Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 101 t/m 150 Leesclub 133: Meisje van me Verslag leesclub Meisje van me van Ilse Ruijters

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1959
  #23700 |

  Leesclub 133,  Meisje van me   –  Ilse Ruijters

  Inleiding

  Het verhaal:  Meisje van me

  Tom is eigenaar van de Mindset Academy, een zeer succesvol coachingsbedrijf dat zijn cliënten leert om het verleden los te laten en te focussen op de toekomst. Zijn vrouw Amber is een van zijn coaches en geeft zijn succes een gezicht.

  Het leven lacht hun toe, maar privé hebben ze het niet zo makkelijk: Amber heeft geen baarmoeder en daardoor kunnen ze geen kinderen krijgen. Ze vragen Kirsten, een van de studenten aan de Mindset Academy, om hun draagmoeder te zijn. Zij zegt ja en lijkt volledig achter haar beslissing te staan.

  Amber en Tom zijn bij de bevalling in het ziekenhuis en zijn dolblij als dochter Emma is geboren. Maar wanneer Amber en Tom hun meisje de volgende ochtend willen ophalen, blijken Kirsten en Emma te zijn verdwenen.

  Waar is Emma? Wat is er gebeurd? En is dit Kirstens eigen keuze of zit het verleden hun toch op de hielen?  

  ********************

  De schrijver:  Ilse Ruijters

  Ilse Ruijter (24 juni 1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands.

  In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag.

  Met De onderkant van sneeuw debuteerde Ilse als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de Hebban Thriller Award 2017 en belandde op de shortlist van De Gouden Strop 2017. Onlangs verscheen haar derde psychologische thriller,  Meisje van me.

  De lezers:

  Lezer 1: Marjo Jacobs, 55 jaar
  Ik wil graag aan deze leesclub (Meisje van me) deelnemen omdat ik de boeken van deze auteur nog niet ken en heb veel positieve reacties op haar boeken gehoord, dus ik maak graag kennis met haar. Ik heb, afgegaan op reviews, hoge verwachtingen van deze auteur. Van dit boek verwacht ik een verhaal met diepgang, spanning en emoties. Van deze leesclub verwacht ik gezamenlijk enthousiasme over dit boek en promotiemogelijkheden voor dit boek.

  Lezer 2: chantalvl, 45 jaar
  Omdat ik gewoon fan ben, en haar al vanaf haar 1ste  boek volg, ben echt benieuwd naar wat ze er dit keer weer van heeft gemaakt. En omdat ik weer eens lekker wil discuseren over een (denk ik) goed boek.

  Lezer 3: heijnen, 59 jaar
  Ik wil graag aan deze leesclub deelnemen omdat ik literaire thrillers het liefst lees en dit lijkt me een ontzettend mooi boek. Ik wil het graag recenseren.

  Lezer 4: Francis, 44 jaar
  Dit boek van  Ilse Ruijters  lijkt me weer een die niet weg te leggen is.  Later als ik dood ben  las als een trein en zat goed in elkaar, met een tbs’er als hoofdpersoon. Ik ben super benieuwd naar dit boek van haar, waarin het draagmoederschap een rol speelt.

  Lezer 5: Brigitta Dielman-Bleeker, 49 jaar
  Ik doe graag mee omdat ik enorm fan ben van Ilse haar boeken. Ik heb al haar thrillers gelezen en ben erg benieuwd naar deze zeker nu ze zelf moeder is geworden.

  Lezer 6: roodkapje, 56 jaar
  Ik neem graag deel aan leesclub  Meisje van me. Ilse Ruijters  is voor mij onbekend en ik ben benieuwd naar haar schrijfstijl. Wat zouden de beweegredenen van Kirsten zijn om draagmoeder te worden en doet ze dit vaker? Heeft de verdwijning van Kirsten en Emma te maken met wraak op Tom en Amber of heeft het met Kirsten te maken. De verdwijning van een baby is een nachtmerrie voor ouders.  Hoe geeft  Ilse Ruijters  de emoties weer?

  Lezer 7: vangrol, 73 jaar
  Graag doe ik mee aan deze leesclub, omdat de korte inhoud me intrigeert en ik ook graag zou willen weten waarom moeder en kind verdwenen zijn.

  Lezer 8: Monique276, 37 jaar
  Heb al veel goede/positieve verhalen gehoord c.q. gelezen over dit onlangs verschenen boek. Daarnaast vind ik  Ilse Ruijters  een goede schrijfster. Haar vorige boek  Later als ik dood ben  heeft mij diep geraakt. Ook de achterflap van bovengenoemd boek spreekt mij erg aan. Hoe kan iemand zoiets doen, wat zit erachter dat de draagmoeder dood wordt aangetroffen en het meisje is vermist. Het zal je maar gebeuren. De cover alleen vind ik al aangrijpend. Helemaal ontroerend vind ik dat Ilse het boek heeft opgedragen aan haar dochtertje, Betje.
  Met veel plezier en ook heel erg benieuwd hoe dit boek verder gaat en uiteindelijk afloopt, doe ik graag mee dan deze geweldige leesclub.

  Lezer 9: ovar, 53 jaar
  Ik heb nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen. Draagmoederschap is een interessant thema en als het gecombineerd wordt met crime dan wordt het helemaal spannend.
  Het is natuurlijk ook interessant te lezen hoe anderen over dit boek denken!

  Lezer 10: Gerda, 64 jaar
  Maar wat graag doe ik mee aan de leesclub  Meisje van me  van  Ilse Ruijters. Het lijkt me een prima kennismaking met haar en de korte omschrijving maakt me direct enthousiast.  Wat een apart gegeven, ik ben reuze benieuwd hoe ze dit alles uit gaat werken….of heeft uitgewerkt.

  Lezer 11: mar, 57 jaar
  Het lijkt me een spannend boek met een orginele gegeven. Kijk er naar uit om weer eens deel te nemen ….

  Lezer 12: Marieke, 49 jaar
  Ik zou super graag willen meedoen aan de leesclub van het boek  Meisje van me  van  Ilse Ruijters. Heb altijd erg graag gelezen, m.n. thrillers.
  Ik wil graag meedoen aan een leesclub, vind het leuk me te verdiepen in een boek en het lijkt me leerzaam om met anderen over een boek te discussiëren. Hopelijk krijg ik hierdoor andere verdieping in het boek en geeft het me inspiratie. Ik denk dat ik ook hierin een bijdrage kan leveren aan anderen.
  Ik heb een keer eerder aan een leesclub meegedaan, maar dat is alweer een tijdje geleden. Ik kijk al maanden naar dit boek uit, en het zou super zijn hier aan deel te mogen nemen.

  Lezer 13: tanja, 58 jaar
  ik wil heel graag lid worden van deze leesgroep omdat de titel al meteen pakte.Ik heb belangstelling voor dit  onderwerp. Ik ken de schrijfster nog niet maar ben heel benieuwd naar haar. Ik lig gehandicapt op bed en lees me gelemaal gek. Dit onderwerp lijkt me geweldig en wat ik er over gelezen heb maakt me heel nieuwsgierig.

  Lezer 14: Janet Sellis, 46 jaar
  ik heb al wat recensies voorbij zien komen op Instagram en het lijkt me heel spannend! Interessant thema ook!

  Lezer 15: Roos, 38 jaar
  Ik heb van eerder werk van  Ilse Ruijters  genoten. Zou ontzettend graag dit boek lezen. Een leesclub zorgt daarbij voor nog meer verdieping en leesplezier. Ik heb ervaring met de leesclubs van Hebban, maar ThrillZone is nog helemaal nieuw voor me. Dit lijkt me een perfecte start!

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  justine

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het honderd-drieëndertigste boek dat door de leesclub is gelezen is  Meisje van me, geschreven door  Ilse Ruijters, uitgegeven en beschikbaar gesteld door  Uitgeverij Ambo|Anthos.

  Lezend Nederland maakte in het najaar van 2014 kennis met  Ilse Ruijters  na verschijning van haar eerste boek  De onderkant van sneeuw . Ongeveer een jaar later mocht ze voor de Hebban debuutprijs 2015 naar het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer komen om die in ontvangst nemen. Vanaf dat moment zien we regelmatig een nieuw boek van haar verschijnen en na  Later als ik dood  ben in 2017 en dit jaar verscheen  Meisje van me. Voor de redactie reden genoeg om dit boek door de leesclub te laten lezen.

  En we stonden daar (gelukkig) niet alleen in….

  ‘Omdat ik gewoon fan ben, en haar al vanaf haar 1ste  boek volg, ben echt benieuwd naar wat ze er dit keer weer van heeft gemaakt. En omdat ik weer eens lekker wil discuseren over een (denk ik) goed boek’, aldus  chantalvl. Ook  Francis  had woorden van dezelfde strekking: ‘Dit boek van  Ilse Ruijters  lijkt me weer een die niet weg te leggen is.  Later als ik dood ben  las als een trein en zat goed in elkaar, met een tbs’er als hoofdpersoon. Ik ben super benieuwd naar dit boek van haar, waarin het draagmoederschap een rol speelt’. Ik weet het, het wordt wat saai maar  Brigitta Dielman-Bleeker  echode een beetje na met: ‘Ik doe graag mee omdat ik enorm fan ben van Ilse haar boeken. Ik heb al haar thrillers gelezen en ben erg benieuwd naar deze zeker nu ze zelf moeder is geworden’.

  Dan ook maar even gekeken of deze positieve verwachtingen ook omgezet zijn naar positieve waarderingen….

  ‘Ik vond het plot supergoed in elkaar zitten, die extra twist op het eind. Echt goed’,  klinken de woorden van  chantalvl.  ‘Ilse Ruijters  heeft en prettige duidelijke schrijfstijl. Ik vond het wel een geloofwaardig verhaal, in het echte leven komen bepaalde dingen ook voor wat in het boek beschreven is. Het draagmoederschap en een transgender in het verhaal, daar heb ik nog nooit over gelezen dat maakte het verhaal weer heel anders’,  weet  Francis  aan os te vertellen. Tenslotte meldt  Brigitta Dielman-Bleeker  ons: ‘Wat een geweldig plot! Briljant bedacht. Het boek is heel mooi opgebouwd, je krijgt steeds “koekjes” voorgehouden zodat je door blijft lezen. Nee deze had ik niet aan zien komen’.

  Dat lijkt ons meer dan voldoende reden om verder te lezen, kijk maar even mee….

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat vangrol:
  De cover laat een ooievaar zien die op indringende wijze kijkt en gezien de achterflap kan dat wel kloppen. Een baby die verdwijnt: de ooievaar probeert door zijn manier van kijken ook te achterhalen waar het kind gebleven is dat hij heeft afgeleverd.
  Van de auteur heb ik nog niks gelezen, maar wel veel over gehoord. Wel goede dingen overigens. Ik verwacht een spannend boek en ik ben heel benieuwd hoe het raadsel rond de verdwenen baby opgelost gaat worden.

  Citaat Marieke:
  Ik vind de cover prachtig, een grote ooievaar in beeld, en qua kleuren rustig, tinten van zwart, wit, en rood. Zie je ook in de titel en naam schrijver terug. Het boek zou mijn aandacht zeker trekken in een boekwinkel. Achterzijde; bevat korte weergave van de inhoud, een foto en beknopte informatie over de boeken van  Ilse Ruijters. Prima!
  Ik heb  De onderkant van sneeuw  gelezen, en deze vond ik geweldig.
  Ben ook naar dit boek erg benieuwd, het korte bericht op de achterzijde maakt me nieuwsgierig…en zet aan tot denken.. gauw beginnen…! Ik verwacht een boeiende thriller met hopelijk een plot wat ik niet zie aankomen..
  Het thema spreekt me erg aan, coaching, draagmoeder, raadselachtige verdwijning…

  Citaat Roos:
  Ik heb hele hoge verwachtingen, en dat vind ik meteen spannend, omdat de kans dat het dan gaat tegenvallen ook aanwezig is. Maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit. Ik verwacht een verhaal dat me als moeder zal raken en dat er voor zorgt dat ik het in een keer uit wil lezen. Ik verwacht een wending die je niet aan ziet komen. En ik hoop dat het uiteindelijk toch allemaal goed komt, dat gun ik de ouders op dit moment in ieder geval wel.
  Kortom, ik heb ontzettend veel zin om aan dit boek te beginnen!

  Citaat Justine:
  De cover is prachtig, een wat dreigende ooievaar, maar ook iets met baby’s want daar
  staat toch ook een ooievaar voor. Geef jouw verwachting van deze auteur.
  De schrijfster een beetje inschattend verwacht ik een lekker spannend boek, spannend en origineel.

  Citaat roodkapje:
  Een echte ooievaar die een baby aankondigt op een zwarte achtergrond. Hoofdzakelijk zwart/wit wat je als goed/kwaad zou kunnen zien. De voorkant heeft zwart als hoofdkleur en de achterkant wit. Verder de naam van de auteur in rood, waarbij de R half wegvalt in de schaduw. De titel in wit.
  Ik heb nog nooit een boek van  Ilse Ruijters  gelezen, maar goede recensies al gelezen en ik ben nieuwsgierig naar haar schrijfstijl. Ik verwacht een verhaal vol emoties en de nodige onverwachte ontwikkelingen, waarin niet alles is wat het lijkt.

  Citaat Gerda:
  De cover lijkt me goed bij het boek passen want een ooievaar heeft toch altijd ( voor mij dan) een associatie met het krijgen van een baby. Omdat de kop je aankijkt ziet ie er best eng / dreigend uit, en de achterflap bevestigd dat voor mij.
  Van Ilse heb ik gehoord maar nog nooit iets gelezen, ik ben erg benieuwd naar haar.
  Mijn verwachting is dat ik een spannend boek ga lezen, ik hoop een echte pageturner….ik ga nu dus snel beginnen!

  Citaat Brigitta Dielman-Bleeker:
  De cover is prachtig. Een mooie ooievaar die een baby heeft gebracht. Spreekt een belofte uit. De achterflap geeft een spannende insteek voor het boek. Dat vraagt om een aantal heerlijk spannende uurtjes lezen. Ik heb alle thrillers van Ilse gelezen dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Goed beter, best… Ik ben benieuwd.

  Citaat Francis:
  Een ooievaar dat het symbool is voor geboorte. Ik vind het een prachtige cover dat goed past bij de titel. De zwarte achtergrond waar het wit van de titel en de ooievaar heel goed tot zijn recht komt, en de rode snavel en de letters van de auteur dat springt er echt goed uit. Ik heb  Later als ik dood ben  van  Ilse Ruijters  gelezen en dat was een zeer goede verrassende thriller. Ik verwacht een spannende thriller met een goed plot. Een boek dat je eigenlijk niet weg wilt leggen.

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat Marjo Jacobs:
  Mooie zinnen:
  – “Gedachten zijn niet meer dan betekenisloze verbindingen die ons brein legt, niet de waarheid”.
  – “Maak er de mooiste dag van die vandaag in zich heeft”.
  – “Als aangeschoten wild op een serveerschaal gaan liggen”.
  Verrassende verhaallijnen. Het verhaal leest als een trein, is vlot geschreven en bevat een uitzonderlijk mooi taalgebruik.

  Citaat ovar:
  Ik heb 100 pagina’s gelezen. Ik verwachtte dat het boek zou beginnen met de periode waarin Tom en Amber de afspraak met Kirsten maken om Kirsten draagmoeder te laten spelen. Het boek begint echter als de baby al geboren is. Dus anders dan door mij verwacht.
  Het is natuurlijk mogelijk dat als ik verder lees teruggekeken c.q. beschreven wordt hoe dit destijds in zijn werk ging. Ik verwacht dit eigenlijk wel omdat het kan verklaren hoe het zo gekomen is.

  Citaat tanja:
  Toen ik de mail kreeg over vragen aan Ilse dacht ik alleen maar neeë, ik wil verder lezen en bij vragen beantwoorden precies hetzelfde. Het boek verbaasde me omdat ik eerst een heel zwangerschapsverhaal verwachtte en meteen met een geboorte begon.
  Ik dacht dan moet het toch een dun boek zijn waar moet het nog zoveel over gaan?
  Alle citaten vond ik prachtig maar onder het lezen had ik niet meteen, o daarom dat citaat.
  Ik heb het boek in 4 dagen uitgelezen en kon niet stoppen met lezen. Van twee personen had ik wel meteen door die hebben er duidelijk mee te maken maar het boek heeft me ontzettend verrast.

  Citaat heijnen:
  Er staan veel opmerkelijke citaten in dit boek. Tom gebruikt zelf de citaten die hij zijn clienten leert. Daar heeft hij zelf ook veel steun aan. Ik ben nog niet zo heel ver in het boek, maar tot nu toe is het spannend. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

  Citaat mar:
  Ik ben volop aan het lezen… Opmerkelijk vind ik de schuingedrukte zinnen (de gedachten van de personages). Het is echt of je hun gedachten kan lezen. Hierin zitten zeker opmerkelijke citaten, zeker wat betreft de mindful-gedachten.
  Het boek leest vlot, enkel de overgang naar de verschillende personages via ik soms storend. Iets meer plaats tussen de alinea had duidelijker geweest.

  Citaat Janet Sellis:
  Ik moest er een beetje inkomen. Aan het begin van het boek vond ik veel een beetje overdreven en ik ergerde me aan grof taalgebruik. Daarna kwam ik tot de conclusie dat dit was om de leefstijl van Tom en Amber weer te geven en om de sfeer weer te geven.
  Ik zat meteen in het verhaal vanaf het moment dat Tom en Amber de kamer in het ziekenhuis binnenkomen…….. De stukken over Joël verontrusten me!

  Citaat Monique276:
  Ik ben meerdere citaten tegen gekomen die ik erg mooi vind.
  – De charme van het verleden is dat het verleden is. In de toekomst staat er zoveel moois te gebeuren (blz. 23).
  – Jij bent de baas over je eigen gedachten; jij bepaalt welke je serieus neemt en welke niet. (blz. 26).
  – Ons reptielenbrein zorgt ervoor dat we blijven doen wat we doen, omdat dat een bewezen tactiek is gebleken om te overleven. (blz. 31).
  – Je komt alleen verder wanneer je je toekomst, en dus niet je verleden, je toekomst laat bepalen. (blz. 198)
  – Een mooie buitenkant heeft geen waarde als de binnenkant verrot is. (blz. 268).
  Wat ik verder ook erg mooi vond was het feit dat bij elk nieuw gedeelte/overgang van het boek een spreuk/gezegde/ quotes stond, wat naar mijn idee daar over ging in het boek en betreffende persoon.

  Citaat chantalvl:
  Ook ik ben nog even met de laatste bladzijde bezig, ben er nog niet uit wat ik er van vind. Gaat wat langzamer dan normaal.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert.  Meisje van me  is uiteindelijk door 15 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als  133ste  leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van  8,14  dat helaas niet voldoende is voor een plaats in de HALL of FAME, maar natuurlijk wel is opgenomen in de Gerankte Deelnemerslijst.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor  Meisje van me  van  Ilse Ruijters  geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 7,90
  2. Plot: 8,23
  3. Leesplezier: 8,30
  4. Schrijfstijl: 8,20
  5. Originaliteit: 8,33
  6. Psychologie: 7,87

  Gemiddelde puntenwaardering: 8,14

  Wat vindt Ilse Ruijters van deze leesclub?

  Oeh, het blijft spannend om mee te doen met een leesclub. Je boek is toch een beetje je kindje en je wilt natuurlijk dat iedereen het het mooiste, leukste en liefste van de wereld vindt.

  Ik heb in deze leesclub vijftien enthousiaste lezers ontmoet, die duidelijk hebben aangegeven wat ze allemaal wel en niet goed vinden aan   Meisje van me  en als ik eerlijk  ben: soms was dat best even slikken. Maar… wat hebben jullie alles mooi onderbouwd. Ik vind het een grote eer dat jullie zulke hoge verwachtingen hadden en ben zeker blij me een gemiddelde waardering van vier sterren. (Da’s toch niet mis!).

  Bedankt ook voor jullie geïnteresseerde vragen. Er waren niet heel veel mensen die ze stelden, maar degenen die dat wel deden hadden originele en vriendelijke tekstjes gemaakt. Misschien vat dat samen hoe ik deze leesclub heb ervaren: kritisch, maar met het hart op de juiste plek en een grote passie voor boeken.

  Marjo, Chantal, Heijnen, Francis, Brigitta, Roodkapje, Monique, Ovar, Gerda, Marieke, Tanja, Janet, Roos, Vangrol en Mar: hartelijk dank dat jullie zo diep mijn boek in wilden duiken en daar ook nog over wilden schrijven.

  Cees, een dikke kus voor de goede organisatie. Bij mijn volgende boek doe ik zeker weer graag mee.

  Getekend:  Ilse Ruijters.

  Een impressie van de antwoorden die  Ilse Ruijters  gaf op lezersvragen:

  roodkapje vraagt:
  Hoe ben je op het idee gekomen om een thriller te schrijven waarin draagmoederschap verwerkt is?

  Ilse Ruijters antwoordt:
  Ik heb er zelf lang (8 jaar) over gedaan om zwanger te raken. In die tijd ben ik gaan nadenken over wanneer je nu eigenlijk moeder bent. Voor de meeste vrouwen is het simpel: die raken in verwachting van een eigen eicel. Maar stel nou dat je in verwachting raakt via eiceldonatie… Dan ben jij wel zwanger, maar jouw kind heeft het DNA van een andere vrouw. Of stel dat je een kindje adopteert; geen DNA, maar wel honderd procent moeder, voor mijn gevoel.
  Bij Amber en Tom is precies het omgekeerde aan de hand. Zij schakelen een draagmoeder in. Dochter Emma heeft hun DNA, maar wettelijk gezien zijn zij niet de ouders. Terwijl dat dus wel zo voelt! Ik vond dat zo’ intrigerend idee dat ik dacht: hier moet ik iets mee.
  (Ikzelf ben trouwens via IVF in verwachting geraakt. Met een eigen eicel dus. Onze dochter Betje is nu 20 maanden oud.)

  Monique276 vraagt:
  Beste Ilse, de vraag die  roodkapje  stelde kwam ook in mij op. Je antwoord heb ik inmiddels gelezen. Wat ik heel bijzonder en tegelijkertijd mooi vind is dat je het aan je dochtertje ‘Betje’ opdraagt. Dit terwijl het toch een thriller is. Kwam dit meteen in je op tijdens het schrijven?

  Ilse Ruijters antwoordt:
  Tijdens het schrijven dacht ik nog niet na over de vraag aan wie ik dit boek op zou dragen. Toen het af was heb ik een tijdje getwijfeld of ik het aan iemand op zou dragen en zo ja, aan wie. Ik twijfelde tussen mijn man Bas (aan hem is nog geen enkel boek opgedragen) en Betje. De twijfel kwam – zoals jij al raadt – doordat dit boek een thriller is. Roept het geen onheil over me af om dit boek aan haar op te dragen? Maar goed… ze is nu inmiddels geen baby meer, natuurlijk. Dus die angst heb ik volledig laten gaan.
  Ik heb  Meisje van me  uiteindelijk aan mijn dochter opgedragen omdat zij deels de inspiratie is voor mijn verhaal. Maar ook omdat ik door haar anders ben gaan schrijven. Als zij slaapt of bij opa en oma is, dan grijp ik mijn kans en pak ik mijn laptop. Daardoor ben ik veel efficiënter en productiever. Ik ben op zoveel verschillende manieren dankbaar dat zij er is.

  heijnen vraagt:
  Hallo Ilse, je schrijft mooie citaten in je boek, heb je zelf ook aan yoga gedaan of doe je het nog?

  Ilse Ruijters antwoordt:
  Dank je wel heijnen. De quotes heb ik op internet gevonden en kreeg ik van een vriendin die mij hielp bij mijn research, zij werkte een tijdlang als coach.
  Ik heb zelf nooit aan yoga gedaan. Op dit moment sport ik bij een sportschool. Ik ben net thuis van een les Zumba.

  Voor alle vragen aan en antwoorden van  Ilse Ruijters, klik hier

  Citaat ovar:
  Je krijgt als lezer in de loop van het verhaal steeds beter een idee van de karakters van met name Tom en Amber. Ontwikkeling in de karakters kan ik niet ontdekken. Voor mij zijn er weinig sympathieke personages in het verhaal. Tom is zonder meer de meest onsympathieke. Het is door de schrijfster prima herkenbaar neergezet als dit type goeroes: mensen die het zogenaamd goed weten hoe een ander zich moet gedragen, maar zichzelf heel anders gedraagt dan hij zijn klanten voor houdt. Het doet me denken aan een persoon die ik kende; hij gaf lessen hoe zijn leerlingen moesten ‘ontstressen’, maar zelf was hij de grootste ‘stresskip’.
  Als ik toch een favoriet personage moet kiezen dan ga ik voor Tara. Ze is ondernemend en heeft het goede met haar zus voor.
  Beoordeling: 7,33

  Citaat Marjo Jacobs:
  Ik vind het plot goed, het steekt prima in elkaar. Er gebeurt ontzettend veel in het verhaal.
  Het plot is goed opgebouwd, diverse verhaallijnen zijn aanwezig. Het klopt gewoon allemaal.
  Ik had een ander einde van het verhaal verwacht, vooral wat de verhouding Amber, Tom, Joël betreft. Ik vond het verhaal bijzonder boeiend. Ik moest het verhaal meteen uitlezen, kon er niet mee stoppen. Het verhaal had dus continu mijn aandacht. Ik vind haar schrijfstijl bijzonder aangenaam. Leest als een trein, is dus heel begrijpelijk geschreven. Een verhaal vol gebeurtenissen.
  Beoordeling: 8,67

  Citaat justine:
  Jazeker evolueren de karakters, Tom zie je in de negatieve zin afzakken, maar Amber wordt samen met haar zus sterker, en uiteindelijk zijn het twee mooie krachtige vrouwen. Ik vond Amber en Tara wel mooie mensen, in het begin niet maar later wel. Jazeker, de schrijfstijl is echt van deze tijd, strak, kort, bondig en direct.
  Bondige schrijfstijl, sommige delen geloofwaardig en qua taalgebruik echt van nu.
  Beoordeling: 8,17

  Citaat vangrol:
  Ik vind de plot goed in elkaar zitten. Er is voldoende spanning om te willen weten hoe dit boek afloopt. De structuur van de plot is goed opgebouwd. Telkens denk je te weten hoe het zal eindigen en dan volgt er weer een verrassende wending. Ik had het einde zo niet verwacht. Zeker in de tweede helft van het boek had het verhaal mijn volledige aandacht, het was een boeiend verhaal, af en toe een beetje over de top.
  De schrijfstijl van  Ilse Ruijters  is prettig en het verhaal is heel begrijpelijk geschreven, het leest als een trein. Ik zou het boek typeren als spannend en vlot te lezen. De vermissing van een kind komt veel vaker voor in boeken en raakt je steeds diep. Het draagmoederschap is een voor mij nieuw onderwerp.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat Gerda:
  De karakters evolueren wel wat maar dat “zag” ik pas beter toen ik het boek uit had en er over nadacht. Tijdens het lezen heb ik geen favoriet gekregen. Eigenlijk zou ik aan veel personages wel iets willen veranderen maar het minste aan Tara. Zij werd steeds sterker.
  De schrijfstijl is goed gekozen om dit verhaal helder neer te zetten, echter het duurde wel een poos voordat het boek mij te pakken had. Ilse haar schrijfstijl kan ik niet anders verwoorden als “duidelijk en helder”. Als ik weer een boek van haar tegenkom zal ik het zeker gaan lezen.
  Beoordeling: 7,42

  Citaat Roos:
  Ik had dit plot dus niet aan zien komen, achteraf vind ik dat een beetje dom van mezelf, maar ik ben er wel heel blij mee. Een voorspelbare thriller is toch een beetje jammer, en dat is dit boek zeker niet. Hoe de vork in de steel zat rondom de verdwijning van het kind zag ik niet aankomen en ook de ontknoping van het verhaal had ik niet kunnen voorspellen. Absoluut een boeiend verhaal, als ik de kans had gehad had ik dit boek in een keer uitgelezen. Ik wilde echt heel graag verder lezen om te weten wat er ging gebeuren.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat roodkapje:
  Amber lijkt volwassen te worden in een korte tijd en neemt initiatief. Tom valt van zijn voetstuk. Van Joél komt de ware aard boven. Tara wordt weer gelukkig.
  Mijn favoriet is Tara, die ondanks haar misère en dipje zich weet te herpakken en kans ziet om haar artikel te schrijven en Ilona en Amber te helpen. Het verhaal heeft een lange aanloop nodig die bij het verhaal past. Hierdoor leer je de personages en hun gedachten kennen. De schrijfstijl maakt dat je door wilt lezen. Vlot en bondig.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat heijnen:
  Het plot is heel goed. Op het einde gebeurt van alles dat het verhaal spannend maakt. De structuur van het plot is goed opgebouwd. Soms dacht ik te weten hoe het zou aflopen en dan gebeurt er toch weer iets waardoor alles verandert. Dit einde had ik niet verwacht. Op een gegeven moment had ik wel een (juist) vermoeden waar Emma was, maar dat het
  zo zou aflopen had ik niet gedacht. Ik vond  Meisje van me  echt een boeiend verhaal en het had inderdaad steeds mijn volle aandacht. Elke minuut dat ik tijd had ben ik verder gegaan met lezen. De schrijfstijl van Ilse is prettig. Geen lange of moeilijke zinnen waardoor het boek gemakkelijk leest.
  Beoordeling: 8,67

  Citaat tanja:
  Ja, de karakters worden in de loop van het verhaal steeds verder uitgediept. Judith is mijn favoriet, omdat zij zo verrassend is. Ilse schrijft meeslepend en verrassend.
  Het is moeilijk om het boek neer te leggen. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen in 4 dagen.
  Na het lezen van dit boek ben ik fan en zal zeker de andere boeken van  Ilse Ruijters  gaan lezen.
  Beoordeling: 9,00

  Citaat Janet Sellis:
  Ik vind het een origineel plot. Verrassend met originele wendingen! Het stuk met Joël was een onverwachte twist. Toen ik er eenmaal in zat, heb ik aan een stuk door gelezen.
  Het leest makkelijk weg. Spannend, niet geheel realistisch maar dat hoeft ook niet. Ik lees niet vaak thrillers maar ik heb de indruk dat het wel redelijk uniek was. Ook door het unieke thema.
  Beoordeling: 7,50

  Citaat mar:
  Je leert doorheen het boek de personages beter kennen, vooral Amber en Tom. Amber en Tara zijn de meest geloofwaardige….Nee, ik wil niets aan de personages veranderen, ook al is het soms voor mij een beetje ongeloofwaardig en iets te vergezocht. Ja, de schrijfstijl past wel bij dit verhaal, je vliegt door het boek! Heel vlot en gedreven. Ik ga zeker meer boeken van  Ilse Ruijters  lezen, staan al op de planning!
  Beoordeling: ??

  Citaat Francis:
  Ik vond het een goed plot, met een verrassend einde. Het is goed opgebouwd, aan het eind zijn er nogal wat onverwachte wendingen. Ik vond het een boeiend verhaal en aan het einde wou ik het ook allemaal weten, hoe het in elkaar zat. Heb alleen in het begin wat moeite gehad om erin te komen. Iets teveel mindset en baby denk ik.
  Ilse Ruijters  heeft en prettige duidelijke schrijfstijl. Ik vond het wel een geloofwaardig verhaal, in het echte leven komen bepaalde dingen ook voor wat in het boek beschreven is. Het draagmoederschap en een transgender in het verhaal, daar heb ik nog nooit over gelezen dat maakte het verhaal weer heel anders.
  Beoordeling: 8,67

  Citaat Monique276:
  Ik denk bij evolueren meteen aan Tom en Amber. Tom was echt de ‘goeroe’ maar als puntje bij paaltje kwam deed hij niets. Naar mijn idee waren ze in het begin heel erg bezig met het materialistische, ‘kijk ons het eens goed hebben’. Gaandeweg het verhaal zie je ze toch veranderen. Ook Joël vond ik echt apart, soms echt tot het lugubere toe. Mijn favorieten zijn zijn Tara en Amber. Tara is echt ondernemend en bereid alles op alles te zetten om uit te zoeken en gaat er echt voor. Zowel voor het doel en Amber. Amber staat steeds in tweestrijd, maar gelooft uiteindelijk toch haar zus Tara. Ook ontwikkelt zij zich als een moeder die tot alles in staat is om haar kind te redden. Het boek leest heerlijk weg. Het is vlot en pakkend geschreven met korte hoofdstukken.
  Beoordeling: 8,17

  Citaat chantalvl:
  Ik vond het plot supergoed in elkaar zitten, die extra twist op het eind. Echt goed. Had wel beetje een twist verwacht op laatst en gehoopt dat ze alleen met Emma zal zijn. Lastig plot, boeide me, toen even weggelegd met het idee anders ben ik alles vergeten als vragen en na lezen opengaat. Bij laatste stuk wilde ik juist mijn boek niet meer neerleggen. Schrijfstijl is goed, misschien heb ik me ook klein beetje geërgerd aan het merken noemen. Want waarom niet gewoon uit de speakers! Realistische schrijfstijl als ik zie het voor me. Hoop niet dat zoiets geloofwaardig is.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Marieke:
  Vooral de karakters van Amber en Tara ontwikkelen zich. De karakters Tom, Joel laten gedurende het verhaal hun ware aard zien. Gaf me rillingen, deels wel verrassend. Ik vond hoofdpersoon Amber wel een favoriete, zij ontwikkelde zich gedurende het verhaal, uiteindelijk streed zij voor haar kind en liet zij zich niet niets en niemand tegenhouden. Ook Tara sprak aan, als krachtige vrouw zette zij zich neer, bereid om ook voor t geluk van haar zus te gaan. Vond ‘t mooi, de uiteindelijke keuze die de dames maakten.
  Er zat vaart in het verhaal, het pakte me en dwong me tot verder lezen. Ik vond de afwisseling mooi… beeldend schrijven waar het kon, rauwer schrijven daar waar kon, en de motiverende quotes tussen de verschillende onderdelen in het boek, verwijzend naar thema coaching.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Brigitta Dielman-Bleeker:
  Wat een geweldig plot! Briljant bedacht. Het boek is heel mooi opgebouwd, je krijgt steeds “koekjes” voorgehouden zodat je door blijft lezen. Nee deze had ik niet aan zien komen. Ben ook benieuwd of Alec op de hoogte was…?
  Ik vind het een zeer boeiend verhaal, en vooral na de helft kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik moest wel mijn aandacht erbij houden maar dat maakt het juist mooi. Ik houd wel van een paar mindfucks. Ik weet dat Ilse vanuit haar hart schrijft over gebeurtenissen die dicht bij haar staan. Dus ik zou zeggen dat haar boeken erg invoelend geschreven zijn. Ook volledig bij de tijd als je kijkt naar goeroe’s, IVF of anders en transgenders.
  Vooral doorgaan hoor, kan niet wachten op de volgende.
  Beoordeling: 9,33

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  mar

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen  leesexemplaar.

  roodkapje
  Bijdrager
  Post count: 243

  Weer een mooi verslag. Bedankt voor het meedoen.

  vangrol
  Bijdrager
  Post count: 139

  Wat een mooi en uitgebreid verslag!!! Het was fijn om mee te doen aan deze leesclub. Op naar de volgende!

  Brigitta Dielman-Bleeker
  Bijdrager
  Post count: 92

  Mooi verslag Cees!

  heijnen
  Bijdrager
  Post count: 37

  Een mooi verslag Cees. Ik vond het leuk om mee te doen aan deze leesclub.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.