Home Forums VOLLEDIG AFGERONDE LEESCLUBS #2 Leesclub 56: Kortsluiting Verslag leesclub Kortsluiting van Christine Bols

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1022
  #10691 |

  Leesclub 56, Kortsluiting – Christine Bols

  Inleiding

  Het verhaal: Kortsluiting

  Wat als je saai, geordend en voorspelbaar leventje plots overhoop wordt gegooid?
  Wat als je binnen enkele seconden een beslissing moet nemen die je leven voorgoed verandert?
  En wat als die beslissing nu net de verkeerde blijkt te zijn en je in een onstuitbare lawine aan gebeurtenissen belandt?

  Dit overkomt Mark Devos, eigenaar van de Hawaï Sun, een zonnebankcentrum dat in ernstige financiële problemen verkeert. In een van de cabines wordt door zijn nalatigheid een vrouw geëlektrocuteerd en sterft. Mark beseft dat hij in grote problemen zit en panikeert.

  Het beeld van verplichte sluiting en een gevangenisstraf doemt op. Hij moet snel een beslissing nemen … en … het is de verkeerde. De politie start een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van de dame. Al snel duikt zijn naam op als degene die haar het laatst heeft gezien.

  OVER KORTSLUITING:
  – ‘Het is origineel en soms zelfs humoristisch en sarcastisch. Vervelen doet het geen moment.’ (Cees van Rhienen – ThrillZone)
  – ‘Fantastisch boek! Een thriller naar mijn hart, zonder ook maar enige twijfel goed voor *****! Ik heb ervan genoten!’ (Anna Bakker, Hebban-Crimezone)

  ********************

  De schrijver: Christine Bols

  Lezers die al eerder boeken van haar hebben gelezen associëren d’r naam vanzelfsprekend met het speurders duo Tim Sackley en Jude McCool. Daar heeft de Vlaamse Christine Bols inmiddels vier spannende delen van op de markt gebracht. Maar ideeën dienen zich vaak in willekeurige volgorde aan en met sommige kun je op dat moment wat en andere weer niet.

  Het verhaal dat al langere tijd in haar geest aan het rijpen was, bleek met geen mogelijkheid passend te maken binnen de serie met Sackley en McCool en wat doet een creatieve auteur dan? Inderdaad, de tijd is dan rijp voor een standalone. Zo zou het gegaan kunnen zijn in de opmaat naar Kortsluiting, het pas verschenen boek van Christine Bols.

  De lezers:

  Lezer 1: kessel45, 56 jaar
  Jaa ik zou me dolgraag willen laten kortsluiten door Christine Bols. Voor mij nog een onbekende auteur, doch zou dolgraag met haar schrijfstijl kennismaken. Humoristisch, sarcastisch en tóch een thriller??? Zou er graag méér over willen weten en lezen. Ben erg benieuwd. Hopelijk word ik kortgesloten met Christine Bols.

  Lezer 2: nini_ingrid, 49 jaar
  Ik vraag me af of de kortsluiting alleen slaat op wat er met die vrouw gebeurt en omdat de inhoud me enorm aanspreekt schrijf ik me met veel plezier in voor deze leesclub.

  Lezer 3: MissyP, 45 jaar
  Heftig dat er een vrouw geëlektrocuteerd wordt in een zonnebankcabine en sterft. Door nalatigheid van Mark Devos en uit angst voor de gevangenis last hij die vrouw blijkbaar verdwijnen? Ben zeer benieuwd hoe dat afloopt!!! Heb al eens iets van Christine Bols gelezen en daar zeer van genoten!

  Lezer 4: maria burger, 56 jaar
  Heb Dancer van haar gelezen en vond dat een goed boek. Zelf geeft u eveneens aan dat het een humoristisch en sarcastisch boek is en het niet verveelt en ik denk dat u veel ervaring heeft. Daarnaast vind ik het verschrikkelijk moeilijk om een keuze te maken, (ik kan eigenlijk niet kiezen) twijfel heeeel lang, wil het liefst alle voors en tegens weten en afwegen dus als je dat binnen enkele seconden moet doen ben ik benieuwd hoe hij dat dan wel doet….

  Lezer 5: Wilma, 54 jaar
  Wil me graag aanmelden voor deze leesclub. Een thriller met humor dat klinkt helemaal goed. Ik ben heel benieuwd naar deze voor mij onbekende schrijfster. Keuzes maken we iedere dag van kleine tot grotere en de gevolgen hebben soms wat meer impact. Gelukkig hebben mijn keuzes nooit tot kortsluiting tot gevolg gehad.

  Lezer 6: XKellllyyyy, 23 jaar
  Ik wil graag Kortsluiting lezen want ik heb net de samenvatting gelezen en ik wil heel graag weten hoe hij zijn leven terug kan opbouwen. Het ziet me echt een spannend boek uit en ben ook erg benieuwd naar de auteur. Het is de eerste keer dat ik van haar iets hoor/ lees.

  Lezer 7: Jet spanjersberg, 55 jaar
  Dit boek klinkt eerder grappig dan spannend, maar het zal zeker ook spanning hebben! Erg als je steeds net de verkeerde beslissing neemt Ik doe erg graag mee…………ten eerste omdat ik van lezen houd. Ten tweede omdat ik deze schrijfster ook nog niet ken.

  Lezer 8: sanhan, 45 jaar
  De zin “Wat als je saai, geordend en voorspelbaar leventje plots overhoop wordt gegooid?”
  Dat heb ik zelf al enkele keren meegemaakt, zonder zonnebanken en geëlektrocuteerde klanten (gelukkig), dat wel. Dat maakt me benieuwd, hoe kan je op zo’n moment zo’n beslissing nemen?

  Lezer 9: krisje peeters, 44 jaar
  Ik heb alle boeken van Christine Bols in mijn boekenkast staan. Enkel de laatste Kortsluiting dus nog niet. Vrouwen van Corvalis, Waverly, Greenfields en Dancer. Ik heb al verscheidene keer op het punt te staan om Kortsluiting te kopen maar tot op heden nog niet gekocht. Ik hoopte dat hij hier zou verschijnen en ik hoopte een kans te maken om het boek zo te lezen en een recensie te kunnen schrijven. Ik sprak er met Christine zelf ook over om dit boek zeker te laten beoordelen op deze site.

  Lezer 10: ingebrunn, 45 jaar
  Het lijkt me een geweldig boek met een geweldig verhaal. De titel zegt eigenlijk al genoeg. Ik zal actief deelnemen.

  Lezer 11: Severine, 31 jaar
  Ieder mens heeft in zijn leven weleens te maken met kortsluiting. Dat kan figuurlijk zijn, maar ook letterlijk. En heb je beiden, zoals je uit de flaptekst kunt afleiden, dan heb je een fantastisch spannend verhaal. En dat wil ik heel graag lezen voor jullie leesclub. Mijn kaarsen en zaklamp staan al klaar om bij een kortsluiting met stroomuitval op een duistere avond toch verder te kunnen lezen.

  Lezer 12: Annemie S, 57 jaar
  De korte inhoud van dit boek zette me al op het puntje van mijn stoel.  Heel graag doe ik daarom mee aan de leesclub.

  Lezer 13: Karin, 51 jaar
  Ik heb nog nooit iets van Christine Bols gelezen, moet zelfs bekennen dat ik niet wist dat ze een Antwerpse schrijfster is; ik woon zelf net even ten noorden van Antwerpen, en vind het dus prettig om thrillers te lezen die in het Antwerpse spelen, altijd gezellig om plekjes te herkennen. Bovendien lijkt het me een tof boek, ondere andere door de recensies die ik gelezen heb op BOL, hoop dat ik mag meedoen!

  Lezer 14: 1958Wilma, 59 jaar
  Ik heb al meerdere boeken van Christine gelezen, deze stand alone wil ik ook graag lezen. Spannende boeken, thrillers, zijn helemaal mijn ding.

  Lezer 15: ovar, 51 jaar
  Ik ken de boeken van Christine Bols niet; dus ik ben erg benieuwd. Ik lees graag de boeken van Pieter Aspe, Paul de Bruyn, Luc Deflo, Toni Coppers. Christine Bols wil ik graag aan dit rijtje toevoegen.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  …………..

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het zesenvijftigste boek dat door de leesclub is gelezen is Kortsluiting, geschreven door Christine Bols, uitgegeven door Uitgeverij Aquazz en beschikbaar gesteld door Christine Bols.

  Sackley en McCool zijn de twee protagonisten die de fans van Christine Bols in hun greep houden dus is het schrijven van geheel iets anders altijd wel een risico voor de auteur. En na het lezen van Kortsluiting kan niemand het ontkennen, deze eerste standalone is ook geheel iets anders. Zowel in personages als in de basis van het verhaal. Dus zal Mark Devos zijn best moeten doen om hetzelfde enthousiasme op te roepen dan zijn voorgangers.

  Maar Kessel45 is er snel over uitgedacht: ‘ik zou me dolgraag willen laten kortsluiten door Christine Bols.’ Voor nini_ingrid geldt een vraag: ‘Ik vraag me af of de kortsluiting alleen slaat op wat er met die vrouw gebeurt’. ‘Een thriller met humor dat klinkt helemaal goed’, is voor Wilma de reden zich in te schijven. Severine laat zich niet misleiden door de titel en denkt na voor ze haar mening ventileert: ‘Ieder mens heeft in zijn leven weleens te maken met kortsluiting. Dat kan figuurlijk zijn, maar ook letterlijk’.

  ‘Ik vind het een hele mooie cover’ (nini_ingrid); ‘Ik vind de cover erg mooi.’ (Severine); ‘De cover vind ik wel speciaal’ (sanhan); ‘De cover vind ik erg mooi van kleur’ (ingebrunn); ‘Het is een opvallende cover’ (1958Wilma); ‘Het is een ‘flitsende’ voorkaft met bliksem; ik vind het erg mooi en opvallend.’ (ovar)

  En het verhaal dan? Net zo belangrijk, zo niet belangrijker! Maar voor die informatie lees je gewoon met ons verder en vorm je eigen mening, dat hebben de 15 deelnemers ook gedaan.

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat ovar:
  Het is een ‘flitsende’ voorkaft met bliksem; ik vind het erg mooi en opvallend. Aan de layout van de pagina’s zal ik nog moeten wennen. Deze is anders dan ik gewoon ben. De indeling over de pagina met de brede randen doet voorkomen als het een oud boek is; het gebruikte lettertype daarentegen is heel modern. Ik heb nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen. Ik ontdek graag voor mij nieuwe auteurs. Ik ben dus heel benieuwd. De tekst op de achtercover is veelbelovend. Gelukkig wordt er niet te veel weggegeven van de inhoud.

  Citaat 1958Wilma:
  Het is een opvallende cover, met de bliksemschichten en de dolk, lijkend op een heilig kruis. Ik heb een e-boek daarom kan ik de achterkant niet zien en weet ook niet hoe de letters er aan de binnenkant uitzien. Ik ken deze schrijfster niet dus ik laat me verrassen. Ik verwacht een spannend boek met humor.

  Citaat kessel45:
  Ken de auteur niet dus leuk om op deze manier kennis met haar schrijfstijl te mogen maken.
  Verwachting: Wat verwacht je van het verhaal van het boek? Ik denk dat het een spannend boek is, daar zorgen de bliksemschichten wel voor haha. Maar ik laat me door de inhoud graag verrassen.

  Citaat sanhan:
  De cover vind ik wel speciaal, doet me wel eerder denken aan een fantasy boek dan een thriller. De kleuren spreken me aan, de bliksemschichten, zwaard en gebroken glas zien er angstwekkend en mysterieus uit. Ik heb ook de epub, dus kan de achterkant niet zien en dus ook de blijkbare speciale lay-out niet. Ik heb ooit een boek van haar gelezen, ik herinner me dat ik het goed vond, maar niet meer over wat het ging. Ik verwacht hier ook een spannend verhaal.

  Citaat nini_ingrid:
  Ik vind het een hele mooie cover maar waarom er een zwaard opstaat begrijp ik niet maar dat zal misschien duidelijk worden als ik het boek verder lees. Auteur: Ik heb al een boek van haar gelezen en ik vond dat ze goed schrijft dus hopelijk is dat deze keer ook zo. Verwachting: Weer een heel spannend boek waar je kan uit afleiden wat de kortsluiting allemaal teweegbrengt.

  Citaat Severine:
  Ik vind de cover erg mooi. De paarse kleur creëert een mysterieuze sfeer, zeker ook met de bliksem. Voor de cover alleen al zou ik het boek uit het rek nemen. Wat het zwaard betreft, misschien is dit een verwijzing naar het spreekwoord over het zwaard van Damocles? Dat gaat erover dat er mogelijk onheil boven je hoofd hangt, en volgend de flaptekst kan het hoofdpersonage zich weleens in dat geval bevinden. Een goede vraag om eens aan de auteur te stellen. Dit is het eerste boek dat ik lees van haar. Ik,ben dus erg benieuwd naar haar schrijfstijl. Ik verwacht een spannend boek dat anders in elkaar zit dan een doorsnee thriller.

  Citaat krisje peeters:
  Ik ben echt benieuwd naar het sarcasme, de humor, de spanning doorheen het boek, de onverwachtse ontknopingen in dit boek. In dit boek komt het inspecteurs duo Sackley en McCool niet in beeld. Hoe gaan de boeken zijn zonder deze inspecteurs? Lukt het opnieuw om me volledig in de ban te houden zonder dit duo? Gaat het opnieuw zeer origineel zijn?
  Christine is bij gekend als iemand die tenminste geen resem boeken aan een stuk schrijft zoals een ‘Aspe’ maar haar boeken grondig bestudeert, zeer veel opzoekwerk doet, literaire hoogstandjes zijn wat betreft thrillers.

  Citaat ingebrunn:
  De cover vind ik erg mooi van kleur maar ook mysterieus door de bliksemflitsen. Er staat ook een zwaard op en wat bloedspetters. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. De tekst, een verkeerde beslissing. Fatale gevolgen! maakt me razend nieuwsgierig. Christine Bols is voor mij nieuw als auteur dus ik stap er blind in. Wel leuk om eens totaal nieuws te mogen lezen.

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat Annemie S:
  Het is goddelijk te zien hoe de hoofdrolspeler zich als een neerwaartse spiraal meer en meer in de nesten werkt! Hoeveel fantasie moet je hebben als auteur om dit zo ver te drijven? En dan doorspekt met geweldige humor. Moeilijk weg te leggen verhaal! Nog een 120 pagina’s te gaan, vlug verder lezen…

  Citaat XKelllllyyyyy:
  Ja, het verhaal ontwikkelt zich wel zoals ik verwacht. Alles vloeit mooi in elkaar.

  Citaat Jet spanjersberg:
  Leuk de typische Belgische uitspraken. Ik had niet echt een verwachting van het boek, maar de verhaallijn ontwikkelt zich goed lijkt me. Hoe bestaat het steeds de verkeerde keuze te maken, het stapelt zich maar op……

  Citaat Wilma:
  Heerlijk wat een boek. In het begin had ik zoiets van ja hoor, dat doe je toch niet, tsss dan ook nog…. (kan geen spoilers plaatsen). Moest ook aan de stijl wennen, kort, koud zakelijk haast. Maar gaandeweg het boek greep het me toch. Heerlijk die Belgische uitdrukkingen zoals de middag sleepte zich voort en andere woorden.

  Citaat maria burger:
  Humoristisch hoe hij zich in de nesten werkt door een foute gedachte.

  Citaat karin:
  Ga nu aan de eindsprint beginnen. Op zich kom ik wel een paar leuke citaten tegen, waaronder eentje dat ik zelf al best wel eens durf te gebruiken ‘maar tussen droom en daad staan wetten in de weg …’
  Ontwikkelt het verhaal zich zoals ik had verwacht, ja en nee, de toevalligheden, onwaarschijnlijkheden en foute keuzes stapelen zich op zo een manier op, dat je in een bepaalde richting begint te denken, maar gelukkig is er dan af en toe een wending die het verhaal doet kantelen. Nu snel verder lezen want ben toch wel benieuwd waar het naar toe gaat …

  Citaat MissyP:
  Of het verhaal zich zo ontwikkelt als verwacht? Niet helemaal. Wist dat het grappig zou zijn doordat de hoofdpersoon een verkeerde beslissing neemt, maar net als Ingebrunn had ik toch ook meer spanning verwacht. Vind het niet echt een triller.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert. Kortsluiting is uiteindelijk door 15 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 56e leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 8,61 en een welverdiende plek in de HALL of FAME.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Kortsluiting van Christine Bols geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 8,13
  2. Plot: 8,60
  3. Leesplezier: 8,73
  4. Schrijfstijl: 8,73
  5. Originaliteit: 8,80
  6. Psychologie: 8,63

  Gemiddelde puntenwaardering: 8,61

  Wat vindt Christine Bols van deze leesclub?

  Je geesteskind, waaraan je maandenlang gezwoegd en gezweet hebt, in een groep lezers gooien, … brr, koude rillingen over je rug is nog zacht uitgedrukt. Iedereen die iets van zichzelf openbaar maakt, stelt zich kwetsbaar op en dat was voor mij niet anders.

  Kortsluiting was, na mijn reeks met Sackley en McCool, mijn eerste stand alone. Ik had geen idee welke reacties ik mocht verwachten, maar geleidelijk aan las ik de commentaren op de site van ThrillZone en plots zat ik op een wolkje, waren de rillingen verdwenen. De meerderheid van de leesclubleden leek Kortsluiting wel te smaken. Af en toe waren de meningen verdeeld over de geloofwaardigheid en over het feit of het al dan niet een echte thriller is, maar als auteur heb ik nu wel geleerd dat je nooit een boek kan schrijven dat door iedereen met superlatieven overladen wordt, enkele uitzonderingen niet te na gesproken natuurlijk.

  Wat me vooral heel erg blij maakt, is dat sommige lezers het hoofdpersonage wel uit het boek wilden sleuren en hem goed dooreenschudden. Dat betekent dat hij levensecht was en onder de huid kroop.
  De mooie reacties op Kortsluiting geven me in elk geval weer volop de moed om met een volgende te beginnen. Weer een stand alone zoals de meeste leden wensen, een vervolg op de reeks Sackley/McCool of misschien een nieuwe reeks? Daar ben ik nog niet uit.

  In elk geval wil ik de leesclubleden en zeker ook Cees van Rhienen van ThrillZone bedanken om me deze mooie kans te hebben gegeven en jullie alsnog een aangenaam 2018 toewensen.

  Getekend: Christine Bols.

  Een impressie van de antwoorden die Christine Bols gaf op lezersvragen:

  sanhan vraagt:
  Hoi Christine, ik vind dit boek super, echt wel. Wat ik me wel steeds afvraag is: hoe in godsnaam ben je daar op gekomen? Heb je iets gehoord of gezien of gelezen dat je op dit idee bracht of zomaar opgekomen? Het is in elk geval niet alledaags. Had je dan heel het domino-effect al in gedachten of is het begonnen bij 1 puntje en gaandeweg bij verzonnen?

  Annemie S vult sanhan aan:
  Christine, chapeau voor dit verhaal. (‘t Is nog niet helemaal uit, ik wil de spanning er wat inhouden.) Maar vol spanning wacht ik je antwoord op sanhan’s vraag mee af. Heel vaak denk ik over auteurs: hoe krijgen ze het verzonnen?!’ Aan u de eer….

  Christine Bols antwoordt:
  Ik ben zo blij dat jullie het goed vinden, want het heeft inderdaad bloed, zweet en tranen gekost om dit rond te krijgen. Het idee van een domino-effect had ik al langer in gedachten, maar gaandeweg zijn er meer absurde situaties bijgekomen. De eerste vier of vijf hoofdstukken waren al zeker een drietal jaar gereed, maar ik liet het telkens links liggen omdat ik eigenlijk niet meer verder kon. Tot het gloriemoment dat ik alles duidelijk voor ogen zag en dan heb ik het verder afgewerkt. So happy met jullie commentaar

  Severine vraagt:
  Hoi, ik vind het boek tot nu toe erg goed. Het is een heel andere thriller qua opbouw dan wat we gewend zijn. Maar dat maakt het net specialer. Ik had nog een vraagje over de cover. Het zwaard dat daarop staat intrigeert mij wel. Heeft dat een specifieke bedoeling? Een verwijzing naar iets in het boek? Of is het symbolisch, b.v. een verwijzing naar het zwaard van Damocles?

  Christine Bols antwoordt:
  Het is qua opbouw inderdaad heel anders dan mijn vorige boeken. Het zwaard verwijst symbolisch naar het zwaard van Damocles dat constant boven zijn hoofd hangt. De werktitel van het boek is trouwens altijd Het zwaard van Damocles geweest, maar samen met de uitgever hebben we besloten dat het Kortsluiting zou worden. Het zwaard hebben we wel behouden omdat het, zoals jij zegt, intrigerend is.

  XKelllllyyyyy vraagt:
  Hey, het is geweldig om een Vlaams boek te lezen. Je merkt echt dat het op z’n Vlaams is geschreven. Hoe doe je dat, om zo’n geweldig boek te schrijven?

  Christine Bols antwoordt:
  Schrijven heeft me altijd in het bloed gezeten, denk ik. En of het dan uiteindelijk een goed boek wordt of niet, is aan de lezer om te beslissen. Maar vraag me niet om een wiskundesom op te lossen, want dat is nul komma nul. Gelukkig dat we allemaal verschillende kwaliteiten hebben, niet? Maar ik vraag me altijd af als er gezegd wordt ‘een Vlaams boek’… waar zit dat verschil dan precies in?

  Voor alle vragen aan en antwoorden van Christine Bols, klik hier

  Citaat Jet spanjersberg:
  Ja ik heb zeker het gevoel dat de karakters evolueren. Mark het meest, gewoon omdat het de hoofdpersoon is en eigenlijk heel vindingrijk. Ik vind het een fijne schrijfstijl, vlot geschreven, leest lekker, maar ik weet niet of het echt bij het soort verhaal past.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat ovar:
  In de loop van het verhaal leer je Mark Devos steeds beter kennen. Het is een persoon die houdt van regelmaat en er niet tegen kan wanneer hij hiervan moet afwijken. In het verhaal moet dit echter vaak door allerlei onverwachte gebeurtenissen. Hij heeft daarbij een minderwaardigheidscomplex. Zijn karakter blijft in het verhaal hetzelfde, maar voor de lezer wordt dit karakter steeds duidelijker.
  Beoordeling: 9,00

  Citaat kessel45:
  Ik heb nog niets van haar gelezen, kan dus niet beoordelen of ze standalone of met de serie rond Sackley en McCool moet verder gaan, maar mij spreken altijd wél de series aan met bekende agenten/rechercheurs e.d. Jawel hoor, de schrijfstijl past goed bij het verhaal en alles is duidelijk omschreven. Het verhaal is goed opgebouwd en spannend.
  Beoordeling: 9,17

  Citaat sanhan:
  Blijkt dat ik er al boeken van las en ze goed vond, ik wist niet meer dat ze van haar waren. Ik kwam ze terug tegen in mijn boekenkast. Ik ga ze wel volgen nu en ik kijk uit naar haar volgend boek.
  Beoordeling: 9,33

  Citaat XKellllyyyy:
  De twee politiemannen zijn mijn favoriete personages. Hoe ze een zaak oplossen vind ik wel leuk. Mark evolueert vooral. Naarmate het verhaal zag je ook meer andere karakters evolueren
  Beoordeling: 8,00

  Citaat Wilma:
  Ik moest wat aan de schrijfstijl wennen, was koud en kil en de absurde keuze om een lijk te verstoppen te begraven en opnieuw op te graven zijn geen dingen die in mijn hoofd zouden opkomen en daarom past juist die schrijfstijl bij het verhaal.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat 1958wilma:
  Ja, ik vond de schrijfstijl passend. Leuk is ook de humor die erin zit. Bijvoorbeeld dat Murphy voorbijkomt of dat bekende zwaard. Christine Bols is op mijn lijstje gekomen, waarmee ik altijd in de bibliotheek rondsnuffel.
  Beoordeling: 9,33

  Citaat nini_ingrid:
  Ja, het is vlot te lezen en je wilt ook telkens verder lezen. Ik heb er al eentje gelezen van haar en ik ga de anderen ook nog lezen. Ik hou het meeste van series omdat je dan de namen beter kan onthouden
  Beoordeling: 8,83

  Citaat krisje peeters:
  In het begin van het verhaal kreeg ik vaak haast medelijden met Mark en ik hoopte dat hij uiteindelijk toch geen veroordeling zou oplopen. Naar het einde van het boek blijkt Rebecca, die mij het meest aanspreekt door haar carakteriële verandering en haar snode plannen, toch wel mijn favoriete personage. Haar doordrijvingskracht vind ik absoluut grandioos gevonden en had ik helemaal niet verwacht.
  Beoordeling: 9,42

  Citaat ingebrunn:
  Het boek is in een duidelijke en makkelijke taal neer gezet. Ik zag het einde totaal niet aankomen en had me er al bij neer gelegd dat Mark overal mee weg zou komen. Het plot vond ik erg verrassend en kwam ook geheel onverwachts. Waar ik me al had neer gelegd dat het een logisch einde zou worden wist Christine me toch totaal te verrassen.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat Annemie S:
  De plot viel me tegen. Het leek me een een té gemakkelijke oplossing om ook wat slechtheid in Rebecca’s schoenen te schuiven en alles snel in een verklarende brief gezet. Dat had ik anders willen zien. Ook al omdat ik een totaal ander idee had van Rebecca.
  Achteraf gezien vind ik het plot omschreven in de vorm van een verklarende brief, nogal simpel. Ik zie liever nog wat puzzelwerk. Uiteraard wachten tot in het laatste hoofdstuk bouwt de spanning wel heel goed op.
  Beoordeling: 9,33

  Citaat Severine:
  Het plot is goed opgebouwd, beetje bij beetje krijgen we zicht of de politie Marc kan pakken en zoja hoe. Het boek kon mij zeker boeien, ik wou steeds weten hoe het verder ging. Ik vind haar schrijfstijl vlot en ook gemakkelijk. Aangenaam om te lezen.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat Karin:
  Vermits het verhaal vanuit Marks perspectief wordt verteld, wordt zijn personage benadrukt, en heb je minder affiniteit met de andere personages. Voorlopig ga ik geen andere boeken van haar lezen, dit boek was ok, het was een prettige kennismaking met deze schrijfster, maar ik heb nog zoveel andere boeken op mijn verlanglijstje staan.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat MissyP:
  Ja, het is komisch welke “oplossingen” Mark bedenkt en daarbij passen ook de rare gedachten van hem. Heel grappig geschreven. Ik heb al 1 van de Sackley-McCool reeks gelezen en ben ook wel van plan om de andere te gaan lezen, ik houd namelijk wel van series. Ook sta ik open voor volgende boeken van haar. Ik vind het plot zeer verrassend! Dit einde had ik totaal niet aan zien komen!
  Beoordeling: 7,00

  Citaat maria burger:
  Ja vond het verhaal boeiend en hunmoristisch. Het verhaal had telkens een andere wending en daardoor ook mijn aandacht en ook door de absurditeit. Voor mij was het uniek. Sowieso het verhaal opzich met de wet van Murphy, de absurditeit, de humor.
  Beoordeling: 8,00

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  ……….

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen leesexemplaar.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.