Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 95)
 • Auteur
  Berichten
 • Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Verhaal 1:
  spanning, 6. Het werd nergens echt spannend.Plot, 7, het verhaal zat goed in elkaar . Leesplezier 8, interessant verhaal met sympathieke hoofdpersonen. Schrijfstijl, 8 , innemend . Originaliteit, 7, leuk gevonden maar niet iets onverwachts. Psychologie,7
  Leuk om de ontwikkeling van zowel Craig als van Meneer Harrigan te volgen.
  Gemiddeld een 7,1

  Verhaal 2 :
  Spanning 7,niet super spannend maar knap,opgebouwd en onderliggend aanwezig. Plot, 8, het verhaal zat goed in elkaar en heeft mij verrast. Leesplezier 9, na het eerste stuk had ik door hoe het verhaal in elkaar zat en wilde ik zo snel mogelijk door lezen. Schrijfstijl 8, prima beschreven verhaal. Originaliteit, 9, wat een ontzettend apart gegeven, wow. Psychologie lastig om hier een cijfer voor te geven door het verschuiven in de tijd….8 Gemiddeld een 8,1

  Verhaal 3 :
  Spanning 8, steeds werd het verhaal een stukje spannender. Plot,8 het verhaal zat goed in elkaar. Leesplezier 7, een verhaal dat ik ondanks dat ik de voorgeschiedenis niet kende mij wel snel boeide. Schrijfstijl 8, duidelijk verhaal. Originaliteit 8, knap bedacht dat de buitenstaander meerdere gedaantes aan kan nemen. Psychologie 8, Holly wordt zich steeds bewuster van haar eigen “kunnen” , komt meer voor zichzelf op. Gemiddeld een 7,8

  Verhaal 4 :
  Spanning, 7, spannend werd het niet echt. Plot ,6, beetje voor de hand liggend. Leesplezier 7, door de info vooraf al wat voorbereid op wat er ging komen. Schrijfstijl 8, weer prettig geschreven verhaal. Originaliteit,6, komt op mij over als een wat “makkelijk”, snel gekozen onderwerp. Kreeg een beetje het idee ; er moet nog een verhaal bij in deze bundel….Psychologie 7, Drew is duidelijk sterker dan toen hij de vorige keer een poging waagde om een boek te schrijven. Gemiddeld een 6,8

  Totaal krijgt het boek “Als het bloedt” van mij dus een 7,45

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Het plot ;
  1: Verhaal 1 , het plot verraste me niet echt. Ik verwachtte wel een aparte uitkomst omdat het een King verhaal is.
  Verhaal 2, vond ik knap in elkaar zitten. Het plot werd langzaam aan duidelijker.Knap gedaan.
  Verhaal 3, omdat ik de voorgeschiedenis niet kende, “ ging”ik gewoon maar mee in het verhaal. Omdat Holly als een sympathiek mens overkwam hoopte ik wel dat het verhaal positief af zou lopen.
  Verhaal 4, grappig verhaal maar niet echt met een super spannend plot.

  2 : Zie ook bovenstaande tekst ! De verhalen wisten mij wel allemaal te boeien, de een wat meer dan de ander. Dit komt vast door de schrijfstijl van King! Verhaal 2 had de meest aparte structuur van deze bundel.

  Algemeen ;
  3 Alle verhalen vond ik fijn om te lezen, eenmaal erin begonnen wilde ik snel door gaan met lezen.
  4 Verhaal 2 heeft toch echt mijn voorkeur. Dit is voornamelijk omdat het concept ervan mij erg aanspreekt, erg knap gevonden van King om het leven op deze manier te bekijken!
  5 De schrijfstijl van King vind ik erg prettig, geen moeilijke woorden of lange zinnen. Hierdoor “zat” ik snel in het verhaal.
  6 Mijn antwoord aan HEM zou zijn dat ik genoten heb van deze kennismaking. Ze hebben allemaal iets aparts, sommige zelfs iets geloofwaardig als je accepteert dat er meer is in deze wereld.

  Dit boek ;
  7 Dit boek is volgens mij wel een echte “King”, waarmee ik wil zeggen dat ik van hem een verhaal verwacht waar iets bovennatuurlijks in voorkomt……daarom/daarin is hij wel uniek.
  8 Ik ga zeker geen raad geven aan zo’n bekende schrijver, die al zoveel heeft geschreven. Misschien alleen deze vraag ; waarom een boek met 4 verhalen , elke keer net wat te kort, in ieder geval voor mij. Binnenkort maar eens een boek van hem proberen ( de buitenstaander staat nu hoog op mijn wensenlijst!)

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  De karakters :
  1 ik vind het erg lastig om te zeggen of de hoofd figuren in deze korte verhalen evolueren. Ze maken natuurlijk allemaal een soort van ontwikkeling mee, net als ieder mens in het gewone leven. Dit verandert ze natuurlijk iets. In verhaal 1 volgen we Craig van een jongen van 9 tot aan zijn leven als student. Door het hele verhaal heen vind ik hem voor zijn leeftijd al volwassen over komen, ik vind hem sympathiek.
  Chuck ,in verhaal 2 ,maken we ook mee in verschillende fases in zijn leven. Maar door het springen in de tijd “mis” je wat van zijn veranderingen.
  In verhaal 3 maak ik kennis met Holly, voor mij dus een nog onbekende. Ik vroeg me al lezende wel af hoe oud ze was. Ik geloof dat ze ergens in de 30 is ? Zij zet zich steeds meer af tegen de negatieve invloed van haar moeder, durft steeds meer voor zichzelf te kiezen / op te komen! Prima. En geloofwaardig!
  Drew in het laatste verhaal verandert van een iets onzekere man tot iemand met meer zelfkennis !
  2 Een echte favoriet heb ik niet echt, ik twijfel tussen Chuck en Holly. Beide spreken mij erg aan.
  3 Aan geen van de personen wil ik iets veranderen, het zijn door Stephen King neergezette mensen. Daar blijf ik vanaf.

  De auteur ;
  4 Dit boek is mijn kennismaking met King, en ik ben erg prettig door verrast! Zoals hij de verhalen schrijft is helemaal prima.
  5 De verhalen boeiden me vanaf het begin, dus ik vind ze erg meeslepend. Geen moeilijk woordgebruik maar recht toe en duidelijk.
  6 Oh dit vind ik een erg lastige vraag. Het verhaal over Chuck vond ik erg goed gevonden. De manier om zo naar een mensen leven te kijken, wow. Het sprak me erg aan. Dit is wel mijn favoriet,maar het verhaal met Holly staat op een sterke 2e plek.
  7 Ik vond het een interessante verhalen bundel, het las makkelijk weg. Toch kies ik liever voor een boek zodat het verhaal lekker lang duurt……
  8 Ik ga zeker meer boeken van King lezen, ik heb al gegoogeld dat als ik het verhaal over Holly beter wil begrijpen ik “de buitenstaander” moet gaan lezen….deze staat dus nu hoog op mijn wensenlijst!

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Heb net het boek dicht geklapt. Mijn kennismaking met King is me goed bevallen ! Alle 4 de verhalen hebben wel wat.
  Het eerste verhaal “de telefoon van meneer Harrigan”, vond ik erg fijn geschreven . De zin ; “Jeugd is een wonderbaarlijk iets, “zei meneer Harrigan “ Wat zonde om haar aan kinderen te verspillen.” Heb ik een paar keer nagelezen, wat een prachtige tekst!
  Verhaal 2 heeft mij aan het denken gezet, ik kan er een groot deel in mee gaan. Knap gevonden .” Het einde van alles. We doorlopen de 5 fases van rouw, dat zie je toch wel ? We hebben inmiddels de laatste fase bereikt. Aanvaarding “ en deze “ Wanneer een man of een vrouw sterft, denk ik dat er een hele wereld wordt verwoest, de wereld die de persoon in kwestie kende en waar hij of zij in geloofde “
  Verhaal 3 , was voor mij soms wat lastiger om te lezen omdat ik de voorgeschiedenis niet kende. Een mooie zin ; “ ik wil zeggen dat discriminatie de vader is van de misdaad” en “ ze vindt haar alleen niet meer lief en liefde zonder iemand lief te vinden is een stel handboeien met een stalen ketting ertussen “
  Verhaal 4 , heeft voor mij geen speciale tekst /zin opgeleverd.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  De cover ; Omdat ik een epub heb ontvangen is de cover daarop niet zo sprekend. Maar als ik hem bekijk in de mail vind ik hem apart gevonden. De kleuren zijn oké , maar wat mijn aandacht trekt is de kop van een kat met een muis erin verwerkt. Knap gedaan en roept gelijk allerlei vragen op. De kat kijkt wat sinister of wil ik dat graag zo zien? De achterflap geeft alleen maar wat korte info weg over de 4 verhalen. Maakt me niet extra nieuwsgierig.

  De auteur; Ik heb nog niks van Stephen King gelezen, maar weet dat hij een grote fanclub heeft. Ik heb het idee dat zijn boeken (soms ?) met wat horror gemengd zijn, daar ben ik geen fan van. Maar misschien heb ik het helemaal bij het verkeerde eind ?!

  Verwachting ; Mijn kennismaking met King, waar toch veel mensen fan van zijn. Ik hou van een goede thriller dus ik hoop dat ik na het lezen van de 4 verhalen meer boeken van hem wil gaan lezen. Dus de verwachtingen zijn best hoog !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Gisteravond kreeg ik de mail al binnen met de epub. Sinds vanmorgen staat ie op mijn reader . Snel geregeld hoor door #Marc van Biezen van Meulenhoff

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Oh wat leuk dat ik ook ingeloot ben. Vol verwachting ga ik aan deze leesclub beginnen want ik zal maar gelijk bekennen; ik heb veeeeeeeel over hem gehoord maar nog nooit een boek van hem gelezen. Wel heb ik de film Misery gezien en ik weet dat ik die apart en goed vond. Misschien dat Stephen King er een fan bij krijgt na het lezen van dit boek ?

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Spanning;
  7,5 Het boek werd nergens echt spannend, deze was wel onderliggend aanwezig.

  Plot ,
  8. Ik vond het een goed opgebouwd verhaal. Wie de echte dader was werd op een gegeven moment wel duidelijk. Wie de andere ellende op zijn geweten had bleef nog in het ongewisse.

  Leesplezier ;
  7,5 Goed gevonden thema , het las lekker weg, enige minpuntje voor mij was het gebruik van al die namen…..een briefje als geheugensteuntje deed wonderen!

  Schrijfstijl ;
  8.Bo heeft voor mij een prettige schrijfstijl, geen gebruik van moeilijke woorden of ingewikkelde zinnen.

  Originaliteit ;
  8;5. Knap gevonden thema. Iemand twijfelt aan de dader en gaat daar onderzoek naar doen.
  En juist dat feit maakte het voor mij zo dat ik het boek graag wilde lezen!

  Psychologie ;
  7,5 van de meeste mensen krijg je een inkijkje in hun doen en denken. Van de ene wat uitgebreider dan de ander. Juist door deze onregelmatigheid heb ik geen hoger cijfer gegeven. Jammer dat de schrijver het hierin soms wat af liet weten.

  Totaal kom ik op 47 punten, dus een 7,8 !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Het plot :
  1, Het plot vind ik goed in elkaar steken , de verhalen komen mooi bij elkaar. Er is geen sprake van super grote spanning, deze is meer onderliggend. Op een gegeven moment kreeg ik wel een vermoeden hoe het in elkaar stak maar ik bleef benieuwd hoe de schrijver het ging combineren .
  2, de structuur paste goed bij het verhaal. Af en toe een korte terugblik ,soms nodig voor het interview maar ook soms als gedachtes van Robert.
  3, het einde had ik deels wel verwacht, wel vond ik het jammer dat het lijkt als of het boek opeens “af” moest zijn. Sommige oplossingen waren voor mij wat ver gezocht. Wel vond ik de laatste info over Camilla een prima toevoeging.

  Algemeen;
  4, het verhaal vond ik goed geschreven en ik pakte het steeds met plezier weer op om door te lezen. Het werd echter geen “page turner” ik kon het ook makkelijk even opzij leggen.
  5, de schrijfstijl vond ik prettig, niet te lange zinnen of hoofdstukken. Wel viel het mij op dat de schrijver soms in het zelfde stuk in de tegenwoordige zowel als in de verleden tijd schreef.
  6, ik wil het boek als boeiend typeren, ik wilde namelijk wel erg graag weten hoe het allemaal in elkaar stak.

  Dit boek ;
  7, wat ik interessant vond aan dit boek was dat je door de interviews van Lexa steeds meer te weten kwam. Zowel over het verleden als hoe het nu met Robert gaat. Ook dat je vooraf weet dat zij denkt dat hij onschuldig is terwijl de feiten het tegendeel beweren.
  8, ik geef nooit goede raad aan schrijvers, volgens mij weten ze zelf best wat hun eventuele verbeter punten zijn.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  De karakters ;
  1 Niet alle karakters evolueren even sterk, maar het meest opvallend is voor mij toch wel Robert. In het begin van het boek is hij onzeker en vindt hij zichzelf een slecht mens.( niet raar na wat hij allemaal heeft meegemaakt) Gaandeweg wordt hij zelfverzekerd en durft hij positiever over zichzelf te gaan denken.
  2 Mijn favoriet is vanaf het begin toch Robert, op een bepaalde manier heeft hij mijn sympathie. Zelfs als hij ,onverwachts ,raar uit de hoek komt. Dat bracht me even aan het twijfelen of ik “het” toch niet verkeerd had….?
  3 Aan de personages wil ik niets veranderen, ze horen gewoon zo te zijn om het verhaal goed neer te kunnen zetten.

  De auteur;
  4 De schrijfstijl vind ik prima bij dit verhaal passen. Wel moest ik in het begin even wennen aan al die namen en het terug gaan in de tijd.
  5 De schrijfstijl vond ik vlot en prettig. Niet te veel sfeer schetsen maar recht op het doel af.
  6 Wie zint op wraak , zou ik dolgraag willen lezen. De vele plotwendingen in dit boek waren verrassend goed gevonden!

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Net gestart in deel 2, het verhaal blijft me fascineren. Nog geen idee hoe het allemaal gaat lopen. Het is vlot geschreven, wel vind ik het lastig dat er zoveel namen voorbij komen. Ik heb dan ook als “hulplijn” een spiekbriefje gemaakt .
  Wat zinnen die mij in deel 1 zijn opgevallen ;
  Blz 23 (reader) “Ik heb een Robert bedacht”, ook trof mij de zin ( op blz 39) “Ik ben een slecht mens” uitgesproken door Robert. Dat hij hier zo van overtuigd is ,vind ik wel heftig.
  Ook zegt hij een stuk verderop in het boek “voor het doden ben ik nooit gestraft” nou ik vind van wel.
  Nog een mooie ;” Ik zwijg als een toeschouwer bij mijn eigen leven “ blz 98
  Zijn ouders zeggen “ We hebben hem verraden” blz 250, ……wat erg dat je dat als ouder zo ervaren hebt. Zoiets blijft je de rest van je leven dwars zitten lijkt me zomaar.
  Ondanks alle info blijf ik hopen dat Robert onschuldig is, hoe “raar” hij ook af en toe uit de hoek komt, hij heeft toch mijn sympathie weten te winnen.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  De cover heb ik opgezocht en even goed bekeken ,ik heb namelijk een epub ontvangen.
  De jongen bij de waterkant maakt op mij een moedeloze indruk, zijn schouders hangen. Waar gaat hij onder gebukt ? De symboliek van de brug ontgaat me (nu) nog, misschien als ik morgen in het boek begin dat het me al lezende duidelijk wordt. Net als zijn debuut staat de naam van de auteur prominent op de cover, maar op zo’n manier dat het mij niet stoort. Ik vind het eigenlijk wel leuk gevonden.
  De flaptekst triggert me gelijk, wat een apart gegeven, daar wil ik meer van weten.
  Mijn verwachtingen van de auteur zijn neutraal, dit wordt mijn kennismaking met hem. Ik weet nog niet hoe hij schrijft en of zijn stijl me aan zal spreken.Zijn eerste boek zou ik , vanwege de goede recensies in de media, ook graag willen lezen.
  Mijn verwachting is ,mede door de tekst “de nieuwe Lars Kepler” , wel dat ik een goed in elkaar stekend spannend verhaal ga lezen. Hopelijk ook met wat knap gevonden plotwendingen.

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Gisteren de link ontvangen en vandaag op mijn reader gezet. Ik ben er klaar voor !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95

  Oh wat fijn dat ik weer mee mag lezen. Heb er enorme zin in !

  Gerda
  Bijdrager
  Post count: 95
  In reactie op: VOX, Beoordeling #26311

  Beoordeling :

  Spanning, 9 punten, vanaf de eerste bladzij voelde je de spanning. Niet om op het puntje van je stoel te zitten ,meer onderhuids.
  Plot, 10 punten , wat zat het boek goed in elkaar en werden de verhaallijnen mooi met elkaar verbonden.
  Leesplezier, 10 punten, ondanks ( voor mij) wat “hikups “ in het begin qua vakjargon, las het boek heerlijk weg. Een echte pageturner.
  Schrijfstijl, 9 punten, zie bovenstaande tekst!
  Originaliteit , 10 punten, wat een thema, je krijgt er toch de koude rillingen van ? Vrouwen die letterlijk en figuurlijk niets meer te zeggen hebben……hoe verzin je het? En dan ook nog de link naar afasie en een soort van chemische oorlogsvoering. Wat een wendingen in het verhaal. Je zou er stil van worden ( grapje)
  Psychologie , 9 punten. De hoofdpersonen krijgen allemaal een tik mee van de gebeurtenissen. Dit heeft de schrijfster knap beschreven, sommige karakters heeft ze wat meer uitgediept dan anderen maar anders werd het misschien te veel bijkomende info…?

  Gemiddeld kom ik op een 9,5

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 95)