Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 242)
 • Auteur
  Berichten
 • Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Yes, gedaan.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Veel lees- en discussieplezier.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Gefeliciteerd

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Geweldige auteur. Superspannende boeken schrijft ze, kans gewaagd.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242
  In reactie op: Hoek, Beoordeling #22976

  Spanning is 6 punten, doordat Hoek wel voortkabbelt zonder echte spanning.

  Plot is 9 punten doordat ik het een prima bijzonder plot vind.

  Leesplezier is 9 punten, ik heb Hoek met veel plezier in 1 dag gelezen. Nolet boeit ondanks dat kickboksen totaal mijn ding niet is.

  Schrijfstijl is 9 punten, kennis van zaken, nuchter met hier en daar poëtisch, onnodig vond ik die zinnen…

  Originaliteit is 8 punten, boksen en drugs, wat gebeurt er in een sportschool?

  Psychologie is 8 punten door de worsteling van de hoofdpersoon, lastig parket.

  49 : 6 = 8,1, 4 sterren.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242
  In reactie op: Hoek, Na het lezen #2 #22974

  Het plot vind ik bijzonder en origineel. Ik zag niet alles aankomen. Het was een beetje macho, niet helemaal geloofwaardig, maar wel ontroerend.

  Vanaf het derde hoofdstuk werd ik zo geboeid door het boek dat ik Hoek in een dag uitlas. Zijn schrijfstil is prettig, nuchter, en recht toe recht aan. Hij schrijft met kennis van zaken, ik heb weer veel geleerd. Daarnaast vind ik Hoek zeer geloofwaardig, met wat kanttekeningen op het eind. Hoek is niet heel spannend, maar prettig spannend. Je kan lekker doorlezen.

  Nolets boeken zijn goed geschreven, met veel kennis van zaken.

  Uniek in Hoek is Nolets kennis van zaken, een inkijk in een wereld die de mijne niet is, zowel qua kickboksen als drugs. Advies heb ik niet, Nolet schrijft wat hij wil hoor, ga zo door. Graag lees ik zijn 4e boek.

  Ik geef Hoek 4 sterren.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242
  In reactie op: Hoek, Na het lezen #1 #22877

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Hoofdpersoon Alexander verandert maar dat is al in gang gezet in het begin. Hij wordt ouder, de wereld verandert, de onderwereld verandert. Moord is al lang niet meer abnormaal, waar men vroeger vuisten gebruikt. De andere karakters evolueren wel mee, maar dat is meer aan Holman die verandert. Eergevoel is nog steeds belangrijk, ook bij zijn maten.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Dat is Alexander, hoofdrolspeler en alles wordt vanuit hem verteld en beleefd.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? René zou minder berekenend mogen zijn, bijzonder voor mij is dat ik hem niet vertrouwde, te stil, te onecht. Maar ik lees thrillers he.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Oh dit is absoluut Nolet. Hij kan fantastisch vertellen en uitleggen op een nuchtere mooie maniet. Alleen waar hij te poëtisch is valt hij voor mij door de mand, beetje gekunsteld, maar ook dat herken ik uit zijn eerdere boeken.

  Kun je de schrijfstijl van Donald Nolet specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Nuchter, met verstand van zaken, recht toe recht aan. Hoek leest prettig.

  Ga je na het lezen van Hoek de eerdere en volgende boeken van Donald Nolet ook lezen? Ik heb zijn eerdere boeken al gelezen en zijn volgende absoluut.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Uit, bijzonder, wonderlijk.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Ik ben nog niet zo ver gevorderd, maar leer heel veel over Kickboksen. Het 1e hoofdstuk is spannend begonnen, nu kabbelt het inderdaad voort. Ik vind wel dat er veel metaforen in staan, voor mij persoonlijk hoeft dat niet.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Ik ga vanavond beginnen, boek is binnen.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Ik heb boek ontvangen, dank.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242
  In reactie op: Hoek, Voor het lezen #22807

  De cover is donker, de foto agressief en de titel laat er geen twijfel over wat je kan verwachten: een linkse of rechtse HOEK. Ook de tekst op de achterflap duidt op een keihard verhaal.
  De voorkant van het boek zorgt dat ik het vastneem in de boekhandel en de achterkant dat ik het ook effectief mee naar huis neem om te lezen.

  Ik ken de auteur nog niet maar als ik lees dat hij werkzaam is als copywriter in de recamewereld neem ik aan dat hij de aandacht van de lezer kan trekken en weet vast te houden/

  Ik was enkele jaren aktief in de kickbokswereld, mijn poulains destijds zijn ondertussen allebei uitgegroeid tot wereldkampioenen. Ik verwacht een dosis nostalgische herkenning van situaties, maar toch vooral een hard en puntjhe-van-de-stoel spannend boek.

  Dat is bijzonder.

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Toch maar ff niet…

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242

  Ook al doe ik mee met Hoek, waag ik een kans…

  Charlotte
  Bijdrager
  Post count: 242
  In reactie op: Hoek, Voor het lezen #22794

  Cover, een prachtige duistere, zwart grijze cover, met een man in bokshouding. Net als Renata al schrijft, kracht uitstralen. Aan de andere kant zou hij ook een misdadiger ku en zijn.

  Ik heb Versleuteld gelezen, en eigenlijk verwarde ik Nolet met de boeken van Janssen, Fout goud. Maar goed toen ik mocht meedoen, ff beter gelezen. Versleuteld vond ik een redelijk goed boek, maar leek wel erg op de boeken van zijn mentor, Tho s Ross en ik hoop dat Hoek meer zijn eigen stijl heeft.

  Ik verwacht een spannend boek over een wereld die ik niet ken, de bokswereld, behalve wat je hoort en leest zo nu en dan. Mensen die elkaar in elkaar slaan als sport, brrrr. En ook een gokwereld vermoed ik, waar veel geld in omgaat. De titel vind ik bijzonder, Hoek als knal, optater of hoek van boksring en in de hoek gecrukt worden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 242)