Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 051 t/m 100 Leesclub 063: Meedogenloos Verslag leesclub Meedogenloos van Sharpe & Skaye

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 2009
  #12118 |

  Leesclub 63, Meedogenloos – Sharpe & Skaye

  Inleiding

  Het verhaal: Meedogenloos

  Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.

  Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt.

  Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt voorgoed te veranderen. Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt …

  ********************

  De schrijvers: Sharpe & Skaye

  Sharpe & Skaye is een gelegenheidsduo. Beide auteurs hebben voornamelijk aan hun eigen carrière gewerkt. Voor Meedogenloosslaan ze voor de eerste keer de handen ineen.

  Sharpe, pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986), heeft verschillende mysterieuze thrillers en fantasy boeken geschreven, alsmede meerder spannende verhalen.
  Naast schrijven is Joris jarenlang banketbakker geweest en heeft hij in binnen en buitenland voor verschillende bakkerijen gewerkt. Momenteel is hij, naast schrijver, tevens rijinstructeur en muzikant.

  Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen en Verleden tijd. Verminkte toekomstis het vierde deel van de reeks met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol.
  Ook is zij auteur van de thriller In onschulden van de fantasyreeks Jeremy Jago. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn. Info: http://www.melissaskaye.nl

  De lezers:

  Lezer 1: Anitadegroot, 48 jaar
  Ik lees veel goede dingen van Melissa Skayeen J. Sharpe van beiden heb ik niets gelezen maar ik vind het te leuk en daarom geef ik mij op.

  Lezer 2: Charlotte, 56 jaar
  Ik wil graag deelnemen omdat ik fan ben van de boeken van Meliisa Skaye en J. Sharpe, ben heel benieuwd naar hun boek dat ze samen hebben geschreven. Maar mede door de mogelijkheid ze alltewee te ontmoeten in een geweldige setting, huiskamer en lezers. We lezen alleemaal graag thrillers dus is het leuk om elkaar te ontmoeten, en over boeken te praten en andere dingen.

  Lezer 3: Coenraad, 53 jaar
  De VT-serie van Melissa ben ik enorme fan van en net als de karakters in haar boeken groeien groeit ook haar schrijfstijl. Van Joris heb ik nog niets gelezen en ken zijn schrijfstijl dus ook niet. Ik ben zeer benieuwd hoe deze samenwerking is en of Melissa zichzelf bewijst met nog meer schrijftalent. Is deze thriller meedogenloos of niet ….

  Lezer 4: sandra1968, 49 jaar
  Dit boek klinkt meedogenloos lekker. Ik ken deze schrijvers nog niet en volgens mij wordt het tijd voor verandering. Onder het genot van een bak snert doe ik heel graag mee!

  Lezer 5: tesdro, 38 jaar
  Ik lees graag mee met deze leesclub, want dit boek is echt een puzzel waar ik ontzettend van hou. Ik ben benieuwd hoe de drie verhalen met elkaar verbonden zijn waarbij ik zelf wel een idee heb. Hopelijk mag ik erachter komen of het ook zo is.

  Lezer 6: Ant, 40 jaar
  Ik heb interesse om mee te lezen met de leesclub van Meedogenloos.

  Lezer 7: kareltje, 48 jaar
  Omdat ik uitkijk naar het SoepEvent, zeker met deze schrijvers, omdat ik benieuwd ben naar dit boek en de samenwerking tussen deze schrijvers, een kennismaking met het schrijven van Sharpe, dit een boeiend verhaal lijkt, ik benieuwd ben naar de schijn die bedriegt en de journalistieke thema’s vanuit Tim.

  Lezer 8: MariskavV, 39 jaar
  Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik was bij de presentatie van de verhalenbundel van LetterRijn waar beide auteurs aanwezig waren en een stuk voorlazen uit eigen werk. Beide heel anders en daarom zeer benieuwd wat voor een verhaal ze samen hebben geschreven.

  Lezer 9: Cece, 23 jaar
  Ik doe graag mee aan deze leesclub omdat het boek mij spannend lijkt. Welk bewijsmateriaal dragen de zusjes, waarom zit de 13 jarige India Johnson in een gedwongen prostitutie, wat is hier de reden van.

  Lezer 10: Ann Janssens, 41 jaar
  Skaye en Sharpe die de handen in elkaar slaan? Dat is een combinatie waar ik enorm benieuwd naar ben! J. Sharpekrijgt steeds een welverdiende sterrenslag over zich heen en Melissa Skayemoet daar alvast niet voor onder doen.  Een boek waarin levenslopen van totaal verschillende mensen uiteindelijk samenvloeien vind ik ook best interessant. Meestal zijn dat verhalen waar je je hoofd bij moet houden en daar hou ik ook enorm van.

  Lezer 11: Bianca0602, 46 jaar
  Ik wil graag aan deze leesclub deelnemen omdat ik met de gegeven omschrijving van het boek geen verband kan vinden met de titel Meedogenloos. Is de dader meedogenloos of zijn het zijn acties? Wat is het verband tussen deze 3 zaken? Ik wil dat graag uitvinden.

  Lezer 12: yv87, 30 jaar
  Zowel Skaye als Sharpe hebben hun naam al gevestigd in ons kleine kikkerlandje. Ben dan ook zéér nieuwsgierig hoe deze twee auteurs hun talenten gecombineerd hebben. Het kan eigenlijk niet anders dan dan het een ontzettend spannend verhaal gaat worden die de lezer vanaf de eerste pagina mee zal sleuren. Meedogenloos erin gesleurd zelfs! En ik hoop zó dat ik één van die lezers mag zijn.
  Ik zag dat de uitgever LetterRijn was en hierdoor zijn mijn verwachtingen nog een stuk omhoog geschoten. Wat ik tot nu toe van deze uitgever mocht lezen, viel precies in mijn straatje en heb van allen genoten. De inhoud van mijn boekenkast is dan ook flink gegroeid de laatste tijd, want met elk boek dat ik las, moest de serie compleet worden. Tot nu toe hebben ze geweldige boeken afgeleverd!

  Lezer 13: Tina, 46 jaar
  Ik wil graag met deze leesclub meedoen, omdat ik het manuscript van dit superspannende boek heb mogen lezen en beoordelen. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het boek nu is. Tijdens de presentatie van Verminkte toekomst van Melissa Skayeheeft ze mij verteld dat er toch best wel het een en ander aan het boek is veranderd, en ik wil graag weten of het nog steeds zo een geweldig goed boek is.

  Lezer 14: lianeem, 45 jaar
  Omdat het me een geweldig boek lijkt. Hard, meedogenloos, en ik heb nog niets van Joris gelezen. Van Melissa alleen het eerste deel van de Jeremy Jago serie, waarbij ik hoop en verwacht dat haar schrijfstijl voor volwassenen heel anders is. Ik ben zeer benieuwd naar het samenschrijfproject van deze twee auteurs. De eerste berichten die ik erover hoorde was dat het een heel hard verhaal is met gruwelijke details. Kom maar op, zou ik zeggen!

  Lezer 15: Dancing-Moonlight, 34 jaar
  Wat tof! Ik wil graag deelnemen aan jullie leesclub! Ik ben een nogal groot liefhebber van thriller en horrorboeken en ben bekend met de schrijver Joris van Leeuwen! Ik ben daarom heel benieuwd wat zijn samenwerking met een andere auteur tot resultaat heeft! Ik zou het ook geweldig vinden om mee te doen aan het SoepEvent!

  Lezer 16: Dini1957, 61 jaar
  Wat een leuke leesclub lijkt mij dit. Meedogenlooswilde ik al heel graag gaan lezen sinds ik vorig jaar eindelijk de hele VT-reeks verslonden had van Melissa Skaye en ik benieuwd al was naar dit nieuwe boek. En kennismaken met de auteur J. Sharpe lijkt mij ook leuk.
  Gecombineerd met dit leuke SoepEvent is helemaal een leuke kans.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  Evy De Brabander

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het drieënzestigste boek dat door de leesclub is gelezen is Meedogenloos, geschreven door J. Sharpe en Melissa Skaye, uitgegeven en beschikbaar gesteld door Uitgeverij LetterRijn.

  Drie tienen, zeven negens, driemaal een acht, eenmaal een zeven en twee maal een zes, het zijn geen beoordelingen die we met een vaste routine invullen bij iedere leesclub. Dan moet een boek wel ergens aan voldoen. Want een gemiddelde beoordeling van 8,74, door 16 lezers over 6 verschillende onderdelen gegeven, is een meer dan goede beoordeling.

  ‘De spanning in het hele boek door geweven zit’, aldus mariskavv. En Charlotte geeft als verklaring: ‘omdat je vanaf de eerste blz al in boek wordt getrokken, de spanning dendert door boek heen, er gebeurt van alles en nog wat’. Voor kareltje was het geen 10 maar toch: ‘omdat ik het boek met veel plezier en snel heb uitgelezen. De na-pret was wat minder omdat het einde me verbluft achterliet en ik de personages een veel betere afloop gunde’. Nog zo’n lofzang van Bianca0602: ‘het is een boek dat moeilijk weg te leggen is. Op geen enkel moment had ik in de gaten dat het door 2 auteurs is geschreven’.

  Dat moet voor de auteurs wel reden zijn om er een feestelijk drankje op te drinken, hoewel het niet door alle lezers zoveel lof kreeg toegezwaaid.

  Voor sandra1968 waren er wel een paar dingetjes die ze wat minder vond, o.a., de psychologie ‘omdat het verhaal zo zwart is, mis ik een stukje diepgang, goed vs. kwaad. Alles wat goed was ging dood en alles wat kwaad deed bleef doorgaan’.En het aspect leesplezier, ook niet onbelangrijk: ‘omdat voor mij het verhaal te hard, te zwart en te deprimerend is’. Voor lianeem was het onderdeel psycholgie wat minder: ‘omdat ik de personages niet voldoende uitgediept vond om hun beweegredenen geloofwaardig te vinden. Sommige onderdelen van het verhaal kwamen te gemodelleerd en te toevallig over. Als het verhaal een Netflix-serie was geweest, had ik om bovenstaande de serie halverwege verlaten’.

  Maar de overwegend positieve en goede reacties moeten beide auteurs toch wel een stimulans geven om deze samenwerking niet tot een eenmalig gebeuren te laten zijn. En dan wordt het natuurlijk een uitdaging om aan die paar ‘wat mindere’ opmerkingen aandacht te besteden waardoor die over een volgend verhaal achterwege blijven.

  Resumerend kunnen we zeggen dat de deelnemers tijdens het lezen het plezier opsnoven en beide auteurs (en uitgever) het nu, bij het lezen van deze resultaten, consumeren.­

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat Bianca0602:
  Ik heb op internet even de achterkant van het boek opgezocht. De voorkant geeft me een onbestemd gevoel. Het vervallen huis omringd door bomen. Ik zou er niet snel op af stappen. Wat zou dit huis te maken hebben met het verhaal?De achterkant met de foto’s van de auteurs is netjes. De tekst is reeds bekend.De kleuren zijn sober en geeft het spannende karakter weer. Ik ga gauw beginnen met lezen.

  Citaat coenraad:
  Na de tekst gelezen hebben op de achterkant geeft me de indruk dat er drie verhaallijnen zijn. Wat hebben deze verhaallijnen met elkaar te maken en hoe worden ze met elkaar verweven tot een kloppend verhaal. Deze vragen komen meteen in me op na de tekst gelezen te hebben.Ik ben ook zeer benieuwd hoe dit bijeen komt dus wat mijn nieuwsgierigheid betreft is die wel gewekt.

  Citaat Evy De Brabander:
  Ik vind de cover absoluut geniaal! Erg aansprekend, zo met die eenzame en vervallen ogende hut in het bos! Wel donker, maar dat mag voor een thriller. Het is best grappig, want de namen Sharpe en Skaye passen zo goed bij elkaar, dat het bijna lijkt alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. De witte letters contrasteren mooi met de donkere achtergrond.
  Op de achterflap heb ik niet veel aan te merken. Goede foto van de beide auteurs.

  Citaat Tina:
  Melissa Skaye is 1 van mijn favoriete schrijfsters, maar van J. Sharpe heb ik nog nooit iets gelezen. Ik moet wel zeggen dat ik deze combinatie erg interessant vind. Van Melissa heb ik alle thrillers gelezen die ze heeft geschreven, en ik vind dat ze steeds beter worden!!
  Wat ik van het boek verwacht is een aantal uren heerlijk leesplezier. Mezelf helemaal verliezen in het verhaal. Ik weet al dat het heerlijk spannend gaat worden, en moet mijzelf dan ook tegen houden om het niet in 1 ruk uit te lezen. Want dan is de koek veel te snel op!!

  Citaat Dini57:
  Een Hans en Grietje huisje kwam gelijk in mij op toen ik de cover zag. Opvallende witte letters met de achternamen van de auteurs en titel etc. Als naam van een duo goed gekozen Sharpe & Skaye. Zal in de boekwinkel wel opvallen denk ik.
  Vorig jaar heb ik de VT-reeks van Melissa in een paar dagen achter elkaar gelezen. Van Joris heb ik nog niets gelezen maar veel lovende opmerkingen over het boek Syndroom voorbij zien komen. Dus ik verwacht van dit duo een goed spannend boek.

  Citaat tesdro:
  Van Melissa Skaye heb ik vaker een boek gelezen, waar ik erg enthousiast over was. Van J. Sharpe nog niets gelezen maar ik denk dat het vast weer een spannend boek zal worden.
  Ik verwacht spanning, emotie vanwege de vermoorde ouders van Mandy en Lisa en de gedwongen prostitutie en misschien wel een opbloeiende liefde tussen Tim en Suzanne.

  Citaat Charlotte:
  Ik verwacht van Meedogenloos dat ik een spannend doch gruwelijk boek lees, met veel actie en reactie. Maar ook dat fantasy een rol krijgt. Ik ben benieuwd naar twee auteurs die samen een boek schrijven, en vind dat het boek nu al meerwaarde heeft omdat ik de beide schrijvers mag ontmoeten bij het SoepEvent bij Coenraad. Als ik de inhoudsopgave lees ben ik nieuwsgierig en tja, twee vermoorde ouders, een verdwenen meisje dat opduikt in de prostitutie en België. Dan denk ik wel onwillekeurig aan Dutroux. Ik ben benieuwd en laat mij verrassen.

  Citaat Ann Janssens:
  Tot mijn grote schaamte heb ik nog niks van Sharpe noch van Skaye gelezen, maar heb wel al heel veel goede recensies over hun boeken gelezen. Hierdoor zijn mijn verwachtingen best wel hoog! Ik verwacht een verhaal waar zeer veel spanning en gruwel in verwerkt zit.

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat yv87:
  Oeh, nog net op de valreep, heb nog maar 30 pagina’s te gaan! Opmerkelijke citaten of bijzondere dingen zijn me niet bijgebleven, naast natuurlijk de gruwelijke onderwerpen. Wel valt het me op dat de geringe kennis van de taal door India ook is verwerkt in de tekst. Op een fijne, milde manier. Soms heb je nog weleens dat ze dingen op een wat vreemde manier in het boek worden gezet, maar dat is hier niet van toepassing. Je weet wat er wordt bedoeld en het haalt de vaart niet uit het verhaal.

  Citaat lianeem:

  @coenraad
  : In de eerste drie hoofdstukken worden meteen de drie verhaallijnen uitgezet. Na deze gelezen te hebben weten deze verhaallijnen me meteen te raken van fascinatie.

  @lianeem
  : Ja, dat herken ik. Ik vind het ook meteen heftig. En ik ben nieuwsgierig hoe het bij elkaar komt. Ik vrees het ergste (en voor mijn nachtrust).

  Citaat sandra1968:
  Ik ben nu, denk ik, halverwege het boek. Heftig verhaal inderdaad en ik vrees dat het nog erger gaat worden…

  Citaat kareltje:
  Ik ben het met bovenstaande eens, dat de 3 verhaallijnen je meteen te pakken hebben; ik zat er meteen in. De verhaallijn ontwikkelt zich snel en heftig, deels heel onvoorspelbaar. Heerlijk om te lezen. Er zitten veel onverwachte dingen in, soms ook heel heftig…….
  Er zijn me geen bijzondere citaten opgevallen. Het lijkt meer om de actie te gaan.

  Citaat Ant:
  Bijna uit! Goed verhaal die mij een paar mooie leesuurtjes tot nu toe opgeleverd heeft.
  Het verhaal begint gelijk sterk.

  Citaat Cece:
  Het is inderdaad een spannend boek, ook best heftig. Vanaf de eerste pagina word je al meegesleurd in het verhaal, ben benieuwd hoe het verder gaat. De twee auteurs weten tot nu toe de spanning er goed in te houden en het verhaal duidelijk neer te zetten.

  Citaat Dancing-Moonlight:
  Vooral in het begin was het best eveb wennen om te wisselen tussen de verschillende verhaallijnen, maar ze intrigeren wel!

  Citaat Anitadegroot:
  Ik heb geen opmerkelijke citaten gevonden maar ik moest wel slikken dat India pas 13 jaar was, maar goed laatst stond ook al in de krant dat de leeftijd omlaagging in de prostitutie en dat sommige er ook vrijwillig in gingen (onvoorstelbaar). Na het slikken heb ik wel met plezier het boek gelezen, niet echt Nederlands maar wel heel erg goed.

  Citaat mariskavv:
  Al een eindje op weg in het boek en ik zat er gelijk in bij het begin en wat leest het heerlijk! Ik vond de verhaallijn van de zusjes gelijk erg pakkend in het begin.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert. Meedogenloos is uiteindelijk door 16 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 63e leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 8,74 en een welverdiende plek in de HALL of FAME.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Meedogenloos van Sharpe & Skaye geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 9,19
  2. Plot: 8,38
  3. Leesplezier: 8,78
  4. Schrijfstijl: 9,25
  5. Originaliteit: 8,84
  6. Psychologie: 8,00

  Gemiddelde puntenwaardering: 8,74

  Wat vinden Melissa Skaye en J. Sharpe van deze leesclub?

  Ook al heb ik meerdere keren met een leesclub te maken gehad waar ik heel blij van werd, niet eerder zag ik zulke hoge cijfers. Wauw. Hoger dan ik had durven hopen, ik geloof toch echt dat Meedogenloos is geslaagd. Ja, het is een keihard, meedogenloos verhaal en dan kunnen de meningen behoorlijk verdeeld zijn. Nu kwam ik toch veel eensgezindheid tegen.

  Ik begrijp dat lezers hopen op een goede afloop, dat er bepaalde verwachtingen zijn. Onze keuze voor dit eind was wel een beetje uit mijn comfortzone, want ook al schrijf ik stevige thrillers waarin ik personages veel ellende aandoe, ik hou toch wel van een happy end.

  Ik ben trots op de verslagen, op de meningen en ook heel dankbaar dat jullie, de deelnemers aan de leesclub, je hebben opgegeven. Je moet tenslotte van alles onthouden, invullen en benoemen. Met zes verschillende brillen lezen, zogezegd. Dat neemt wel even tijd in beslag en ik voel me vereerd dat de lezers al die moeite hebben genomen. Jullie zijn toppers.

  Bedankt!

  Liefs, Melissa

  ++++++

  Het was erg leuk om met Meedogenloos onderdeel uit te maken van de leesclub van ThrillZone, al was het natuurlijk ook erg spannend om te ontdekken wat iedereen van het boek zou vinden.

  Ik vond de opbouw erg leuk gedaan. Niet alleen kregen we het eindoordeel te zien, maar ook de bevinden van voor en tijdens het lezen. Ook het feit dat de participant vragen aan ons kon stellen vond ik erg leuk. Dat brengt lezer en auteur toch net even iets dichterbij. Al was het wel zo dat Melissa al veel vragen voor mijn neus had weggekaapt, hahahaha. Maar dat krijg je als je met z’n tweeën schrijft natuurlijk.

  Dankzij de vele positieve reacties op het boek, met name in deze leesclub, en de vraag om samen nog een boek te schrijven, hebben we besloten dit ook te gaan doen. Sterker nog, we zijn al aan het plotten. Voor de geïnteresseerden: het zal een los te lezen boek zijn, maar met een aantal hoofdpersonages die ook in Meedogenlooste vinden waren.

  Groetjes, J. Sharpe

  Getekend: Melissa Skaye en J. Sharpe

  Een impressie van de antwoorden die Sharpe & Skaye gaf op lezersvragen:

  lianeem vraagt:
  Kunnen de auteurs alvast iets vertellen over hun schrijfproces? Hoe is dat gegaan? En hoe kwamen ze op het idee om samen een boek te schrijven? Ze gaan dit vast ook vertellen bij het SoepEvent, maar ik denk dat het voor anderen ook leuk is om dit te horen.

  Sharpe & Skaye antwoordt:
  Skaye: Wij kennen elkaar al jaren door onze fantasyboeken bij dezelfde uitgeverij. We hebben samen op diverse beurzen en festivals gestaan en konden het altijd al goed vinden. Toen Joris eens opperde of ik ervoor voelde samen een thriller te schrijven, hoefde ik niet eens na te denken en zei meteen ja. We begonnen wel in 2011, maar hadden niet echt een vaststaand plot, ook waren we erg druk met eigen schrijfwerk, waardoor we besloten het idee warm te houden. In 2017 dacht ik er weer aan, het was al jaren geleden dat we waren begonnen, en prompt vroeg Joris aan mij hoe ik ertegenover stond en of ik tijd en zin had verder te gaan. En dat had ik! We schreven allebei een eigen stuk, een eigen personage, zodat we los van elkaar ook verder konden en niet steeds op elkaar moesten wachten. Het werd iets moeilijker toen onze personages bij elkaar kwamen en we hoofdstuk voor hoofdstuk verder moesten gaan schrijven. Lang leve mail en de telefoon! Op die manier konden we prima overleggen en plotten. Ook, altijd met wijzigingen bijhouden, schreven we iets bij elkaars hoofdstukken of veranderden de tekst. Alles gebeurde in overleg.

  Dini57 vraagt:
  Waarom kozen jullie voor België als locatie?

  Sharpe & Skaye antwoordt:
  Skaye: We hadden niet alleen een flink bos en afgelegen ruimte nodig, maar ook stromend (rivier)water. Dan kom je al snel op de Belgische Ardennen uit. Toen we dat in de gaten hadden, werd het dus even aardig herschrijven.

  Tina vraagt:
  Hoe kom je op een personage als India? Mijn hart bloedt namelijk voor dit meisje! Het liefst zou je die …. (te erg om op te schrijven) iets aan willen doen!! Zitten jullie dat dan ook zo te schrijven? Dat je al nadenkt hoe iemand gestraft gaat worden voor zijn gedrag?

  Sharpe & Skaye antwoordt:
  Skaye: Ah, ja, India is echt ‘mijn’ meisje. Erg lief zijn we niet voor haar, ben ik met je eens. Mary (haar kokkerellen en moederen) is dan ook hard nodig. Het straffen gebeurde al schrijvende, maar vaak bedacht ik ook van alles terwijl ik heel relaxt tv zat te kijken. Dat denkproces gaat altijd door. Ik zat door VT4, Verminkte toekomst, al heel erg in de ‘straffen’. Het was dan ook heerlijk om stukken te schrijven waarin er een beetje wordt gekletst en gekookt

  Sharpe: India komt uit de koker van Melissa en om de praktijken er zo levensecht te laten uitzien, moesten we wel tegenspelers zoals Monster creëren. Vreemd genoeg zijn scenes met zulke vreselijke personages erg leuk om te schrijven, al waren er een paar passages bij die ik als schrijver zelf wel erg lastig vond om te schrijven. Wij houden immers van India en af en toe was het lastig om haar door zoveel ellende te slepen. Maar het verhaal had het nodig. In het echt worden zulke meisjes immers ook niet zachtjes behandeld.

  Voor alle vragen aan en antwoorden van Sharpe & Skaye, klik hier

  Citaat Bianca0602:
  Ik heb het gevoel dat sommige karakters evolueren. Met name Graham die van (sorry voor het woord) ‘hoerenloper’ verandert in een man die zich het lot aantrekt van de (jonge) meiden in het huis. Graham geniet mijn voorkeur als personage. Hij is een man type ruwe bolster/blanke pit. Hij wordt door Mary gedwongen na te denken over zijn daden en verder te denken dan wat hij ziet. Wanneer hij uiteindelijk begrijpt hoe het plaatje er in werkelijkheid uitziet komt hij in actie.
  Beoordeling: 10,00

  Citaat Charlotte:
  De stijl is hard en meedogenloos, er is veel actie en reactie. Er worden gruwelijke gebeurtenissen in beschreven, die passend zijn bij het verhaal. Als ze dat niet hadden gedaan kwamen de verhaallijnen veel minder binnen bij mensen. Het lijkt wel of er een boodschap in dit boek is verwerkt. De werkelijkheid is nog erger dan het is. De pen is vlot van beide auteurs. Samen zijn ze sterk. De schrijfstijl van Sharpe & Skaye, prima geschreven, goede verhaallijnen en een bijzonder plot.
  Beoordeling: 10,00

  Citaat Evy De Brabander:
  De schrijfstijl en de plot passen prima bij elkaar. Hard, harder, hardst. In zowel de acties als de woorden die gebruikt worden om de acties te omschrijven. Een mooie keuze om het geheel zo vorm te geven.
  Met welke voor mij bekende auteur de schrijfstijl van Sharpe & Skaye vergelijkbaar is? Ik moet zeggen… ik heb nog niet vaak boeken gelezen die me dit gevoel gaven. Ik denk dat Vogelman van Mo Hayder dan nog het dichtste in de buurt komt. Ik hoor heel vaak Cody McFayden roepen, dus dat moet ik nog even checken.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat kareltje:
  Er is veel ontwikkeling bij de personages. Ze raken beïnvloed door wat hen overkomt, de personen die ze tegenkomen en door de sterke angst die door het hele boek voelbaar is. Ik zou aan de personages niets durven veranderen, ook al zijn de monsters niet ok. Dat zou teveel impact hebben op het verhaal en de afloop die ik overigens meedogenloos vind.
  De schrijfstijl is goed en doet recht aan de actie-scenes en bouwt mee aan de angstbeleving en spanning bij de personages en bij mij als lezer.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat tesdro:
  Er zit spanning in het verhaal en doordat de hoofdstukken in het boek wisselen maar wel goed op elkaar aansluiten word je helemaal in het verhaal gezogen. Erg goed in elkaar gezet.
  Ik vind Isa Maron goed vergelijkbaar met Sharpe & Skaye. Een soortgelijke schrijfstijl en de spanning die je in haar boeken ook voelt.
  Beoordeling: 9,50

  Citaat sandra1968:
  De schrijfstijl is prima, korte heftige hoofdstukken. Qua gruwelijkheden lijkt het wel iets op Karin Slaughter, zij maakt alleen langere hoofdstukken en meer verhaal er omheen. Meedogenloos heeft dit minder, het verhaal is meedogenloos, gaat meedogenloos snel en heeft meedogenloos mijn hoop op een goed einde voor Mandy en haar zusje om zeep geholpen.
  Beoordeling: 6,15

  Citaat Dini57:
  Ik leefde wel met de meisjes mee maar voor Tim had ik een zwak. Moeilijke jeugd maar zet zich sterk in voor kinderen die nu ook in zo’n situatie zitten en dat hij ondanks het verlies van Suzanne toch verder gaat om de meisjes te redden.
  Ik zou niets aan de personages veranderen alleen Mandy en Lisa blijken toch taaier te zijn en overleven alles maar Tim had ik graag in leven gehouden. Was voor mij even slikken.
  De schrijfstijl past zeker bij het boek, Knap dat ze dit boek zo samen hebben geschreven. Wie welk gedeelte heeft geschreven is niet te achterhalen.
  Beoordeling: 9,00

  Citaat Ann Janssens:
  Een echte evolutie merkte ik niet op. En dat was wel iets dat ik enorm miste. Vooral bij de Graham, Mary en Tim was er een tekort aan karaktervorming (verandering). Mijn favoriet personage was Mary. De lieve, oude Mary. Van haar kon ik me ook het best een beeld vormen. Mary mocht van mij nog best wat meer pit in zich hebben. Ze omringde de meisjes met zeer veel liefde, bekommerde zich om iedereeen. Zij had de stempel van een grijze, oude lieve oma die iedereen verwende. Een hart van goud heeft en zeer empathisch is ingesteld.
  Beoordeling: 7,00

  Citaat Tina:
  Ik vind dat de schrijfstijl absoluut bij het verhaal past. Er zit lekker veel vaart in en er worden geen rare moeilijke woorden in gebruikt, gewoon, lekker normaal. Dit ben ik natuurlijk al gewend van Melissa Skaye, daarom lees ik haar boeken ook zo graag!! Ik vind niet dat ze vergelijkbaar zijn met andere auteurs. Ze hebben hun eigen gruwelijke schrijfstijl. Niet zoetsappig, zo van, iedereen redt het, en ze leefden nog lang en gelukkig. Ik mag deze schrijfstijl wel, hij laat je stil achter als je het boek uit hebt, je moet er eerst even goed over nadenken. Dit had ik ook heel erg met VT4 Verminkte toekomst van Melissa Skaye. Ik vind bij Medogenloosook echt dat je niet merkt dat het door twee schrijvers is geschreven!!
  Beoordeling: 9,67

  Citaat yv87:
  De plot vind ik een mooie opbouw met nette introducties van karakters. Af en toe een paar wtf-momentjes. Oftewel: zat prima in elkaar. De structuur is helder en duidelijk. Natuurlijk zitten er wat toevalligheden in, wat hierboven ook al aangehaald wordt. Maar nergens heeft het me gestoord en het eind heeft me verrast. Het is al een tijd geleden dat ik zoveel moeite heb gehad om een boek weg te leggen.
  Beoordeling: 9,17

  Citaat Ant:
  Ik had wel een vermoeden dat het einde “groots” zou zijn. Ik vond het einde niet zoals ik had verwacht. Het voelde niet goed en te veel. Het had van mij wat minder over de top hoeven zijn. Desalniettemin heb ik wel genoten van meedogenloos. Het verhaal is goed bedacht. De opbouw met de korte hoofdstukken per personages vond ik top. Dit gaf het verhaal echt snelheid. Wat mij betreft hadden er wel minder mensen om hoeven komen. Dit was iets teveel van het goede en niet geheel nodig gezien de verhaallijn.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat Cece:
  De schrijfstijl leest lekker weg af en toe een paar moeilijke woorden, maar daar kwam je al snel uit. Ik had steeds de volle aandacht en kon het boek moeilijk wegleggen. De personages worden goed uitgewerkt en de korte hoofdstukken zijn fijn. Het boek zelf zou ik niet als een Nederlandse thriller beschrijven, maar meer Europees. Zelf zou ik het boek een spannend avontuur maar hard beschrijven. Ergens herkende ik het boek, maar kan het niet plaatsen waar. Sharpe zijn boeken kende ik al, maar zou zeker meer boeken van Sharpe & Skaye lezen. Sharpe & Skaye, ik zou graag meer boeken van jullie willen lezen, ga zo door.
  Beoordeling: 9,17

  Citaat Anitadegroot:
  Het is meedogenloos goed geschreven en ja, je hoopt dit nooit zelf mee te maken of dat het dichtbij komt maar helaas ook hier gebeurt het. Het is op het scherpst van de snede geschreven. Het eind is wat ik had verwacht, een goudmijn laten ze niet gaan, net zoals macht en geld maar ik had wel gehoopt dat het goed zou aflopen voor India (maar dat is gevoelsmatig ook niet zo).
  Beoordeling: 9,17

  Citaat Dancing-Moonlight:
  De karakters ontwikkelen zich zeker. India besluit bijvoorbeeld toch om op een gegeven moment om andere mensen te vertrouwen om haar te helpen. En Mandy ziet haar zus als n lastpak maar doet er uiteindelijk alles aan om haar te beschermen. En Graham ontwikkelt zich naar n behulpzaam persoon. Mandy is mijn favoriet, omdat ze zon kracht heeft om te blijven vechten voor haarzelf en haar zusje en voor de waarheid. Als ik wat zou willen veranderen dan had ik ervoor gezorgd dat Tim wat minder snel door de knieem gaat voor die Suzanne.
  Beoordeling: ??

  Citaat coenraad:
  Het verhaal is vanaf het begin boeiend en fascinerend en dit heeft me tijdens het lezen geheel in zijn/haar macht gehouden. De schrijfstijl is hard tot soms gruwelijk maar tegelijkertijd heeft het een toegankelijkheid in zich die je raakt. Meedogenloos is niet een typische Nederlandse thriller dit komt denk ik ook dat het verhaal niet op Nederlandse bodem afspeelt. Het heeft wel internationale allure over zich. Wat mij betreft zou het met een goede vertaling in het buitenland goed kunnen scoren.
  Beoordeling: 9.17

  Citaat lianeem:
  De karakters worden neergezet en ik heb niet de indruk dat ze evolueren. Eerder dat ze zichzelf blijven zoals ze geïntroduceerd zijn bij hun deel van het verhaal. Ik had wat meer diepgang verwacht. Wat ik jammer vond was dat ik met name bij Graham zijn ontwikkeling niet kon volgen. Blijkbaar is er een klik tussen hem en India als hij seks met haar heeft, en zij haar mond niet opendoet. Oké, het blijft een beetje vreemd dat hij zijn ogen sluit dat het gedwongen is voor haar, maar ja, hij wil ook geen band met vrouwen. Dan maakt hij een switch en komt hij op de proppen als haar redder. En is het oké voor hem om mensen te vermoorden als een soort navy seal.
  Beoordeling: 6.17

  Citaat mariskavv:
  Het plot vond ik verrassend, ik had een ander plot bedacht in mijn hoofd, maar het is heel goed gedaan. De verschillende verhaallijnen komen uiteindelijk bij elkaar. Het einde kwam ietwat onverwacht, ik had meer afronding verwacht, je weet niet hoe het verder gaat met de personages, maar dat maakt het verhaal nog indrukwekkender misschien wel. Het verhaal had vanaf de eerste pagina mijn volle aandacht en dat is gedurende het verhaal niet minder geworden. De schrijfstijl is prettig, beeldend en vlot. De korte hoofdstukken maken het prettig te lezen ook.
  Beoordeling: 10,00

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  …………

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen leesexemplaar.

  Dini57
  Bijdrager
  Post count: 358

  Weer een mooi verslag. Het was een leuke leesclub. Iedereen bedankt.

  yv87
  Bijdrager
  Post count: 155

  Fijn verslag weer, Cees.
  Wat mij betreft hebben ze de score dubbel en dwars verdiend!

  Toevallig vorige week nog aan iemand gevraagd of het boek bij haar ook nog door haar hoofd spookte of dat het aan mij lag.
  Maar beiden hadden het. Dus ja, goed geslaagd boek 🙂 ! Ben benieuwd naar de volgende samenwerking.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.