Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 109)
 • Auteur
  Berichten
 • Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  ( Mogelijk iets mis gegaan met opslaan van de eerdere tekst..dus nogmaals!!)

  Na het lezen #1: De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?

  >Ik vind dat Esther wel een ontwikkeling doormaakt. Dit komt door de flashbacks uit haar jeugd. Alles wordt meer duidelijk en daardoor komt ze tot psychologische inzichten, wie voor haar nu belangrijk is. En waar ze energie in wil steken: gezin en haar opa. Tevens ontdekt ze dat mensen haar gezin willen beschermen. Uit liefde.

  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?

  >Personage Esther spreekt wel het meeste aan, al maakt ze soms keuzes waarbij de lezer kan denken…waarom dat? Ze is psychologe, maar als haar iets in de eigen krijg gebeurt is het toch anders dan anderen de goede richting op wijzen. Het is knap dat ze de politie een halt toeroept, als die maar blijven langskomen.
  Het moet voor kind Linus een vreselijke situatie zijn. Dat begon al op school met meester Dieter. Het lastig je vinger op de schoolsituatie te leggen maar luisteren naar je eigen kind helpt altijd. Dat meester Dieter tegenover Linus woont is een nare angel in het geheel. Linus is de underdog, en mijn tweede favoriet.

  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?

  >De personages zijn prima zoals ze zijn. Stef wil van zijn kids geen mietjes maken en Esther houdt de kids soms thuis bij de peuterleeftijd. Een levensechte spagaat. Ouders zijn het niet altijd eens met de opvoeding, maar doen ieder op hun beurt hun flinke best. Zo levensecht.

  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?

  >De schrijfstijl is apart en laat soms losse eindjes achter. De auteur wil je graag als lezer laten meedenken. Geen hapklare brokken aandeden. Dat is wennen. Maar nu ik dit weet, geeft het een andere kijk op het verhaal. En het went uiteindelijk.

  Kun je de schrijfstijl van Tine Bergen specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.

  >Ik vind de schrijfstijl soms wat mistig. Ze laat de lezer los in de mist om zelf na te denken. Het verhaal leest vlot. De schrijfstijl is diepzinnig en meeslepend. Tine Bergen neemt je al snel mee het verhaal in, dat steeds dieper gaat, door de flashbacks. Daardoor wordt er meer duidelijk. Het leest vlot, door de heldere zinsopbouw.

  Is Zullen we het liefde noemen? voor jou aanleiding om eerdere en volgende boeken van Tine Bergen te gaan lezen of laat je het bij deze ene?

  **Ja, dit boek geeft zeker aanleiding om meer van deze auteur te gaan lezen. Het maakt zeer nieuwsgierig.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Hier kun je je boek waarderen met punten (1 t/m 10).

  Probeer in de toelichting met een paar woorden aan te geven waarom je het boek die waardering geeft.

  Bouw je puntenwaardering op uit de volgende onderdelen en plaats dit ook bij je motivatie:

  Spanning: .. 6 punten, omdat er wel zeker spanning aanwezig is in het begin, maar deze zwakt af en gaat wat op en neer. Zonder echt hoogtepunt.

  Plot: .. 6 punten, omdat ik het aan de ene kant super origineel vind, en aan de andere kant wat saai en ongeloofwaardig.

  Leesplezier: ..7 punten, omdat het met plezier is gelezen. Naast de eerder genoemde punten, over onduidelijke stukken. Wat het leesplezier kan verlagen.

  Schrijfstijl: .. 6,5 punten, omdat het een goede schrijfstijl is. In begrijpelijke taal. Maar helaas werd het soms wat langdradig, neigend naar saai.

  Originaliteit: .. 7 punten, omdat het een zeer origineel thema is. Wie bedenkt zoiets. Een kind die de buurman overrijdt, Een moeder Esther die alles maar moet gaan uitzoeken, omdat iedereen zijn mond dicht houdt. De mysterie man Jack die meer betekent dan je zou denken. En dan Linus, zeker geen dom kind. Mooi!

  Psychologie: .. 7 punten, omdat het qua psychologie wel klopt met elkaar. Er zijn veel personen, met allen een ander perspectief en achtergrond. De psychologie achter dit raadsel is mooi.

  Gemiddelde beoordeling: ..6,58 punten. Mooi verhaal, geen dikke klapper, maar wel genoten.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  De plot

  Wat vind je van de plot? Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van de plot?

  ~>De plot is zeer verrassend, ook een beetje vreemd eigenlijk. Het verhaal begint heel stevig en spannend, ontwikkelt zich, steeds meer personen komen er bij, en er komt steeds meer info van vroeger tevoorschijn. De lezer beland werkelijk in een mistig stuk. Dan denk je als lezer…wow, daar moet een klapper aankomen. De grote klap valt uit. Ik vond het een vreemd einde. De clou is wel goed gevonden, maar toch.


  Algemeen

  Vond je dat Zullen we het liefde noemen? een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?

  >Het verhaal begon echt spannend, maar naarmate het verhaal vorderde raakte is soms de tijd of draad kwijt. Waarom werden sommige details genoemd en waarom was dit belangrijk? Door te veel aan bijkomstigheden, raak je soms de draad kwijt. Oftewel is het risico daar, dat de aandacht verslapt.

  Vind je de schrijfstijl van Tine Bergen prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?

  >De stijl is prima, goed te lezen, soms met Vlaamse dingetjes er door heen.
  Stel….Tine Bergen vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  Tine Bergen heeft een eigen aparte stijl van verhalen vertellen. Er is ruimte voor eigen interpretatie voor de lezer.

  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?

  >Het gegeven van de jongen die de buurman overrijdt maakt het een uniek verhaal.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Tine Bergen mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?

  >Nu je geen hoofdstuk aanduiding meegeeft, zorg er dan voor dat gelijk duidelijk is, in de tekst dat er wordt teruggeblikt in de tijd.
  Nu kun je ook je waardering aan het boek geven in het topic Beoordeling

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  De opmerking over teruglezen van een hoofdstuk begrijp ik niet zo.
  Kan je dat meer uitleggen…welk hoofdstuk of blz.
  grt Annette

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Ik ben begonnen op mijn gsm, nu doet de wifi het weer en lees ik verder op de ereader.

  Tijdens het lezen
  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  Een mooi citaat:

  **Je kan de omstandigheden niet kiezen, maar je kan wel kiezen hoe je met die omstandigheden omgaat.**

  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?

  **De verhaallijn loopt anders dan verwacht. De flashbacks geven meer diepgang, en soms meer onduidelijkheid wanneer dit zich afspeelde op de tijdlijn van het verhaal. Ik weet nu niet goed waar het verhaal; naar toe gaat eigenlijk.

  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.

  **Sommige zinnen hebben een aparte opbouw, ik houd het erop dat dit Vlaams is. En lees dan gewoon door. Ik vind Schoonbroer wel grappig. Wij zeggen hier Zwager.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Beste Tine,

  wat een verhaal. Het is bijna uit. Ik begrijp de opmerkingen over de “duizeligheden” van heden naar verleden zonder aanduidingen. Je laat de lezer gewoon wat zwemmen in het verhaal. Dat vind de één leuk en de ander wat minder natuurlijk. Een kwestie van smaak ook. Maar al met al al moet het verhaal wel te volgen blijven natuurlijk. Ik moet toegeven, en ik lees het op de ereader, dat het inderdaad soms niet duidelijk leest. Mogelijk is het papier boek dan uitgerust met blanco stukken, dat je weet dat er iets gaat veranderen.

  Afijn, dat is een bevinding. Nu mijn vraag:
  Hoe kwam je op dit verhaal? Wat heeft je getriggerd?? Was het iets uit de media, of puur uit je fantasie?

  Ik hoor het graag!

  Groeten, Annette

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Jaahh! Hier is de epub ontvangen. Ik ben nieuwsgierig, om er direct in te beginnen.

  Zo leuk!

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Superleuk mijn naam te zien in het rijtje met deelnemers. Ik heb er al veel zin in!

  Veel leesplezier iedereen!

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  De cover:
  Is mooi, heeft iets lieflijk. Maar door de grijze vlekken, ook iets mysterieus.

  ⭐ Ik ken de auteur nog niet en ben erg nieuwsgierig naar haar wijze van schrijven. Ik verwacht een verrassende manier van vertellen. Dat roept ze bij mij op.

  ⭐ Gezien de backflap verwacht ik een spannend verhaal. Met et mogelijk een mysterieus item. Is alles toegestaan onder de mantel der liefde? En voor wie geldt dit dan? Ik kom het graag te weten.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Spanning: .6 punten, omdat ik het gemiddeld spannend vond. Er zijn geen echte spanningspieken. Het blijft wat vlak. En voorspelbaar.

  Plot: 3 punten, omdat het spannend begint, daarna inzakt. Door vele dialogen en veel details verzandt het verhaal. Als lezer maak je verbindingen die juist blijken te zijn. De weg naar de finish is daardoor extra lang.

  Leesplezier: 7 punten, omdat alles bij elkaar het een fijn boek is om te lezen. Ondanks de mistig lange stukken.

  Schrijfstijl: .7 punten, omdat het verhaal prima wegleest. De ik-stijl eest goed en daardoor kom je dichter bij Gemma als karakter. Ze mag wat mondiger zijn.

  Originaliteit: ..6 punten, omdat er meer politiethrillers zijn, maar met meer spanning.

  Psychologie: .6 punten, omdat personages worden goed beschreven, maar geen hoogvliegers zijn. Er gebeurt niet iets bijzonders. Als je veellezer bent van thrillers, mag er bij Gemma iets meer vibe en actie komen.

  Gemiddeld: 6 -prima thriller. Mijn nieuwsgierigheid is niet gewekt voor andere delen. Naarmate het verhaal vorderde was het makkelijk bij te houden, maar de zoektocht naar de dader was erg lang. Daardoor zakte bij mij de aandacht. En dat is heel erg jammer. Het boek heeft veel in zich, maar mag meer uitschieters tonen. Of plottwisten.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Na het lezen #2

  De plot

  Wat vind je van het plot?

  >Al snel heb je mogelijk door als lezer, wie de dader kan zijn, maar de tocht naar de finish duurt daarna nog heel lang.

  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  >qua verloop en structuur van het verhaal blijft de spanning vlak. Gemma blijft een drukke moeder. Fleet blijft onaardig. En het duurt erg lang eer de dader in zijn kraag wordt gevat.

  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen?
  >Het is al snel duidelijk wie mogelijk de moord kan hebben gepleegd. En ook qua moordwapen. Dat is jammer.

  Algemeen

  Vond je In de donkere nacht een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht?

  >Niet helemaal, in begin heel boeiend, het was soms langdradig, wat erg jammer is. Meer persoonlijke actie bij Gemma had ik gedacht, meer aandacht voor Ben. Soms dwaal je af, tijdens het lezen.

  Vind je de schrijfstijl van Sarah Bailey prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen?

  >het verhaal leest prettig. Maar zoals gezegd met veel uitweiding voor details. Waarbij het verhaal verzandt..en soms in de mist komt.

  Stel….Sarah Bailey vraagt aan jou om haar boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan haar zijn?
  >Dit boek is een leuke thriller, maar springt er niet uit. Mag meer bite en meer verrassingen hebben.

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek?

  >Veel dialogen beslaan het blad. Veel details worden verteld. Flitsende cover.

  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Sarah Bailey mee willen geven? Hoe zou je advies luiden?

  >Geef het hoofdkarakter meer pit, denk aan je lezers, laat het boeiender zijn. Zoals de cover laat zien.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Na het lezen #1

  Het onderdeel Na het lezen is in 2 delen gesplitst die met een tussenpoos van ongeveer 1 week geopend zullen worden. Hier worden de deelnemers over geïnformeerd. Bij de opening van # 2 wordt ook het onderdeel Beoordeling geopend.
  De karakters
  1. Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?

  Dat gevoel heb ik niet direct, behalve dat Gemma aan het einde milder is tegen haar familie. Fleet blijft hetzelfde. Ze zeggen geen prive-zaken tegen elkaar. Van Fleet wordt er ietsie bekend. Maar het karakter blijft hetzelfde.

  2. Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?

  Eigenlijk was dit Gemma, maar soms vind ik haar ook echt vervelend. Zelfs saai. Met Fleet zou ze een dreamteam kunnen vormen, maar het krijgt geen enkele kans. Gemma is niet echt snugger met relaties. Zelfs wat verblind.

  3. Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn?

  Fleet zou zich wat beter kunnen gedragen, tegenover Gemma. Maar zijn houding komt ook ergens vandaan. Het lijken 2 gewonde vogels die moeten samenwerken.
  Gemma mag meer pit, al heeft ze veel meegemaakt. Dan toch kan ze zich wat kraniger neerzetten. Ben is haar kind, die laat je toch niet zomaar op sommige momenten in de steek. Ze lijkt soms van de wereld verwilderd te zijn. Beetje jammer. Als Scott erg bot doet, zegt ze weinig. Er mag dan meer dialoog volgen.

  De auteur
  4. Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?

  De schrijfstijl is prettig en soms wat langdradig te nomen. De auteur vertelt veel, en alle details komen voorbij. Er wordt veel beschreven, daardoor verzandt het verhaal soms. En gaat de snelheid er dan ook echt uit. De spanning blijft luw.

  5. Kun je de schrijfstijl van Sarah Bailey specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.

  Prettig, met veel details. Soms te veel.
  6. In de donkere nacht is de tweede thriller van Sarah Bailey, ga je na het lezen van In de donkere nacht haar debuut, Het duistere meer en de volgende boeken ook lezen?

  Daar ben ik nog niet uit. Het einde maakt hongerig. Maar zo naar het einde moeten ploeteren, nodigt niet echt uit. Het volgens boek mag meer bite en meer tempo.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109


  Tijdens het lezen:

  Tijdens het lezen komen andere punten onder de aandacht, hieronder staan een paar aandachtspunten, die je kunnen helpen.
  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  Er zijn geen bijzondere citaten. Wel wordt er veel beeldspraak gebruikt. Soms verzandt het verhaal hierin.
  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?

  Nee, ik verwachte meer spanning en opbouw van deze spanning. De dialogen maken het verhaal soms wat saai. Wel duidelijk, maar met minder spanning.

  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zins-opbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.

  Er is mij niets geks opgevallen.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109

  Voor het lezen :

  Cover: Alle aan- en opmerkingen betreffende de buitenzijde van het boek.
  De cover doet spannend aan, en geeft al zeker wat spanning weer. De titel valt goed op. Het is een eyecatcher.

  Auteur: Geef jouw verwachting van deze auteur.
  Gezien ik de boeken van Jane Harper erg goed vindt, en deze ook Australische is, verwacht ik er veel van. Een heerlijk spannend boek, dat je op het punt je van je stoel zal laten zitten.

  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van dit boek?
  Ik verwacht veel spanning en speurwerk, op zoek naar een dader en goede verklaring voor de het gebeuren. Het is een dik boek, dus enige plottwisten mogen er dan zeker in terecht komen. Met een zeer spannend einde.

  Annette Overvoorde
  Bijdrager
  Aantal berichten: 109
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 109)