Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 77)
 • Auteur
  Berichten
 • EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Spanning:
  verhaal 1- 6 , want niet echt spannend
  verhaal 2- 7 ,het begint spannend, vooral omdat je nog niet weet wat je leest,waar het verhaal heen gaat
  verhaal 3- 8 , het spannendste verhaal
  verhaal 4- 6, want ik vond het geen moment echt spannend worden
  totaal 6.75

  Plot:
  verhaal 1- 8, zat goed in elkaar, ik wilde niet stoppen met lezen.
  verhaal 2- 9, verrassend, erg boeiend
  verhaal 3- 10, verrast door bekende karakters, zat meteen in het verhaal en wilde nog meer!!
  verhaal 4- 7, minder goed bevallen dan de andere maar dan nog een heel sterk verhaal.
  totaal 8.5

  Leesplezier:
  verhaal 1- 8.5 het voelde een beetje als thuiskomen of zo… Heel herkenbaar verhaal van Stephen King.
  verhaal 2- 9.5 vooral omdat ik zo verrast werd door hoe het verhaal zich ontwikkelde.
  verhaal 3- 10 tja… Love Holly en Jerome!
  verhaal 4- 7.5 wat minder maar alsnog lekker 🙂
  totaal 8.88

  Schrijfstijl: 9 ik hou er van. Niet moeilijk en meestal heel boeiend.

  Originaliteit:
  1- 8
  2- 10
  3- 9
  4- 8
  totaal 8.75

  Psychologie: 9

  Gemiddelde beoordeling: 8.48 punten

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  De plot
  1-Wat vind je van het plot van ieder verhaal?
  verhaal 1- Heerlijk, ietwat voorspelbaar maar alleen omdat ik weet dat bij Stephen King alles mogelijk is en ik daarop ben ingesteld wanneer ik boeken/verhalen van hem lees. Hij heeft een leuk gevoel voor humor en de sfeer in dit verhaal gaf me ook een wat nostalgisch gevoel.
  verhaal 2- Dit verhaal vond ik zo bijzonder en lekker vaag en mysterieus zeg maar, vooral voordat ik door kreeg in wat voor volgorde het geschreven is.
  verhaal 3- Dit was mijn favoriete verhaal, een hernieuwde kennismaking met oude kennissen zeg maar. Ook had dit verhaal de meeste spanning.
  verhaal 4- Dit vond ik persoonlijk de minst boeiende en het meest voorspelbaar denk ik.
  2-Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van de plots?
  De structuur van de plots zitten goed in elkaar, waarbij verhaal 2 wel een leuke verrassing is en het minst voorspelbaar.
  Algemeen
  3-Vond je dat Als het bloedt boeiende verhalen bevat en had ieder verhaal steeds je volle aandacht?
  De eerste drie verhalen hadden mijn volle aandacht en die aandacht zwakte wat af bij het laatste verhaal. Die laatste vond ik niet zo sterk als de vorige verhalen.
  4-Welk verhaal steekt er voor jou duidelijk bovenuit en waarom vind je dat?
  Verhaal 3, ‘Als het bloedt’ omdat deze ook het spannendst was en omdat het voor mij bekende karakters waren waardoor je meteen in het verhaal zit. Daarna vind ik absoluut verhaal 2 het leukste met de bijzondere volgorde.
  5-Vind je de schrijfstijl van Stephen King prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Stephen King schrijft niet moeilijk, al moet je door de bizarre /vage ontwikkelingen af en toe wel even je hoofd erbij houden. Maar over het algemeen leest dit boek heel prettig.
  6-Stel….Stephen King vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Alles is mogelijk
  Dit boek
  7-Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Boeken van Stephen King vind ik eigenlijk altijd wel uniek ten opzichte van andere boeken. Hij heeft zijn eigen heel herkenbare en ik denk aardig onnavolgbare schrijfstijl. Onder zijn eigen boeken is dit boek niet uniek maar vooral herkenbaar.
  8-Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Stephen King mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Nope.

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  De karakters
  1-Heb je het gevoel dat de karakters in ieder verhaal evolueren. Zo ja, hoe?
  In het eerste verhaal maak je hoofdpersoon Craig mee die van een kleine jongen naar een jongeman en bij meneer Harrigan is dit minder zichtbaar want hij was al oud in het begin. Maar ook hij evolueert doordat hij dankzij Craig bekend raakt met het voor hem nog onbekende internet en hij hierdoor anders tegen zaken aan gaat kijken.
  In het tweede verhaal zie je dat Charles Kranz evolueert alleen wordt dat pas aan het einde van het verhaal duidelijk door de bijzondere volgorde waarin het verhaal geschreven is.
  In het derde verhaal vind ik het evolueren minder duidelijk. Ik geloof niet dat er heel veel veranderd is in de karakters hoewel bij Barbara wel een verandering plaats heeft gevonden nadat ze de buitenstaander heeft gezien.
  Dan hebben we nog Drew in het vierde verhaal, die vind ik wat lastiger… Ik geloof niet dat ik echt veel verandering bij hem zie.
  2-Heb je een favoriete personage, per verhaal en/of over de vier verhalen? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  In het eerste verhaal sprak Craig mij het meeste aan, vooral in het begin zo onschuldig met verliefde gevoelens voor juf Hargensen. Het volgende verhaal liet mij achter met warme gevoelens voor Charles Krantz. Ik zag het zo voor me hoe hij zijn koffer neerzette en heerlijk ging dansen. Het laatste verhaal had voor mij niet echt een favoriet personage. Daarentegen had het derde verhaal er twee. Zo leuk om ‘oude bekenden’ tegen te komen die ik in de serie (het boek heb ik nog niet gelezen) ook al graag mocht en dat zijn Holly en Jerome waarbij Jerome op één staat.
  3-Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Nope, helemaal niets.

  De auteur
  4-Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhalen past, zo ja of nee, waarom?
  Jazeker, dit is volgens mij Stephen King ten voeten uit. Wat wazig, vreemd, bizar, spannend, onverklaarbaar etc… Je moet er denk ik van houden en niet elk verhaal vind ik even sterk maar over het algemeen is het echt genieten.
  5-Kun je de schrijfstijl van Stephen King specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d
  Filmisch, meeslepen maar ook herkenbaar. Ik vind het zo leuk dat hij verschillende verhalen een beetje in volgende verhalen terug laat komen. Zoals vermelding van o.a. Shawshank gevangenis, het stadje Castle Rock. Hierdoor zou je vaak zijn verhalen herkennen, ook wanneer er geen schrijver bij vermeld wordt.
  6-Als het bloedt bestaat uit vier afzonderlijke en op zichzelf staande verhalen. Heb je een favoriet verhaal? Mogen we van je weten welke verhaal dat is en waarom je dat vindt?
  ‘Als het bloedt’ is mijn favoriet, vooral door het weerzien met Jerome en Holly en ik vond ‘m ook het spannendst.
  7-Is deze verzameling verhalen voor jou aanleiding om meer verhalenbundels te gaan lezen of laat je het bij deze ene?
  Zeker maar dan wel van Stephen King. Ik weet niet of ik sneller een verhalenbundel van een andere of diverse auteurs op zou pakken…
  8-Ga je nog wel meer boeken van Stephen King lezen?
  Zeker!! Vlak voor deze leesclub las ik ‘Verlichting’ van Stephen King, ook een kort verhaal, en daar heb ik ook van genoten! Ik ben nu toe aan een dikke pil van hem en heb hier genoeg keuze in huis liggen omdat manlief al een tijd fan is.

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Het is zo herkenbaar voor Stephen King! Als je de verhalen leest zonder dat je weet wie ze geschreven heeft dan zou je het nog raden dat ze van zijn hand kwamen. Al is het alleen maar om herkenbare namen (zoals Shawshank gevangenis en Bedrock)die in zijn andere boeken ook voorbij komen.

  Bij verhaal 3 ‘Als het bloedt’ waar ik net in begonnen ben, herkende ik de namen ineens! Oftewel het is een verhaal met dezelfde hoofdpersonages als in een ander boek/serie. Leuk om tegen te komen. Hierbij heb ik nog wel een opmerking, iets waar ik niet zo goed tegen kan. Op de achterkant van het boek staat ; ‘Een aanslag op een basisschool’ terwijl ik tot nu toe alleen een aanslag op een middelbare school ben tegengekomen. (verwacht niet alsnog een aanslag op een basisschool maar wie weet moet dat nog komen, ben nog niet zo heel ver in dit verhaal). In het verhaal zelf word het ook een middelbare school genoemd en de slachtoffers zijn tussen 12 en 14 jaar…. Het staat zo ontzettend knullig, alsof het boek niet goed gelezen is…?
  Maar afijn, dat mag de pret niet drukken, ik ga heerlijk verder lezen zolang ik mijn hoofd er nog bij kan houden in deze hitte 😉

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  COVER Ik vind het een geweldige cover, het duurde wel even voordat ik de rat doorhad ;-). Niet meer info dan nodig is,geen meningen van anderen die toch lang niet altijd dezelfde mening hebben als jij en wat altijd heel teleurstellend kan werken terwijl je leest. Alleen een lelijk grijze sticker maar die kon ik gelukkig er goed afhalen. De achterkant vind ik ook tof, gewoon 1 zinnetje per verhaal, meer heb je eigenlijk ook niet nodig.

  AUTEUR Tja…we hebben het over Stephen King!! Ik denk dat iedereen wel wat van zijn werk kent. We hebben hier in huis bijna al zijn boeken want mijn man is allang fan. Met behulp van de gigantische lijst van geschreven boeken op één van de eerste bladzijdes kunnen we het mooi controleren. Wat heeft die man veel boeken op zijn naam staan!! Zelf heb ik al een paar boeken van hem gelezen en over het algemeen zijn ze zeer vermakelijk en nogal bizar te noemen. De man heeft een leuk gevoel voor humor, wat regelmatig ook op zijn twitterfeed voorbij komt. Vorige week las ik nog ‘Verlichting’ en heb genoten en ‘The Green Mile’ zal altijd één van mijn favoriete boeken (een films) blijven.

  VERWACHTING Ik verwacht vermaakt te worden en misschien niet elk verhaal even goed te vinden. Bij Stephen King kun je echt alles verwachten dus ik laat me maar gewoon verrassen!

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  De pakkettenman heeft mij vanochtend erg blij gemaakt!! Hij is binnen 🎉🎉🎉
  Wat ontzettend tof dat ik mee mag doen met deze leesclub!! Heel hartelijk dank!

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Spanning: 8 punten, omdat ik tot het einde werd verrast, in spanning gehouden hoe het af zou lopen.
  Plot: 8 punten, omdat het verhaal heel mooi opgebouwd is en naar het einde toewerkt
  Leesplezier: 8 punten, omdat ik heb genoten
  Schrijfstijl: 9 punten, omdat ik door het verhaal heen vloog. Fijne korte boeiende hoofdstukken
  Originaliteit: 8 punten, omdat ik het niet een heel herkenbaar boek vond terwijl ik juist de laatste tijd steeds vaker het idee heb dat thrillers almaar meer op elkaar lijken.
  Psychologie: 8 punten, omdat de ontwikkeling in het karakter van de dader heel mooi wordt weergegeven dankzij de stukjes over zijn verleden
   
  Gemiddelde beoordeling: 8,17 punten

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  De plot
  1. Wat vind je van het plot?
  Het/de plot vond ik heel goed in elkaar steken. De verschillende hoofdstukken waarin regelmatig terug wordt gekeken naar het verleden en de stukken van het heden kwamen heel mooi bij elkaar en het bleef spannend tot het einde.
  2. Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Ik vind het plot heel mooi opgebouwd met afwisselend stukken uit het verleden, wat dan weer uitleg geeft over hoe het zover heeft kunnen komen met dan weer hoofdstukken van wat zich in het nu afspeelt.
  3. Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? 
  Eerlijk gezegd had ik het niet aan zien komen.

  Algemeen
  4. Vond je Koud zonder jou een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Zeker, ik heb ‘m al uit voordat überhaupt het topic tijdens het lezen geopend was. Voor mijn doen was dit erg snel.
  5. Vind je de schrijfstijl van Igor Znidarsic prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Zijn schrijfstijl vond ik heerlijk weglezen. De korte hoofdstukken sleurde me heerlijk mee het verhaal in.

  6. Stel….Igor Znidarsic vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Geloofwaardig, boeiend
  Dit boek
  7. Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Echt heel uniek is het misschien niet maar door de korte hoofdstukken, de prettig grote letters (erg fijn als je net als ik vooral voor het slapengaan leest) leest het heel makkelijk en het verhaal is ook boeiend.
  8. Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Igor Znidarsic mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ga vooral zo door, ik heb genoten!

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  De karakters
  1. Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Zeker, aan de hand van de stukjes over vroeger zie je hoe Hennie zich ontwikkeld heeft tot de diepgestoorde persoon wat hij is en ook bij Bianca zie je hoe ze verandert van iemand die eigenlijk alleen maar oog lijkt te hebben voor haar werk naar iemand die beseft dat dat misschien niet helemaal meer is hoe ze het wil hebben.
  2. Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Ik heb een kleine voorkeur voor Joris, hij komt over als een rustige man die er is voor zijn partner en uitkijkt naar zijn pensioen en zijn werkleven wil eindigen met een laatste goede daad voor zijn partner.
  3. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Nee, ik denk het niet.

  De auteur
  4. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Ja, ik vond het heerlijk weglezen, deze korte hoofdstukken afwisselend tussende personages en het heden en verleden..
  5. Kun je de schrijfstijl van Igor Znidarsic specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  vlot, bondig
  6. Koud zonder jou is het vijfde boek van Igor Znidarsic, ga je na het lezen van Koud zonder jou zijn eerdere en volgende boeken ook lezen?
  Ik zag dat er nog twee boeken met in de hoofdrol dit recherche-duo zijn en die wil ik zeker ook nog lezen. Wat ik bijzonder vind, is dat ik niet één keer in dit boek het idee had dat ik wat miste doordat het een derde boek met dit duo in de hoofdrol is. Meestal gebeurt dit namelijk wel.

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Het boek is inmiddels al weer even uit…. Heerlijke korte hoofdstukken met grote letters die zelfs wanneer mijn ogen ‘s avonds niet meer zo geweldig scherp zijn ervoor zorgen dat ik lekker door kan lezen 😉

  Ik had één zin opgeschreven die ik mooi vond;
  ‘Toen de mist van de blinde verliefdheid was opgetrokken en het uitzicht helder werd, zag ze wat ze werkelijk in huis had gehaald : een lapzwans.’ Het gebruik van het woord lapzwans vind ik ook erg leuk, hoor je niet zo vaak (meer).

  Eerder had ik een toevoeging geplaatst… dacht ik. Er is iets niet goed gegaan dus even denken of ik nog weet wat ik nog meer had neergezet… (toevallig las ik in het tweede boek dat ik na deze las ook ineens het woord lapzwans, haha! Zul je altijd zien 😉 )

  In ieder geval dat het me opviel dat er bij de ondervraging over de verdachte persoon en later bij het nieuwsitem niets over een huidskleur gezegd wordt. Ook vond ik in het begin dat er veel namen van straten/plaatsen e.d. in voorkomen, vond het niet irritant(het liet mij er wel even bij stil “staan”) en het lijkt me voor mensen die ermee bekend zijn juist erg leuk. Zelfs mijn woonplaats kwam aan het einde ook nog even langs.

  Wat mij juist niet opviel en waar ik reuze blij mee was, is dat dit het derde boek met dit recherche duo is. Meestal krijg ik hierdoor tijdens het lezen echt het gevoel dat ik iets mis door een bepaalde opmerking of een bepaald voorval, maar daar had ik nu helemaal geen last van! Heerlijk!!

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Het boek is inmiddels al weer even uit…. Heerlijke korte hoofdstukken met grote letters die zelfs wanneer mijn ogen ‘s avonds niet meer zo geweldig scherp zijn ervoor zorgen dat ik lekker door kan lezen 😉

  Ik had één zin opgeschreven die ik mooi vond;
  ‘Toen de mist van de blinde verliefdheid was opgetrokken en het uitzicht helder werd, zag ze wat ze werkelijk in huis had gehaald : een lapzwans.’ Het gebruik van het woord lapzwans vind ik ook erg leuk, hoor je niet zo vaak (meer).

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Wat ik overigens heel gaaf vind, is dat de foto van de cover ook op de rug van het boek staat!! Had ik heel graag bij al mijn boeken in de kast willen zien 😉

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Dankjewel dat ik mee mag doen!!! Ben er heel blij mee en kijk er naar uit om het boek in te duiken 😉

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Cover; Allereerst wilde ik de sticker weghalen waarop staat ‘Voor liefhebbers van Stieg Larsson en Jo Nesbo, maar dat bleek geen sticker te zijn, haha! Op zich vind ik de cover mooi, maar lijkt het niet op het favoriete slachtoffer van de moordenaar, dus lijkt hij niet zo te kloppen. Verder vind ik de foto wel mooi maar het is niet mijn soort cover, ik zou ‘m niet snel in een winkel oppakken om te kijken waar hij over gaat. (ik vind het trouwens wel erg mooi dat de foto ook aan de binnenkant van de cover terugkomt!!)

  Auteur; Deze is voor mij nog helemaal onbekend dus heb ik eigenlijk helemaal geen verwachtingen bij het zien van zijn naam.

  Verwachting; Ik probeer altijd niet te veel te verwachten van een voor mij onbekende auteur omdat ik niet graag teleurgesteld word. Daarentegen hoop ik op een lekker spannend verhaal dat me lekker mee zal sleuren 🙂

  EliJos
  Bijdrager
  Post count: 77

  Hij is binnen!!!! Super bedankt!! Nou gauw mijn andere boek uitlezen want ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek 😉

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 77)