Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 409)
 • Auteur
  Berichten
 • coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Je merkt meteen dat het een boek is waar je wel je aandacht erbij moet houden. Zeer interessant om te lezen hoe de geschiedenis zich ontwikkelt.
  Hoewel ik al veel boeken van Vlaamse auteurs heb gelezen worden er heel wat Vlaamse woorden gebruikt die ik nog niet kende en op heb moeten zoeken.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Mijn verwachting is dat in dit deel het verhaal uiteengezet wordt met een aantal wendingen die een aanzet geven voor meer uitwerking in het volgende deel. Zodra ik misdaadroman op de cover zie staan ga ik ook van een bepaalde traagheid/snelheid uit en dat hoop ik er ook in terug te vinden.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Als je de foto op de cover bekijkt en de kleuren die er gebruikt zijn is het net een schilderij uit de oude tijd. Het neemt je meteen mee naar vroeger na een tijd die ik niet gekend heb.
  Na de korte tekst gelezen te hebben waar het verhaal over gaat sluit helemaal aan bij de cover. Een mooie eenheid.

  Met quotes van auteurs daar heb ik nooit zo wat mee . Voor mij hoef dat neemt het voegt voor mij immers niks toe.

  Een korte bio van de auteur met kleine foto zoals hier het geval is is voldoende.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Spanning: 9 punten, omdat er twee soorten van spanning het verhaal weet te beheren.

  Plot: 9 punten, omdat het sterk is, goed over nagedacht opgebouwd en weten uit te voeren

  Leesplezier: 9 punten, omdat het mijn aandacht vanaf het begin heeft weten vast te houden en menigmaal wist te verrassen.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het prettig, vlot en meeslepend is.

  Originaliteit: 8 punten, omdat het onderwerp feminisme niet nieuw is maar ze heeft het op een nieuwe manier weten te verwerken waardoor het een nieuw leven heeft gekregen.

  Psychologie: 9 punten, omdat tijdens het verhaal de achtergrond verhalen van de personages de psychologie naar voren weet te brengen.

  Gemiddelde beoordeling: 53 punten : 6 = 8,83

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  De plot

  Sterk! Het plot wordt onderbouwend opgebouwd en ontwikkelt zich met behulp van de zij-verhalen stapje voor stapje tot een zinderende ontknoping.Hier is goed over nagedacht hoe het plot moest verlopen.De psychologische spanning wordt steeds een tandje aangescherpt waardoor het steeds meer grip op je weet te krijgen.

  Algemeen

  Sandrine Destombes weet je vanaf het begin je te raken en door haar prettige schrijfstijl en de verschillende ontwikkelingen weet ze je aandacht tot het einde vast te houden.
  Door de vele personages moet je wel je aandacht erbij houden en dit vraagt in het begin wel de nodige concentratie.
  Het verhaal is aangrijpend,meeslepend en soms ook wel een beetje triest.Het weet je te raken door de achtergrondverhalen van de personages

  Dit boek
  De aandacht voor het feminisme is natuurlijk niet nieuw maar Sandrine Destombes weet dit op nieuwe manier te verwerken in het verhaal dat zeer realistisch en geloofwaardig is en de psychologische spanning steeds groter wordt.

  Laat Tweede luitenant Perceval Benoit verder leven.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  De karakters

  Tweede luitenant Perceval Benoit is een personage die tijdens dit boek enorm is gegroeid . Hij was “gewoon”een politieman die controles langs de kant van de weg uitvoerde en na het aanhoudingsincident de kans kreeg om mee te werken aan de zaak . Zijn zelfvertrouwen groeide hierdoor en je kon zien dat het een man met veel ambities is. Ik zie hier een mogelijkheid om hem verder te laten ontwikkelen en hem als hoofdpersoon in nog meer verhalen.
  Joséphine Ballard is een harde vrouw die niet meteen het achterste van haar tong laat zien en ze is gewend om de touwtjes(regie) in eigen hand te houden. Toch heeft ze haar hart op de juiste plaats zitten.
  Het meisje Lea is het slachtoffer en ondanks dat ze zo jong is is ze sterk en heeft doorzettingsvermogen,ze is een interessant personage. Haar rol had voor wat mij betreft wel wat groter gemogen.

  Tweede luitenant Perceval Benoit is mijn favoriete personage.
  De personages ,op 1 na, zijn allemaal goed uitgewerkt en ze zijn in de juiste verhouding in het verhaal gezet. Lea had voor mij een iets grotere rol mogen krijgen.

  De auteur
  De schrijfstijl van Sandrine Destombes heb ik leren kennen in “Het dubbele geheim van de familie Lessage ” als prettig ,meeslepend en verrassend. Dit heeft ze ook weer in “De kinderen van het klooster”weten te verwerken. Door de korte hoofdstukken te laten eindigen met een kleine cliffhanger weet ze je aandacht vast te houden en steeds meer bij het geheel te betrekken.

  Absoluut ga ik haar volgende boek lezen

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Toevoeging op #30045

  Ik heb het boek inmiddels bijna uit, nog steeds ben ik geen vreemde citaten tegen gekomen, maar hier en daar heb ik wel moeite met de woordkeus. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de vertaling, maar ik vind het niet echt 2020 om het zo maar te zeggen.
  Het gaat om het gebruik van het woord “kamikaze / kamikazeverpleegkundige” dat meerdere keren voorkomt in het boek o.a. op pagina 77 en 85 en het woord goedertierenheid op pagina 164.

  Aan de hand van de titel kan je er al uit opmaken dat dit verhaal een andere insteek heeft.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Wat betreft de fouten en citaten is er me tot nu toe niets direct opgevallen.

  Ben ondertussen al aardig op weg in het boek.

  Een zeer sterk begin met veel personages . Ik heb zeker in het begin best wel moeite moeten doen om de personages te onthouden ,want het zijn er best wel veel,Ze worden goed uiteengezet en ik merkt dat ze allemaal een sterke persoonlijkheid hebben. De rollen die ze hebben staan in goede verhouding met het verhaal.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Het berglandschap met het meer in warme zachte kleuren op de cover is prachtig en het straalt op een bepaalde manier rust uit.

  “Het dubbele geheim van de familie Lessage” heb ik gelezen en ik heb genoten van dat boek en haar schrijfstijl . Ik ben daarom ook erg nieuwsgierig naar “De kinderen van het klooster”. De aanpak en de psychologie hoop dat deze ook weer erg aanwezig zullen zijn.

  Dat er een bepaalde geheimzinnigheid het verhaal domineert met daarin een dosis psychologie erin verwerkt en dat er wendingen inzitten die meer vragen oproepen dan antwoorden.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Spanning: 6 punten, omdat er niet veel nagel bijtende spanning in zit

  Plot: 8 punten, omdat goed opgebouwd maar het einde iets te snel afgewerkt.

  Leesplezier: 8 punten, omdat ik het verhaal met veel plezier heb gelezen.

  Schrijfstijl: 7 punten, omdat prettig,kort en krachtig met soms net wat te weinig emotie ( soms net wat te monotoon klinkend)

  Originaliteit: 8 punten, omdat gezien de actualiteit van heden ten dage het de originaliteit verhoogt.

  Psychologie: 8 punten, omdat er bij de personages de psychologie doorspeelt.

  totaal: 45 :6 = 7,5

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  De plot

  Het plot is vanaf het begin opbouwend en de verschillende verhaallijnen geven weer nieuwe wendingen in het geheel waardoor het verhaal blijft groeien. Het verloop van het verhaal heeft wel met een lichte voorspelbaarheid.
  Het einde had ik in eerste instantie anders gedacht maar tijdens het lezen is het wel logisch dat het deze manier is . Wel jammer dat het einde voor mijn gevoel wat snel werd afgedaan. Had wat mij betreft wel iets meer uitgewerkt gemogen. Het is toch wel een open einde en dit zet me aan het denken hoe het eventueel verder zou verlopen. Mooi is dit hoe dit verhaal zo met je gedachten speelt.

  Algemeen

  Het verhaal heeft mijn volledige aandacht vast weten te houden en dit komt waarschijnlijk ook wel door de actualiteit van dit verhaal.
  De verschillende perspectieven waar het verhaal vanuit verteld wordt maakt dat het prettig leest en de situatie vanuit verschillende kante beziet en dit maakt het geheel begrijpelijk waardoor het een zeer geloofwaardig en realistich verhaal is geworden. Toch hoop ik dat de kampen in dit verhaal in de toekomst niet gebeurt.

  Dit boek

  Gezien de huidige situatie in de wereld komt dit boek heel dicht bij de realiteit en dit maakt het boek wel uniek. Virussen die verwerkt worden in een verhaal is niet geheel uniek.
  Volg je instinct en werkt het uit tot weer een mooi verhaal en weet me te verassen

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  De karakters

  De personages evolueren zeker en ze groeien allemaal in hun eigen tempo en in de juiste snelheid . Je merkt aan de personages dat in een zeer korte tijd groeien en dit past ook bij de situatie .
  Li is toch wel een personage die heerlijk tegendraads is en zich niet zo maar bij situaties neerlegt dit versterkt haar persoonlijkheid.
  Sophie zij heeft mij het meest verrast.
  De personages zijn op de juiste manier gedoseerd en ik zou er niets aan willen veranderen.

  De auteur
  De schrijfstijl is snel,kort en krachtig en dat pas geheel in deze setting van het verhaal.
  Het verhaal is tot op zekere hoogte mooi opgebouwd ,jammer dat het einde wat te snel verloopt.Kamp Alpha is een meeslepend verhaal wat geheel tot leven is gekomen.
  Ik ben wel benieuwd naar haar volgende boek maar ik ben ook nieuwsgierig naar haar vorige boeken en dit vooral om te zien hoe haar schrijversgroei is.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Het verhaal heeft een logische weg afgelegd en ontwikkelt zich in het begin anders dan ik dacht maar later naar verwachtingen.
  Ik ben geen opvallende dingen onderweg het lezen tegen gekomen.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Ik had afgelopen vrijdag ingepland om een flink eind te lezen in dit boek en moet bekennen dat het boek dezelfde dag nog uit is geraakt.

  Vanaf het begin meteen goed in het verhaal en kon me ook vinden in de gehele setting . Welke nu ook heel actueel is,dit is waarschijnlijk ook een deel van nieuwsgierigheid van hoe het verhaal verloopt en meteen vergelijkingen maken met de situatie in deze huidige tijd.

  coenraad
  Bijdrager
  Post count: 409

  Heel bijzonder om te lezen in deze tijd met de mondkapjes en de latex handschoenen. Ik vind Sophie Duval nu al een hele enge vrouw.

  Helemaal mee eens ik ben ook geen fan van haar maar ze past wel mooi in het verhaal.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 409)