhaal. Ik vind de boeken van Tess Gerritsen echt geweldig en ben dan ook heel benieuwd naar dit boek.

  Verwachtingen: hooggespannen in ieder geval! Ben heel benieuwd of het weer net zo’n geweldig boek is als haar eerdere boeken.

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Ik zie nu dat ik hier nog niet heb gereageerd… Het boek is bij mij ook binnen, ben al druk aan het lezen zelfs!

  honingbol
  Bijdrager
  Post count: 51

  Super leuk dat ik mee mag lezen! Ik had het eigenlijk niet verwacht, ging er al vanuit dat jullie heel veel aanvragen zouden binnen krijgen. Ben heel benieuwd naar dit boek! Zodra ik de epub binnen heb laat ik het uiteraard weten.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)