Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 135)
 • Auteur
  Berichten
 • Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136
  In reactie op: Val, Voor het lezen #31008

  Cover: Dit is het tweede deel, het eerste deel van deze serie heeft ook zoiets cover en ik vind het heel kleurrijk en verzorgt eruitzien. Het nodigt uit om op te pakken, en te gaan lezen.

  Auteur: Ik heb 2 boeken van Liese Meerhout gelezen en die vond ik goed, deze serie lijkt me ook leuk al is het alleen maar door de verwijzing naar de Zeven Zussen.

  Verwachting: De flaptekst spreekt me aan, ik laat me verrassen Door deze Val.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Boek ontvangen, iedereen veel lees plezier.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Spanning: 8,5 punten, omdat veel plotwendingen en totaal niet voorspelbaar maakten dat ik het boek bijna in 1x heb uitgelezen.

  Plot: .8. punten, omdat het verhaal onvoorspelbaar is

  Leesplezier: .9. punten, omdat het minder rauw en wreed is geschreven dan de vorige delen maar wel met Piet en Ewert maar die zijn gegroeid in het leven en dat is heel mooi weergegeven.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat Piet en Ewert in rustiger vaarwater zijn gekomen en de schrijver daar echt wat mee heeft gedaan.

  Originaliteit: 8. punten, omdat 2 naamswijzigingen wel wat veel is, maar verzin het maar en maak er maar een mooi verhaal van.

  Psychologie: .9. punten, omdat Piet en zijn gezin, het belangrijkste is voor Piet maar ook in het werkelijke leven en dat je voor hun door het vuur ga.Het vuur dat oplaait in Piet is heel logisch en laait ook op in mij als lezer.

  Gemiddelde beoordeling: 8.5 punten

  Een zeer geslaagd verhaal wat ik met veel plezier heb gelezen en dat mij op het puntje van mijn stoel kreeg.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  De plot

  Wat vind je van het plot? Zit heel sterk in elkaar
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Door de vele plotwendingen is het verhaal onvoorspelbaar en een heerlijk kat en muisspelletje om te lezen, lekker spannend!
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Wel gehoopt maar niet verwacht, ik vond het tot de laatste bladzijde onvoorspelbaar.
  Algemeen

  Vond je Drie dagen een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ik vond het superboeiend en heb het in een ruk gelezen.
  Vind je de schrijfstijl van Anders Roslund prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Ik vind de schrijfstijl zeer prettig, het is minder hard dan drie minuten maar goed dat ging over drugs en daar gaan ze over lijken, ik was aangenaam verrast met dit deel en ik vind het echt bij de andere delen passen.
  Stel….Anders Roslund vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn? Minder hard en rauw als de vorige delen en zeer geloofwaardig en realistisch.
  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Deze serie gaat over infiltreren voor de politie en daar zijn niet echt veel boeken over geschreven, ik vind deze serie zeer spannend en zet mij aan tot nadenken over criminaliteit, infiltratie en politie en hoe moeilijk zij het hebben om criminaliteit en drugsoverlast tegen te gaan.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Anders Roslund mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Tegen beter weten in hoop ik dat er nog een deel komt. Piet en Ewet hebben mijn hart gestolen ik hoop dat je inspiratie vind voor nog een deel in deze serie.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?Ja, Piet doordat hij vader is en daardoor zijn gezin niet in gevaar wil brengen en voor ze wil zorgen en Ewert omdat hij ondanks zijn leeftijd weer het vuur vind in zijn werk en samen met Piet is hij bijna onoverwinnelijk maar wel een oude en eenzame man.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom?De combinatie van Ewert en Piet vind ik heel leuk. De eenzamen oude man, die al jong zijn Anni verloor en Piet die door Zofia en zijn kinderen het geluk heeft gevonden en daardoor des te meer worstelt met zijn verleden. Bij elkaar vinden ze vertrouwen terwijl ze allebei einzelgangers zijn en dat vind ik heel mooi om te lezen.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee ik wil niks veranderen, dat ietwat rauwe en niemand vertrouwen dat vind ik best spannend om te lezen.
  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom?Ja met het schrijven creeërt hij een sfeer waar het verhaal geloofwaardig neer word gezet. Piet en Ewert zijn echt met de tijd meegegaan en daarbij horen eigen problemen die mooi weergegeven worden.
  Kun je de schrijfstijl van Anders Roslund specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d.Anders beschrijft meer het verhaal als in een film, de 2 vorige delen vond ik harder en meedogenloos maar ik ben zeker niet teleurgesteld. Anders Roslund heeft dat heel goed opgelosten alleen een waardig opvolger geschreven.
  Drie dagen is de eerste solothriller van Anders Roslund. Voorheen schreef hij thrillers met Börge Hellström die helaas in 2017 is overleden. Ga je na het lezen van Drie dagen de eerdere boeken van het voormalig auteursduo Roslund & Hellström en de volgende solothrillers van hem ook lezen? Ja ik ga door met zijn boeken lezen ik heb van deze enorm genoten.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Het boek is uit, heb het in 4 dagen gelezen, en las net als 3 minuten heel spannend maar gelukkig minder heftig als het deel met de drugsinfiltratie. Fijne opbouw wat duidelijk leest en geen storende fouten gezien.
  Het boek is boeiend en leest erg prettig, weer een mooi deel!

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Cover: Mooie donkere cover met taart en een flaptekst om je vingers bij af te likken.

  Auteur: Ik heb 3 minuten gelezen dus de verwachting is hoog en ik hoop op wederom een super spannend boek.

  Verwachting: Een stevig verhaal met actie en diepgang(achtergronden)

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Boek ontvangen, iedereen veel Lees Plezier!

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Spanning: 8,5 punten, omdat je niet door hebt hoe de spanningsboog word opgebouwd en daardoor compleet verrast word, voor je gevoel gebeurd er weinig maar het tegendeel is waar.

  Plot: 10 punten, omdat er veel plotwendingen zijn en ik totaal niet zag aankomen wie de dader was.

  Leesplezier: 10 punten, omdat ik het boek in 1 keer heb uitgelezen en ik niet kon slapen voordat ik het uithad.

  Schrijfstijl: 8 punten, omdat het verhaal heel makkelijk leest en boeiend beschreven is.

  Originaliteit: 10 punten, omdat het boek niet de makkelijkste onderwerpen heeft maar de puzzel wel kloppend is en geloofwaardig.

  Psychologie: 9 punten, omdat privacy iets psychologisch is en daarmee het verhaal heel goed in werking is gezet.

  Gemiddelde beoordeling: 9 punten

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Hoi Kasper, Complimenten voor je nieuwe boek ik heb er echt van genoten en in 1 keer uitgelezen en zo lees ik graag thrillers.Meestal overkomt mij dit alleen met scandinavische thrillers en ben dan ook blij dat er nederlandse schrijvers dit niveau ook halen. Maar van wie leest u graag boeken? en heeft u ook voorkeur van boeken uit een bepaald land? groetjes Anita en veel succes met het volgende boek

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Wat vind je van het plot? Ijzersterk en zeer goed doordacht
  Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot? Er zijn genoeg plottwisten en het verhaal is absoluut niet voorspelbaar en het leest ook nog eens heel makkelijk, de structuur lijkt heel glad maar ondertussen word je wel op het verkeerde been gezet, op een goed doordachte wijze.
  Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Ik had het absoluut niet zien aankomen.
  Algemeen

  Vond je De honger een boeiend verhaal en had het steeds je volle aandacht? Ik heb het in 1 keer uitgelezen, dus ja het had mijn volle aandacht.
  Vind je de schrijfstijl van Kasper van Beek prettig, moeilijk, is het begrijpelijk geschreven of moest je juist goed nadenken en uiterst geconcentreerd lezen? Heel prettig maar je word ook aan het denken gezet.
  Stel….Kasper van Beek vraagt aan jou om zijn boeken te typeren, dus onder een noemer te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘realistisch’, ‘geloofwaardig’, ‘aangrijpend’ etc. etc. Wat zou je antwoord aan hem zijn? Geloofwaardig en realistisch is het boek heel zeker maar ook een puzzel!
  Dit boek

  Vind je dit een boek zoals er zoveel zijn of heeft het iets specifieks, zo ja, wat maakt dit boek zo uniek? Dit boek is uniek, ptts en meerdere personen in een en een brigadier die door zoveel persoonlijk leed op nonactief is gesteld en weer terugkomt om haar werk weer op te vatten. Personen die niet voorspelbaar zijn en daar een geloofwaardig verhaal van weten te maken vind ik uniek, maar ook zeer geslaagd.
  Zou je tenslotte, als gedreven lezer, nog een goede raad aan Kasper van Beek mee willen geven? Hoe zou je advies luiden? Ik hoop dat Isabelle en Davide terugkomen, ik zie ze wel zitten als seriepersonage!

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  De karakters

  Heb je het gevoel dat de karakters evolueren. Zo ja, hoe?Ja , bij Liam dat hij meerdere personen in zich heeft en bij Isabella door het overlijden van Tobias is zij helemaal lam geslagen door verdriet en nu mag zij rustig weer gaan werken en komt ze in haar kracht met vallen en opstaan.
  Heb je een favoriete personage? Zo ja, wie spreekt je het meest aan en waarom? Isabella spreekt me het meest aan, niet alleen omdat ze haar stappen weer zet om volledig aan het werk te komen maar ook door de verstoorde balans in haar leven waardoor zij niet alleen brigadier van de politie is maar ook moeder van een zoon en een bijna gescheiden vrouw.
  Zou jij aan een bepaald personage iets willen veranderen en wat zou dat zijn? Nee ik zou niets veranderen, ik geniet nog na van de vele plot twisten en het goed uitgedachte verhaal.
  De auteur

  Vind je dat de schrijfstijl bij het soort verhaal past, zo ja of nee, waarom? Ja, ik vind dit een heerlijke manier om een moord op te lossen, aan het eind komt alles op zijn plaats.
  Kun je de schrijfstijl van Kasper van Beek specifiek beschrijven; bijvoorbeeld filmisch, meeslepend, staccato o.i.d. Je kunt wel merken dat Kasper weet hoe je op het verkeerde been word gezet, daar is heel goed over nagedacht en ja je maakt het zelf mee en die manier van schrijven en in mijn geval lezen vind ik erg prettig.
  De honger is de tweede thriller van Kasper van Beek die is verschenen, ga je na het lezen van De honger zijn debuutthriller Vogelvrij en volgende boeken ook lezen? Vogelvrij heb ik al gelezen, en het volgende boek ga ik ook lezen want ik vind dat Kasper heel erg gegroeid als schrijver. Ik hoop zeker dat er nog een boek komt.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?
  Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.

  Echt opmerkelijke citaten heb ik niet, behalve dat Danny de foto van hun team in Afghanistan het hoofd van Liam wit heeft gemaakt, de verhaallijn loopt zeker niet als verwacht en storende fouten ben ik niet tegengekomen. Het verhaal is superspannend en erg makkelijk om te lezen. Ik ben erg te spreken over de schrijfstijl.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  Cover: Je ziet door de bomen het bos niet meer, die link vind ik slim weergegeven, want dat was namelijk het eerste wat ik dacht bij het lezen van de flaptekst. Ik vind het niet echt mooi maar wel heel slim.

  Auteur: Ik heb Vogelvrij gelezen en was daar zeer van gecharmeerd. Ik hoop dat dit verhaal weer net zo verzorgt is en goed uitgewerkt en ik hoop een groei te vinden dat het nog weer spannender is.

  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van dit boek? De flaptekst spreekt aan en dat iemand bewust gaat meekijken en bewust jouw bang gaat maken vind ik luguber maar ik hoop dat het op een spannende manier word uitgewerkt zodat ik mooie leesuren in het verschiet heb.

  Anitadegroot
  Bijdrager
  Post count: 136

  E-book ontvangen, iedereen veel lees plezier!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 135)