Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 114)
 • Auteur
  Berichten
 • Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Ik heb me aangemeld. Het lijkt mij een heerlijk spannend boek en ik heb zin om daarover met anderen in de leesclub ervaringen uit te wisselen.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Spanning: 9 punten, veel actie en spanning. De vaart zit er goed in.

  Plot: 9 goed opgebouwd.

  Leesplezier: 9 leest lekker weg, spannend, fijne schrijfstijl

  Schrijfstijl: 9 het leest makkelijk

  Originaliteit: 9 heel actueel daar zijn er niet zo veel van

  Psychologie: 9 het geheel steekt weldoordacht in elkaar.

  Gemiddeld 9 punten.

  Gemiddelde beoordeling:.. punten

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  De plot

  Wat vind je van het plot? Goed opgebouwd. De verhaallijnen groeien naar elkaar toe.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Het komt me wel bekend voor. Ik moest meteen aan het vorige deel denken.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Het was wel onverwachts en dus verrassend.

  Algemeen

  Vond je Schaduwstrijder een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Het is zeker een boeiend verhaal. In het begin had ik wel wat moeite om erin te komen. Ik had “last van herinneringen aan het vorige deel” waardoor ik in het begin wat dingen door elkaar haalde.
  Vind je de schrijfstijl van Pjotr Vreeswijk prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  De schrijfstijl is vlot, prettig en eigentijds. Begrijpelijk geschreven.

  Stel….Pjotr Vreeswijk vraagt aan jou om haar boek(en) te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Spannend en vol actie en avontuur.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Het is actueel en realistisch.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Pjotr Vreeswijk mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Goed bezig. Ga zo door.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Personages leer je steeds beter kennen wat betreft karakter en levenservaring.
  Favoriet personage Suzanne. Een stoere vrouw die zich in de gevaarlijke mannenwereld goed staande weet te houden.
  Voor mij hoeft er niets veranderd te worden aan de personages.

  De schrijfstijl is vlot en dat past zeker bij het vlotte boek en de snelle acties. Makkelijk leesbaar in begrijpelijke taal. Korte hoofdstukken lezen ook lekker snel door.
  De schrijfstijl is actief. Er gebeurd veel.
  Ik denk wel dat ik meer van deze auteur ga lezen. Ik heb al eerder een boek van Pjotr gelezen en dat beviel goed. Dat was reden om mij voor deze leesclub aan te melden en het bevalt nog steeds goed.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  De coordinaten aan het begin van het boek vind ik leuk. Uiteraard heb ik meteen gekeken waar het ligt. Je wordt op deze manier direct actief betrokken.
  Het is ook prettig dat boven de hoofdstukken staat vermeld waar het zich afspeelt. Zo kun je makkelijker schakelen tussen omgevingen en verhaallijnen.

  De citaten maken het boek eigentijds en menselijk, gewone spreektaal. Ook is het beeldend weergegeven. Je ziet de dingen voor je. Het leest lekker makkelijk.

  Het verhaal ontwikkeld zich zoals verwacht. Voor mij wil dat zeggen spannend en onvoorspelbaar. (Dat verwachtte ik ook van het boek). Het is dus steeds verrassend wat er gebeurd.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Je bent werkzaam bij de politie. Stel dat je voor je werk uitgezonden zou worden naar oorlogsgebied zou je dat willen? Zou je zelf missies uit willen voeren zoals de personages uit het boek?

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Door drukte en eerst een ander boek uit gelezen te hebben wat vertraging opgelopen. Inmiddels ben ik op een kwart van het boek. Er werden herinneringen opgeroepen aan Dwaalspoor. Het verhaal van dat boek kwam weer boven en ook de personages van toen. Ik herken er dus dingen. Ik wist eigenlijk niet dat dit een vervolg is in een serie met dezelfde personages. Het zal vast ook een verrassend boek worden met veel actie en spanning.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Cover:
  De schaduw van een onbekend personage. De dader? Slachtoffer? Waarschijnlijk een man. Het is enorm rotweer. Het is nat. Dit komt niet overeen met de woestijn waar het verhaal zich afspeelt. Waarschijnlijk is deze foto dus ergens in het westen en niet in het middenoosten. Op de achterflap de auteur in het water. De bedoeling van dit tafereel is mij nog niet duidelijk.

  Auteur: Ik heb al eerder iets van deze auteur gelezen en dat is mij goed bevallen. Dat was mede een reden om mij voor deze leesclub aan te melden. Ik verwacht weer een boek met veel spanning en actie. Een verhaal met een actueel thema, de terreur in Syrie.

  Verwachting: Ik verwacht veel spanning. Een boek dat je aangrijpt en moeilijk op zij kunt leggen. Door het onderwerp denk ik dat het je ook tot nadenken aanzet. Nadenken over alle terreur in de wereld.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Het boek is goed aangekomen

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Spanning: 6 punten, omdat ik het niet als heel spannend heb ervaren

  Plot: 7 punten, omdat het goed in elkaar zit maar wel enigszins voorspelbaar is

  Leesplezier: 7 punten, omdat een prettig en boeiend boek is

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het makkelijk en soepel weg leest

  Originaliteit: 6,5 punten, omdat er niet heel verrassende onderwerpen in voor komen

  Psychologie: 8 punten, omdat heel goed uitgewerkt is hoe iemand geleidelijk psychisch in de knoop kan komen.

  Gemiddelde beoordeling: 7 punten

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  De plot

  Wat vind je van het plot?
  Het plot zit goed in elkaar, wel enigszins voorspelbaar.
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  De structuur is goed. Er wordt geleidelijk naar de ontknoping toe gewerkt. Mogelijke daders blijven tot het laatste toe open; er kunnen nog wendingen komen.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  Ik had het einde wel enigszins aan zien komen. Er kunnen er maar een paar de dader zijn, die een motief hebben maar dat zou te veel voor de hand liggen en dan blijft er eigenlijk nog maar persoon over. Zijn motief is wel verrassend, daar had ik nog niet echt aan gedacht.

  Algemeen

  Vond je Maalstroom een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Het boek had steeds mijn volle aandacht. De psychologie die erin verwerkt zit vond ik interessant.
  Vind je de schrijfstijl van Anja Maas prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?
  De schrijfstijl is prettig. Korte zinnen, korte hoofdstukken en begrijpelijke taal. Het leest makkelijk en vlot weg.
  Stel….Anja Maas vraagt aan jou om haar boek te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Hoe iemand psychisch in de knoop kan raken vind ik realistisch en geloofwaardig. Het komt erg geloofwaardig over wat betreft de gevoelens en ervaringen van Karin. De personages Richard en Ingrid hebben een eigenschap die naar mijn idee veel minder geloofwaardig is

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?
  De spanning van het verhaal zit met name in de ontwikkeling die Karin doormaakt. Dit onderscheid dit boek van de meeste andere thrillers
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Anja Maas mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?
  Ga zo door.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?
  Karin evolueert zeker. Je ziet haar eerst langzaam afglijden maar ze houd het inzicht in de situatie en knokt dapper terug om er op eigen kracht (met wat hulp van Evert) bovenop te komen
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?
  Karin is mijn favoriet. Ze is natuurlijk hoofdpersonage en ze roept wel medelijden op. Je hebt met de radeloze moeder te doen. Ze staat er vrijwel alleen voor.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?
  Ik zou het zo niet weten.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?
  De schrijfstijl is prettig. Het leest makkelijk en soepel weg. Deze schrijfstijl past bij het boek, een toch best zwaar onderwerp leest wel zo prettig als het soepel geschreven is.
  Met welke voor jou bekende auteur is de schrijfstijl van Anja Maas vergelijkbaar?
  Ik zou het zo niet weten. Iedere auteur is uniek en al lezende maak ik eigenlijk nooit een vergelijking met andere auteurs.
  Is het lezen van Maalstroom voor jou aanleiding om eerdere en eventuele volgende boeken van deze auteur ook te gaan lezen?
  Ik vond het een boeiend boek. Al is het wel wat ongeloofwaardig dat er twee personen in de omgeving van Karin helemaal “bezeten zijn”van haar en haar kind. Ik sta zeker open voor meer werk van deze auteur.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Tjonge wat zijn jullie allemaal snel. Ik ben inmiddels lekker in dit boek aan het lezen. Heb eerst het boek uitgelezen waar ik in bezig was. Sommige mensen lezen meerdere boeken naast elkaar maar dat vind ik niet fijn. Ik wil alle aandacht aan een boek geven.

  Ik ben op pagina 100 en nog geen opvallende citaten tegengekomen.
  De verhaallijn bouwt zich geleidelijk op. Je voelt de wanhoop en onzekerheid van Karin steeds groter worden. Je kunt je prima in haar verplaatsen. Wat dat betreft ontwikkelt het geheel zich zoals ik had verwacht. Ik ben natuurlijk pas op een derde dus er kan nog van alles gebeuren.
  Fouten ben ik nog niet tegengekomen. Het leest lekker weg. Prettige lengte van hoofdstukken en zinnen.

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114
  In reactie op: Vragen aan Anja Maas #20689

  Hoi Anja,
  * Hoe ontstaat het verhaal? Heb je voordat je ging schrijven alles al helemaal uitgedacht of ontstaat het verhaal en de personen als het ware al schrijvende?
  * zitten er ook elementen in het verhaal of zijn personages geïnspireerd op dingen die je zelf of in je omgeving hebt meegemaakt?
  Groetjes Ans

  Ans Stier
  Bijdrager
  Post count: 114

  Cover: Als je het boek oppakt ervaar je dat het prettig aanvoelt. Mooi glad en stevig papier straalt kwaliteit uit. Een boek waar aandacht aan besteed is om het te drukken. De kleuren van de cover zijn zacht en subtiel. Boven de persoon een soort sluier van mist. Dit doet voor mij mysterieus aan. Er is een lichaam gevonden maar het is niet zomaar een brute moord, het is omgeven door een waas van onduidelijkheid. Dit maakt mij erg nieuwsgierig. Als ik dan de flaptekst lees wordt die indruk en dat gevoel bevestigd.

  Auteur: Ik vind het altijd leuk nieuwe auteurs te ontdekken en hun debuut te lezen. Het is moeilijk in te schatten wat ik dan van de auteur verwacht omdat het nog met geen andere auteur te vergelijken is. Dit vind ik juist leuk. Zo ga je er open en blanco in en kun je je laten verrassen.

  Verwachting: Ik verwacht een spannend verhaal met diepgang. Een thriller met psychologische aspecten. Een goed doordacht verhaal dat zich geleidelijk ontwikkeld. Spanning die zich opbouwt tot een verrassende ontknoping.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 114)