Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 244)
 • Auteur
  Berichten
 • helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Ik heb niet echt opmerkelijke citaten gelezen tijdens het lezen van het boek.

  Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het boek gemakkelijk even weg kan leggen omdat het niet echt mijn aandacht vasthield. Maar dat ligt ook aan mezelf. Ik doe het boek te kort als ik zeg…ik vond het saai. Dat is het echt niet!

  Ik vind het verhaal wel boeiend en origineel dus daar ligt het zeker niet aan.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Cover: De cover vind ik rust uitstralen en is erg mooi. Alleen de combinnatie cover en titel kan ik nog niet echt plaatsen maar wie weet komt dat in het verhaal nog.

  Auteur: Ik ken het boek meisje in het ijs van naam. Ik hoor dat deze erg goed is. Hij staat al enige tijd in mijn ebook in de nog te lezen map maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. Toch door enthousiaste verhalen over dat boek , ben ik dan ook wel erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik heb nog niks anders van deze auteur gelezen.

  Verwachting: Mij lijkt het boek en het verhaal dus heel erg goed. Ook vanwege de eerdere verhalen over meisje in het ijs.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Ik heb hem ontvangen en hij staat al op mijn e reader inmiddels 🙂 volgende week een weekje vakantie dus heerlijk om mee te nemen!

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Erg blij dat ik mee mag doen! De mooie mysterieuze cover en de rode letters springen eruit. Ook het verhaal spreekt me aan! Erg blij mee!

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Ik heb me ingeschreven omdat ik eigenlijk de cover al heel erg mooi vind. Het verhaal spreekt me ook aan en het is een eerste deel van een reeks. Ik ben zeer benieuwd.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Spanning: .7. punten, omdat …. Af en toe spannend verassend maar nou weer niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zat.

  Plot: .8. punten, omdat ….Wel heel verassend.

  Leesplezier: .8. punten, omdat ….Heerlijk ontspannen gelezen in een makkelijk leesbaar boek.

  Schrijfstijl: .8. punten, omdat ….Makkelijk leesbaar.

  Originaliteit: .8. punten, omdat ….Dankzij het plot best wel origineel.

  Psychologie: .6. punten, omdat … Ietwat oppervlakkig, en ook omdat het elkaar vergeven aan het einde tussen de vriendinnen wel erg makkelijk ging..vond ik dat het v.w.b. psycholochische waarde niet erg realistisch was.

  totaal: 7,5

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  De plot

  Wat vind je van het plot? Toch best wel verassend. Ik had zelf verwacht dat ze uiteindelijk of niet, of levenloos zou worden gevonden.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Best wel een snel verloop. Heel even suddert het boek voort en dan ineens binnen een bladzijde of 10 gebeurt er heel veel.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Nee dus niet op deze manier.

  Algemeen

  Vond je Blond op Bonaire een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ja ik vond het een heerlijk boek. Het las ook heel erg gemakkelijk en het had ook steeds mijn aandacht. Ik vond zelf wel dat er misschien iets meer diepgang in had gemogen. Zo vond ik aan het einde dat het vergeven van de twee vriendinnen wel erg makkelijk ging.

  Vind je de schrijfstijl van Ellen De Vriend prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Heel prettig te lezen. Ik vind het een typisch zomerse makkelijk te lezen schrijfstijl. Maar of ik het echt een zenuwslopende thriller vond? Nee dat dan weer minder. Dit boek past meer in het rijtje van boeken van Suzanne vermeer dan in die van bijvoorbeeld Lars kepler om een vergelijk te noemen. Daar bedoel ik dus mee, het was lekker lezen en op zijn tijd licht spannend maar ik heb niet op het puntje van mijn stoel gezeten.

  Stel….Ellen De Vriend vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?

  Heerlijk zomers leesvoer met een spannend tintje.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? De setting is natuurlijk wel uniek. Ook de afloop is er niet eentje die je in veel thrillers tegenkomt.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Ellen De Vriend mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ik ben zeer benieuwd naar meer.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?

  Vooral Linda leer je gedurende het verhaal goed kennen. Naar mijn idee is zij echt de hoofdpersoon.
  Ook Regie evalueert , hij begint als een moordenaar maar in het verhaal merk je dat ook moordenaars een achtergrond hebben.
  Ook Luna maakt natuurlijk een verandering door en zeker aan het einde. Van simpele puber naar een meisje met naar mijn idee een probleem.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?

  Linda, krachtige vrouw die alles voornamelijk alleen rond moet breien.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?

  Zonder veel spoilers te onthullen, was ik wel een beetje verbaasd dat de beide puber dames zo snel over hun onenigheid heen stapten.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?

  Zeer prettig , Het boek leest heel makkelijk en is luchtig geschreven. Ik vind dat zeer fijn lezen. Of het echt een bloedstollende thriller is? Dat niet echt. Het is niet dat ik op het puntje van mijn stoel vol spanning heb zitten lezen.

  Kun je de schrijfstijl van Ellen De Vriend specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Blond op Bonaire is de zesde thriller van Ellen De Vriend, ga je na het lezen van Blond op Borneo haar eerdere en volgende boeken ook lezen?

  Een beetje een mengeling tussen Suzanne Vermeer en Linda van Rijn. Waarbij dit boek wel zeker origineler en meer inhoud heeft dan die van suzanne vermeer, waar je er tien met dezelfde opbouw zal vinden.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Het boek leest heerlijk en voordat je het weet is het uit.

  Inderdaad opvallend is, dat het vanuit de moordenaar zijn persepctief geschreven is, althans gedeeltelijk. Niet vaak is dat zo in een thriller.

  Ook de plekken op bonaire zijn bekend en ken ik, dat is leuk! En ook grappig dat zeeland er in vermeld word. Ook het niet doorgaan van de marinierskazerne speelt best aanzienlijk en word even genoemd.

  Ik als zeeuwse ex- marinevrouw kan dat waarderen.

  Ik ken Ellen de Vriend niet en wist eigenlijk niet eens dat ze zeeuwse was, dat vind ik dus wel heel leuk.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Cover: Een heerlijk zonnigge cover die me direct vrolijk stemt. Een lekker formaat ook.

  Auteur: Ik heb nog nooit wat van deze auteur gelezen dus ik heb geen ervaring hoe haar boeken lezen.

  Verwachting: Ik hoop op een goede thriller met een zonnig zomers karakter.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Ik heb het boek vanmiddag ontvangen.

  Ik ga vanavond direct lekker beginnen met lezen.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Oeei , deze lijkt me enorm spannend. Als je de cover bekijkt lijkt dit mysterieus maar dan ga je lezen naar de introductie en denk je meteen al, dit verhaal spreekt me aan.

  Nu heb ik net een andere leesclub ´gewonnen´ maar ik ga toch de gok wagen.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Jaah , gisteren in de email gelezen dat ik er weer bij zit! Dit lijkt me een heerlijk spannend maar zomers boek. Ik ben zelf ook ooit op bonaire geweest en vraag me af of er bekende plekken de rebue passeren.

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Ik werd direct al vrolijk van de zonnigge cover. Dus ingeschreven ! Daar heb ik zin in !

  helderinge
  Bijdrager
  Post count: 244

  Een klein onduidelijk zinnetje: op blz. 14 bovenaan staat , in de toiletten, trap en kelder hangen geen bewakingscamera’s. Op 19 onderaan staat dan: op de beelden staat dat stella steeds duidelijker op vergeving vraagt. Maar dat gebeurde in het toilet…

  Even reageren op “bijdrager Helderinge”
  De beelden waren op de mobile telefoon en niet op de bewakingscamera’s. dus het klopt wel.

  ok , was mij niet helemaal duidelijk

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 244)