Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 115)
 • Auteur
  Berichten
 • AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  De cover spreekt me echt aan. Ik houd van Londen en the Houses of Parliament en dus valt hij meteen op. De achterkant is helemaal opvallend in deze corona tijden. Ik zou het in de boekhandel zeker oppakken.

  De auteur spreekt ook aan, al ken ik hem niet. Ik heb er zin in. Eerst The girl with all the gifts uitlezen.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Boek is binnen

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Wat leuk om van de partij te zijn. Ik las dat het boek over een pandemie gaat en pas uitgegeven is nu we daadwerkelijk met een pandemie te maken hebben. Interessant!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Spanning: 9 punten, omdat gedurende het hele boek een spanning voelbaar was, waardoor je door wilde lezen. Zelfs op het laatst als je weet hoe het zit, komt er toch nog een spannend stuk omdat je nog niet weet of het goed gaat aflopen.

  Plot: 9 punten, omdat het een knap geconstrueerd verhaal is vanuit verschillende perspectieven weergegeven. Interessant en geen minuut saai.

  Leesplezier: 9 punten, omdat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen in het verhaal zitten waardoor je je theorie├źn weer aan moet passen of weer opnieuw wordt gedwongen na te denken over wat er gebeurd zou kunnen zijn.

  Schrijfstijl: 9 punten, omdat het heerlijk leest en ook heel goed vertaald is.

  Originaliteit: 8 punten, omdat het een heerlijk verhaal is, in een mooie setting met een origineel plot, zeker omdat alle perspectieven belicht worden.

  Psychologie: 8 punten, omdat het heel intrigerend is, maar ik het verhaal van Will wat oppervlakkig vond.

  Gemiddelde beoordeling: 8,7 punten en dat is de hoogste score die ik ooit op Thrillzone heb gegeven ­čÖé

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  De plot

  Ik vind het een heel goed opgebouwd plot. Het verhaal ontrafelt zich langzaam en je krijgt steeds weer andere vermoedens over wat er aan de hand is. Door de verschillende perspectieven, herkenbaar aan de hoofdstuktitels, kreeg ik vermoedens over wat er aan de hand zou kunnen zijn. Het knappe is wel dat ik deze vermoedens tijdens het lezen een paar keer bij heb moeten stellen en toch aan het einde alles logisch was en in het verhaal paste.

  Algemeen

  De Onbekende Vrouw is voor mij een heerlijk boek geweest. Het leest heel gemakkelijk, het is spannend waardoor ik steeds door wilde lezen, de sfeer kwam goed over waardoor ik me ook soms niet helemaal lekker voelde en me dus goed met de hoofdpersoon kon identificeren. Dat typeert voor mij een goed boek en dat vond ik De Onbekende Vrouw zeker.
  Alles bij elkaar vond ik het een beklemmend, meeslepend boek. Alhoewel ik de hoofdpersoon niet echt sympathiek vond en ook vond dat ze soms rare dingen deed, leefde ik toch met haar mee; zeker op het einde. Knap gedaan!

  Ik lees regelmatig thrillers, en ik heb mijn favoriete schrijvers in dit genre. Als de andere boeken ook zo goed zijn, dan wordt Kubica zeker aan dat rijtje toegevoegd. Ik ga ze zeker lezen, dan wel in de originele taal. Ik wil de vertaalster ook een compliment maken want ik vind het een hele mooie vertaling waarin er, denk ik, niet veel van de sfeer verloren is gegaan.
  Geen tips voor Mary Kubica; alleen maar: ga zo door!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  De karakters

  De karakters veranderen misschien niet, maar ze evolueren wel voor de lezer. Langzaam leer je iedereen beter kennen en krijg je een beeld van de personages en de dynamiek tussen ze.
  Alhoewel ik Sadie vanaf het begin niet sympathiek vond, identificeer je je toch het meest met haar. Ze is uiteraard ook het meest aan het woord en we zien alles vanuit haar perspectief. Heel langzaam begon ik wel vermoedens te krijgen van wat er aan de hand kon zijn.
  Will is wel iemand waar ik meer over had willen weten; hij blijft vrij plat als karakter.

  De auteur

  Ik vind het een heel goed geschreven boek; goed om via de verschillende perspectieven het verhaal te lezen. Heel langzaam ontvouwt het plot zich en wordt duidelijk wat er zich afgespeeld heeft.
  Ik vind haar schrijfstijl heel meeslepend. Ze is niet alleen goed in het vertellen van een verhaal, maar ook in het beschrijven van het eiland, het huis. Ik kon me heel goed inleven in hun leven. Ik ga zeker meer van haar lezen!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Ik ben pas op bladzijde 58 en ben nog geen opmerkelijke citaten tegengekomen.
  De verhaallijn komt wel aardig overeen met wat ik verwacht had. Vanuit Sadie’s perspectief wordt goed het beeld geschetst van een vrouw die niet goed in haar vel zit, o.a. als gevolg van de verhuizing, en hierdoor ontstaat er een donker beeld van haar leven. En Camille is meteen een verrassing; is zij de onbekende vrouw?? Ik zag dat het boek in het Engels The other Mrs heet, dat heeft me ook al wel aan het denken gezet. Van het weekend kan ik hopelijk even lekker doorlezen. En daar heb ik echt zin in omdat het plot me tot nu toe al heel nieuwsgierig heeft gemaakt over een aantal zaken…

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Mooie cover. Fijn dat de kleur van de titel terugkomt op de achterflap. Of dit boek me op zou vallen in de boekhandels tussen al die andere covers, weet ik niet zeker. Bovendien word ik meestal getrokken door bekende namen.

  Mijn verwachtingen zijn echt hoog gespannen. Ze heeft al veel boeken verkocht, de filmrechten voor dit boek zijn verkocht. Dan moet het toch een spannend, goed geschreven verhaal zijn.

  Ik verwacht dus een heel spannend verhaal; Karin Slaughter vond het onvoorspelbaar, dat klinkt aantrekkelijk. Als er in het huis naast je een moord is gepleegd en je hebt een nieuw, donker huis, dan zijn volgens mij alle ingredi├źnten aanwezig voor een spannend verhaal. Hopelijk zo spannend dat ik niet kan stoppen met lezen.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Mijn paperback ontvangen!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Wat leuk! Weer een nieuwe schrijfster om te ontdekken!

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  Spanning: 8 punten, omdat ik steeds maar door wilde lezen en weten hoe het zit. De hoofdpersoon zit in een vreselijke nachtmerrie en ik heb echt meegeleefd.

  Plot: 7 punten, omdat het goed bedacht is, maar pas heel laat in het boek een heleboel gebeurtenissen uit het verleden erbij betrokken worden.

  Leesplezier: 8 punten, omdat ik merkte dat ik het boek slecht weg kon leggen….

  Schrijfstijl: 6 punten, omdat ik het geen mooi taalgebruik vind.

  Originaliteit: 7 punten, omdat er steeds weer kleine hints in het boek zijn (bijv. de origami-figuur, de cijfers). Dat vond ik een leuke puzzel waardoor je als lezer heel erg mee aan het puzzelen bent.

  Psychologie: 7 punten, omdat de rollercoaster waar Cassie in terecht komt, ook mij mee trok.

  Gemiddelde cijfer: 7,2.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  1. Ik vond het een lekker, spannend verhaal wat goed was opgebouwd en waar heel langzaam steeds meer tipjes van de sluier werden opgelicht.
  2. Waar je heel lang denkt dat het plot draait om de relatie van Cassie met haar man en kinderen, komt er opeens een twist waardoor alles anders blijkt te liggen. Het verklaart ook haar moeilijke relatie met haar vader. Mooi opgebouwd, je maakt als lezer hetzelfde denkproces door als de hoofdpersoon.
  3. Nee, dit einde had ik niet verwacht; pas heel laat in het boek werd voor mij duidelijk hoe het allemaal zit.
  4. Het boek had steeds mijn volledige aandacht en dat moet ook wel aangezien er nogal wat karakters de revue passeren. Maar ik vond het ook boeiend, spannend en ik was gewoon nieuwsgierig naar hoe het allemaal zat.
  5. Ik vind de schrijfstijl soms iets teveel ad hoc, niet goed geïntroduceerd; opeens was Cassie weer op een bepaalde plek, met een bepaald iemand. Ik vond dat af en toe moeilijk te volgen. Ik vond het taalgebruik ook niet altijd even mooi, maar dat kan aan de vertaling liggen.
  6. Ik vind het een boeiende psychologische thriller, een nachtmerrie waar een vrouw zich heel moedig probeert uit te vechten.
  7. Ik vond dit niet een boek zoals ik er al heel veel gelezen heb. Het feit dat je continue Cassie’s gedachten volgt, maakt het bijzonder, je staat dicht bij de hoofdpersoon.
  8. Probeer het aantal karakters iets te beperken en werk niet alleen de hoofdpersoon goed uit, maar ook een aantal anderen, zoals in dit boek, de kinderen en/of echtgenoot.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  De karakters

  Er is in dit boek maar ├ę├ęn karakter dat we echt leren kennen en dat is Cassie. Ze maakt zeker een evolutie door, m.n. hoe ze denkt over haar vader en haar man. En dat proces ontwikkelt zich langzaam, waardoor het geloofwaardig is.
  Ik vond naast Cassie, Leo ook een leuk karakter omdat hij ook altijd een puber blijft met het gedrag dat daar bij hoort. Alleen voor zijn kleine zusje maakt hij af en toe een uitzondering. Ik had Sam graag wat beter willen leren kennen, dat is nu toch wel redelijk beperkt.

  De auteur

  De schrijfstijl past goed bij het boek. Doordat het in de ik-vorm is geschreven, maak je al Cassie’s denkprocessen heel actief mee en word je meegezogen in het verhaal. Je voelt de spanning die zij voelt. Ik vond het niet altijd een lekker taalgebruik om te lezen, maar dat kan ook aan de vertaling liggen. Ook is de schrijfster soms wat ad hoc in haar schrijfstijl waardoor je soms niet helemaal weet waar ze is, of welke mensen bij haar zijn. Daar werd ik wel eens door verrast.
  Ik zou het volgende boek zeker nog proberen, maar dan in het Engels. Kijken of het dan prettiger lezen is.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  1. Geen opmerkelijke citaten. Zo’n soort boek vind ik het ook niet. Maar het houdt me wel geboeid doordat er steeds nieuwe ontwikkelingen en karakters zijn.
  2. Ja, ik vind dat het boek zich ontwikkelt conform de flaptekst. Cassie helpt een mevrouw die wordt aangevallen en vervolgens gebeurt er iets afschuwelijks in haar priv├ę-leven. Toeval of heeft het iets te maken met het incident? Ik heb nog geen idee; ik heb het boek nog niet uit. Maar ik zit op het puntje van mijn stoel en lees graag door.
  3. Ik heb nog niks kunnen ontdekken.

  AT
  Bijdrager
  Post count: 115

  De cover
  Ik vind de cover mooi, maar tegelijk nietszeggend. Dat er voorop staat vermeld dat het een psychologische thriller betreft zou me waarschijnlijk in de boekhandel toch wel nieuwsgierig maken.
  Op de achterkant vind ik de verschillende lettertypes en kleuren rommelig. Bovendien vind ik de witte letters op de blauwe achtergrond niet erg prettig om te lezen. Maar als je die samenvatting toch leest, ben je wel meteen geintrigeerd!

  Auteur
  Van de auteur heb ik geen verwachtingen omdat dit haar debuut is.

  Verwachting
  Ik verwacht o.b.v. de achterflap een beklemmend en ontzettend spannend verhaal waarbij je als lezer steeds twijfelt tussen de diverse scenario’s.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 115)