Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 189)
 • Auteur
  Berichten
 • Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Spanning:7 punten, omdat het boek geen echte actiethriller is. De spanning zit hem in andere zaken dan echte tastbare spanning. Daar is toch ook nog wat laten liggen, denk ik, maar het doel was misschien ook niet om het nagelbijtend spannend te maken.
  Plot:8 punten, omdat ik het wel goed in elkaar vind zitten. Enkel de verhaallijn van Nina zet daar een beetje een domper op.

  Leesplezier:10 punten, omdat ik er echt met veel plezier en vlot doorheen ging.

  Schrijfstijl:9 punten, omdat ik erg hou van deze manier van schrijven. Het verhoogt het leesplezier en biedt toch voldoende uitdaging

  Originaliteit:9 punten, omdat dit verhaal heel anders aanvoelt dan andere verhalen die ik al gelezen heb.

  Psychologie:7 punten, omdat sommige personages erg uitgewerkt zijn, maar er toch nog meer in had gezeten.

  Gemiddelde beoordeling:50 punten -> 4,5 ster

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  De plot
  Wat vind je van het plot? Ik vind de plot goed in elkaar zitten. Er is een duidelijke aflijning tussen de verschillende verhaallijnen en toch grijpen ze mooi op elkaar in. Je wordt als lezer mooi in het duister gehouden over het verloop en het is niet erg voorspelbaar allemaal. Het enige is dat er een paar losse eindjes zijn, maar die bieden wel de mogelijkheid om door te gaan met een vervolg.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? De verschillende verhaallijnen geven zicht op verschillende aspecten van de personages. Het verleden speelt een grote rol en dat vind ik wel mooi verweven. Ook de verhaallijn met Nina heeft veel potentie, maar voelt soms te toevallig aan. Ook is de afwerking daar wel echt ondermaats. Het verdwijnt gewoon naar de achtergrond en daar had ik toch problemen mee.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Niet verwaccht! Wel gehoopt!

  Algemeen
  Vond je Steigereiland een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ik vond het een erg boeiend verhaal! De personages zijn zo kleurrijk en de setting en stijl zogen me gelijk naar binnen. Ik kon het boek ook niet meer wegleggen eens dat ik het opgepakt had! Ik had het zo uit!
  Vind je de schrijfstijl van Lidewij Martens prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Heel makkelijk leesbaar, maar ook niet te eenvoudig. Precies goed!
  Stel….Lidewij Martens vraagt aan jou om haar boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn? Romanachtige psychologische thriler.

  Dit boek
  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Heel erg specifiek! Door de setting vooral en de keuze van het hoofdpersonage. Dat trok me ook direct aan.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Lidewij Martens mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Hier mag je wat mij betreft een hele reeks van maken!

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  De karakters
  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? De meeste karakters zitten al op een bepaald punt in hun leven waarin het moeilijk is om ze in de loop van het boek nog veel te laten evolueren. Dat is ook prima. Er is veel bagage en daar wordt genoeg mee gedaan. Je leert de personages wel steeds beter kennen, maar er blijven er ook een paar erg op de vlakte waar ik graag meer over had gelezen. Voooral de relatie tussen Lin en George had ik graag nog meer uitgewerkt gezien.
  Dus, nee, ik vind niet dat de personages heel erg evolueren. Lin is wel erg met de dood van haar zus bezig en die verwerking daarvan, maar ik kan er moeilijk de vinger op leggen of ze daar nu in de loop van het verhaal veel verder mee is gekomen.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Lin is erg aanwezig en de andere personages vallen daardoor wat in het niets. Het interessantste vind ik niet zozeer het personage van Lin an sich, maar hoe de nevenpersonages op haar reageren. Het is een gevalletje ‘you hate her or you love her’. Ze roept blijkbaar veel emoties op, dus dat maakt haar erg uitgesproken. Ik denk dat de nieuwe collega, Tom, bij mij de aaibaarheidswedstrijd heeft gewonnen. Hij komt erg schattig over en daardoor ga je inwendig al glimlachen als je zijn naam ziet staan. Hij zorgt er ook voor dat Lin wat ontdooit.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Wat ik hiervoor al benoem. Ik had graag nog wat meer over George gelezen en zijn relatie met Lin. Ook met Nina en Fem zijn er losse eindjes, maar wie weet… worden die in een volgend boek wel helemaal opgehelderd.

  De auteur
  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Dit is een hele moeilijke vraag. ‘Steigereiland’ is geen standaard thriller en dat komt grotendeels door de schrijfstijl en de manier waarop het verhaal belicht wordt. Het is eerder psychologisch en gericht op het interne van de mens. Het element ‘schuld’ is erg belangrijk.
  In die zin past de schrijfstijl van Martens er perfect bij, maar je moet wel van een romanachtige thriller houden anders zal het eventueel wat traag aanvoelen en wat te beschrijvend. Er zit over het algemeen weinig actiegevoel in de stijl.
  Kun je de schrijfstijl van Lidewij Martens specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Beschrijvend
  Steigereiland is het tweede boek van Lidewij Martens, eerder verscheen Een plek om te schuilen. Is het lezen van Steigereiland voor jou aanleiding om de eventuele volgende en het vorige boek van haar ook te gaan lezen? Ik wil zeker het e-book lezen ‘Steigereiland, wat er aan vooraf ging’. Ik heb haar boek ‘Tot je valt’ in de kast en die ga ik nu zeker lezen! Als er een vervolg komt op dit boek, wil ik dat ook erg graag lezen.

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Ik ben volop aan het genieten van het boek. Ik had de eerste vijftig pagina’s gelezen en ik was direct geboeid, maar ik heb het boek toen toch een tijdje weggelegd. Nu heb ik de draad vandaag weer opgepakt en ik denk dat ik hem vanavond ook wel uit heb. Het verhaal trekt me enorm aan, het is anders, het is interessant en het is intrigerend!

  Het ontwikkelt nog niet helemaal zoals ik het verwacht, er verschijnen toch af en toe onverwachte dingen en dat vind ik erg leuk!

  Ik heb kleine dingen waar ik me aan stoor, maar dat zijn geen schrijffouten, maar eerder zinsconstructie-zaken en het gebruik van de ‘haakjes’ waar vanalles aan moet opgehangen worden. Dit soort dingen kan me irriteren, maar het blijft gelukkig beperkt.

  Ik heb echt nog geen idee hoe het allemaal zal aflopen. Ik moet nu nog 90 bladzijden.

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Cover: Ik ben helemaal weg van de cover! Ik vind de keuze van kleuren én de manier waarop de titel wordt geschreven allemaal erg mooi. Het straalt een soort klasse uit, net omdat het rustig overkomt. De rug is ook heel mooi. De naam van de auteur is heel sober weergegeven, maar valt daardoor mooi op.
  Als ik de titel ‘Steigereiland’ lees, dan denk ik al aan iets wat onder water gaat gebeuren. Het lijkt alsof de titel aan het verdrinken is, alsof het geheel ondergedompeld wordt.
  De achterflap is niet bijzonder, dat is dan misschien wel jammer, maar de aandacht is al getrokken en nu wil je gewoon lezen waar het verhaal over gaat.
  De aanbevelende zin ‘Woonbootgemeenschap Steigereiland biedt…’ trekt me wel heel erg. Normaal hou ik er niet zo van, als een boek op deze manier wordt gepromoot, maar in dit geval wekt het mijn belangstelling.

  Auteur: Het feit dat Lidewij Martens al meer heeft gedaan dan ‘enkel’ een thriller schrijven, zorgt er toch voor dat je ook wat meer verwacht. Zal ze haar ervaring als scenarioschrijver volledig kunnen inzetten en daardoor dit boek tot een filmisch geheel verwerken?

  Verwachting: zoals ik hierboven ook al aangeef, verwacht ik meer dan een simpele thriller. Ik hoop vooral dat de personages me op psychologisch vlak gaan verrassen en dat er een schrijfstijl wordt gebruikt die me meevoert en raakt. Een thriller die onder de huid kruipt, dat is wat ik het allerliefste wil en verwacht.

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Boek ontvangen! Bedankt Thrillzone en HarperCollins!

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Ik vind de cover erg rustig ogen, kalm, als het oog van de storm. Het concept regiothriller wordt er wel mooi door verwoord en dat is natuurlijk erg belangrijk. Toch doet het geheel weinig thrillerachtig aan. Als je er zo vlug langsloopt, denk je niet dat het om een spannend verhaal gaat in eerste instantie.
  Verschillende lezers in mijn omgeving zijn fan van Corine Hartman en ik ben dan ook erg benieuwd. Ik ben nog niet heel bekend met haar werk. Ik heb enkel ‘Het kwaad in ons’ geluisterd vorig jaar.
  Ik verwacht eigenlijk erg veel paardensport en achterhoekse termen. Dat is de reden dat ik het boek gekocht heb! Ohja, en wat spanning mag ook wel!

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Ik moet (net zoals in eerdere leesclubs) bekennen dat ik een thriller vaak niet lees voor de spetterende citaten en er dan ook een beetje overheen lees.
  De schrijfstijl is wel erg aangenaam, waardoor het boek wel vlot doorleest.
  De verhaallijn gaat zoals ik verwacht had en dat vind ik wel een klein beetje jammer. Er had wat meer vuurwerk in mogen zitten. het hoofdpersonage heeft een wel erg bijzondere geschiedenis. Dat vind ik dan weer in schril contrast staan met de rest van het verhaal. Dat is, buiten de moorden dan, vrij ‘gewoon’. Precies zoals je van een regiothriller verwacht, toch?

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  hahaha, zoveel verschillende titels geraden! Ik was hier nooit opgekomen, maar wat een gave titel! Ik mag me niet nog een keer aanmelden zeker? Jammer dat ik het niet goed had!

  Iedereen die zich heeft aangemeld voor het MYSTERY boek loot mee voor een van de 15 exemplaren van De stille patiënt van Alex Michaelides

  Goed om te horen! Ik ben benieuwd!

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Spanning:5 punten, omdat het eerste deel van het boek wel spannend was, maar het tweede deel eigenlijk totaal niet

  Plot:4 punten, omdat het eigenlijk hetzelfde antwoord is als hierboven. De opbouw van het eerste deel zit wel goed in elkaar. Je blijft nieuwsgierig, maar het tweede deel ligt erg ver onder dat niveau.

  Leesplezier:4 punten, omdat je je naar het einde van het boek toe toch wel gaat irriteren aan de oppervlakkigheid. Het is eigenlijk een kwestie van zo snel mogelijk doorlezen om het boek maar uit te krijgen.

  Schrijfstijl:6 punten, omdat Pieffers toch wel weet hóe hij moet schrijven. Pole position leest erg vlot.

  Originaliteit:4 punten, omdat je eigenlijk een veel voller verhaal verwacht als lezer. De setting is origineel, maar daar is voor de rest weinig mee gedaan. Zoveel kansen laten liggen en daardoor voelt het boek afgezaagd aan.

  Psychologie:3 punten, omdat er geen diepgang in het boek zit.

  26/60: Een dikke twee sterren…

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  De plot
  Wat vind je van het plot? Ik vind het eerste deel van het boek goed opgebouwd. Er zit een goede lijn in dat verhaal, die goed te volgen is als lezer en waarbij er toch zeker genoeg spanning wordt opgebouwd.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Doordat het boek zo sterk in twee delen is verdeeld, krijg je als lezer een enorme terugval in spanning bij het begin van het tweede deel. Het jammere is dan ook nog, dat het tweede deel bijlange na niet zo sterk is qua verhaal en plot dan het eerste deel, waardoor je eigenlijk nooit over je dipje heen komt.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had dit einde niet verwacht, omdat ik niet echt dacht dat er een tweede boek op zou volgen en het dus een meer afgesloten geheel zou vormen. Aangezien het tweede deel van het boek niet echt veel opbouw had, was het moeilijk om daar ook een soort einde voor in te schatten.

  Algemeen
  Vond je het een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Nee, het is jammer dat ik het moet zeggen, maar geen van beide eigenlijk. Ik was blij dat het boek wel heel vlot las, want dan was het ook snel uit. Het gevoel dat ik in dezelfde tijd ook een ander en misschien beter boek had kunnen lezen overheerste en dat is nooit leuk.
  Vind je de schrijfstijl van Lex Pieffers prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? De schrijfstijl is eigenlijk het allerbeste aspect aan het boek. Pieffers weet hoe hij een boek vlot leesbaar moet maken. De snelheid waarmee je door het boek gaat is duizelingwekkend. Dat heeft wel één nadeel, dat het waarschijnlijk iets té makkelijk is geschreven en je daardoor ook wat diepgang mist. Doordat het zo vlot leesbaar is, denk je ook over weinig dingen dieper na.
  Stel….Lex Pieffers vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn? Vlot leesbaar, maar weinig diepgaand.

  Dit boek
  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Het feit dat het over racen gaat, vind ik een goede insteek. Het zou tenslotte goed samen moeten passen, snelle auto’s en actie.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Lex Pieffers mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Het is moeilijk om advies te geven aan een auteur, want iedereen schrijft hoe hij of zij dat voor zich ziet. Toch had ik als lezer, liever een andere opbouw van het verhaal gezien. Niet een grote breuk in het midden, maar misschien meer door elkaar heen lopend, waardoor de kracht van het vrouwelijke hoofdpersonage wat langer bewaard bleef.

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  hahaha, zoveel verschillende titels geraden! Ik was hier nooit opgekomen, maar wat een gave titel! Ik mag me niet nog een keer aanmelden zeker? Jammer dat ik het niet goed had!

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  De karakters
  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe? In het eerste deel van het boek had ik wel een klik met Janet. Of ze echt evolueert vind ik moeilijk te beantwoorden, maar er zit voor mij genoeg dynamiek in dat personage op zichzelf. Je krijgt wat mee van haar achtergrond, maar je blijft ook steeds benieuwd naar wat er gaat gebeuren. Ik denk wel door zichzelf aan te geven, dat je kan zeggen dat ze erg integer overkomt. Haar angst daarna wordt wat weggewuifd als onverschilligheid leek het wel. Ik vermoed dat het toch de angst voor represailles is die haar er van weerhield om haar mededaders te verraden.
  In het tweede deel van het boek vond ik de personages erg flauw. Ze komen niet uit de verf en irriteren zelfs. Alles is in het belang van het verhaal geplaatst en eerlijk gezegd, komt dat het verhaal niet eens ten goede. Jo Crespo en consoorten konden mij totaal niet boeien.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Zoals ik hierboven aangeef, heb ik wel sympathie voor Janet. Ze komt erg ‘normaal’ over en daar hou ik wel van. Misschien is ze geïdealiseerd en in een slachtofferrol geplaatst, maar daar kan ik allemaal mee leven. Ik bleef nieuwsgierig naar haar en zou gerust over haar nog meer willen lezen.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Ik zou Jo Crespo toch beter uitwerken. Er wordt bijna niets meer gezegd over die ontvoering, wat toch een hele impact op zijn leven moet gehad hebben.

  De auteur
  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ik vind wel dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, maar of ik daar dan gelukkig van word, is weer een andere vraag. Je leest wel snel en er wordt weinig gebruik gemaakt van dubbele lagen of citaten of iets dergelijks. Dat past dus wel bij mijn verwachting die ik had. Het is snel en beeldend geschreven en op zich was dat nog de redding van het boek voor mij. Zo kon ik in ieder geval vlot doorlezen.
  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Lex Pieffers vergelijkbaar? Ik bedoel het niet verkeerd, maar ik vind dat de stijl meer richting Suzanne Vermeer gaat. Alleen dan niet met een vakantiethema, maar met auto’s…
  Is het lezen van Pole Position voor jou aanleiding om de eerdere en eventuele volgende boeken van deze auteur ook te gaan lezen? Dat is een erg dubbele vraag. Ook al vind ik het geen literair hoogstandje, toch ben ik wel nieuwsgierig naar Janet. Het boek las wel erg vlot, dus dat verwacht ik van een volgend boek ook en dan kan ik het er misschien wel ergens tussen proppen.

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Ik ben druk aan het lezen!
  Het eerste deel van het verhaal verliep veel sneller dan ik had verwacht en was daardoor ook wat minder uitgewerkt.
  Nu op naar de ‘nieuwe’ verhaallijn!

  Citaten ben ik nog niet echt tegengekomen. Het blijft allemaal vrij eenvoudig qua taal.

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Cover: Ik heb het boek nu in handen en ik vind de cover echt heel mooi! Niet helemaal thriller-achtig, als daar al een stempel voor zou bestaan, maar wel heel opvallend. Ik hou altijd wel van glimmende dingen en daar passen de letter van Pole Position wel bij. Als ik naar de cover kijk, zou ik zo ook naar de affiche van een nieuwe The fast and the furious aan het kijken kunnen zijn en dat is precies wat bedoeld wordt, veronderstel ik.
  Intrigerend is natuurlijk ook de quote die erop staat. Een vrouw en auto’s. Bijzondere combi en niet standaard.
  Verwachting auteur: Ik ken de auteur niet. Ik heb net wat info opgezocht op internet en kom er zo achter dat er heel wat ‘background’ achter deze auteur zit. Dat maakt me heel erg nieuwsgierig en ik verwacht eigenlijk wel meer dan een gewone snelle thriller op dit moment. Een regisseur die aan het schrijven gaat… daar heb ik wel goede ervaringen mee.
  Verwachting boek: Zoals ik hierboven al zeg, verwacht ik op dit moment wel wat diepgang in deze thriller. En filmische beschrijvingen… Ik ben benieuwd.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 189)