Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 81)
 • Auteur
  Berichten
 • Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81
  In reactie op: VOX, Beoordeling #26311

  Beoordeling :

  Spanning, 9 punten, vanaf de eerste bladzij voelde je de spanning. Niet om op het puntje van je stoel te zitten ,meer onderhuids.
  Plot, 10 punten , wat zat het boek goed in elkaar en werden de verhaallijnen mooi met elkaar verbonden.
  Leesplezier, 10 punten, ondanks ( voor mij) wat “hikups “ in het begin qua vakjargon, las het boek heerlijk weg. Een echte pageturner.
  Schrijfstijl, 9 punten, zie bovenstaande tekst!
  Originaliteit , 10 punten, wat een thema, je krijgt er toch de koude rillingen van ? Vrouwen die letterlijk en figuurlijk niets meer te zeggen hebben……hoe verzin je het? En dan ook nog de link naar afasie en een soort van chemische oorlogsvoering. Wat een wendingen in het verhaal. Je zou er stil van worden ( grapje)
  Psychologie , 9 punten. De hoofdpersonen krijgen allemaal een tik mee van de gebeurtenissen. Dit heeft de schrijfster knap beschreven, sommige karakters heeft ze wat meer uitgediept dan anderen maar anders werd het misschien te veel bijkomende info…?

  Gemiddeld kom ik op een 9,5

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81
  In reactie op: VOX, Na het lezen #2 #26310

  De plot ;
  1, Het plot vond ik erg goed in elkaar zitten. Het was knap opgebouwd en door de terugblikken begreep je alles erg goed en kreeg je sympathie voor de personages.
  2, De structuur zat goed in elkaar, de spanning was aanwezig en door sommige wendingen in het plot hield het mijn aandacht. Ook de link naar afasie vond ik super gevonden !
  3, Het einde had ik niet op deze manier verwacht, het zat erg goed in elkaar.

  Algemeen ;
  4, Vox vond ik een erg origineel verhaal , vanaf de eerste bladzij heeft het mij geboeid!
  5, De schrijfstijl van Christina is goed, al hoewel ik het in het begin hinderlijk vond dat ze veel vaktermen gebruikte. Maar ach door internet kwam ik er achter wat ze bedoelde. Later las ik er overheen……
  6, ik vond het een spannend boek met een apart thema, het hield me in zijn greep. Af en toe vond ik het beklemmend. Ik zou het meeslepend willen noemen.

  Dit boek ;
  7, dit boek heeft een heel apart thema, en alhoewel ik The handsmaid tales niet heb gezien, maar er veel over heb gehoord, deed het me er sterk aandenken. Gelukkig zijn beide verhalen fictie. Maar wat een onderwerp!
  8, ik heb geen goede raad voor Christina, maar ik hoop wel dat ze door gaat met schrijven. Het lijkt me erg lastig om weer zo’n goed boek neer te zetten. Ze heeft de lat voor zichzelf wel erg hoog gelegd.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81
  In reactie op: VOX, Na het lezen #1 #26168

  De karakters:
  1. De karakters veranderen tijdens het verhaal. Volgens mij heeft het voor alle personen zo’n impact dat dat natuurlijk gevolgen heeft. Omdat Jean toch wel de hoofdpersoon is volg je haar veranderingen het best. Ze worstelt met de dingen om haar heen, verzet zich er eerst tegen, maar gaandeweg ziet ze mogelijkheden. Om haar heen (het gezin ) zie je vooral haar man Patrick en oudste zoon Steven veranderen!
  2. Mijn favoriet is Jean, waarschijnlijk toch ook wel omdat het verhaal vanuit haar perspectief is geschreven. Je voelt het meest met haar mee en begrijpt de meeste van haar keuzes.
  3. Ik heb daar geen behoefte aan want zelfs de “slechte” mensen maken het verhaal.

  De auteur :
  4.De schrijfstijl vond ik prima, wel vond ik het af en toe jammer dat ze soms echt vakjargon gebruikte . In het begin zocht ik het op maar later las ik erover heen…..
  5. Haar stijl zou ik wel meeslepend willen noemen behalve haar valkuil van het soms gebruiken van het vakjargon.
  6. Als er weer een boek van haar verschijnt wil ik dat wel graag lezen, maar hangt natuurlijk ook van het onderwerp af.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  1, Er stonden meerdere mooie teksten in maar ik heb 2 citaten uitgekozen ;
  Op blz 211 ( reader)” Mensen worden niet als monsters geboren. Ze worden stukje bij beetje gekneed en geboetseerd tot ze op woestelingen lijken, tot ze net als het ontspoorde monster van Frankenstein hun eigen gang gaan. “
  En op blz 235 “het enige wat we hoeven doen, is hun stem afpakken” en “alles is een woord dat men snel in de mond neemt en zelden letterlijk opvat”
  2, Het verhaal ontwikkelde zich zoals ik hoopte dat het zou doen met op de helft een interessante twist !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Wat ontzettend sneu dat sommigen hun boek nog niet ontvangen hebben. Ik had het maandag al uit!

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81
  In reactie op: VOX, Voor het lezen #25817

  Cover ; Sinds ik dit boek in de media ben tegen gekomen vraag ik me af wat de cover te betekenen heeft. De naam Vox is niet van een hoofdpersoon….de tekst “Stilte kan oorverdovend zijn “ vind ik erg intrigerend!
  En als ik de achterkant lees wil ik direct aan het boek beginnen.
  De auteur ; ken ik niet dus ik ben erg benieuwd.
  Verwachting ; mijn verwachtingen zijn hoog. Een apart thema, wat me erg aanspreekt. Nu maar hopen dat de schrijfster haar verhaal goed neer kan zetten !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Wat een ontzettend leuk nieuws, ik mag meedoen met deze leesclub. Ik heb er erg veel zin in want ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Wat een apart gegeven!

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Spanning : 8, de (onderliggende ) spanning wordt goed opgebouwd
  Plot : 9, knap zoals de verhaallijnen elkaar raken, met info die je toch lang in het ongewisse laten over het hoe en wat, maar vooral waarom!
  Leesplezier, 9, Yvonne heeft me verrast met het plezier waar ik dit boek mee heb gelezen. Voor mij werd het na een poosje een echte “page turner”
  Schrijfstijl, 9, eigenlijk heb ik dat in de bovenstaande tekst al uitgelegd volgens mij.
  Originaliteit, 8, het thema orgaandonatie, ben ik nog niet eerder tegen gekomen in een boek, en hoe Yvonne dat gebruikt heeft vind ik knap gedaan.
  Psychologie, 8. De vraag “ hoe , wat en waarom” heeft me bij meerdere hoofdpersonen bezig gehouden.

  Gemiddeld krijgt het boek van mij dus ; 8,5 punten

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  De plot :
  1. Ik vond ik het plot erg goed opgebouwd, het verhaal kwam langzaam op gang maar eenmaal op dreef liet het me niet meer los!
  2. Juist doordat het verhaal door meerdere personen werd verteld en het verhaal doorliep, ( dus gelukkig geen herhalingen van wat ik eerder had gelezen) boeide het me ontzettend. Ik ben fan van deze structuur
  3. Rond blz 120 had ik een vermoeden wie het was, maar ik was ontzettend benieuwd of dat ook klopte en hoe Yvonne die verhaallijn aan ons ging verkopen.

  Algemeen :
  4. Kamer 305 had me snel te pakken, het is sinds tijden dat ik dat ervaren heb ( zelfs het laatste boek van Karin Slaughter kreeg me niet zo in de greep !)
  5. De schrijfstijl van Yvonne is me erg goed bevallen. Het is mijn eerste boek van haar dus ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe haar vorige boeken in elkaar steken….
  6. Dit boek zou ik willen typeren als een “pageturner”.

  Dit boek :
  7. Dit boek staat voor mij helemaal op zichzelf, zowel door de schrijfstijl en het knappe plot.
  8. Aan Yvonne ga ik geen goede raad geven behalve deze misschien : ga alsjeblieft door met schrijven !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  De karakters :
  1, Voor mijn gevoel evolueren de meeste personen in het boek de positieve kant op . De persoon die cursief in het boek naar voren komt glijdt af naar nog “enger”, die heeft echt een zieke geest!
  2, mijn favoriet is denk ik wel Eva, wat zij heeft mee moeten maken in haar jeugd en dan gaandeweg het verhaal moet inzien dat ze zich weer “vergist” heeft. Toch zet ze door om de waarheid naar boven te krijgen, goed zo meisje !
  3, natuurlijk zou ik wel wat aan de boosdoener willen veranderen maar dan is het hele verhaal weg, en dat zou ook weer zonde zijn. Eigenlijk vind ik het wel jammer dat Kim in het begin een voor mij onbegrijpelijke keus maakt…..

  De auteur :
  4, de schrijfstijl vond ik prima, begrijpelijk Nederlands met steeds een kijk op het verhaal door de ogen van een ander persoon. Het maakte voor mij dat ik door wilde lezen!
  5, de schrijfstijl kan ik het best omschrijven als meeslepend want ze sleurde me in het verhaal !
  6, mijn plan is om zeker meer van Yvonne Franssen te gaan lezen, ik hoop dat ik niet teleurgesteld ga worden want dit boek vond ik echt te gek !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Geen vraag maar mijn complimenten voor het boek, goed thema en wat een interessante personen heb je ons voorgeschoteld !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  1, Tijdens het lezen ben ik geen opmerkelijke citaten tegen gekomen. Dat heeft het verhaal ook niet nodig.
  2, het verhaal heeft interessante wendingen, dus het kan alle kanten opgaan, top!

  De verschillende personen “maken “ het boek , wat wordt de spanning goed opgebouwd.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Heel eerlijk gezegd spreekt de cover mij niet zo aan, een beetje een nietszeggende foto. Het was misschien wel de reden waarom ik aarzelde of ik mee wilde doen. Maar toen ik wat recensies las werd ik meteen enthousiast.
  Van de auteur heb ik nog niks gelezen dus ik ben reuze benieuwd naar haar!
  Mijn verwachting is door wat ik in de media heb gelezen best wel hoog, ik verwacht een echte pageturner !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Heb de epub ontvangen en staat al op mijn reader. Vanmiddag kan ik er dus lekker in gaan lezen !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 81

  Oh wat fijn dat ik ook aan deze leesclub mee mag doen! Iedereen veel leesplezier gewenst

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 81)