Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 66)
 • Auteur
  Berichten
 • hans
  Bijdrager
  Post count: 66
  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Cover:
  In slaap gevangen is volgens mij het derde deel in een serie. De cover past qua stijl erg goed bij de vorige twee delen. Op zich wel opvallend. Ik heb ook even de originele Zweedse cover bekeken en die vind ik er persoonlijk beter. Past ook beter bij de Zweedse boektrailer. Mijn vermoeden is dan ook dat de Nederlandse cover weinig te maken heeft met het verhaal.

  Auteur:
  Helaas nog niets van haar gelezen. Zelfs de Moskou Noir serie niet. Dit is mijn eerste kennismaking met haar werk.

  Verwachting:
  Een goed en spannend verhaal die goed begint met een plattegrond waar het verhaal zich afspeelt, de fictieve stad Stuvskär. Hopelijk is het verhaal te lezen zonder eerst de vorige delen gelezen te hebben.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Het boek vandaag ontvangen.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Gaaf, mijn eerste boek van Camilla Grebe. Heerlijk.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Spanning: 9 punten, omdat het een ander soort spanning is. Voor mij persoonlijk goed maar ik begrijp het als anderen het geen echte thriller vinden.

  Plot: 9 punten, omdat het een boeiend verhaal was hoe het leven van een aantal personen ingrijpend veranderd na een daad.

  Leesplezier: 8 punten, omdat ik plezier had aan het lezen.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het prettig lezen was.

  Originaliteit: 10 punten, omdat in iets meer dan 400 bladzijden het leven van een aantal personen uitgebreid wordt beschreven op een manier die ik nog niet zoveel heb gezien.

  Psychologie: 10 punten, omdat de betrokkenen allemaal psychologisch lijden onder de moord.

  Gemiddelde beoordeling: 9,2 punten

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  De plot

  Wat vind je van het plot?
  Het gaat niet om wie het gedaan heeft maar hoe een daad het leven van twee mannen in de greep houdt.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Het verhaal onderverdeeld in drie delen is goed uitgevoerd. Carlsson heeft fantastisch gebruik gemaakt van de storm Gudrun in het tweede deel.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Nee, maar dat is ook niet belangrijk. Het verhaal er naar toe is voldoende.

  Algemeen
  Vond je Het voorteken een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Ja.

  Vind je de schrijfstijl van Christoffer Carlsson prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Schrijfstijl is prettig maar ik moest wel de concentratie er bij houden. Er zitten namelijk subtiele aanwijzingen in het verhaal.

  Stel….Christoffer Carlsson vraagt aan jou om zijn boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Realistisch verhaal met echte gevoelens.

  Dit boek
  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Een uniek verhaal. Dit soort thrillers bevallen mij erg goed en de laatste tijd zijn er meer van zulke thrillers uitgekomen zoals De Zilverweg en Een heel gewoon gezin. Geen echte thrillers.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Christoffer Carlsson mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Gewoon tegendraads blijven.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  De karakters
  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Zeker weten. In drie delen wordt eigenlijk het hele leven van een aantal karakters verteld.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Edvard. Hij deed mij zo denken aan Henry uit De zomer van Kim Novak van Håkan Nesser. Helaas had hij niet zo’n hele grote rol in het verhaal. Daarna Isak.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Nee.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Ja, sloom en beschrijvend.

  Kun je de schrijfstijl van Christoffer Carlsson specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Beschrijvend en inlevend. Zoals ik las in een advertentie van Cargo: Carlsson lees je niet omdat je wilt weten wie de dader is, wel omdat je wilt weten wie de mensen zijn die de dader willen vinden. Daarmee slaan ze de spijker op de kop.

  Ga je na het lezen van de thriller Het voorteken de volgende boeken van Christoffer Carlsson ook lezen?
  Zeker en de vorige boeken ook nog. Voor Het Voorteken had ik De vrouw die uit het niets kwam gelezen. Die vond ik al zeer goed en Het Voorteken is nog beter.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Beetje vertraging opgelopen door de feestdagen. Bij deel 3 aangekomen en het verhaal past goed bij Christoffer Carlsson. Zoals verwacht geen echte thriller, maar wel een goed verhaal. Ben nu wel heel erg benieuwd hoe het gaat aflopen.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Eerste gedeelte dat zich afspeelt in 1994 uit. Het verhaal tot nu toe deed mij sterk denken aan het boek De zomer van Kim Novak van Håkan Nesser. Dezelfde sfeer.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Cover: Een foto van de westkust van Zweden op de voorkant. De plaats Marbäck wordt genoemd en ligt inderdaad dicht bij Göteborg en dus de westkust van Zweden.

  Auteur: Zijn eerste boek “De vrouw die uit het niets kwam” gelezen en die vond ik erg goed. Benieuwd of deze dat ook is. De voortekenen zijn in ieder geval al wel goed.

  Verwachting: Een verhaal die meer is als een thriller.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Boek ontvangen en direct begonnen.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Het boek net uitgelezen. Ik ga proberen de leesclub te volgen.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Super dat ik weer mee mag doen. Erg leuk.

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  Spanning: 8 punten, omdat er elke keer weer plotwendingen zijn en je weer op het verkeerde spoor wordt gezet.

  Plot: 9 punten, omdat het verhaal van de inheemse bevolking verweven wordt in het verhaal waarin Groenland het toneel is van de strijd tussen de wereldmachten. Daarnaast ook nog eens verrassend actueel door de Trump actie.

  Leesplezier: 8 punten, omdat het verhaal erg goed in elkaar zit. Had ik het eerste deel gelezen dan was de score 9 punten geweest.

  Schrijfstijl: 8 punten, hier hetzelfde als bij leesplezier. Het begin was complex en ingewikkeld, maar dat zou beter zijn gegaan als ik het eerste deel had gelezen.

  Originaliteit: 9 punten, omdat Groenland het decor is. Er zijn niet veel thrillers die Groenland als locatie heeft.

  Psychologie: 8 punten, omdat er veel gebeurd. Martelingen, misbruik, verkrachting. Hoe gaan de personages om met die ervaringen?

  Gemiddelde beoordeling: 8,3 punten

  hans
  Bijdrager
  Post count: 66

  De plot
  Wat vind je van het plot?
  Thule Air Base is niet de eerste keer de basis van een thriller. In Het Thule-incident van Frank van Zwol kwam Thule ook al in voor. In Koude angst is het experiment uit het verleden zeer goed verweven in de huidige tijd. Het geeft weer eens aan hoe de Verenigde Staten hun invloed in Groenland vast willen houden. Zeer actueel ook met Trump die Groenland wil opkopen. Het plot zou zo maar eens werkelijkheid kunnen zijn.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Ik had het eerste deel niet gelezen dus moest echt wel even in het verhaal komen. Maar daarna ging het verhaal als een speer. Het verleden wordt goed verweven met het heden en langzaam maar zeker wordt er naar de climax gewerkt. Wat dat betreft zit de structuur goed in elkaar.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  De verhaallijn met Briggs wel. De verhaallijn met Kjeld Abelsen had ik niet helemaal verwacht.

  Algemeen
  Vond je Koude angst een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Moest er even inkomen omdat ik het eerste deel niet had gelezen. Daarna had het zeker de volle aandacht, vooral ook omdat Groenland interessant is.

  Vind je de schrijfstijl van Mads Peder Norbo prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  In het begin was het flink opletten om te begrijpen wat er vooraf is gebeurd. Het werd zeer beknopt samengevat. Is het eenmaal duidelijk dan is het lezen prettig.

  Stel….Mads Peder Norbo vraagt aan jou om zijn boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Dit boek laat een realistisch beeld zien van het leven in Groenland. Misbruik, machtsvertoningen, politieke invloeden en de onderdrukking van de inheemse bevolking.

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Door Groenland als setting te gebruiken onderscheid het verhaal zich direct al. Het verhaal bevat ook veel realiteit. De inheemse bevolking is daadwerkelijk zo behandeld en politiek gezien is Groenland zeer interessant voor de wereldmachten.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Mads Peder Norbo mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Blijven schrijven over Groenland.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 66)