Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 49)
 • Auteur
  Berichten
 • chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Het plot

  1)Het verhaal zit goed en spannend in elkaar. De verhaallijn vond ik origineel maar het einde vond ik spijtig genoeg niet echt geloofwaardig en ook nogal snel afgehaspeld.

  2)Door de hoofdstukken telkens vanuit een ander personage te laten vertellen, is het zeer verslavend om te lezen. Je wilt maar verder lezen om de oplossing te kennen. De structuur vind ik dan ook zeer boeiend om te lezen.

  3)Ik had vrij snel een groot deel vh geheim door (wat geen belemmering was voor de spanning en leesplezier) en ook het einde was niet echt een verrassing. Het einde stelde me een beetje teleur omdat ik het niet echt geloofwaardig vind hoe het daarna met haar en de familie verder gaat.

  Algemeen

  4)Het boek was uiterst boeiend en verslavend. Nodigde ook uit om te blijven lezen.

  5)Haar schrijfstijl is zeer fijn om te lezen. Je wordt het verhaal ingezogen en leest als een trein.

  6)Het boek valt onder psychologische thriller. Het verhaal is spannend, verslavend, aangrijpend, visueel geschreven maar soms niet geloofwaardig.

  Dit boek

  7)Het boek vond ik een originele insteek hebben omdat ik nog niets gelezen heb dat over die ziekte gaat. Het feit dat ieder hoofdstuk door een verschillend personage wordt verteld, wordt dan echter weer door verschillende auteurs gebruikt.

  8)Het enige dat ik zou willen zeggen, behalve dat ik haar boek graag gelezen heb, is dat ze meer tijd moet nemen om einde te beschreven en niet te koste van de geloofwaardigheid een happy end moet schrijven. Maar zoals vroeger vermeld interesseren haar andere boeken zeker en vast.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Spanning : 8/10 omdat ik een deel van het plot geraden had. Maar over het algemeen vond ik het wel spannend

  Plot : 8/10 ik vond het plot fijn om te lezen, soms onverwachte gebeurtenissen. Maar sommige zaken vond ik teveel bij de haren getrokken en het einde te snel afgehaspeld.

  Leesplezier: 10/10 door de korte hoofdstukken en de verschillende personages die het vertellen, las het boek als een tgv trein.

  Schrijfstijl: 9/10 een aangename schrijfstijl die je onmiddellijk in het verhaal meezoog.

  Originaliteit: 8/10 heb nog geen boek gelezen met die insteek waardoor je constant op verkeerde been werd gezet.

  Psychologie : 7/10 ik vond de ziekte niet altijd realistisch weergegeven en ook het einde denk ik dat in de werkelijkheid wel anders zou zijn.

  Totaal : 8,33/10

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Karakters

  1) sadie evolueert van een vrij passieve vrouw naar een vrouw die actief op onderzoek gaat en zich vragen stelt. Ook imogen evolueert met mondjesmaat.

  2) mijn lievelingspersonage is muis. Ze ondergaat vele vernederingen maar blijft hierover zwijgen om haar vader geen verdriet te doen. Ze is zo lief en zorgzaam maar wordt klein gehouden door nepmama.

  3) Will vond ik eerlijk gezegd van weinig ruggengraat getuigen. Hij steunt zijn vrouw niet echt. Geeft prioriteit aan anderen.

  Auteur

  1) haar schrijfstijl is zeer vlot. Door de hoofdstukken in naam van verschillende personages in te delen leest het super vlot. De hoofdstukken zijn ook niet te lang. Dat maakt dat je blijft lezen en het boek snel uit is.

  2) haar stijl is spannend, psychologisch onderlegd en vrij filmisch beschreven. Je kan het zeer goed visualiseren.

  3) ben wel benieuwd naar haar andere boeken. Vraag me af of al haar boeken gelijkaardig zijn of ze een afwisselend repertoire heeft.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Echte citaten heb ik niet genoteerd. Wel dat Sadie steeds het gevoel heeft dat er haar iemand bekijkt, dat ze niet veilig is.
  Geen spelfouten gezien. Wel Nederlandse vertalingen die we niet courant gebruiken in België.
  Het verhaal leest super vlot. Door de hoofdstukken gezien door telkens een ander personage wisselt het verhaal af en vraag je je af wat het verband is tussen deze drie karakters.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Cover : vrouw met donkere, uitgesmeerde make up. Is het een getroebleerde vrouw ? Wie is die onbekende vrouw ? Cover roept vele vragen op en is uitnodigend om erin te beginnen lezen.

  Auteur : de schrijfster was mij tot op heden Onbekend maar heb gezien dat ze toch al redelijk wat boeken heeft geschreven. Benieuwd of ze mij kan verleiden ook haar andere werken te lezen.

  Verwachtingen : ik verwacht om door het verhaal meegesleept te worden. Hopelijk is het een echte pageturner met wat onverwachte twists.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  EPub goed ontvangen en alreeds een derde gelezen. Spannend !

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Weer blij verrast dat ik mag meedoen aan deze leuke leesclub. Kijk ernaar uit om een boek te lezen van een voor mij onbekende schrijfster.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Spanning : 8/10 door cliffhangers werd de spanning goed opgebouwd.

  Plot : 9/10 vond de plot zeer actueel door de filosofie van dash en het idee van een biologische oorlogvoering.

  Leesplezier : 9,5/10 wou constant doorlezen.

  Schrijfstijl : 9/10 ben een fan van het idee om dezelfde gebeurtenissen door het oog van een ander personage te zien. Zou krijg je extra informatie of een andere kijk op bepaalde gebeurtenissen.

  Originaliteit : 9/10 omdat het een actueel topic is met een eigen twist. Het einde was wel een beetje voorspelbaar maar doet geen afbreuk aan het verhaal.

  Psychologie : 8,5/10 je keek door de ogen van het personage en las zijn gedachtegang. Enkel Gwen en Dash had ik nog iets dieper uitgewerkt gezien.

  Totaal : 8,8/10 (prima boek en smaakt naar meer)

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  De plot :

  1) het plot komt af en toe akelig dichtbij. Er is tegenwoordig zoveel haat tegen andere rassen, tegen homo’s, tegen zij die anders zijn. Ook sekten vind je tegenwoordig weer veel al dan niet met een godsdienstige inslag. Een de opinie dat de man superieur is aan de vrouw lees je ook weer veel in de media.

  2) ik hield van de structuur van het verhaal. Het wordt telkens beschreven vanuit het standpunt van een ander personage. Soms weten we meer dan de personages zelf omdat we het vernemen van een ander karakter.

  3) ik had het einde zo ongeveer wel verwacht. Van zo een extreem karakter als dash verwacht je dat hij dat het uiterste gaat en letterlijk over lijken. Hij is een zeer narcistisch figuur die totaal geen rekening houdt met een ander, zelf niet met zijn vrouw en kinderen. Iedereen is vervangbaar behalve hijzelf.

  Algemeen :

  5) over het algemeen vond ik het prettig en gemakkelijk lezen. Er was een passage dat ik wat ingewikkelder vond nl. toen we te weten kwamen dat dash een pedofiel was die in het buitenland actief was geweest.

  6) dit boek vond ik vooral aangrijpend. Met name de filosofie van dash greep me bij de keel.

  Dit boek :

  7) ik vond dit boek er zeker uitspringen. Door de sekte van dash en zijn walgelijke levensstijl en filosofie krijgen we een beeld hoe het er in Amerika (en andere landen) aan toe gaat en wat er kan gebeuren en wat er op het spel staat nl. vrijheid en gelijkheid.

  8) Karin slaughter moet gewoon verder doen zoals ze bezig is en goede, spannende boeken blijven schrijven.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Karakters :

  1) ik vind dat het karakter van Will evolueert. Hij toont meer zijn echte gevoelens aan Sara in plaats van zich sterk te houden. Ook de mama van Sara verandert een beetje door Will te laten deelnemen aan het gebed met de familie.

  2) een favoriet personage heb ik niet echt. Ik had wel een personage dat ik het meest verfoeide : Gwen. Ik heb het er moeilijk mee dat ze zo licht gaat over het leven van haar eigen kinderen. Ondanks dat ze zelf ooit slachtoffer was, kon ik geen begrip tonen voor haar daden.

  3) ik hoop dat de mama van Sara verandert door het verleden los te laten en Will te accepteren als nieuwe partner van Sara. Maar het ziet ernaar uit dat ze de eerste stap al gezet heeft.

  De auteur :

  4) de schrijfstijl is zoals het hoort bij dit verhaal. Je wordt in het verhaal meegezogen, er zijn cliffhangers aan einde hoofdstukken zodat je snel weer het volgende leest. Ook doordat het verhaal door verschillende personages verteld wordt, leest het als een sneltrein.

  5) haar schrijfstijl is meeslepend en spannend. Ook zeer visueel. Je ziet het zo voor je ogen gebeuren.

  6) ik lees sowieso al haar boeken.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  1) heb een paar keer woorden of uitdrukkingen moeten opzoeken omdat we ze in België weinig of niet gebruiken. Zoals : legerkisten en de uitdrukking ‘zonder aanziens des persoons’.

  2) het verhaal leest enorm snel. Het is spannend en wordt verteld door de ogen van verschillende personages. Vanaf de eerste hoofdstukken word je meegezogen in het verhaal.

  3) niet echt opgemerkt.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Cover: lieflijk tafereeltje met mooie boeket bloemen. Maar wat betekent modder aan handen ? Ergens gegraven ? Wilt het zeggen dat niets is wat het op het eerste gezicht lijkt.

  Auteur : lees haar boeken heel graag. Ze doet veel research en dat merk je. Ben ook blij dat het terug een boek is met Sara en Will.

  Verwachting : veel spanning, een goed verhaal, vuurwerk tussen de twee hoofdpersonages.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Vandaag ePub ontvangen. Ga er straks eens induiken ! Nog eens bedankt

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Joepie! Ik ben bij de gelukkige winnaars. Blij dat ik er gauw in mag duiken.

  chris de man
  Bijdrager
  Post count: 50

  Opmerkelijke citaten :
  1)gedachte dat alle mensen die hier werkten hun levensonderhoud te danken hadden aan persoonlijke tragedies. (Deed me we even filosoferen)
  2) wat is uw grootste kracht ? Daar waar anderen problemen zien, kansrijke voordelen herkennen. (Nogal cynisch)

  Taalfouten niet echt gevonden. Wel woorden die ik moest nakijken :
  1)achenebbisjzooi (als Belg moeten opzoeken)
  2 decente luxe (overgenomen van het Engelse decent maar wist niet dat het een Nederlands woord was).

  Verloop vh boek :

  Je kon nooit op voorhand raden hoe het plot verder ging evolueren door de vele twists.
  Het boek las zeer vlot. Maar toen ik in Berlijn was en vlucht moest nemen, heb ik besloten hem even aan de kant te leggen tot ik terug in België was. Daarna was ie snel uit.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 49)