Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 69)
 • Auteur
  Berichten
 • Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Ik wist niet goed wat ik kon verwachten omdat dit boek niet met de vertrouwde Liese Meerhout is, maar ook met Berger is dit boek een echte Coppers! Het verhaal leest heel vlot!

  Wat me tot nu toe heel erg treft is de wijze waarop Coppers het verdriet van de hoofdpersonages beschrijft. Doorheen het verhaal is hun verdriet voelbaar. Een pakkende zin hier rond las ik op pagina 125: ‘ Wat overbleef was een vermoeid, naar binnengekeerd verdriet.’ Ook het stukje rond rouw, op pagina 188, is hier een goed illustratie van:’ Rouw was een kameleon, onvoorspelbaar als een wilde hond. Het was soms een wervelwind of een lawine, maar evengoed zo stil en star als een dichtgevroren meer.’ Ik vind dit heel knap geschreven!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69
  In reactie op: Val, Voor het lezen #31057

  Cover: ik vind deze heel mooi en opvallend! Het is een boek dat in het oog springt in de boekhandel door de kleur van de kaft, door de naam van de schrijver én door de afbeelding van een vallend persoon.

  Auteur: Toni Coppers is mijn favoriete vlaamse schrijver. Ik heb al zijn boeken met Lieze Meerhout gelezen en ik vind ze top!

  Verwachting: ik ben heel benieuwd hoe Alex Berger mij zal bevallen. Coppers heeft op een heel sterke manier Liese Meerhout neergezet, ik verwacht en hoop dat dit met Berger ook het geval zal zijn!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Ik doe heel graag mee aan deze leesclub met mijn eigen exemplaar!!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  De plot:
  Ik vind dat het verhaal heel goed in elkaar zit. Zaken die in het verleden gebeurd zijn blijken een grote weerslag te hebben op het heden. Karin Slaughter brengt dit op een heel sterke manier naar voor door beetje bij beetje een aantal zaken aan het licht te brengen. Toen uiteindelijk de dader gevonden werd stond ik perplex! Ik had dit in de verste verte niet zien aankomen. En ik moet zeggen dat het nog even is blijven nazinderen . Ik had in dat personage nooit de dader gezien. Ik ben zelfs, toen ik ontdekt had wie het gedaan had, teruggegaan in het boek. Terug naar bepaalde stuken waarin de dader aan bod kwam.En zelfs dan, bij het herlezen van die stukken ,zag ik er de dader niet in. Heel knap van de schrijfster!
  Algmeen:
  Ik heb dit boek heel geboeid gelezen, het verhaal had mij van bij het begin in zijn ban. Niet alleen door de verschillende moorden die gepleegd werden maar ook door de verhaallijn rond Sara, Jeffey en Will.
  Wat me ook in boek opviel, net als in andere boeken van Slaughter, is dat ze bepaalde scénes heel beschrijvend aan bod laat komen. Het moment waarop Sara een slachtoffer onderzoekt werd heel beeldend gebracht. Deze stijl van schrijven maakt het verhaal des te spannender!
  Dit boek:
  Zou ik omschrijven als aangrijpend, omwille van de slachtoffers, omwille van het feit dat Jeffrey opnieuw aan bod komt, omwille van de uiteindelijke dader.
  Ik zou geen advies geven aan Karin Slaughter, tenzij: doe zo verder!!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  De karakters:
  1. Ik vind dat je vooral Sara en Will ziet evolueren doorheen het boek. Het verleden maakt hen tot de personen die ze nu zijn.
  2. Ik heb een boontje voor Faith! Een straffe madam vind ik! Heel grappig om te lezen dat ze vanalles vertelt en van de hak op de tak springt, terwijl haar gezelschap niet altijd kan volgen.
  3. Faith mag voor mij nog wat meer uitgewerkt worden. Ik denk dat zij nog een grotere rol zou kunnen spelen binnen het team.

  De auteur:
  4. De schrijfstijl van Karin Slaughter spreekt mij heel erg aan. Ze schrijft heel vlot, zonder ellenlange zinnen. Doordat ze met heden en verleden werkt in dit boek bouwt ze de spanning nog wat meer op.
  5. Ik vind het moeilijk om de schrijfstijl specifiek te omschrijven: op bepaalde momenten schrijft ze heel filmisch, je ziet en hoort als het ware waar de personages mee bezig zijn. En dat gaf mij hier en daar toch wel wat kippevel. Ze schrijft ook meeslepend, trekt je volledig mee in het verhaal.
  6. Ik heb alle vorige boeken met Will Trent in de hoofdrol gelezen, het zijn stuk voor stuk toppers! Ik was daarom heel benieuwd hoe het met dit boek zou zijn en ook nu heeft Slaughter mij niet teleurgesteld!! Ik kijk al uit naar een volgend deel!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Mijn beoordeling:

  Spanning:9. Een boek dat je vasthoudt van begin tot einde!
  Plot::9. Het verhaal zat heel goed in elkaar met een voor mij onverwachte uitkomst!
  Leesplezier:10! Wat heb ik genoten van dit boek!
  Schrijfstijl:9. Een boek zoals we gewoon zijn van Slaughter, heel vlot geschreven en goed opgebouwd.
  Originaliteit: 9. Werken met heden en verleden komt ook in andere boeken voor maar in dit boek droeg het echt bij tot het opbouwen van de spanning
  Psychologie: 9. De manier waarop de schrijfster haar karakters uitwerkt is heel sterk!
  Gemiddelde:9,1

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Ik heb het boek uit! En ik had de ontknoping niet zien aankomen… Even laten bezinken en dan over naar ‘Na het lezen’.

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Ik ben nu ongeveer halverwege het boek en het is zoals bij alle andere boeken die ik van Karin Slaughter las: genieten! De manier waarop ze het verleden en het heden naar elkaar toe laat vloeien boeit mij enorm.

  De beschrijving die ze geeft vanaf pagina 82, wanneer Sara en Jeffrey samen bezig zijn bij het slachtoffer deed me toch even slikken. Het is op een zodanige manier beschreven dat je de geluiden er bijna bij kunt horen…

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Ik ben gisteren in het boek begonnen en jaaaaa het is opnieuw een echte Slaughter!! De proloog maakt mij alvast heel nieuwsgierig! Heerlijk om opnieuw de vertrouwde Sara en Will tegen te komen!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Cover: deze past perfect in de reeks covers van de boeken van Karin Slaughter. De titel, verzwegen, in combinatie met de gesloten lippen vind ik heel geslaagd!

  Auteur: ik heb alle vorige boeken van Slaughter verslonden. Zij weet mij iedere keer te boeien!

  Verwachtingen: ik verwacht een spannend boek waarin ik word meegetrokken door Sara en Will!! Het is een kanjer van een boek, dus hopelijk uren leesplezier!!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Ik heb het boek ontvangen! Van harte bedankt!!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Heel blij om bij de winnaars te zijn! Ik kijk er naar uit om aan deze leesclub te beginnen!!

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  Spanning: 7. Het was spannend, maar niet zo spannend als ik van haar gewend ben.
  Plot: 6. Ik vind dit boek het minste dat ik van haar gelezen heb.
  Leesplezier: 7.Leuk om te lezen maar niet voor herhaling vatbaar.
  Schrijfstijl:7. Een vlotte schrijfster die nu wat in herhaling bleef vallen.
  Originaliteit:6. Ik veronderstel dat er wel meer zulke verhalen op de markt zijn.
  Psychologie: 8. Ondanks het feit dat ik dit een minder boek vind, vind ik wel dat de schrijfster haar personages goed uitwerkt.

  Gemiddelde:6,8.

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  De plot:
  1.Ik ben van Tess Gerritsen gewend dat ze sterke verhalen neerzet, maar bij dit plot had ik dat minder.
  2. Door de opbouw van het verhaal zat er spanning in het boek. Gaandeweg kwam je meer en meer te weten over wat de problemen waren tussen Ava en haar zus.
  Maar ik had het gevoel dat de verhaallijn rond de kapitein voortdurend herkauwd werd: hij verscheen, er kwam een bedscéne en hij verdween.
  Ik vond het ook wat storend dat er voortdurend verwezen werd naar het drankgebruik van Ava. Op den duur had ik iets van : tja, dat weten we nu al.
  3.Het einde was voorspelbaar, alhoewel ik stilletjes had gehoopt dat er nog een verklaring zou komen voor de bovennatuurlijke dingen rond de kapitein.

  Algemeen:
  4.Ik heb het boek vlot gelezen, ik vond het ook wel spannend. maar het is niet wat ik van Tess Gerritsen gewend ben.
  5.De schrijfstijl is begrijpelijk, maar ze viel een beetje te veel in herhaling naar mijn gevoel. Bv. rond drankgebruik Ava. Dat remde het verhaal wat af vond ik.
  6.De boeken van Tess Gerritsen zou ik omschrijven als spannend en meeslepend….behalve dit boek. Ik hoop dat ze voor haar volgend boek terug naar haar oude stijl gaat.

  Dit boek:
  7.Ik heb eigenlijk geen idee of dit boek iets specifieks heeft. Ik heb nog nooit iets in dit genre gelezen maar ik veronderstel dat er nog wel zulke boeken op de markt zijn.
  8.Mijn advies, nee eerder een vraag, naar Tes Gerritsen is:’ Keer je alstublieft terug naar je oude stijl?’

  Anjavee
  Bijdrager
  Post count: 69

  De karakters:
  1. ik zie het meeste evolutie in Ava. Naar mijn gevoel wordt ze doorheen het boek sterker, gaat ze steviger in haar schoenen staan. Ik denk dat dit een stuk komt doordat ze gaandeweg meer met zichzelf, met wat ze gedaan heeft met haar schoonbroer, in het reine komt.
  2. Mijn favoriete personage is Ned. Een behulpzame man, die doorheen het boek wat met een ‘scheef oog’ wordt bekeken. Iemand die het hart op de juiste plaats heeft.
  3. Ik zou niet echt iets aan één van de personages willen veranderen.

  De auteur:
  4. De schrijfstijl van Tess Gerritsen past bij dit verhaal. Langzaam de spanning opbouwend, heel mysterieus.
  5. Als ik de schrijfstijl van Gerritsen moet beschrijven dan denk ik vooral aan het ‘mysterieus’. Ze neemt je als lezer mee in het verhaal maar laat gedurende het ganse boek een ‘mist’ over het verhaal hangen waardoor je je afvraagt waar ze nu eigenlijk naar toe gaat met het verhaal.
  6. Ik heb al heel wat boeken van deze schrijfster gelezen en ik ben fan. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dit boek niet echt mijn ding is. Het is spannend, ik was geboeid door het verhaal en ik wou ook weten hoe alles afliep. Maar voor mij was het iets te ‘zweverig’, iets te veel in ‘andere sferen’. Op het einde had ik zoiets van ‘Ja, en nu?’. En dat heb ik bij andere boeken van haar niet.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 69)