Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 230)
 • Auteur
  Berichten
 • helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  Een klein onduidelijk zinnetje: op blz. 14 bovenaan staat , in de toiletten, trap en kelder hangen geen bewakingscamera’s. Op 19 onderaan staat dan: op de beelden staat dat stella steeds duidelijker op vergeving vraagt. Maar dat gebeurde in het toilet…

  Even reageren op “bijdrager Helderinge”
  De beelden waren op de mobile telefoon en niet op de bewakingscamera’s. dus het klopt wel.

  ok , was mij niet helemaal duidelijk

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: RIP, Beoordeling #27118

  panning: 8.. punten, omdat …Je wist eigenlijk niet hoe het zou verlopen gedurende het hele boek.

  Plot: .8. punten, omdat …Origineel en toch ook voorspelbaar in de lijn van het verhaal.

  Leesplezier: .8. punten, omdat Ik heb lekker gelezen.….

  Schrijfstijl: .8. punten, omdat Ik houd van de rauwe nietsverhullende schrijfstijl….

  Originaliteit: .8. punten, omdat Originele elementen.….

  Psychologie: .8. punten, omdat Goed doordacht en vooral het thema pesten is psychologisch goed bedacht.….

  Gemiddelde is ook een 8.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: RIP, Na het lezen #2 #27117

  De plot

  Wat vind je van het plot? Het plot is goed bedacht en uitgewerkt. Sommige wendingen zag je wel aankomen maar ook andere weer niet.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Voorspelbaar maar verassend tegelijk.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ja sommige wendingen wel , zo was het bijvoorbeeld duidelijk dat de verpleegster er iets mee te maken had. Het was meteen al duidelijk dat ze iets verborg alleen hoe het precies zat wist je dan weer niet.

  Algemeen

  Vond je RIP een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja absoluut. Het had absoluut mijn aandacht. Het was in het begin even inkomen en vooral de moeilijke ijslandse namen leren onthouden maar daarna kon je het ook moeilijk meer wegleggen.

  Vind je de schrijfstijl van Yrsa Sigurðardóttir prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Ja altijd vind ik dit soort thrillers erg prettig te lezen. Ik had nog niks van deze auteur gelezen maar hij heeft niet teleur gesteld. Ik ga ook echt eens kijken naar de eerdere delen.

  Stel….Yrsa Sigurðardóttir vraagt aan jou om haar boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Typisch ijslandse spannende thriller.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  het thema pesten is wel actueel en origineel . Althans ik heb nog niet vaak iets met dat thema in combinatie met moord gelezen op deze manier. Ook dat met de nummers van de slachtoffers is origineel.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Yrsa Sigurðardóttir mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Niet echt een raad, wel een opmerking: graag meer delen in deze reeks 🙂

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: RIP, Na het lezen #1 #27116

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?

  Net zoals ik altijd antwoord zeg ik nu ook weer, karakters evalueren altijd. Naarmate het verhaal vordert leer je ze beter kennen. Ik heb nog nooit een boek meegemaakt waar karakters stil staan. Vooral huldar en Freyja, daar lees je natuurlijk het meeste van maar ook uiteindelijk de verpleegster en de vader van het meisje leer je goed kennen.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Freyja , toch wel. Als gepest meisje een leven opgebouwd te hebben als welzijnswerkster. Ondanks onzekerheden is ze inmiddels een sterke jonge vrouw.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee eigenlijk niet.
  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja , en darom houd ik ook zo van ijslandse boeken. De rauwe manier van vertellen en het spannende daar tussen door.

  Kun je de schrijfstijl van Yrsa Sigurðardóttir specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Ga je na het lezen van RIP de delen 1 rn 2 met Huldar en Freya in de hoofdrol van Yrsa Sigurðardóttir ook lezen?

  Ja ik ben wel benieuwd naar deel 1 en 2 eigenlijk. Dit was het eerste wat ik van deze schrijver las. Maar het smaakt wel naar meer. Het doet me wel denken aan de typische scnadinavische/ijslandse thrillers van overige schrijvers.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  Een klein onduidelijk zinnetje: op blz. 14 bovenaan staat , in de toiletten, trap en kelder hangen geen bewakingscamera’s. Op 19 onderaan staat dan: op de beelden staat dat stella steeds duidelijker op vergeving vraagt. Maar dat gebeurde in het toilet…

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: RIP, Voor het lezen #26768

  Cover: Een hele mooie bijzondere cover die me meteen al aansprak. Ook omdat hij me enigszins bekend voorkwam. Ik wist bijna zeker dat ik eerder een cover als deze gezien had maar dit is wel een nieuw uitgegeven boek. Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat het dus inderdaad een serie is en dat ik dus inderdaad de cover van het eerdere boek DNA in mijn hoofd had. Dat boek had ik al eens in mijn handen gehad en sprak me aan. Daarom had ik direct bij het zien van deze cover zoiets van , die moet ik lezen.

  Auteur: Nou , de auteur ken ik dus niet maar ik houd wel van Ijslandse auteurs. Vaak schrijven die direct to the point en een beetje rauw ( hoe anders te omschrijven vind ik moeilijk ) En daar houd ik wel van.

  Verwachting: Een serie dus, ik hoop dat de delen ook afzonderlijk prima te doen zijn want dit is de eerste die ik lees. Wel is al de achterflap spannend en nodigt uit. Ik ben erg benieuwd en de setting van moord,mysterie en recherche werk vind ik meestal aantrekkelijke elementen in een boek. Ik verwacht dan ook een super spannende page turner.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  jaah tot mijn verassing lag het boek al in de bus. Fijn dan kan ik lekker snel beginnen.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: Winnaars leesclub RIP #26666

  Jaah , ik zit erbij! In de email las ik dat ik een van de gellukiggen ben. Ik krijg zelfs het boek en dat vind ik helemaal leuk.
  Even een korte introductie van mezelf: Ik ben Inge moeder van twee dochters en woon in zeeland. Ik las altijd vrij veel , zoń 70 boeken per jaar maar na een leesdip afgelopen zomer is dat nu wat minder. Dus zo af en toe schrijf ik me in op leesclubs die me echt aanspreken en dit is er eentje van.

  Nu dus in afwachting van dit boek , ik ben zeer benieuwd.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  Ik heb met ingeschreven omdat de cover me aanspreekt. Ik herken hem ook van een ander boek. Kan het zijn dat dit een vervolg is. Hoe dan ook spreekt de achterflap in combinatie met het uiterlijk mij aan.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: Kwijt, Beoordeling #25171

  Spanning: .8. punten, omdat ….Omdat het verloop best verrassend is , weet je niet wat je verwachten kunt , dat is spannend.

  Plot: .9. punten, omdat ….Geniaal omdat je dit echt niet verwacht.

  Leesplezier: .8. punten, omdat ….Ik heb genoten van het boek.

  Schrijfstijl: .8. punten, omdat ….Prettig makkelijk te lezen.

  Originaliteit: .8. punten, omdat ….Ik heb nog niet eerder zoiets gelezen.

  Psychologie: .9. punten, omdat ….Het plot en alle draaiingen zijn zo uniek dat dit psychologisch erg goed in elkaar zit.

  Gemiddeld: 8.3

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  De plot

  Wat vind je van het plot? Verasend en zeer abrupt.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?

  Ik vind dat er zelfs tot aan het eind toe best wel wat gesprongen word tussen de personages. Waar in een boek verwarring langzaam tot een oplossing komt is het hier naar mijn idee juist andersom. Zeker helemaal op het einde word juist verwarring geschept en vraag je je een beetje af of je het hele boek wel goed begrepen had.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Nee zoals ik al inleidde dus totaal niet.

  Algemeen

  Vond je Kwijt een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?

  Ja absoluut. Ik vond het ook leuk dat er tussen tijdstippen en personages gesprongen werd. Dat maakt dat je gedwongen word te blijven nadenken.

  Vind je de schrijfstijl van Sandra J. Paul prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?

  Nee ik vond het een prettige leesstijl . Ik heb geen moment gedacht dat ik vertraging opgelopen heb door het een of ander. Ook al lees ik niet zo snel meer, als ik las genoot ik daar wel van.

  Stel….Sandra J. Paul vraagt aan jou om haar boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?

  Spannend verrassend en origineel.
  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?

  Nee vooral de psychologische ontwikkelingen en de verrassende wendingen vind ik erg origineel. Ook gewoon de scene van het banketbakken op zich is origineel.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Sandra J. Paul mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ga vooral nog veel meer boeken schrijven 🙂

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?

  Altijd evalueren karakters. Ik vind dat in dit geval vooral bij het hoofdpersonage het geval. Het heen en weer gespring tussen personages en tijdstippen vind ik ook iets toe voegen aan de evaluatie van meerdere karakters.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?

  Ja het hoofdpersonage, eerlijk en hij heeft moeilijke keuzes moeten maken die je pas later begrijpt.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?

  Misschien zou ik zijn zoon iets minder hard willen maken. Ook word het mij niet helemaal duidelijk wat er nou precies allemaal heeft gespeeld tussen vader en zoon en ik vind de omslag van haat naar begrip ook vrij abrupt. Misschien had daar wat meer achtergrond informatie van in gekund.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Nou ik vind de schrijfstijl in elk geval geniaal gedaan. Zo vol wendingen en verassingen tot aan de laatste pagina aan toe. Echt heel uniek en mooi gedaan.

  Kun je de schrijfstijl van Sandra J. Paul specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Ga je na het lezen van Kwijt de eerdere (Azerty en Moordspel) en volgende boeken van Sandra J. Paul ook lezen?

  Meeslepend spannend en verassend. En ja nu ik dit boek uit heb wil ik graag meer van haar lezen eigenlijk.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  Na een ongelovelijke leesdip moet ik echt weer even wennen aan doorlezen. Een half jaar geen boek in handen gehad en nu dus deze. Over de dip heen, dat lukt met dit boek aardig moet ik zeggen want het leest lekker.

  Wel inderdaad ook wat spelfoutjes die al eerder genoemd zijn ,

  Het verhaal is anders dan ik vooraf had verwacht maar stelt niet teleur. Verassend en ook leuk dat vader en zoon om beurt vertellen.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230
  In reactie op: Kwijt, Voor het lezen #24445

  Een zeer mooie cover met een vage afbeelding van een meisje. Ik vind het contrast blauw groen met de haarkleur van het meisje erg mooi. Het maakt het mysterieus.
  Verder zegt de inleiding mij dat het een spannend verhaal word die de lezer aan het denken zet. Ik ben erg benieuwd.

  De auteur heb ik nog niet eerder iets van gelezen dus ik ben benieuwd.

  Mijn verwachtingen zijn een verhaal wat makkelijk weg leest en de lezer pakt van begin tot eind. Dit lijkt me typisch zoń boek waar je in meegetrokken word. Ik heb er zin in en ga lekker beginnen.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 230

  Ook ik heb inmiddels het boek in huis. ik ga beginnen

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 230)