Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 051 t/m 100 Leesclub 085: Opgejaagd wild Verslag leesclub Opgejaagd wild van Wouter Helders

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 2086

  Leesclub 85,  Opgejaagd wild   –  Wouter Helders

  Inleiding

  Het verhaal:  Opgejaagd wild

  Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij.

  Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando de wanhoop nabij. Dan krijgt Sam een kans uit duizenden: hij wordt gerekruteerd als huurling. Een goed betaalde baan, met een nobel doel. Samen met een groep elite-huurlingen moet hij een grensoverschrijdend nationaal park, een laatste toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, beveiligen tegen stropers.

  Toch blijken ook hier duistere krachten aan het werk. Al snel wordt Sam gezocht voor moord en moet hij, opgejaagd door zijn voormalige collega’s, rennen voor zijn leven. Hij weet fotografe Emma Young met een leugen te overtuigen hem te helpen, maar die leugen blijkt hem, net als zijn achtervolgers, al snel in te halen.

  ********************

  De schrijver: Wouter Helders

  Wouter Helders werkte jarenlang als militair journalist voor het ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie.

  Zijn debuut, Machtstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Opgejaagd wild is het derde deel uit de Sofie Lafleurreeks.

  De lezers:

  Lezer 1: coenraad, 53 jaar
  Met het debuut Machtsstrijd  hebben we kennis mogen maken met Wouter Helders maar ook meteen met het personage Sofie Lafleur. In  Verraad leren we haar nog iets meer kennen en nu in het derde deel  Opgejaagd wild gaan we weer een nieuw spannend avontuur aan met Sofie. Dit wekt mijn leeshonger alleen maar meer aan en ben zeer benieuwd waar ze nu in belandt en wat ze boven tafel weet te krijgen.

  Lezer 2: kessel45, 57 jaar
  Lijkt me een heel spannend boek. Wil graag door dit boek te lezen kennismaken met de schrijfstijl van Wouter Helders.

  Lezer 3: Marjo Jacobs, 54 jaar
  Ik neem graag aan deze leesclub (Opgejaagd wild) deel omdat ik me zodoende nog verder kan verdiepen in de achtergronden van de asielzoekers waar ik als doktersassistente dagelijks mee te maken heb.

  • Van deze auteur verwacht ik realiteit, spanning en actie.
  • Van dit boek verwacht ik uren leesplezier.
  • Van deze leesclub verwacht ik diepgang.

  Lezer 4: MissyP, 46 jaar
  Lijkt mij leuk om mee te doen aan de leesclub van Opgejaagd wild van  Wouter Helders. Ben zeer benieuwd naar deze thriller, heb namelijk ook  Machtsstrijd van Wouter Helders gelezen en die kreeg van mij 5 sterren! Ben dan ook zeer benieuwd naar het avontuur van Sam de Wild!

  Lezer 5: penningf, 52 jaar
  Ik zou graag aan ThrillZone leesclub 85 deel willen nemen, omdat ik normaal gesproken niet zo vaak boeken in dit genre lees en ik wel benieuwd ben naar deze mogelijk nieuwe ster binnen het Nederlandse auteursgezelschap.

  Lezer 6: Erpi, 57 jaar
  Heel, heel graag wil ik deze keer meedoen. De eerste 2 boeken van Wouter Helders heb ik met veel plezier gelezen. Ik ben nieuwsgierig hoe het verder gaat met Sofie Lafleur.
  Daarnaast verwacht ik een spannend verhaal over een onderwerp waarin ik geïnteresseerd ben, stroperij in Afrika.

  Lezer 7: Thrill1981, 37 jaar
  Ik ben dol op spionage/actie thrillers.

  Lezer 8: Tilak, 46 jaar
  Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik via ThrillZone mee mocht doen aan de leesclub van  Machtsstrijd. Een boek wat veel indruk op mij gemaakt heeft. Dus ja, ik doe wederom graag mee aan deze leesclub waarin Sophie Lafleur ook weer ten tonele verschijnt. Zal Wouter Helders zijn beeldende schrijfstijl mij wederom gekluisterd houden aan dit boek?

  Lezer 9: kaatje, 57 jaar
  Opgejaagd wild lijkt me een gaaf boek van een auteur die ik nog niet ken. Graag wil ik meedoen met deze leesclub omdat iedereen zich denk ik wel eens als opgejaagd wild voelt.

  Lezer 10: mariskavv, 40 jaar
  De vorige boeken van Wouter Helders las ik met veel plezier. De beschrijving van dit boek maakt me erg nieuwsgierig, ik houd van actiethrillers en volgens mij is dit er een!

  Lezer 11: MarianneIL, 65 jaar
  Toen ik las waar dit boek over gaat, wilde ik het mailtje eerst verwijderen. Niet een onderwerp dat me meteen aanspreekt. Ik heb het toch niet gedaan, want ik houd ook van een uitdaging. Lezen buiten het soort boeken dat ik normaal lees. Kijken hoe dat bevalt, uit mijn “comfort-zone” treden. Toen zag ik dat het boek uitgegeven is door LetterRijn en mijn ervaring is dat daar goede boeken uitgegeven worden. Misschien geen “gebruikelijke” motivatie, maar hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik hoop ingeloot te worden.

  Lezer 12: LJ1976, 42 jaar
  Heb de eerste twee boeken van  Wouter Helders ook gelezen en ben erg benieuwd naar dit derde deel. Dus hoefde niet lang na te denken om me in te schrijven voor deze leesclub.

  Lezer 13: Lizzie, 30 jaar
  Ik denk dat dit boek een beetje uit mijn comfortzone ligt, hoewel ik heel veel thrillers lees, nog nooit echt een thriller over militairen gelezen. Maar het stukje maakt me wel benieuwd en ik wil het graag een kans geven.

  Lezer 14: Sabrina, 32 jaar
  Ik wil graag uit mijn “comfort” zone stappen en iets nieuws voor mij willen proberen… een militaire thriller…

  Lezer 15: astridheijnen, 57 jaar
  Ik ken deze schrijver niet en ben dan ook heel erg benieuwd naar dit boek.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  ………

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het vijfentachtigste boek dat door de leesclub is gelezen is  Opgejaagd wild,  geschreven door  Wouter Helders, uitgegeven en beschikbaar gesteld door Uitgeverij LetterRijn.

  Wouter Helders werkte jarenlang als militair journalist voor het ministerie van Defensie, zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie. Zijn debuut,  Machtstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thrillerdebuutprijs.  Opgejaagd wild is het derde deel uit de Sofie Lafleurreeks. Zal hij hiermee alle deelnemers mee kunnen vermaken? We gaan het zien.

  ‘Ik vind de cover ontzettend mooi, en heel anders en apart’, zegt astridheijnen. ‘Ik heb een goede verwachting aangezien ik zijn eerste twee boeken met veel plezier gelezen heb’ zegt  LJ1976 in voor het lezen. ‘Het is een actiethriller’, staat op de voorkant. ‘Niet het genre dat ik gewend ben te lezen en ik laat me graag verrassen’ zegt  MariannelL, hopelijk is ze positief verrast na het lezen.

  Tijdens het lezen is  Tilak lovend: ‘Je waant je zelf in het verhaal, voelt je als het ware “opgejaagd wild” en dit komt de spanning alleen maar ten goede’.  ‘Hij beschrijft dingen beeldig, heel mooi, je bent precies zelf ter plaatse’ mijmert Sabrina.

  Vele lezers roemen na het lezen de beeldende schrijfstijl van  Wouter Helders. Zoals coenraad die zegt ‘De scenes in  Opgejaagd wild  zijn beeldend en vlot geschreven’. Kessel45 is ook vol lof:  ‘Ik had nog niets eerder van Wouter gelezen, maar hij is bij mij al geplaatst bij de schrijvers waar ik alles van wil lezen’.

  Met deze mooie woorden kan  Wouter Helders tevreden zijn denkt de redactie. Op naar de leesclub voor alle reacties.

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat MariannelL:
  Nog niets van deze auteur gelezen en weet dus niet wat ik kan verwachten. Het is een actiethriller, staat op de voorkant. Niet het genre dat ik gewend ben te lezen en ik laat me graag verrassen.

  Citaat Marjo Jaobs:
  Het beeld van de man op de voorkant doet me denken aan een oorlogsveteraan die nu met zichzelf in de knoop zit. Ik verwacht dat als ik dit boek uit heb, ik helemaal verkocht ben en nog meer boeken van deze auteur ga lezen.

  Citaat LJ1976:
  Cover: Op de voorkant een commando op patrouille, op de achterkant een olifant in het vizier van een geweer. Mooi stoer lettertype voor de titel. Kortom een gave, stoere cover die past bij deze actiethriller. Goede verwachting aangezien ik zijn eerste twee boeken met veel plezier gelezen heb.

  Citaat astridheijnen:
  Ik vind de cover ontzettend mooi, en heel anders en apart. Van deze schrijver heb ik nog nooit iets gelezen, maar nu al hoop ik dat er nog meerdere boeken volgen.

  Citaat mariskavv:
  Een qua kleuren militair ogende cover en ook de man op de foto is een militair. Wel een cover die mij prikkelt en past bij een actiethriller. Ik las de eerste 2 boeken van  Wouter Helders met veel plezier. Zodoende zijn mijn verwachtingen wel hooggespannen.

  Citaat Erpi:
  Bij het zien van de cover denk ik aan: zand, hitte, afzien.. Ik ken de eerder boeken, dus verwacht een boek met spanning en intrige.

  Citaat penningf:
  De voorkant van het boek ziet eruit zoals ik dat zou verwachten als ik de tekst op de achterkant lees. Een wat schimmige wereld waarin een strijd plaats heeft tegen stropers. Ik verwacht een spannend boek waarin de strijd tegen stropers een grote rol zal spelen.

  Citaat MissyP:
  Cover: Militair in camouflage kleding met geweer in de aanslag in een oerwoud met in grote letters erboven Opgejaagd wild. Plaatje past goed bij de titel, is de man het opgejaagde wild? Wat kleiner ‘Actiethriller’ en verwijzing naar het debuut van Helders,  Machtsstrijd waar mee hij de Hebban Thriller debuutprijs 2016 won. Geeft aan dat het om een beginnende schrijver gaat met hoge verwachtingen. Auteur:  Machtsstrijd heb ik ook met veel plezier gelezen, dus ik verwacht weer een spannende thriller met actie, een lekker spannend verhaal!

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat Lizzie:
  Ik ben nu aan 45% van het boek. Wat een mooie schrijfwijze heeft de schrijver ik kan me zo inleven in het verhaal! Tot nu toe ben ik aangenaam verrast. De schrijver heeft me echt mee in het verhaal en beschrijft dingen echt heel beeldig. Sowieso ben ik een beeldlezer en zie ik makkelijk de gebeurtenissen voor me, dit boek heeft dankzij de schrijfstijl me nog een levendiger beeld van alles. Ik waan me dikwijls zelf op de plaatsen waar de personages zich vinden en kan me zo in hen inleven.

  Citaat Kaatje:
  Vanaf het begin heeft het verhaal me in zijn greep en wil ik steeds verder lezen. De schrijfstijl van  Wouter Helders  is beeldend en daardoor lijkt het alsof je zelf ook in de jungle bent. Ik zou hier legio voorbeelden kunnen opschrijven maar ik vergeet ze steeds te noteren.

  Citaat kessel45:
  Wat een verrassend boek is dit. Zo geheel anders dan ik gewend ben en zéker niet verwacht. Het is net of je zelf mee op de tocht bent. Wat ik had verwacht van deze auteur weet ik niet precies omdat ik hem niet ken, maar zéker niet zo’n héél apart boek. Geweldig. Wat ik leuk vind zijn de Zuid-Afrikaanse uitdrukkingen zoals de barbecue die daar niet wordt gebruikt maar dat de braai eraan te pas komt. Skottel-braai, dankie en zo al meer.
  Het boek wemelt van opmerkelijke citaten verder dat maakt het zo héél apart.

  Citaat coenraad:
  Het verhaal heeft me meteen weer vast, net als in zijn vorige boeken, en weet dat het me niet zal teleurstellen met mijn verwachtingen die ik heb. Wat me intrigeerde is dat hoe een situatie drastisch kan veranderen voor iemand als je niet geheel in het gereel blijft lopen. De consequenties die het heeft zorgt dat er direct een spanningsboog wordt gecreëerd.
  Opgejaagd wild leest heerlijk weg en brengt mijn adrenaline een standje hoger.

  Citaat Tilak:
  Ik ben reeds over de helft van het boek. Vanaf het begin weet het verhaal mij zeer te boeien.
  De schrijfstijl is net als in  Machtsstrijd heel beeldend. Daar hou ik van. Je waant je zelf in het verhaal, voelt je als het ware opgejaagd wild en dit komt de spanning alleen maar ten goede. Tot nu toe verdient het boek zeker de betiteling ‘Actiethriller.

  Citaat Thrill1981:
  Persoonlijk word ik erg blij van muziekverwijzingen in boeken. Ontwikkeling van het verhaal gaat soepel. Begint met twee losstaande gebeurtenissen, dit je direct aangrijpen. Hierop vervolgt het verhaal en ik ben zeer nieuwsgierig naar de rest.

  Citaat Sabrina:
  Ik ben nu net over de helft van het boek. Ik ben aangenaam verrast van het boek, een mooie schrijfwijze van de schrijver waardoor ik goed mee ben met het verhaal. Hij beschrijft dingen beeldig, heel mooi, je bent precies zelf ter plaatse. Ik weet niet hoe de verhaallijn zal ontwikkelen, want ik ken de schrijver niet.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert.  Opgejaagd wild is uiteindelijk door 15 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 85ste leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 8,18 dat helaas niet voldoende is voor een plaats in de HALL of FAME, maar natuurlijk wel is opgenomen in de Gerankte Deelnemerslijst.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Opgejaagd wild van Wouter Helders geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 8,07
  2. Plot: 7,87
  3. Leesplezier: 8,33
  4. Schrijfstijl: 8,33
  5. Originaliteit: 8,47
  6. Psychologie: 8,03

  Gemiddelde puntenwaardering: 8,18

  Wat vindt Wouter Helders van deze leesclub?

  Het blijft toch altijd spannend wat mensen, die totaal onafhankelijk en eerlijk je boek beoordelen, er tijdens en na het lezen van vinden. Wat ik erg leuk vind om nu te terug lezen is dat ik mijn ‘vaste’ lezers niet teleurgesteld heb. Hoewel een paar van hen het jammer vonden dat Sofie een niet wat grotere rol speelde deze keer, heeft iedereen wel weer genoten van de spanning. Ook de opmerking die iemand plaatste over hoe het nu met Sam afliep, deed me goed. Dat betekent dat mensen, ondanks dat hij (bewust) een wat onsympathiek karakter heeft, toch met hem meeleefden, of op zijn minst nieuwsgierig zijn naar hoe het met hem afloopt. Voor beide (het Sofie en Sam kamp) heb ik overigens (denk ik) goed nieuws: in het volgende boek gaat hun verhaal verder.

  Wat me ook veel plezier doet is dat een aantal lezers aangeven normaal geen boeken in dit genre te lezen. Allereerst: super dat ze dat toch eens aangedurfd hebben. En, los van een lezer die gezien zijn lage cijfer het verhaal niet erg kon waarderen, geven de cijfers die de rest van jullie gaven (over het algemeen tussen de 8 en 9) aan dat jullie genoten hebben van het verhaal. Een groter compliment kun je mij als schrijver niet geven, want uiteindelijk schrijf ik om mensen te vermaken.

  Een laatste gedachte: ik kijk ook met plezier terug op de vragen die jullie voor en tijdens het lezen aan mij stelde. Het gebeurt niet vaak dat ik de kans krijg met (onbekende) lezers te praten. Ik vond het erg leuk te lezen wat jullie opviel, bezig hield en goed (of minder goed) vonden. De complimenten over mijn schrijfstijl (beelden, filmisch) stop ik mijn zak. De kritiek van sommigen over de karakters houd ik ook in mijn achterhoofd. Zelf vond ik het erg leuk een hoofdpersoon te hebben die niet sympathiek is, maar (dat was ten minste de opzet) die je toch wel wat gunt. En ja, Sofie had misschien een grotere rol mogen hebben. Aan de andere kant, ik houd van de vrijheid dat per verhaal organisch te laten groeien. Misschien komt ze de volgende keer beter uit de verf. Of niet…

  Ik wil jullie in ieder geval bedanken voor jullie vragen, interesse en feedback en hoop dat jullie, als mijn boeken bevallen, dat vooral door vertellen!

  In ruil zal ik mijn best doen jullie verwachtingen de volgende keer (weer) te overtreffen en een nog spannender boek te schrijven!”

  Wouter

  Getekend: Wouter Helders.

  Een impressie van de antwoorden die Wouter Helders gaf op lezersvragen:

  MariannlL vraagt:
  Omdat jij schrijft in een genre dat ik normaal gesproken niet lees, ben ik op zoek gegaan naar “de achtergrond van de schrijver”. Op je LinkedIn profiel las ik dat je onder andere senior consultant bent bij het Ministerie van Defensie. Dat verklaart dus wel het genre. Maar nu vroeg ik me af hoe je ervoor zorgt dat je in je boeken niet te veel prijsgeeft over de zaken die je in je werk tegenkomt (en toch wel deels geheim zullen zijn). Worden je boeken hierop ook gecontroleerd?
  En of het lastig is om je werk gescheiden te houden van het schrijven?

  Wouter Helders antwoordt:
  Hoi Marianne, goede vraag: ik was inderdaad tot voor kort militair journalist en werk nog altijd als communicatieadviseur bij Defensie. Veel inspiratie haal ik dan ook uit mijn werk. Ik houd me daarbij uiteraard aan de regels: geen geheime informatie of zaken die gevoelig liggen. En ik schijf natuurlijk fictie: dus hoewel er veel feiten in mijn boeken staan zijn ze allemaal ingebed in een totaal bedacht plot. Ik hoef dan ook geen teksten voor te leggen aan Defensie. Het leuke van schrijven over dingen die je (deels) zelf hebt meegemaakt of waar je veel over ziet / hoort / leest is dat je op die manier dicht bij jezelf blijft en authentieke verhalen kunt schrijven. Ik heb niet de intentie mijn werk en schrijven te scheiden: ze zijn beiden deel van me en het een kan niet zonder het ander. Een voordeel heb ik wel: de waarheid is vaak nog veel gekker dan de (misschien bijna ongelooflijke zaken of toevalligheden) gebeurtenissen in mijn verhalen!

  Kaatje vraagt:
  Hallo Wouter, waarom heb je Sofie (een vrouw dus) als hoofdpersoon gekozen? Ligt het niet meer voor de hand om een mannelijke hoofdpersoon te kiezen bij een militaire setting?

  Wouter Helders antwoordt:
  Hoi Kaatje, ik heb die keuze eigenlijk niet bewust gemaakt. In de allereerste versie van  Machtsstrijd had ze aanvankelijk een bijrol. Maar ze groeide en groeide als personage en nam het boek geleidelijk over… Overigens is Sofie misschien wel het personage dat het meest op mij lijkt, al is ze een vrouw. En – maar misschien doel je daar niet op – in boek 3 speelt ze een belangrijke rol maar zeker niet de hoofdrol. Ik vond dat je dat soort dingen moet kunnen loslaten als het verhaal daarom vraagt.

  Lizzie vraagt:
  Ik vind dat je heel beeldig schrijft.
  Ik kan het me zo voorstellen! Volgens dat ik andere recensies lees is Sofie ook aan het bod gekomen in je vorig boek. Is zij een leidraad in je boeken? Moeten deze als serie gezien worden?

  Wouter Helders antwoordt:
  Hoi Lizzie, dank voor het compliment! Sofie is inderdaad de leidraad in de serie al is haar rol de ene keer groter dan de andere. In de vorige twee boeken speelde ze een grotere rol!

  Voor alle vragen aan en antwoorden van  Wouter Helders, klik hier

  Citaat Lizzie:
  Ik vind dat Wouter een eigen beeldige schrijfstijl heeft en dat is goed! Het maakt hem uniek, waardoor hij zeker een veel lezers aangenaam zal verrassen. Het plot zit goed in elkaar en de opbouw is subliem. De twee verhaallijnen die van Sam en die van Sofie vullen elkaar perfect aan. Het is ook leuk dat er vanuit het perspectief van de verschillende personage geschreven is. Zorgt ervoor dat je al lezer zo een volledig beeld krijgt van wat er in ieder personage omgaat. Ik was van de eerste zin tot de laatste zin geboeid. Mijn aandacht is geen moment afgenomen.
  Beoordeling:  9,42

  Citaat astridheijnen:
  Ondanks dat het vooral om Sam draait, is voor mij Sofie toch favoriet. Sofie had voor mij wel wat meer in beeld mogen komen. Het plot zit goed in elkaar hoewel het te verwachten was.
  Op een hele goede manier vol spanning werd naar het einde toe gewerkt. Ik vind de schrijfstijl erg prettig. De schrijver vertelt op een dusdanige manier dat je de beelden als het ware voor je ziet. Voor mij is het de eerste keer dat ik zo’n soort boek heb gelezen. Voor mij een unieke ervaring. Ik ga zeer zeker nog meer boeken van deze auteur lezen.
  Beoordeling: 8,17

  Citaat Kaatje:
  Het plot zit goed in elkaar. De verhaallijnen worden goed afgerond. Doordat het verhaal vanaf twee kanten wordt verteld, blijft het spannend om te lezen. Het einde zag ik wel een beetje aankomen maar dit deed niets af aan het leesplezier. Voor mij was dit een nieuw genre en is goed bevallen. Dit komt ook door de filmische schrijfstijl van Wouter. Je staat als het ware naast de hoofdpersoon op de filmset en maakt alles van dichtbij mee. Hij heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar zijn andere boeken.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat MariannelL:
  Het boek is vlot en boeiend geschreven en leest als een trein. Ondanks dat het niet het genre is dat ik normaal gesproken lees, kon ik het boek wel waarderen. Goede afwisseling tussen delen met veel actie en wat rustiger stukken. Heel begrijpelijk, herkenbaar (jaren in zuidelijk Afrika gewoond) en beeldende beschrijvingen. De plot zit goed in elkaar en het hele boek werkt hiernaartoe. Al had er wat mij betreft nog een stukje achteraan mogen komen over hoe het Sam verder verging.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Tilak:
  Mijn favoriete personage is Sofie, een vrouw welke in tegenstelling tot Sam wel een geweten heeft en compassie kan tonen. Ondanks haar -nu- kleinere rol in dit boek heeft zij de meest positieve indruk op mij gemaakt.  Wouter Helders schrijft zeer beeldend en je merkt dat hij veel kennis heeft van het onderwerp in het boek. Het plot had een mooie opbouw de schrijver heeft eigenlijk twee personages naast elkaar weergeven welke uiteindelijk samen komen. Dit zorgde ervoor dat het een spannend én afwisselend verhaal geworden is.
  Beoordeling: 8,25

  Citaat LJ1976:
  Het is prettige, vlotte en beeldende schrijfstijl. Dit past bij een actiethriller. Daarbij waan je je af en toe ook zelf op de plekken die beschreven worden. Prima opgebouwd, met de nodige actie en spanning. Goede afwisseling van locaties en personages. Uiteindelijk de verschillende verhaallijnen die mooi samenkomen. Het is een actiethriller zoals er wel meer zijn maar het thema stroperij maakt dit boek min of meer uniek. In de zin van dat daar niet zo vaak over geschreven wordt. De eerste twee boeken heb ik reeds gelezen en de volgende boeken ga ik ook zeker lezen.
  Beoordeling: 8,00

  Citaat kessel45:
  Ik vind het een prachtige schrijfstijl die écht bij een actiethriller past. Balletje opgooien en even later uit elkaar laten knallen. Super en is écht heerlijk om te lezen. Had vaak het idee dat ik mee liep in het veld. Het plot zit erg goed in elkaar. Goed opgebouwde spanning naar het einde toe. Van twee kanten beschreven en dus een mooie afwisseling. Dit einde had ik verwacht dat wel, maar wél pas op het laatst. Ik had nog niets eerder van Wouter gelezen, maar hij is bij mij al geplaatst bij de schrijvers waar ik “alles” van wil lezen.
  Beoordeling: 9,00

  Citaat Thrill1981:
  Ja schrijfstijl past prima bij het verhaal. Vlot en spannend. Het plot was een aantal keer zeer verrassend. Ik vond dat de opbouw/structuur van plot goed in elkaar stak. Het verteld het verhaal zeer volledig en gedetailleerd, zelfs de minder belangrijke karakters leer je op een vlotte manier kennen. Nee, ik had dit einde niet aan zien komen, ik had zelf een iets vriendelijker einde bedacht. Maar ik ben wel zeer content met het einde Ik vind het een thriller met internationale allure (dus niet typisch Nederlands). Bikkelhard, pakkend en smerig.
  Beoordeling: 8,92

  Citaat Erpi:
  Het is weer een boeiend verhaal, met de nodige actie dat ik met veel aandacht heb gelezen. De schijfstijl is prettig, vlot leesbaar, uitnodigend en beschrijvend. Je wordt het verhaal ingetrokken als toeschouwer. De plot is mooi opgebouwd door de 2 verschillende verhaallijnen. Sommige stukjes van de ontknoping zie je aankomen, maar andere delen zijn erg verrassend. Ergens is einde ook wel heel abrupt. Het boek is uniek door het thema; stroperij en de daarmee gepaard gaande corruptie. Het is een mooi vervolg op de eerdere boeken. Ik ga het volgende deel zeker weer lezen.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat Sabrina:
  De karakters evolueren, vooral Sofie. Sofie was mijn favoriete personage. Zij was niet het hoofdpersonage maar haar doorzetting en nieuwsgierigheid vond ik wel leuk. Ik vond het een heel mooie en beeldige schrijfstijl. Ik vind het een duidelijk en realistisch plot, met de nodige actie en spanning. Doorheen het boek zit een mooie structuur/opbouw. De 2 verhaallijnen zijn heel goed gedaan. Ik had dit einde niet verwacht. Wel naarmate het boek vorderde. Het is vlot en boeiend geschreven. Mijn aandacht had het boek zeker.
  Beoordeling: 9,00

  Citaat coenraad:
  De scenes in  Opgejaagd wild  zijn beeldend en vlot geschreven maar ook het stoere is goed terug te vinden in dit boek en alles bij elkaar genomen is dit wel de schrijfstijl die een actiethriller maakt en dat heeft Wouter goed weten neer te zetten. Het plot wordt stevig opgebouwd met op het juiste moment een kleine wending waardoor het plot stevig in zijn schoenen blijft staan. Het verloop van het plot en de ontknoping ligt wel in de lijn van verwachtingen maar absoluut niet saai. Wat ik hoop is dat Wouter de rol van Sophie weer wat prominenter laat worden waardoor je nieuwsgierigheid van de serie rond haar interessant blijft.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat penningf:
  De rol van Sofie is wat langer onduidelijk in het verhaal, maar is uiteindelijk helder. Ik vind het geen superknap in elkaar gedraaid plot. Het verhaal zelf was op zich wel boeiend, maar de hoofdpersonen waren dat minder. Het verhaal leest makkelijk weg door de vaak korte hoofdstukken en uiteindelijk wil je toch weten of het afloopt zoals je verwacht. De schrijfstijl van  Wouter Helders is zeker begrijpelijk en leest makkelijk weg. Wat minder begrijpelijk is, is dat hij zijn hoofdpersonen zo negatief neer zet (Sam) of niet genoeg uitwerkt (Sofie). Had hij dit anders gedaan dan had ik waarschijnlijk meer gevoel gehad bij de hoofdpersonen en het boek waarschijnlijk beter beoordeeld.
  Beoordeling: 5,00

  Citaat Marjo Jacobs:
  Sofie is mijn favoriete personage. Ze is uit een diepe put omhooggeklommen en heeft zich ontwikkeld tot een krachtige, stoere vrouw. Ik vind dat de schrijver de personages knap neergezet heeft. Mijn complimenten. De schrijfstijl is vlot, leest gemakkelijk. De thriller zit vol actie. Ik ben van mening dat het een goed opgebouwd plot is met een duidelijke structuur. De verhaallijnen zijn goed op elkaar afgestemd. Ik had een andere afloop van het verhaal verwacht. Het verhaal vond ik indrukwekkend en interessant. Van begin tot en met het einde had het verhaal mijn volledige aandacht. Ik ga nog zeker meer van  Wouter Helders lezen. Hij heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar zijn andere boeken.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat mariskavv:
  Sophie is mijn favoriete personage. Ik hoop dat in een volgend boek Sophie weer meer de hoofdrol krijgt. Met Sam heb ik niet zo veel, omdat hij niet sympathiek is, ondanks dat dit misschien de bedoeling is, werd mijn leesplezier over de helft daardoor wat minder. De schrijfstijl past zeker goed bij dit verhaal, het leest soepel weg en dat is ook wat ik verwacht van een actiethriller. Het plot is goed opgebouwd. Het verhaal leid je er heen en eerdere ontwikkelingen komen tot een einde. Het boek zou ik typeren als een actiethriller, hard maar ook met geloofwaardige karakters. De vorige boeken van Wouter Helders heb ik gelezen en die vond ik mooi, deze is ook weer goed, dus ja, ik houd hem in de gaten!
  Beoordeling: 8,17

  Citaat MissyP:
  Ik vind het een spannend verhaal. Al dacht ik dat Sam ook een held zou blijken, maar hij maakt andere keuzes dan ik had gedach. Het verhaal bouwt zich langzamerhand op vanuit de kant van Sam en van Sofie. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar
  Nee, dit einde had ik niet verwacht. De berusting van Sam zag ik niet aankomen, had verwacht dat Sofie de achtergrond van zijn ontslag zou onthullen waardoor Sam weer positief verder gaat met zijn leven.
  Beoordeling: 9,00

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  ……..

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen  leesexemplaar.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.