Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 79)
 • Auteur
  Berichten
 • Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Ik wilde vragen waarom je voor zo’n enorm open eind had gekozen, maar ik lees nu dat er een deel 2 gaat komen.

  Een andere vraag nog. Ben je ondertussen ook aan het brainstormen voor een nieuw boek (standalone)? Hoe komt bij jou een idee tot stand om over een bepaald thema te schrijven. Is dit bijvoorbeeld spontaan of juist als je iets leest in de media of zelf meemaakt.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Spanning: 7 punten, omdat de verhaallijn vrij voorspelbaar is. Ik heb nergens op het puntje van mijn stoel gezeten

  Plot: 7 punten, omdat het verhaal lekker wegleest, maar zoals gezegd voorspelbaar is.

  Leesplezier: 7 punten, omdat Het verhaal leest lekker makkelijk weg, maar ik vond het eind te veel open. Ik heb zelfs even gedacht dat ik nog wat bladzijden miste.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat Het boek lekker vlot wegleest met korte hoofdstukken. Het is nergens langdradig of saai.

  Originaliteit: 8 punten, omdat Het bijna niet actuleren kan zijn dan nu met corona

  Psychologie: 7 punten, omdat de personages wel een ontwikkeling doormaken maar echt heel goed (psychologisch) leren we ze niet kennen. De gebeurtenissen hadden wel wat meer uitgewerkt kunnen worden.

  44 punten gedeeld door 6: 7.3 is mijn eindoordeel

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  De plot

  Wat vind je van het plot?
  Het verhaal is goed opgebouwd als zitten er geen verrassingen in het verhaal. Er had wel wat meer spanning in het verhaal mogen liggen.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Opbouwend vooral doordat het belicht wordt vanuit verschillende persoanges. Maar er zitten geen grote verrassingen in de structuur opbouw van het plot.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Ik vond het einde niet verrassend, maar wel heel erg open. Ik had echt het idee dat ik niet de gehele epub had ontvangen.
  Een open einde vind ik niet erg, maar dit was wel heel abrupt.

  Algemeen

  Vond je 2020 Kamp Alpha een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Ik vind het verhaal actueel en hierdoor las ik het boek wel met een andere bril (onbewust) op. Het verhaal had niet continu mijn volle aandacht omdat het verhaal vrij voorspellend was.

  Vind je de schrijfstijl vanSuzanna Esther prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Vlot en begrijpelijk. Als je een makkelijke lezer bent vlieg je door het boek heen. Er zijn niet al te veel personages en de gebeurtenissen zijn overzichtelijk.

  Stel….Suzanna Esther vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Realistisch maar vrij voorspelbaar.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Dit boek is uniek omdat Suzanna Esther al in 2017 begon met dit verhaal en drie jaar later bijna realiteit is. Hierdoor zijn er nog geen boeken te vinden die zo dicht bij de corona realiteit van nu liggen.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Suzanna Esther mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ik heb nu twee boeken van je gelezen. Beide kennen en zeer open einde. Ik zie liever boeken die meer afgewerkt zijn, maar wel ruimte bieden voor een eigen invulling van de afloop.
  Maar ga zeker door met schrijven want je boeken lezen wel lekker vlot en snel.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  De karakter evolueren zeker. Vooral Arjen zie je van een onzekere persoon steeds krachtiger worden. Maar Sophie vind ik ook een sterke ontwikkeling maken. Goed om te zien dat ze durft terug te komen op haar mening.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  In het begin was Li mijn favoriete personage. Een vrouw die weet wat ze wil en hiervoor ook gaat. Pas later lees je waarom ze zo hard is voor haarzelf. Toch had ik het meeste met Arjen. Wat mij betreft maakt hij de sterkste ontwikkeling door in dit verhaal. Zijn liefde voor Karel spat van de bladzijdes af. Hij wil het graag goed doen voor iedereen.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Ik had Warner nog wel beter willen leren kennen. Hij had voor mij een prominetere rol in dit verhaal mogen spelen waardoor er meer beeld op/over de vaccinatie kwam, maar ook zijn ontdekking had dan nog beter uitgelicht kunnen worden.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Zeker. Het verhaal loopt vlot en zorgt ervoor dat de leesboog gespannen blijft. Ik vond het einde wel heel erg open. Die had voor mij wel weer uitgewerkt mogen worden.

  Kun je de schrijfstijl van Suzanna Esther specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  actueel, vlot en beeldend

  2020 Kamp Alpha is de derde thriller van Suzanna Esther die is verschenen, ga je na het lezen van 2020 Kamp Alpha haar eerdere thrillers Wervelstorm en De stem en eventuele volgende boeken ook lezen?
  Ik heb eerder De stem al gelezen. Wervelstorm staat nog wel op mijn “te lezen lijst”maar ik heb het niet voor de korte termijn op de planning staan.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Ik ben nu op blz 85 en het verhaal leest snel. Tot nu voldoet het verhaal zich zeker aan mijn verwachtingen.
  Tot nu toe ben ik nog geen opmerkelijkecitaten tegen gekomen. Het zijn korte zinnen die zorgen voor spanning en vaart in het verhaal. Wel vind ik het mooi dat Sussana Esther citaten van bekende filosofen tussen hoofdstukken verwerkt. Dit geeft het verhaal net een andere lading.

  Ik ben nog steeds geprikkeld om door te lezen. Het verhaal kan nog alle kanten opgaan. Ik vind dit boek een stuk fijner lezen dan De stem.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Cover: De cover vind ik niet heel veel zeggend. De blauwgroene kleur is mooi en de titel springt er goed uit. Toch heeft de cover wel ietd waardoor hij opvalt. Misschien juist wel door de eenvoud.

  Auteur: Ik heb De stem van de auteur gelezen en vond het boek middelmatig. Ik had hoge verwachtingen van het boek door de vele aandacht op social media. Ik ben nu vooral benieuwd hoe ze het verhaal presenteert en of ze de spanning goed weet op te bouwen. Haar schrijfstijl vond ik de vorige keer wel prettig. Ik verwacht dat deze lijn door de auteur wordt voortgezet.

  Verwachting: Ik verwacht een actueel verhaal met de nodige spanning. Daarnaast verwacht ik een verhaal die vlot doorleest en zorgt voor een paar heerlijke leesuurtjes. Ik verwacht ook dat het boek tot het eind zal blijven boeien. Mijn verwaxhtingen liggen eerlijk gezegd vrij hoog, mede omdat ze al meerdere bekende titels op haar naam heeft staan.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  epub ontvangen en op de reader geplaatst.
  Dank je wel!

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Leuk! Ik ben heel benieuwd naar dit nieuwe boek van Suzanna Esther. Iedereen alvast veel leesplezier gewenst!

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Spanning: 9 punten, omdat Deze goed wordt opgebouwd en continu voelbaar is. Dit is zo’n verhaal wat onder mijn huid kruipt.
  Plot: 9 punten, omdat Deze goed bedacht is
  Leesplezier: 9 punten, omdat Ik wederom heb genoten en ik uitkijk naar de volgende boeken
  Schrijfstijl: 9 punten, omdat deze anders dan anders is en ik enorm heb genoten van dit verhaal
  Originaliteit: 9 punten, omdat Ik nog geen boeken heb gelezen die zo veelzijdig zijn en de lezer continu weet te boeien.
  Psychologie: 9 punten, omdat De personages steeds meer tot leven komen en ik na het lezen nog een tijdje heb nagenoten van dit verhaal

  Gemiddelde beoordeling: 54 punten. Eindoordeel een verdiende 9.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  De plot
  Wat vind je van het plot?
  Goed uitgedacht en zeker verrassend.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  Door verschillende zijwegen te bewandelen probeert de auteur de spanningsboog steeds gespannen te houden. Ik vind het plot opbouwend en passend bij het verhaal.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  In grote lijnen wel, maar wel pas op het laatste deel van het boek ( zo’n 60 blz van te voren) dat ik een vermoeden kreeg.

  Algemeen
  Vond je De slapende nimf een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?
  Zeker weten! In het begin was het weer even wennen aan de schrijfstijl, maar daarna wilde ik het verhaal steeds maar doorlezen.

  Vind je de schrijfstijl van Ilaria Tuti prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  Het is apart waardoor er wel enige concentratie wordt verwacht van de lezer om niet teveel details te missen. Haar schrijfstijl is beeldend en weet de personages een gezicht te geven. Ik zie een tv-serie zo voor me.

  Stel….Ilaria Tuti vraagt aan jou om zijn boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn?
  Beeldend, poëtisch en goed uitgedacht.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  Zeker niet. De schrijfstijl is bijzonder en kom je niet veel tegen in dit genre. De auteur weet een beeldend verhaal met een vleugje spanning goed in elkaar te verweven.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Ilaria Tuti mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ga zo door! Ik wil zeker meer lezen want er is nog genoeg te beleven met Teresa Battaglia

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  De karakters:

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Jazeker, Ik vind dat zowel Teresa als Massimo een goede groei maken in dit tweede boek. Massimo maakt wat mij betreft de meeste ontwikkeling door. Een leuk stel zo samen voor een verhaallijn!

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Nee, niet echt. Ik vind Teresa en Massimo het verhaal goed laten leven. Blanca is een mooie aanvulling voor dit verhaal. Voor mij zit er daarom geen favoriete personage bij dit keer.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Nee, dat zou het verhaal niet ten goede komen. Ik hoop wel dat er nog meerdere boeken zullen komen in deze reeks. Er is nog genoeg ruimte om het verhaal door te laten lopen met deze personages.

  De auteur
  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  Ik kan nu volmondig ja zeggen, waar ik mijn twijfels nog had bij Kind 39. Het duisteren van de bossen kan de auteur zo mooi en beeldend beschrijven. Ik heb echt genoten.

  Kun je de schrijfstijl van Ilaria Tuti specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.
  Beeldend, filmisch en een mysterieuze spanning.

  Ga je na het lezen van De slapende nimf de eerdere en volgende boeken van Ilaria Tuti ook lezen?
  Zeker weten! Ik vind dit boek beter dan Kind 39 en ik ben benieuwd naar de verdere ontwikkeling van Teresa en Massimo.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.

  Nee, ik ben niet echt opmerkelijke citaten tegengekomen. De schrijfstijl is zo beeldend geschreven dat ik over de citaten heen lees. (Hier ligt bij het lezen ook niet mijn focus)

  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?

  Ja. In haar eerste boek Kind 39, moest ik erg wennen aan haar uitgebreide beschrijving van onder andere de omgeving. Nu ik hier op voorbereid was, kan ik nu veel meer genieten van de verhaallijn en de ontwikkeling hiervan.

  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.

  Nee, ik ben geen gekke dingen tegengekomen in dit boek.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Ik ben op de helft. Vind dit boek tot nu toe beter dan Kind 39. Ik ben heel benieuwd naar de afloop… Snel doorlezen maar.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  Cover: De cover is donker en duister, maar laat wel het licht zien op de lege eenzame weg. Wat zal dit met de inhoud te maken hebben? Mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

  Auteur: Ik hoop dat Ilaria Tuti haar schrijfstijl heeft behouden zodat ik het gevoel heb gelijk weer in het verhaal te zitten en de personages te herkennen. De vorige keer moest ik erg wennen aan haar schrijfstijl, maar toen ik er eenmaal in zat was ik verkocht.

  Verwachting: Ik verwacht een goed opbouwend verhaal waar de personages, en vooral Teresa Battaglia, zich verder zullen gaan ontwikkelen. Ik verwacht dat ik moet wennen aan de schrijfstijl, want dat had ik met Kind 39 ook. Daar duurde het een tijdje voor ik het verhaal echt goed begon te vinden. Daarnaast kijk ik uit naar de beeldende beschrijvingen. Dat vond ik in Kind 39 een waardevolle toevoeging aan het geheel.

  Ant
  Bijdrager
  Aantal berichten: 79

  De epub zat gisteren in mijn mailbox. dank je wel!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 79)