Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 051 t/m 100 Leesclub 094: Uitgeschakeld Verslag leesclub Uitgeschakeld van Angelique Haak

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1999
  #17062 |

  Leesclub 94,  Uitgeschakeld   –  Angelique Haak

  Inleiding

  Het verhaal:  Uitgeschakeld

  MET JULLIE DOCHTER IS HET BEGONNEN, MAAR MET HAAR ZAL HET NIET EINDIGEN…

  Deze tekst ziet Dorine van Sevère, als ze nietsvermoedend haar post opent. Haar dochter Jorinde pleegde 2 maanden eerder zelfmoord. Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en komen er al snel achter dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen. En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…

  ********************

  De schrijver: Angelique Haak

  Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. In 2013 won zij een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek.

  Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. Een nieuw beginis haar thrillerdebuut dat bijzonder goed is ontvangen. Onlangs verscheen haar tweede thriller, Uitgeschakeld

  De lezers:

  Lezer 1: Marjo Jacobs, 54 jaar
  Van deze auteur verwacht ik wederom een bijzonder spannende thriller en een vlotte schrijfstijl. Van dit boek verwacht ik goede verhaallijnen, een goed plot en leesplezier. Van deze leesclub verwacht ik enthousiasme en  gezamenlijk leesgenot.

  Lezer 2: maryam, 59 jaar
  De nachtmerrie van iedere moeder/ouder, je kind overlijdt. Je voelt je schuldig als ze zelfmoord gepleegd hebben. Maar wat als dit niet vrijwillig is!

  Lezer 3: Lilian, 45 jaar
  Het lijkt mij geweldig om aan deze leesclub mee te mogen doen. Ben al enige tijd erg nieuwsgierig naar deze auteur. Heb dan ook meteen het eerste boek in deze serie besteld.

  Lezer 4: Weert, 45 jaar
  Het boek krijgt goede recensies, nu ben ik wel heel nieuwsgierig geraakt. Leuk, een thriller van eigen bodem.

  Lezer 5: jajansen, 62 jaar
  Graag zou ik meedoen aan deze leesclub. Ik heb met veel plezier de debuutthriller van Angelique gelezen en ben benieuwd of ze dit niveau kan volhouden. Jennifer heeft mij als hoofdpersoon erg gegrepen en ik ben benieuwd hoe het verder met haar gaat. Fijn dat er een vervolg is.

  Lezer 6: Jet spanjersberg, 56 jaar
  Omdat  Angelique Haak een Rotterdamse is heeft ze gelijk een streepje voor…………dat ben ik namelijk ook.  Verder omdat (ik schreef het je al eerder) het toeristenseizoen is afgelopen en heb ik weer tijd om meer te gaan lezen, dat is dan ook een goede reden dat ik ook aan deze leesclub mee wil doen .

  Lezer 7: Brigitta Dielman-Bleeker, 48 jaar
  Hoi, ik zou heel graag mee willen doen met de leesclub 94  Uitgeschakeld. Ik zie  Angelique Haak haar boek best vaak langskomen dus ik ben wel nieuwsgierig. En de beschrijving van het boek spreekt me erg aan.

  Lezer 8: EliJos, 45 jaar
  Ik wil graag deelnemen aan deze leesclub omdat het me een lekker spannend en heftig verhaal lijkt en ik er super nieuwsgierig naar ben.

  Lezer 9: Bianca0602, 47 jaar
  Ik heb het debuut van  Angelique Haak, Een nieuw begin, ook gelezen via jullie leesclub. Ik heb dit boek toen 5 sterren gegeven en mijn recensie getiteld met  Een geweldig thrillerdebuut. Ik ben dus heel benieuwd hoe haar tweede thriller leest, of ze de hoge verwachtingen van dit tweede boek kan waarmaken. Natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe rechercheur Jennifer Brugman (dezelfde rechercheur als uit  Een nieuw begin) een connectie kan leggen tussen een zelfmoord en een moord.

  Lezer 10: Carientjetje, 62 jaar
  Ik ken deze schrijfster niet en ben benieuwd naar haar schrijfstijl. Hoop dat het boek me zal boeien.

  Lezer 11: 1958wilma, 60 jaar
  Heel graag doe ik mee met de leesclub met het boek  Uitgeschakeld.Ik ben een enorme fan van Angelique na haar boek  Een nieuw begin. Mijn recensie over dat boek eindigde dan ook met de opmerking ‘dit debuut smaakt naar meer’. En dat meer is er nu!

  Lezer 12: Patrick, 44 jaar
  Graag wil ik aan deze leesclub deelnemen. Het lijkt mij een heel spannend boek wat je op je emoties pakt. En dat je het daarom niet meer weg kunt leggen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Het 1steboek van haar heb ik nog niet gelezen, dus ben des te meer benieuwd en ken haar nog niet als schrijfster.

  Lezer 13: spoekey, 53 jaar
  Ik wil graag aan deze leesclub mee doen omdat ik een sneakpreview heb gelezen van dit boek en ik graag wil weten hoe dit afloopt. Ook vind ik het leuk om een boek te lezen in leesclubverband, vind leuk wat andere mensen van een boek vinden. Ook kom je zo een boek te lezen van schrijvers waarvan ik nog nooit iets gehoord heb. Van  Angelique Haak had ik nog nooit gehoord dus ik ben wel benieuwd

  Lezer 14: Sonjavdh, 45 jaar
  Ik heb het eerste boek van  Angelique Haak gelezen, en was onder de indruk van dit geweldige debuut.

  Lezer 15: foxlake, 65 jaar
  Graag wil ik aan deze leesclub deelnemen omdat dit boek al hoog op mijn nog te lezen lijst staat.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  sanhan
  Justine
  MariekeLeest

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het vierennegentigste boek dat door de leesclub is gelezen is  Uitgeschakeld, geschreven door  Angelique Haak, uitgegeven en beschikbaar gesteld door Uitgeverij De Crime Compagnie.

  Eind 2017 veroverde  Angelique Haak met haar debuut  Een nieuw begin direct een plaats in de top van de HALL of FAME. Dat houdt bijna automatisch altijd weer een belofte in voor haar tweede boek. Het is alleen te hopen dat de titel,  Uitgeschakeld,  niet van toepassing zal zijn op de gemiddelde beoordeling van deze leesclub. We gaan het zien.

  De verwachtingen van lezers die haar debuut hebben gelezen waren, zoals verwacht, behoorlijk hoog. Zoals  jajansen stelt: ‘Graag zou ik meedoen aan deze leesclub. Ik heb met veel plezier de debuutthriller van Angelique gelezen en ben benieuwd of ze dit niveau kan volhouden.’  Bianca0602 had een soortgelijke motivatie om deel te nemen: ‘Ik heb het debuut van  Angelique Haak, Een nieuw begin, ook gelezen via jullie leesclub. Ik heb dit boek toen 5 sterren gegeven en mijn recensie getiteld met  Een geweldig thrillerdebuut. Ik ben dus heel benieuwd hoe haar tweede thriller leest, of ze de hoge verwachtingen van dit tweede boek kan waarmaken.’ Het wordt een beetje saai maar ook  1958wilma motiveerde: ‘Ik ben een enorme fan van Angelique na haar boek  Een nieuw begin. Mijn recensie over dat boek eindigde dan ook met de opmerking ‘dit debuut smaakt naar meer’. En dat meer is er nu!’

  Nou Angelique, zet je schrap voor je tweede….Uitgeschakeld

  De eerste reacties waren, zoals verwacht, nu ook weer positief, getuige  Marjo Jacobs: ‘Ik ben vandaag gestart met lezen, het verhaal leest heerlijk weg, lekker vlot, lekker spannend.’ En ook Brigitta Dielman-Bleeker klinkt positief: ‘Er zijn veel mooie twists, ik heb me prima vermaakt. Het verhaal slurpte me op.’ Iets soortgelijks mijmerde Sonjavdh: ‘Spanning neemt toe en je wordt het verhaal ingezogen.’

  En  MariekeLeest kwam met haar eindoordeel: ‘Het plot zit goed in elkaar. Er is een verhaallijn in het heden en tijdens het onderzoek blijkt dat er ook al dingen in het verleden gebeurd zijn die belangrijk zijn. Alles wordt goed opgebouwd.’  Bianca0602 werd voortdurend op het verkeerde been gezet: ‘Het plot was niet te verwachten. Iedere keer dacht ik dat het me duidelijk werd wie het was en uiteindelijk gooide Angelique alles weer om.’

  Tenslotte besluit  Brigiita Dielman-Bleeker nog met een goed advies voor de auteur: ‘Angelique, hou dit vast en blijf bizarre mindfucks bedenken want ik ben fan. Ik baal van Arlidge die elke keer hetzelfde kunstje doet. Wees origineel!’

  En daar is de redactie van deze leesclub het roerend mee eens….

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat Bianca0602:
  Dit is een prachtige cover. Het woord Uitgeschakeld in een rode balk centraal over de voorkant. Een deel van een prachtig vrouwengezicht met dat ene oog open. De boeken van De Crime Compagnie zijn altijd voorzien van hun naam onderaan en duidelijk herkenbaar.
  In de winkel zou ik het boek direct opgepakt hebben, het spreekt mij heel erg aan. Ik heb met ThrillZone haar andere thriller  Een nieuw begin mogen lezen. Ik heb toen een dikke 5 sterren gegeven en mijn recensie begonnen met ‘Een geweldige thrillerdebuut’. Dus hoop ik dat  Angelique Haak op dezelfde manier is doorgegaan met dit boek.

  Citaat jajansen:
  Een aantrekkelijke wat zakelijke cover, die uitnodigt om te worden opgepakt. Ik heb het eerste deel met veel plezier gelezen, echt een verrassend debuut. Benieuwd of dit geëvenaard gaat worden. Ik hoop weer op een spannende thriller. Echt zo’n boek waar je in wegduikt en achter elkaar uit wil lezen.

  Citaat Patrick:
  De cover spreek mij erg aan. Een witte kaft valt vaak meer op dan een zwarte. Het liggende deel van het hoofd in combinatie met de tekst UITGESCHAKELD in een rode balk voorspelt al niet veel goeds (over het verhaal dan wel gesproken). Op de rug staat de titel en auteur mooi en duidelijk vermeld! Het is wel een boek waar mijn oog op zou vallen in de winkel, etc.
  De recensies achterop de kaft zijn lovend. En als ik Angelique beoordeel naar aanleiding van haar 1e boek, Een nieuw begin, dan heeft ze de lat heel hoog neergelegd.

  Citaat Lilian:
  De cover spreekt mij niet aan, te veel wit gebruikt en het roept bij mij geen spanning op. De titel in het rode vlak, vind ik wel goed gekozen. Toen ik de aankondiging van deze leesclub zag, bedacht ik me dat ik haar thrillerdebuut nog had liggen. Daar ben ik direct in begonnen met de hoop dat ik met deze leesclub mee mocht doen! Deze kennismaking met  Angelique Haak is veelbelovend. Ik hoop dan ook dat deel twee mij net zo kan pakken.

  Citaat Weert:
  De cover vind ik doorsnee, maar niet lelijk. Echt een cover die past bij de boeken van deze uitgever, een vrouw op de voorkant. Deze auteur ken ik niet, maar lees er wel goede recensies over, daarom ben ik heel benieuwd. Ik verwacht een spannend, echt Nederlands, verhaal te gaan lezen.

  Citaat Jet spanjersberg:
  Een mooie eenvoudige cover.  Uitgeschakeld zegt genoeg!Nog niet iets gelezen van deze schrijfster, dus ben erg benieuwd.Een spannend verhaal met een goed plot…

  Citaat sanhan:
  Ik vind de cover vooral heel erg wit, met het gezicht, vooral de uitdrukking in de ogen is het wel intrigerend. Ik zou hem zeker vastnemen als ik hem in een boekenwinkel zie liggen. Ik las  Een nieuw begin en vond die erg goed, dus de lat ligt hoog bij Uitgeschakeld. Ik ben benieuwd. Ik kijk al lang uit naar een vervolg. Ik verwacht zowat hetzelfde, spanning, goed uitgewerkt verhaal. Omdat het privéleven van Jennifer goed uitgewerkt was ben ik wel benieuwd hoe het met haar gaat na alles wat ze moest doorstaan.

  Citaat MariekeLeest:
  Ik start nu pas in het boek. Ik ben niet geselecteerd voor een gratis exemplaar maar heb nu toch zelf de ePub gewonnen via een code voor Bookchoice. Anders had ik hem wellicht ook gekocht maar dat zou nog niet meer binnen deze leesclub geweest zijn. Dus super dat ik alsnog kan meedoen! Ik heb me gebaseerd op foto’s op internet omdat deze in kleur zijn en op mijn ereader is die zwartwit. Ik vind de cover heel mooi. Er staat ook een quote op die me aanspreekt om het boek te lezen. Ik ken de auteur nog niet.

  Citaat justine:
  De cover vind ik mooi, een vrouw met haar gezicht gedraaid naar voren, leeft ze nog of….
  Deze cover roept vragen op en daar hou ik van. Ik ken de auteur alleen van horen en zeggen, dus heb ik geen mening. Ik verwacht een mooi, spannend, goed opgebouwd verhaal wat er toe doet.

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat maryam:
  Vanmiddag begonnen in het boek en in nu al op bladzijde 110. Opmerkelijke citaten ben ik nog niet tegen gekomen, of ik heb er overheen gelezen! Het verhaal leest vlot, ondanks de wisseling tussen verhaallijnen verteld vanuit de verschillende personages. Ik heb nog geen idee hoe de verhaallijn zich zal ontwikkelen. Ik word telkens weer verrast en op ander spoor gezet. De cursieve gedeeltes maken het raadsel ook groter.

  Citaat 1958wilma:
  Ik kom geen opmerkelijke citaten tegen. Wel vind ik dat er heel realistisch geschreven wordt en er populaire taal gebezigd wordt. Geen probleem mee hoor, hierdoor leest het lekker weg. Nee, de verhaallijn ontwikkelt zeker niet zoals ik verwacht, net als ik denk die heeft het gedaan, gebeurt er weer wat anders.

  Citaat EliJos:
  Ik ben nog niet zo heel ver, maar wat mij opvalt is dat er veel verhaallijnen zijn en dat ze het vaak over eerdere gebeurtenissen hebben waar ik nog niet het fijne van weet. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar wat zij eerder heeft geschreven en heb zo ontdekt dat dit een tweede boek over hetzelfde hoofdpersoon is. Eigenlijk vind ik dat altijd wel vervelend omdat ik altijd het gevoel heb wat achter te lopen. Vooralsnog leest het boek wel lekker weg en wil ik graag verder lezen alleen had ik dus wel liever eerst het eerste boek over Jennifer gelezen.

  Citaat Marjo Jacobs:
  Het tekstgedeelte “een potje praat” vind ik wel grappig. Ik ben vandaag gestart met lezen, het verhaal leest heerlijk weg, lekker vlot, lekker spannend.
  Grappig gevonden: “Als je me vandaag aansluit op een koffie-infuus misschien”.
  Mooi verwoord: “Aangekeken met een blik waar je ter plekke gif van kon mengen”

  Citaat spoekey:
  Ik ben nog geen opmerkelijke citaten tegen gekomen. Ben nog niet heel ver in het boek maar ik heb geen idee hoe het zich ontwikkelt, ik lees lekker door, het verhaal leest lekker weg. Ik ben geen spellingfouten tegen gekomen.

  Citaat Brigitta Dielman-Bleeker:
  Opmerkelijk is inderdaad het roeren in zwarte koffie… ik wil wel altijd een lepeltje in mijn cappuccino om de melk op te lepelen. En koffie-infuus is herkenbaar. Vraag mijn collega’s maar…
  Er zijn veel mooie twists, ik heb me prima vermaakt. Het verhaal slurpte me op.

  Citaat Carientjetje:
  Een héérlijk boek om te lezen. Wanneer je denkt dat je weet wie de dader is, ontwikkelt zich iets anders waardoor je weer aan het twijfelen wordt gebracht. Het teruggrijpen naar wat gebeurd is in het leven van Jennifer geeft me een gevoel van spijt dat ik dat boek niet eerst heb gelezen.Heerlijk een boek dat van origine Nederlands is!

  Citaat Sonjavdh:
  Geen opvallende quotes of citaten tegengekomen. Al blijft dat koffie-infuus wel hangen
  Verhaallijn ontwikkelt zich zoals verwacht. Spanning neemt toe en je wordt het verhaal ingezogen. Geen in het oog springende fouten tegengekomen.

  Citaat foxlake:
  Ik ben tot op heden nog niet een bijzondere quote tegen gekomen.De verhaallijn verandert iedere keer. Als ik denk nu weet ik het gebeurt er weer iets waardoor alles verandert.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert.  Uitgeschakeld is uiteindelijk door 18 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 94ste leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 8,44 dat voldoende is voor een plaats in de HALL of FAME, en natuurlijk ook is opgenomen in de Gerankte Deelnemerslijst.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Uitgeschakeld van Angelique Haak geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 8,72
  2. Plot: 8,78
  3. Leesplezier: 8,67
  4. Schrijfstijl: 8,50
  5. Originaliteit: 7,89
  6. Psychologie: 8,06

  Gemiddelde puntenwaardering: 8,44

  Wat vindt Angelique Haak van deze leesclub?

  Voor mij de tweede keer in de leesclub van ThrillZone. Maar daarom niet minder spannend, om eerlijk te zijn: nog spannender!

  Voor mij was het schrijven van  Uitgeschakeld een zware bevalling na mijn goed ontvangen debuut. De lat lag hoog en dat voelde ik. Hoe heerlijk ontspannend is het om nu terug te krijgen dat het lezen van het boek de deelnemers van de leesclub in elk geval geen moeite kostte 😉

  Hierbij wil ik jullie, de lezers, dan ook hartelijk bedanken voor jullie tijd en feedback. Ik vond het leuk om door de ogen van anderen naar mijn eigen boek te kijken. En vooral vond ik het ontroerend om te lezen dat de meesten van jullie Jennifer zo in het hart gesloten hebben. Vooral deze opmerking van een deelneemster uit België bleef bij me hangen:

  Jennifer, hoe die is rechtgekrabbeld na alle ellende die ze meemaakte, het is een sterke madam!

  En dat is Jennifer zeker, een sterke madam! Haar na  Een nieuw begin, weer geloofwaardig als rechercheur neer te zetten leek mij voor ik begon met schrijven een lastige opgave, maar als ik jullie reacties zo lees is het goed gelukt.

  De kers op de taart voor is voor mij toch wel dat jullie ook aangeven reikhalzend uit te kijken naar een vervolg op  Uitgeschakeld. Een mooier compliment kun je als schrijver niet krijgen. Ik ga dan ook opnieuw mijn best doen een mooi en natuurlijk vooral spannend derde deel te schrijven over Jennifer en het rechercheteam!!

  ThrillZone, dank voor het mogen meedoen aan deze leesclub die jullie met zoveel zorg en toewijding organiseren!

  Angelique Haak

  Getekend: Angelique Haak.

  Een impressie van de antwoorden die Angelique Haak gaf op lezersvragen:

  maryam vraagt:
  Hallo Angelique, je debuut heb ik niet gelezen, maar van dit boek geniet ik zeker!
  Vraag: heb jij de luxe om fulltime te kunnen schrijven of heb je er nog een beroep naast?

  Angelique Haak antwoordt:
  Hoi maryam, de eerste vraag, leuk! En goed om te horen dat je van  Uitgeschakeld geniet.
  Op dit moment heb ik geen baan naast het schrijven, maar om nou te zeggen dat ik de luxe heb om fulltime te schrijven… Hahaha, niet bepaald…

  Ik heb twee kinderen waarvan een nog op de basisschool en de ander in de brugklas, en dan is er eigenlijk altijd wel wat te doen. Er zijn weinig dagen dat er niets op de agenda staat en ik me echt op het schrijven kan focussen. Ik ben dus eigenlijk fulltime moeder en parttime schrijfster

  Mijn eerste manuscript (dat nooit een boek geworden is) schreef ik wel naast een fulltime baan. Toen was ik ook nog een stuk jonger en had ik nog geen kinderen, ik denk niet dat ik dat nu nog zou kunnen. Maar ik ken wel schrijfsters die naast een pittige baan ook nog hun boeken schrijven, het is dus echt heel persoonlijk.
  Groetjes, Angelique

  Brigitta Dielman-Bleeker vraagt:
  Hoi Angelique, hoe kom je op de naam Sevère? Is dat een verbastering van erg vertaald uit het Frans of Engels?
  Je boek begint lekker, ik word er gelijk ingezogen.

  Angelique Haak antwoordt:
  Hoi Brigitta, de naam ‘Van Sevère’ is geheel uit de duim gezogen
  Ik was op zoek naar een naam die wat bekakt klonk, en het kwam zo plotseling bij me op. Leuke bijkomstigheid natuurlijk wel dat de betekenis in het Engels en Frans wel aansluit bij de daden van de heer van Sevère… En super dat je in het boek gezogen wordt, veel leesplezier verder!
  Groetjes, Angelique

  Lilian vraagt:
  Hoi Angelique, voordat ik aan  Uitgeschakeld  ben begonnen, heb ik eerst je thrillerdebuut   Een nieuw begin gelezen. Ik wilde graag de voorgeschiedenis van de personages weten. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want van beide boeken heb ik enorm genoten!
  Ben je van plan om hier een hele reeks van te schrijven of ga je naast deze serie nog een keer een stand alone schrijven? Ik ben nu al fan van Jennifer, dus ga gerust lekker door.
  Is Jennifer een karakter dat dicht bij jezelf staat of op iemand lijkt uit je omgeveing?
  Groetjes, Lilian

  Angelique Haak antwoordt:
  Hoi Lilian, wat leuk dat je ook eerst  Een nieuw begin nog gelezen hebt, en nog leuker dat je van beide boeken genoten hebt. Top!
  Oorspronkelijk was het na ENB niet mijn bedoeling een vervolg te schrijven. Maar omdat veel mensen aangaven dat ze het toch wel erg leuk zouden vinden om te weten hoe het Jennifer verder zou vergaan, heb ik dat uiteindelijk toch gedaan. En tsja, na het einde van   Uitgeschakeld moet er natuurlijk wel een derde deel komen… Daar ben ik inmiddels al aan begonnen.
  Daarna lijkt het me sowieso leuk een standalone te gaan schrijven, maar ik sluit ook niet uit dat er in de toekomst misschien nog meer boeken over Jennifer komen. Ik weet het eigenlijk gewoon nog niet, lekker duidelijk hè?

  En wat betreft je tweede vraag, of Jennifer een karakter is dat dicht bij me staat of op iemand in mijn omgeving lijkt:
  Ze is niet gebaseerd op iemand die ik in het echte leven ken. En of ze op mezelf lijkt, tsja… als schrijver ontkom je er denk ik niet aan dat je je hoofdpersoon bewust of onbewust wat van jezelf meegeeft. Er zijn dus wel wat trekjes die ik haar toegeschreven heb die bij mezelf vandaan komen, welke dat zijn ga ik natuurlijk lekker niet vertellen.
  Groetjes, Angelique

  Voor alle vragen aan en antwoorden van  Angelique Haak, klik hier

  Citaat 1958wilma:
  De schrijfstijl is prettig, soms zelfs een beetje straattaal, maar dat past goed in het verhaal. Fijn vond ik het dat af en toe situaties uit het eerste boek nog even voorbijkwamen. Dat was dan een o ja momentje. Dat vind ik ook het enige jammer van series lezen. Als je snel het eerste boek leest dat je dan vaak lang moet wachten op een volgend deel. Ja, eigenlijk vind ik de meeste personages wel evolueren, dat komt denk ik ook doordat de personages steeds persoonlijker worden, en hoe meer je van iemand weet hoe sympathieker of juist niet je de persoon gaat vinden.
  Beoordeling: 8,00

  Citaat MariekeLeest:
  Het plot zit goed in elkaar. Er is een verhaallijn in het heden en tijdens het onderzoek blijkt dat er ook al dingen in het verleden gebeurd zijn die belangrijk zijn. Alles wordt goed opgebouwd. Alles komt samen op het eind. Nee ik had dit einde niet zien aankomen.
  Ik vond het een zeer boeiend verhaal maar soms was het verwarrend omdat de personages zo snel afgewisseld werden. Wat wel leuk was, was dat zen personage iets te weten kwam maar jij als lezer moest wachten tot dat personage weer in beeld kwam voor je wist wat.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat justine:
  Al de karakters die in het verhaal voor komen, worden uitgewerkt, waardoor je ze voor je ogen ziet groeien. Dus ja ze evolueren. Ik vind Jennifer een mooie vrouw, sterk, krachtig die goed uit een strijd is gekomen. Ze komt er wel. Het is een mooie schrijfstijl, die vlot wegleest.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Bianca0602:
  Het plot was niet te verwachten. Iedere keer dacht ik dat het me duidelijk werd wie het was en uiteindelijk gooide Angelique alles weer om. Het plot wordt vanaf het begin opgebouwd en iedere keer dat er iets duidelijk wordt komt er een twist en wordt het plot weer totaal anders. Nee, ik heb dit einde niet zien aankomen. Zoals eerder vermeld had ik telkens een vermoeden en die werd dan een paar bladzijden verderop weer vernietigd.
  Ja,  Uitgeschakeld is een heel boeiend verhaal. Ik had weer veel moeite om het weg te leggen en uiteindelijk heb ik dat dus niet gedaan. Ik heb gewoon de rest opzijgezet om verder te kunnen lezen. Angelique heeft een zeer prettige schrijfstijl. Geen ingewikkelde zinsconstructies of moeilijke woorden. Zodra je begint met lezen word je meegesleurd in het verhaal.
  Beoordeling: 10,00

  Citaat jajansen:
  Ja, de meeste karakters evolueren. Je leert ze in het verhaal steeds beter kennen en ziet ze veranderen/ groeien. Jennifer is mijn favoriete personage. Een vrouw die veel heeft meegemaakt, maar toch geen harde vrouw wordt. Het is een vlotte schrijfstijl, dat past bij het verhaal. Korte zinnen, wisselende hoofdstukken, goed opgebouwd.
  Ik denk aan  Karin Hazendonk  waarmee de schrijftijl van Angelique vergelijkbaar is, maar misschien ook wel omdat het zo vlot leest, dat het blijft boeien.
  Beoordeling: 8,00

  Citaat Brigitta Dielman-Bleeker:
  Heerlijk, niet verwacht tot een bepaald moment. Ze heeft het goed als een verrassing gehouden en vooral de laatste bladzijdes zijn nog wel erg nasty! Heel goed opgebouwd, vraagt naar meer. Het verhaal is erg boeiend en spannend, kon het moeilijk wegleggen.
  Zeer prettige schrijfstijl die me erg aanspreekt. Heerlijke thriller met mooie twists om je op het verkeerde been te zetten. Absoluut geen boek als zovele, ik heb ervan genoten. Juist weer eens wat anders.
  Angelique, hou dit vast en blijf bizarre mindfucks bedenken want ik ben fan. Ik baal van Arlidge die elke keer hetzelfde kunstje doet. Wees origineel!
  Beoordeling: 9,00

  Citaat maryam:
  Dorine komt meer voor zichzelf op, nadat ze ontdekt heeft wat Marc gedaan heeft, maar misschien deed ze dit al voor de dood van Jorinde en was ze door haar dood teneergeslagen.
  Jennifer lijkt de liefde in haar leven toe te laten. Ricardo laat lang-leve-de-lol leven los en wil huisje-boompje-kindje. Ik heb geen specifiek favoriet personage. Meerdere vind ik sympathiek, zoals Van Ginkel, die zijn baan (tijdelijk) opgeeft om met zijn zieke vrouw, de reis te gaan maken waarvan ze altijd gedroomd hebben. Ik ga er altijd vanuit dat de auteur goed nagedacht heeft over de personages. Het verhaal heeft alle elementen van een thriller. Spannend, pageturner en verrassende wendingen. Schrijfstijl is vergelijkbaar met  Karin Wahlberg.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat Jet spanjersberg:
  Goed opgebouwd plot, ik had het niet zo zien aankomen. Je wordt een richting opgestuurd met je ideeën, maar dan komt er weer iets anders en verandert er weer van alles. Nee, ik zag het zo zeker niet aankomen. Ja, absoluut spannend, met name ook van de snelle schrijfstijl.
  Het is een plezierige schrijfstijl, het leest snel weg en je kunt daardoor goed het verhaal volgen en wil je ook door blijven lezen. Uitgeschakeld is een geloofwaardige, spannende pageturner.
  Beoordeling: 8,83

  Citaat sanhan:
  Ja, de meeste personages evolueren zelfs, maar je leert ze ook redelijk goed kennen. Jennifer is mijn favoriet, hoe die rechtgekrabbeld is na alle ellende die ze meemaakte, het is een sterke madam.
  Angelique heeft een heel prettige schrijfstijl, niet te moeilijk, vlot leesbaar, niet teveel poespas en zijsporen die meestal toch weinig nut hebben, tenzij de vaart uit het verhaal halen. Ik vergelijk haar schrijfstijl met die van  Sterre Carron.
  Ik las  Een nieuw begin al, omdat ik dat zo goed vond stond ik te springen om dit boek te lezen. Ik kijk zeker uit naar een 3boek.
  Beoordeling: 8,67

  Citaat Weert:
  De plot vond ik heel goed, en onverwacht, goed uitgewerkt ook. Goed naar het einde toe gewerkt, niet te snel teveel prijs gegeven, kortom heel goed gedaan. Nee, dit einde had ik niet verwacht. Heel boeiend, het verhaal had steeds mijn volle aandacht. Makkelijke, vlotte schrijfstijl. Geloofwaardig en spannend.
  Uniek is het verhaal niet, maar mede vanwege de vlotte schrijfstijl leest het heel prettig.
  Beoordeling: 7,50

  Citaat Lilian
  Je merkt dat Jennifer al het een en ander heeft meegemaakt en daardoor gevormd is. In dit boek komt ze stabieler en evenwichtiger over. Toch popt af en toe het verleden en daarmee de onzekerhied op. Erg fijn om als lezer zo’n ontwikkeling in een personage mee te mogen maken. Ook haar nieuwe collega’s groeien gedurende het boek.  Dan ga ik toch voor Jennifer als favoriet, die is interessant door haar verleden en het afstoten en aantrekken van collega’s/vrienden zorgt voor diepgang in haar personage. Het is een stoer vrouw, maar ook erg gevoelig en onzeker. Het is een vlotte schrijfstijl en dat past erg goed bij het verhaal. De plaats delict wordt duidelijk omschreven en daar hou ik wel van, geen zachte heelmeester! Op de momenten dat er gevoelens mee spelen wordt de schrijfstijl daarop aangepast. Knap schrijfwerk. Als ik dan toch een vergelijk met andere auteurs moet maken, ga ik voor  Nathalie Pagie en  Linda Jansma.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Carientjetje
  Een goed opgezet verhaal waarbij aan het eind alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Op een bepaald moment had Ik dat gevoel over het einde inderdaad. Van het begin tot het eind mijn volle aandacht. Prettige schrijfstijl wel “moeite” de juiste persoon bij de juiste naam te plaatsen. Geloofwaardig verhaal!
  Beoordeling: 8,67

  Citaat Marjo Jacobs
  Ik ben van mening dat de meeste personages een goede ontwikkeling doorgemaakt hebben. Vooral Jennifer, Ricardo en Dorine. De karakters Marc, Sonia en Patricia ontwikkelen zich negatief. Jennifer is mijn favoriete personage. Ik vind dat zij de draad van haar leven uitstekend opgepakt heeft na datgene wat ze allemaal meegemaakt heeft. Ik vind haar moedig, sterk, sympathiek. Ook vind ik haar liefde voor Nysa heel sterk, als je weet wie de vader van Nysa is.
  Zoals de auteur de personages bedoeld heeft zij deze prima neergezet. Aan het eind van het boek ben ik wel benieuwd wat voor stoute plannen Patricia in gedachten heeft. Ik vind de vlotte, amusante schrijfstijl prima passen bij de vaart in het verhaal. Vlot geschreven.
  Ik vind haar schrijfstijl zo goed dat het me doet denken aan  M.J. Arlidge. Jennifer Brugman doet me aan Helen Grace denken.
  Beoordeling: 8,67

  Citaat EliJos
  De karakters evolueren zeker, vooral Jennifer die het verleden steeds meer een plekje geeft en meer en meer leert om mensen toe te laten. Nysa is voor mij de favoriet, ben dol op baby’s. De karakters passen allemaal goed in het verhaal.
  Zeker, de spanning wordt opgebouwd helemaal door de stukjes van de dader die tussendoor voorbijkomen. Het leest lekker en tot op het eind wist ik niet zeker wie de dader was!
  Ja, ik ga haar debuutthriller nog wel lezen. ik vind het jammer dat ik deze niet eerder heb gelezen omdat je nu toch het idee hebt dat je iets mist.Er wordt regelmatig gesproken over gebeurtenissen uit het verleden en ik had graag van te voren die informatie gehad.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat spoekey:
  Ik vond het plot super spannend zag ik niet aankomen. Goede structuur van het plot, ik werd iedere keer op het verkeerde been gezet. Nee dit einde had ik helemaal niet verwacht. Ja zeker, ik vond het verhaal heel boeiend, het pakte mij al vanaf het begin tot het eind. De schrijfstijl van  Angelique Haak vond ik heel fijn om te lezen.
  Beoordeling: 9,00

  Citaat Sonjavdh:
  Doordat al de personages zo goed zijn uitgewerkt, leer je ze best wel goed kennen, en daardoor zie je hen ook evolueren. Angelique Haak is erg goed in het laagje per laagje onthullen van iemands karakter. Mooi! Wel vind ik dat ze allemaal nogal veel persoonlijke problemen hebben. Dat mocht ietsje minder. Het draagt niets bij tot het hoofdverhaal.
  Jennifer is mijn favoriete personage. Waarschijnlijk omdat ze enorm haar best doet, ook al heeft ze zo haar eigen problemen.  Aan Jennifer zou ik wel iets willen veranderen. Haar liefdesleven….nou ja, ze gedraagt zich nogal puberaal vind ik. Een wat volwasener houding zou haar sieren.
  Beoordeling: 8,17

  Citaat Patrick:
  Het plot verandert de hele tijd tijdens het verhaal en dat maakt het boeiend. Na 3/4 van het boek had ik dit einde wel verwacht, maar eerder was er geen gokje op te wagen wie wat gedaan had. Ja, het had steeds mijn volle aandacht! Heel spannend geschreven. Heel gemakkelijk en vlot te lezen, fijne schrijfstijl. Boeiend, spannend en veel plotwendingen, dat zijn de verhalen van Angelique Haak. Het boek is niet uniek, maar dat maakt voor mij niets uit. Het is en blijft spannend. Tevens leest het zo gemakkelijk weg dat je niet vermoeid wordt door het te lezen. Ja, op deze manier door met schrijven. Dan zal ik je boeken blijven lezen!!!
  Beoordeling: 9,00

  Citaat foxlake:
  Dit plot had ik niet verwacht. Tijdens het lezen denk je het plot te weten maar uiteindelijk blijkt het toch net even anders te zijn. De structuur van het plot zat goed in elkaar. Door het hele boek door waren er wel wat aanwijzingen maar uiteindelijk bleek het plot net iets anders in elkaar te zitten. Ik ben blij met het open einde zodat er misschien nog een derde boek komt. Het boek had mij vanaf het begin in zijn greep.
  De schrijfstijl vond ik bijzonder aangenaam om te lezen. Er waren wel veel personages maar door die even in een schema te zetten hielp mij dat.
  Beoordeling: 8,67

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  ……….

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen leesexemplaar.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.