Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Dank je wel Cees!
  Een goed uiteinde en een mooi nieuw (lees-) jaar.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Spanning: 8 punten, omdat ik continue benieuwd was wie achter de dood van Freddy zou zitten

  Plot: 8 punten, omdat er meerdere personen betrokken konden zijn bij de dood van Freddy en niet helemaal duidelijk was of haar dood een ongeluk of een misdrijf was en of de schrijver/ster van het manuscript wel dezelfde persoon was.

  Leesplezier: 8 punten, omdat de boog gespannen bleef en ook wel de herkenbaarheid van het verlies van een ouder op jonge leeftijd.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het vlot is en de heerlijke korte hoofdstukken.

  Originaliteit: 7 punten, omdat het verhaal an sich niet uniek in zijn soort is.

  Psychologie: 7 punten, omdat de karakters van Fokke, Wieke en Engel meer diepgang mochten hebben.

  Gemiddelde beoordeling: 7,8 punten

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  1.Wat vind je van het plot?
  De plot zit heel vernuftig in elkaar. Tot op het laatst werd ik in twijfel getrokken wie nu achter de dood van Freddy heeft gezeten.
  2.Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Eigenlijk waren er twee raadsels op te lossen; Wie heeft Freddy vermoord? en Wie is de manuscriptschrijver of schrijfster? Dat bleef tot op het laatst spannend of dit een en dezelfde persoon was.
  3.Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Voor mij was het einde toch wel verrassend, ergens houd je altijd wel in je achterhoofd rekening met meerdere scenario’s maar dit einde was niet mijn eerste gedachten.

  Algemeen
  4.Vond je het een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Het is zeker een boeiend verhaal en ik bleef goed in het verhaal zitten. Zeker het afwisselende met het manuscript van Hansje de Wit zorgde voor afwisseling en hield me bij de les.
  5.Vind je de schrijfstijl van Loes den Hollander prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Zoals al eerder omschreven ben ik fan van Loes mede door haar aangename schrijfstijl. Vlot, to the point en korte hoofdstukken. Het viel me enigszins op in deze thriller dat de ondertoon wat “vinnig” was, harder ook en dan met name in de seksscènes.
  6.Vind jeOnderuitgehaald een typisch Nederlande thriller? Kun je je antwoord ook toelichten?
  Onderuitgehaald is een Nederlandse thriller. De personages, de omgeving, de karakters kun je zo voor de geest halen en het verhaal zou zo maar een blok verder in mijn omgeving kunnen afspelen.
  7.Stel….Loes den Hollander vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘hard’, geloofwaardig etc. etc. Wat zou je antwoord aan Loes zijn?
  Vlotte toegankelijke thrillers!

  Dit boek
  8.Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Het verhaal op zich is niet uniek; een slachtoffer, een dader. Dood, (bi)seksualiteit en een stiefmoeder komen in meer verhalen voor. Het verhaal van Sigrid deed me aan Assepoester denken. De onrechtvaardige behandeling die Sigrid van haar boze stiefmoeder Freddy krijgt en dan de overwinning na haar dood en de komst van de mooie prins Engel.
  9.Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Loes den Hollander mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Mijn advies luidt dat ik graag nog veel meer boeken van Loes wil lezen in de toekomst dus ga zo door. Wel heb ik misschien een tip voor een onderwerp; het syndroom van Münchhausen by Proxy intrigeert met enorm. Behalve dat er autobiografische boeken over geschreven zijn ben ik dit ziektebeeld nog niet tegengekomen in fictieve thrillers.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Sigrid is duidelijk de persoon waar het om draait en ze is behoorlijk getekend in haar jeugd door het verlies van haar moeder en haar “nieuwe” rol in het gezin. De personages Fokke, Wieke, Engel en Mitzy zijn wat oppervlakkiger beschreven. En wat nu precies de achtergronden van Freddy waren is me ook niet geheel duidelijk.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Hier moet ik wel Sigrid op antwoorden. Terugkijkend naar mijn eigen jeugd herkende ik ook wel dingen. Mijn vader is op een soortgelijke wijze op jonge leeftijd plots overleden. Engel lijkt me wel een “lekker ding”.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Nee, veranderen niet. Deze personages passen in het gehele verhaal.

  De auteurs

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Ja! Dit is de typische fijne schrijfstijl van Loes. Heerlijk die korte hoofdstukken..
  Loes den Hollander schreef al tientallen boeken en zal er waarschijnlijk nog velen gaan schrijven. Ga je de vorige en volgende boeken van hem ook lezen? Ja, ik ga zeker alle verhalen die hierna nog komen van haar lezen. Alle verhalen hiervoor heb ik al met veel plezier gelezen.
  De auteur staat bekend om de maatschappelijke thema’s als onderwerp in haar verhalen. Herken je dat ook in Onderuitgehaald?
  Wat is het maatschappelijk thema in dit verhaal? Bi-seksualiteit? Of stiefmoeders? Of beide?
  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Loes den Hollander vergelijkbaar?
  Loes heeft helemaal haar eigen schrijfstijl en ik zou deze dan ook uit duizenden herkennen. Qua genre durf ik wel te zeggen dat Linda Jansma enigzins vergelijkbaar is.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Zojuist de laatste pagina gelezen. Een heerlijk boek. Wel een opmerkelijk verhaal. De opbouw van spanning is prima en de climax weerzinwekkend. Nu het verhaal even laten bezinken voordat ik mijn definitieve oordeel neer kan zetten.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Dag Loes,

  Het is zo fijn om weer een nieuwe “Loes” te mogen lezen; ik zit weer helemaal in het verhaal. Het is moeilijk om een originele vraag aan je te stellen maar ik ga er vanuit dat geen enkele vraag stom is.

  Ik vind het heel vreemd dat er nog geen een boek van je verfilmd is. Gaat dat nog ooit komen?

  Typerend in je boeken zijn de korte hoofdstukken. Heb je bewust daarvoor gekozen? Hoe is dat eigenlijk ontstaan?

  Ik ga snel verder lezen!

  Hartelijke groet,
  Hilde

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Hoofdtuk 8 uit het boek van Hansje de Wit is inderdaad pervers en heftig.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Ik heb het boek inmiddels uit. Het is een heel eenvoudige manier van vertellen en het is er ook niet het type verhaal voor om nou hele mooie citaten tegen te komen.

  Het zijn lekkere korte hoofdstukken, dat leest gemakkelijk en snel. Ik had het zo uit. Het was spannend, al had ik wel al vrij vroeg in de gaten hoe het zou kunnen zitten….

  Wat bedoelen jullie met naamsverwisseling op de achterflap? Ik snap het niet.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Prachtig!

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  In behandeling zijnde bij de kapper is het prima lezen. Het eerste hoofdstuk grijpt me meteen aan met mijn grootste nachtmerrie; verdrinken. Ik ga snel verder.

  Heerlijk die korte hoofdstukken!

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  De cover is even wennen; nieuwe uitgever dus nieuw uiterlijk. De kleine doodskopjes van Crime Compagnie vallen op. Ik hoop alleen niet dat mijn man het boek straks gaat ordenen in het rijtje van Linda Jansma. De gestanste lettes op de voorkant vind ik wel stoer!
  Water… Verdrinkingsdood…hekder en duidelijk.

  Brrr…op een of andere manier huiver ik altijd bij het horen/zien van een verdrinkingsdood. Ik verwacht dat Loes me de stuipen op het lijf jaagt met haar Onderuitgehaald. Ik heb er ontzettend veel zin in! Loes haar schrijfstijl is vlot en krachtig. Direct, duidelijk en geen poespas.

  Ik verwacht heel veel van Onderuit gehaald. Zeker omdat Loes deze thriller schreef tijdens de ziekteperiode van haar man. Ik hoop daar iets in te herkennen of misschien ook niet maar er wel weer een verhaal staat waar je U tegen zegt.,

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Ja, ik heb het boek vandaag in goede orde ontvangen.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Leuk, leuk, leuk! Proficiat iedereen. We gaan er een mooie leesclub van maken!

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Dank je wel Cees voor deze mooe samenvatting, Linda voor het mooie verhaal en de Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van het boek.

  Hilde van den Bosch
  Bijdrager
  Post count: 24

  Is er eigenlijk al een (werk-) titel voor deel 3?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)