Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 98)
 • Auteur
  Berichten
 • AT
  Bijdrager
  Post count: 98
  In reactie op: RIP, Beoordeling #27006

  Spanning: 8 punten, omdat de doodsangst die de slachtoffers tijdens hun confrontatie met de dader echt heel eng zijn.

  Plot: 6 punten, omdat het echt een iets te complex verhaal is met veel karakters die je niet echt goed leert kennen waardoor het moeilijk is om alle potentiële daders uit elkaar te houden.

  Leesplezier: 7 punten, omdat m.n. de belangrijkste karakters wel heel interessant zijn.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat ze vlot en gemakkelijk schrijft.

  Originaliteit: 6 punten, omdat ik nu al weet dat dit verhaal me niet lang bij zal blijven.

  Psychologie: 7 punten, omdat zeker uitgewerkt wordt waarom de misdaden gepleegd worden, maar tegelijkertijd is het boek er zo mee doorspekt, dat het na een tijdje zijn uitwerking mist.

  Gemiddelde beoordeling: 7 punten

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98
  In reactie op: RIP, Na het lezen #2 #27005

  +++++ SPOILERS WORDEN VERWIJDERD!! +++++ SPOILERS WORDEN VERWIJDERD!! +++++

  Ik vond het plot soms echt te complex. Heel erg jammer. Op die momenten kon ik soms mijn aandacht er niet goed bijhouden. Ik zou nu al bijna niet meer kunnen navertellen hoe het ook alweer precies zat (dat komt ook omdat ik inmiddels al weer in een nieuw boek bezig ben).
  De auteurs schrijfstijl is prima. Het leest lekker en eenvoudig; past goed bij een thriller.

  Ik zou deze thriller kenmerken als realistisch. De beweegredenen van de dader zijn misschien wat vergezocht, maar de manier waarop de politie het onderzoek uitvoert en langzaam de puzzel ontrafelt, vind ik goed gedaan.

  Het boek is voor mij niet eentje dat me lang zal bij blijven. Ik heb bijvoorbeeld ook nog niet aan mijn man en kinderen gezegd dat ze het echt moeten lezen. Daar is het niet opvallend genoeg voor.
  Mijn advies zou dan ook zijn, maak het plot minder complex en vertel ons meer over het leven in IJsland. Het is zo’n uniek land en dat kan zoveel bijdragen aan een boek. Zoals bij De Zilverweg van Stina Jackson waarbij je ervaart hoe het is in zo’n uitgestrekt noordelijk land te wonen of Koude Angst van Nordbo waar Groenland een grote rol speelt. Dat maakten die boeken echt meer bijzonder en interessant voor mij.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98
  In reactie op: RIP, Na het lezen #1 #26942

  De karakters

  De relatie tussen Huldar en Erla en Huldar en Freja ontwikkelen zich langzaam. Ik houd daar wel van; het doet de geloofwaardigheid veel goed.
  Huldar is voor mij het meest interessante personage; al weet ik maar heel weinig over hem. Daarom wil ik Vortex en DNA ook nog wel gaan lezen. Ik ben m.n. geïnteresseerd in de klacht die er is geweest over de relatie tussen hem en Erla; ik vind het jammer dat de schrijfster die niet even heeft uitgelegd. Dat zou dit boek sterker hebben gemaakt voor mij; ik had nu geen idee wat er zich tussen die twee heeft afgespeeld.
  Daarnaast vond ik het jammer dat we helemaal niets vanuit Erla’s perspectief gepresenteerd kregen. Waarom gedraagt ze zich zo bot, is ze blij met haar functie? We weten nu alleen hoe Huldar erover denkt, maar is dat ook hoe Erla het zelf ziet?

  De auteur

  Ik houd wel van deze schrijfstijl; vooral zakelijk over de casus met af en toe een klein uitstapje naar het privé leven van de hoofdrolspelers. Dat had voor mij in dit boek zelfs iets meer mogen zijn. Ik ga de andere twee boeken met Huldar en Freyja zeker nog lezen. Mijn nieuwsgierigheid naar die twee is groot geworden.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Volgens mij staat er een foutje op pagina 142: Zeven andere verpleegkundigen en vijf assistent-verpleegkundigen hadden samen met haar avonddienst. Sta was dus helemaal in haar eentje…

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Opmerkelijke citaten ben ik nog niet tegen gekomen. De verhaallijn vind ik heel boeiend. Ik vind het heerlijk om in het boek te lezen omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen en karakters geïntroduceerd worden. Daardoor moet je ook wel doorlezen om niet in de war te raken met al die IJslandse namen. Ik vind het heel knap hoe beklemmend en spannend sommige stukken zijn. Ik ben dan blij dat ik niet alleen thuis ben. Echt heel goed gedaan! Voorlopig is het verhaal misschien wel zoals ik het verwacht had, maar ik vind het heerlijk. De relaties tussen de verschillende karakters, het verhaal met heel veel mogelijke daders (nu nog voor mij althans), het wonen in een land waar het koud is.
  Voorlopig lees ik met heel veel plezier verder. En daar heb ik dit weekend gelukkig nog tijd voor!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Boek is binnen (paperback).

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98
  In reactie op: RIP, Voor het lezen #26702

  Cover: ik vind het altijd mooi als boeken in een serie een zelfde cover hebben en dat is bij de boeken van Sigurdardóttir ook het geval. Het boek heeft een literaire uitstraling door de sobere stijl. Ik vind het erg mooi en het maakt me extra nieuwsgierig naar dit boek.
  Ik heb alleen maar goede dingen over haar vorige boeken gelezen en heb dus hoge verwachtingen. Ik hoop dat het goed vertaald is en prettig leest.
  Ik heb heel veel zin in het boek en het verhaal klinkt meteen (o.b.v. de achterflap) vreselijk spannend. En als zelfs de Volkskrant over een thriller zo’n positieve aanbeveling doet, kan het toch niet slecht zijn?

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98
  In reactie op: Winnaars leesclub RIP #26657

  Wat leuk! Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar dit boek.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Ik verwacht weer een spannend boek van deze schrijfster van wie ik voor Kind 39 nog nooit gehoord had. Door de leesclub leerde ik haar kennen en ik vond het echt een goed geschreven boek. Dus zal dit boek ook wel weer een mooi verhaal zijn waarin de natuur weer een grote rol speelt. Vooral de scènes in de natuur, de bossen en de sneeuw, vond ik beklemmend en realistisch. Dat de hoofdpersoon ook nog kampt met beginnende Alzheimer, maakt het natuurlijk extra intrigerend.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Spanning: 8 punten, omdat je zo meeleeft met m.n. de vader dat je toch blijft hopen dat hij zijn dochter vindt.

  Plot: 8 punten, omdat uiteindelijk de twee verhalen prachtig bij elkaar komen.

  Leesplezier: 9 punten, omdat Stina Jackson prachtig schrijft en je meezuigt in het verhaal.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het gemakkelijk te lezen is, beeldend is en heel goed is opgebouwd.

  Originaliteit: 8 punten, omdat ik wel vaker boeken heb gelezen over ouders die een kind missen, maar dat in de schrijfster in het gehele eerste gedeelte de twee hoofdpersonen totaal los van elkaar beschrijft, vond ik moedig.
  Ze had de lezer hierbij kunnen verliezen, maar door haar vertelstijl gebeurde dat helemaal niet.

  Psychologie: 10 punten, omdat je zo ontzettend meeleeft met de hoofdpersoon.

  Gemiddelde beoordeling: 8,7 punten

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  De plot

  Het is niet het sterkste plot dat ik ooit gelezen heb, maar omdat ik De Zilverweg niet echt een standaard thriller of detective vind, vind ik het ook niet zo belangrijk.
  De structuur is mooi opgebouwd in twee grote delen. In het eerste deel leren we de twee hoofdpersonen uitgebreid kennen en gebeurt er verder nog niet zoveel. In het tweede deel komt de ontrafeling. Mijn kritiek op thrillers is vaak de ‘platte’ karakters, maar door deze opbouw was dat hier zeker niet het geval.
  Het einde was niet onverwacht (al had ik nog meer potentiële daders in gedachten), maar de relatie tussen de twee hoofdpersonen heeft zich wel heel interessant ontwikkeld.

  Algemeen

  Ik heb dit boek echt in één adem uitgelezen. Stina Jackson schrijft goed, gemakkelijk, toegankelijk, en is zeer goed in staat haar karakters over de bühne te krijgen. Daarnaast beschrijft ze de natuur en het leven in zo’n omgeving op een zeer indringende manier waardoor je in het verhaal gezogen wordt.
  Haar stijl is zeer beschrijvend, maar doordat je zoveel van de karakters ziet wordt het soms toch emotioneel en raakte het mij in ieder geval zeker. Het is een geloofwaardig verhaal, vooral het verhaal van de vader die zijn kind zoekt en die langzaam moet gaan accepteren dat ze er niet meer is. Heel mooi gedaan.

  Dit boek

  Ik heb geen enkel advies aan Stina Jackson, behalve dat ze vooral boeken moet blijven schrijven en dan zal ik ze ook zeker blijven lezen als ze van dit niveau blijven. Het is in dit genre niet heel vaak dat de schrijver, naast het verzinnen van een plot, ook heel goed en bijna poëtisch kan schrijven. Bij mij mag ze in het rijtje met Robert Galbraith!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  De karakters

  Ik vind dit boek vooral het boek over Lelle. Het is ontroerend om zijn gedachten en leven te volgen; heel beklemmend ook af en toe. In deel 2 van de roman verandert hij door zijn kennismaking met Meja. Prachtig gedaan. Pelle is daarmee ook mijn favoriete personage omdat je hem goed leert kennen, met hem meeleeft, mee lijdt. Ik wil eigenlijk niets aan dit boek veranderen, maar het had interessant kunnen zijn om meer over Anette te weten te komen omdat zij haar eigen verdriet met zich mee draagt.

  De auteur

  Ik vind Stina Jacksons schrijfstijl prachtig. Het Zweedse landschap en klimaat speelt ook zo’n grote rol in het boek. Het is zeer indringend, sfeervol en psychologisch sterk geschreven. Dit is zeker een schrijfster die ik ga volgen!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Nog een fout op pagina 65: gedachten voerde i.p.v. voerden.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Ik heb een spelfout gevonden op pagina 37: En slecht begaanbaar… i.p.v. Een slecht begaanbaar…

  AT
  Bijdrager
  Post count: 98

  Ik ben nog niet zo ver en heb nog een opmerkelijke citaten gezien, maar het taalgebruik is echt heel erg mooi. Dit is niet alleen een compliment voor Stina Jackson, maar ook voor de vertaalster. Een voorbeeld van een mooie zin: Een stukje verderop langs het weggetje stond nog een houten skelet dat op het punt stond weer door het bos opgenomen te worden (p. 31).

  Er zijn tot nu toe 2 verhaallijnen; dat van Lelle en dat van Meja en ik heb nog geen enkel idee wat die met elkaar te maken hebben. Dat zie je natuurlijk vaker in thrillers, dus ik lees lekker door. Voorlopig nodigt het boek daar zeker toe uit!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 98)