Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 051 t/m 100 Leesclub 061: Het meisje in het ijs Verslag leesclub Het meisje in het ijs van Robert Bryndza

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 2086

  Leesclub 61, Het meisje in het ijs – Robert Bryndza 

  Inleiding

  Het verhaal: Het meisje in het ijs

  Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen.

  Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge.

  Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

  Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman.

  Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

  Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

  ********************

  De schrijver: Robert Bryndza

  Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Wanneer hij niet schrijft, leert Robert Slowaaks, probeert hij twee gekke honden te trainen of Grand Designs te bekijken – allemaal in de hoop dat hij zijn schoonmoeder zal begrijpen, zijn droomhuis kan bouwen en de honden naar hem zullen luisteren. Hij heeft zojuist een gloednieuwe romantische komedie gepubliceerd, Miss Wrong en Mr Right.

  De lezers:

  Lezer 1: Ingridje, 54 jaar
  Omdat dit mij wel een spannende thriller lijkt.

  Lezer 2: Anitadegroot, 48 jaar
  Ik ben gek op serieboeken die hebben vaak gek genoeg meer aantrekkingskracht op me als een standalone.

  Lezer 3: Charlotte, 56 jaar
  De reden is deze zin, een ijzersterk hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen.

  Lezer 4: carinev, 55 jaar
  Ik wil graag weten of het boek terecht een hype is en Bryndza net zo goed is als Arlidge, één van mijn favoriete auteurs.

  Lezer 5: Lieke, 51 jaar
  Een thriller geschreven door een auteur die ook een romantische komedie schrijft, dat intrigeert me.

  Lezer 6: Wemmie, 55 jaar
  Wat kijk ik uit naar dit boek, ik heb er van alles over gelezen en een mix van Arlidge en Slaughter belooft veel goeds.

  Lezer 7: Agnes te Molder, 62 jaar
  Ik wil heel graag aan deze leesclub meedoen omdat het me een heel goed boek lijkt.

  Lezer 8: Mireille Muls, 56 jaar
  Heb het voorstukje gelezen en het lijkt me een heel spannend en intrigerend verhaal.

  Lezer 9: chris de man, 49 jaar
  Ik heb interesse in dit boek omdat ik liefhebber ben van Engelse thrillers en zeker van de auteurs waarmee deze schrijver vergeleken wordt.

  Lezer 10: jajansen, 61 jaar
  Het lijkt mij echt een boek om in te duiken. Spannend, angstaanjagend en nagelbijtend, heb ik begrepen.

  Lezer 11: Amarins, 46 jaar
  De nieuwe met Het meisje in het ijs lijkt me geweldig. Deze schrijver ken ik nu dus wil graag eens kennismaken.

  Lezer 12: laure89, 28 jaar
  Dit boek lijkt mij het ideale spannende boek om een paar avonden gezellig te lezen.

  Lezer 13: Ann Janssens, 41 jaar
  Na al de lovende kritieken wil ik wel eens zelf te weten komen waarom het zich zo laat opvallen!

  Lezer 14: Truus, 57 jaar
  Ik heb alles van Slaughter en Arlidge gelezen, dus ik ben echt benieuwd naar Robert Bryndza.

  Lezer 15: CharlottevV, 28 jaar
  Aangezien deze boeken een schot in de roos zijn voor de fans van Arlidge en het feit dat het zich in mijn favoriete stad Londen afspeelt moet dit haast wel een gouden combinatie zijn!

  Lezer 16: SM Pellikaan, 47 jaar
  Ik verwacht dan ook veel van Het meisje in het ijs en ben zeer nieuwsgierig.

  Lezer 17: Mama-Jellie, 39 jaar
  Ik ben echte fan van Karin Slaughter en MJ Arlidge en als ik dit zo lees past dat echt in dit straatje.

  Lezer 18: joannagovers, 72 jaar
  Ik heb de recensie gelezen en het lijkt mij een fantastisch boek.

  Lezer 19: Katrijn, 37 jaar
  Ik ben nieuwsgierig naar ‘het meisje’ haar geheimen, naar wie de anderen zijn, wat er met Erika haar laatste zaak is gebeurd,…

  Lezer 20: Lizzzy, 30 jaar
  Ben gek op thrillers! Heb onlangs Wie niet weg is van M.J. Arlidge binnen 3 dagen verslonden (heerlijk zwangerschapsverlof haha).

  Lezer 21: Steph, 28 jaar
  Dit boek is reeds een hele hype op de sociale media. Ook de titel, thema en cover spreken me aan. Ik heb wel zin om deze ijskoude winterdagen te spenderen met een ijzingwekkend thriller!

  Lezer 22: Nel Crea, 68 jaar
  Ben dol op thrillers en heb over dit boek al veel gelezen dat ik nu heel nieuwsgierig ben geworden naar dit boek.

  Lezer 23: Astrid, 37 jaar
  Ik zou super graag mee willen doen met de leesclub van het boek Het meisje in het ijs. Ik ben super benieuwd naar het boek en als ik het dan ook nog met een leesclub mag lezen maakt het nog specialer, omdat je dan nog dieper in het verhaal duikt.

  Lezer 24: Jeanine1201, 46 jaar
  Ik wil graag deelnemen aan deze leesclub ondar het boek mij al vanaf het allereerste begin fascineert en ik ben benieuwd of het boek inderdaad zo goed is als er gezegd wordt.

  Lezer 25: Resie, 30 jaar
  Enkele maanden geleden ben ik afgestudeerd (strafrecht, dus een beetje spanning past wel) en helaas heb ik nog geen baan gevonden. Deze rustige tijd gebruik ik dan ook graag om weer wat meer te lezen.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  Anjavee
  Chantalvl
  Lies Oosterhoff

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het eenenzestigste boek dat door de leesclub is gelezen is Het meisje in het ijs, geschreven door Robert Bryndza, uitgegeven en beschikbaar gesteld door Uitgeverij Boekerij.

  We hadden nog geen idee hoe de winter ons zou verrassen met hevige vorst en enkele centimeters ijs toen de leesclub Het meisje in het ijs van start ging. We hebben allemaal kunnen ervaren hoe koud dat dit voor dat meisje geweest moet zijn….
  Met een groot aantal inzendingen dat rond de honderd lag, was het voor de leesclubredactie een enerverende actieve club.

  carinev wilde zelf ervaren of de hype rond dit boek terecht is maar nog meer wilde ze weten of Robert Bryndza zich werkelijk kan meten met Arlidge, een van haar favoriete auteurs. Voor Wemmie gold ongeveer hetzelfde: ‘ik heb er van alles over gelezen en een mix van Arlidge en Slaughter belooft veel goeds’.

  Heel erg leuk dat de uitgeverij (Boekerij) deze storm aan aanmeldingen voorzien had en geen 15 maar 25 gratis leesexemplaren beschikbaar heeft gesteld.

  ‘Ik wil graag deelnemen aan deze leesclub ondar het boek mij al vanaf het allereerste begin fascineert en ik ben benieuwd of het boek inderdaad zo goed is als er gezegd wordt’, aldus Jeanine1201. En Steph riep uit: ‘Dit boek is reeds een hele hype op de sociale media. Ook de titel, thema en cover spreken me aan. Ik heb wel zin om deze ijskoude winterdagen te spenderen met een ijzingwekkend thriller!’ Een profetische blik had ze wel, in ieder geval wat de ijskoude winterdagen betreft….

  Na het lezen liet heijnen weten: ‘De schrijfstijl is erg prettig. Korte hoofdstukken en geen ellenlange zinnen met moeilijke woorden die je 3 keer moet lezen. Het verhaal is zeer beeldend geschreven’. Maar er waren natuurlijk ook andere berichten, zoals Resie ons bericht: ‘De schrijfstijl vind ik niet altijd even prettig. Op sommige momenten mis ik informatie en op andere momenten is het wat wollig, langdradig.’

  Laat ons snel verder lezen en van 25 winnaars en 3 deelnemers met een eigen exemplaar dan te weten komen of het nu ja of nee, terecht als hype wordt afgeschilderd.

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat Ingridje:
  Korte inhoud en quotes beloven een sterk verhaal, dus ik hoop dat de verwachting ingelost wordt.

  Citaat Amarins:
  De cover heeft iets mysterieus. De titel erop in rode letters, de kleur van bloed? Ben benieuwd!

  Citaat jajansen:
  Ik verwacht een spannend boek. Ik hoop op een spannend boek dat je meeneemt en niet meer weg kan leggen.

  Citaat heijnen:
  De schrijver is mij onbekend, dus ik ben benieuwd naar zijn schrijfstijl. Als ik de achterkaft lees, belooft het een spannend verhaal te worden. Ik verwacht een echte thriller.

  Citaat Astrid:
  Ik vind het een mooie cover en naar aanleiding van de flaptekst past het goed bij het verhaal. De auteur ken ik niet. Ik hoop dat het boek makkelijk weg leest en goed spannend is!

  Citaat Resie:
  Ik had nog niet eerder van Robert Bryndza gehoord, ik kan hier dus weinig over zeggen. Ik heb gelezen dat dit boek de eerste in een reeks is. Het klinkt spannend, ik ben benieuwd.

  Citaat Ann Janssens:
  Mijn verwachtingen zijn, vanwege al die positieve recensies en leuke commentaren, zeer hoog! Een voor mij onbekende auteur, des te meer is de zin er om in het boek te beginnen.

  Citaat Anitadegroot:
  Goed boek (alleen maar goede recensies gezien). De start is veelbelovend en ik kan het nu al slecht wegleggen.

  Citaat chantalvl:
  Ik hoop dat de hype die gecreëerd is om dit boek het ook waarmaakt want ik ben ook wel teleurgesteld geweest in zulke boeken en meestal laat ik de meeste hype’s links liggen.

  Citaat Charlotte:
  Samen een boek lezen is gaaf en geeft een boek meerwaarde. Dat is een reden voor een leesclub. Ik verwacht een superspannende thriller, ijs speelt een hoofdrol, ijskoude rillingen?

  Citaat Lizzzy:
  Cover: mooie vormgeving qua kleur. Geeft de ijzige sfeer die je verwacht bij deze thriller. Jammer dat het oog niet wijd open is, zoals de startzin van de achterflap aangeeft.

  Citaat SM Pellikaan:
  Ik hoop dat het een goed thriller gehalte heeft, dat het niet leest of ik naar een politieserie op tv kjjk maar een verhaal is met een eigen karakter en voldoende spanning.

  Citaat Mireille Muls:
  De cover vind ik prachtig, het blauwe met wit net een gezicht bevroren onder het wateroppervlak. Verwachtingen zijn hooggespannen, ik verwacht een spannend verhaal.

  Citaat Katrijn:
  Ik vind de cover zeker en vast bij de titel passen. Niet echt speciaal. Wat ik wel leuk vind is dat de letters er in relief boven op liggen.

  Citaat Steph::
  Op het eerste zicht belooft de achterflap een weinig origineel verhaal, één van de zovele politieverhaaltjes. Toch heb ik door de verwijzing naar Arlidge de hoop dat dit een spannend verhaal zal worden.

  Citaat Agnes te Molder:
  De foto op de cover past precies bij de titel. Boek ziet er aantrekkelijk uit. In de winkels zou ik het zeker oppakken. De auteur is voor mij nog onbekend, daar komt nu dus verandering in. Ik verwacht een spannend, goed geschreven boek.

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat joannagovers:
  Begonnen! Allereerst worden de (hoofd-)figuren neergezet en natuurlijk het vermoorde meisje. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal zich verder ontwikkelt.

  Citaat Lieke:
  Op de eerste pagina kwam ik een spelfout tegen, sterreloze i.p.v. sterrenloze. Het weerhield me een pagina of drie van leesplezier (heel raar, dat heb ik nog nooit eerder gehad) maar daarna ging het lekker.

  Citaat Nel:
  Wauw ik ben op de helft en kan bijna niet stoppen. Tot nu steeds een andere verdachten in beeld, dat is wat ik hoopte. Het is prima te volgen en de schrijfstijl prettig.

  Citaat Wemmie:
  Nou dit boek helpt gelukkig bij mijn leesdip. Elke avond vind ik het fijn om er weer aan te beginnen en het leest lekker weg. Geen rechercheur die slaafs alles opvolgt.

  Citaat Mama-jellie:
  De verhaallijn ontwikkelt zich in groot gedeelte af zoals ik had verwach. Ik mag die Erica wel. Een vrouw met ballen om het zo maar even te zeggen.

  Citaat Anjavee:
  Ik heb al heel veel positieve zaken over dit boek gelezen en ik moet zeggen: het klopt! Wat een heerlijk boek. Het leest heel vlot en de opbouw zorgt ervoor dat ik wil blijven doorlezen.

  Citaat Jeanine1201:
  Ik heb inmiddels het boek uit, ik heb ervan genoten! Het leest spannend hoe Erika Foster op geheel eigen wijze de zaak behandelt. Dat is op een niet alledaagse manier.

  Citaat laure89:
  Ik heb het boek pas gisteren ontvangen, maar heb nu al meer dan 100 pagina’s gelezen. Het verhaal leest vlot, er zit voldoende spanning in. Ik vermoed dat ik dit boek snel zal uitlezen!

  Citaat CharlottevV:
  Het boek ontwikkelt zich tot dusver hoe je verwacht, er gebeurt een misdrijf en Erica en haar team proberen uit te zoeken wat er gebeurd is en wie het heeft gedaan.

  Citaat carinev:
  In één ruk 50 bladzijden gelezen. Het verhaal leest zeer vlot. Erika Foster is een inspecteur naar mijn hart: geen watje! Ik kijk uit naar het vervolg van het verhaal.

  Citaat Lies Oosterhoff:
  Ik ben in het boek begonnen en ik vind het fantastisch! De verhaallijn had ik zo wel in gedachten. Eerst het slachtoffer waar het een en ander mee gebeurt. Dan natuurlijk de rechercheur, in dit geval een vrouw.

  Citaat chris de man:
  Het boek leest zeer vlot. Door de spannende eindes van de hoofdstukken wil je verder lezen en daardoor leest het boek als een trein. Een citaat dat me bijbleef is: ga eens van dat kruis af, iemand anders heeft het hout nodig.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert. Het meisje in het ijs is uiteindelijk door 24 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 61e leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 7,83 en een welverdiende plek in de HALL of FAME.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Het meisje in het ijs van Robert Bryndza geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 8,06
  2. Plot: 8,21
  3. Leesplezier: 8,25
  4. Schrijfstijl: 7,96
  5. Originaliteit: 7,60
  6. Psychologie: 6,92

  Gemiddelde puntenwaardering: 7,83

  Citaat jajansen:
  Als ik iets zou willen veranderen, dan zou het aan Marsh zijn. Ik mag verwachten dat hij zich achter zijn medewerkers zou scharen. De schrijfstijl past bij het verhaal. Vlot geschreven, korte zinnen, soms wat rauw, soms ook spreektaal. Prima!
  Beoordeling: 7,67

  Citaat joannagovers:
  Mijn favoriete personage is de eigenwijze, eigenzinnige Erika Foster. Ze grijpt haar kans nadat het in Manchester helemaal fout is gelopen. Het verhaal is vlot geschreven en blijft uitnodigen tot verder lezen. De stijl doet me denken aan die van M.J. Arlidge.
  Beoordeling: 7,50

  Citaat Agnes te Molder:
  De schrijfstijl vond ik erg fijn. Het boek leest vlot, korte zinnen en veelal korte
  hoofdstukken. Ook ligt het boek fijn in de handen (ik blijf dus fan van het papieren boek).
  Beoordeling: 8,00

  Citaat Anitadegroot:
  Andrea vond ik lekker decadent en uppclass en in Erika kon ik me in verplaatsen en hoop ik dat ze nog heel wat moorden mag oplossen. Ja de schrijfstijl past super, ik heb het ook achter elkaar gelezen en dat zijn doorgaans de beste boeken
  Beoordeling: 8,08

  Jeanine1202:
  Schrijfstijl vond ik aangenaam, helemaal toen de onbekende figuur erbij kwam. Als lezer weet je meer dan de personages. Ik hou daarvan. Bij vergelijkbare schrijvers moest Ik denken aan M.J. Arlidge en J.D. Robb vanwege Erika Foster, een sterk vrouwelijk karakter.
  Beoordeling: 8,42

  Citaat Nel:
  Mijn grote favoriet is Erika, met haar manier van werken, puur op het gevoel, zichzelf daarbij niet sparend is zij zeker mijn favoriet. Ook heb ik een zwak voor Moss, zeer trouw en toegewijd aan Erika ook als Erika op non actief is gesteld, dat is echt teamwerk.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat heijnen:
  De schrijfstijl is erg prettig. Korte hoofdstukken en geen ellenlange zinnen met moeilijke woorden die je 3 keer moet lezen. Het verhaal is zeer beeldend geschreven. Bv. ‘de weg doorsneed een enorme vlakte van platte akkers, de wind raasde over de kale grond en beukte tegen de auto’. Ik zie het dan precies voor me.
  Beoordeling: ??

  Citaat laure89:
  Ik vind vooral dat Marsch evolueert. Eerst is hij het totaal niet eens met de werkwijze van Erika, maar op het einde ziet hij toch in dat zij op het juiste spoor zit en steunt hij haar. De schrijfstijl lijkt inderdaad wat op M.J. Arlidge.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat SM Pellikaan:
  Mijn favoriet is absoluut Erika. Haar inzicht en ook haar humor en ze is goed gebekt, een waardevolle toevoeging in het vlot geschreven verhaal. Ja de schrijfstijl past goed bij het verhaal, vlot en hier en daar wat humor. Fijne schrijfstijl.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Ann Janssens:
  De dialogen zijn snel en gevat wat zeer welkom is. De auteur werkt zeer to the point: geen uitgebreide beschrijvingen of nuttelozen info. En een zeer makkelijk taal. Drie zaken die ervoor zorgen dat deze thriller de gepaste snelheid geven en de lezer een pageturner bezorgt.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Wemmie:
  Dit is het eerste deel van een serie en een eerste kennismaking met Erika Foster en haar team. Dus van evolueren heb ik nog niet veel gemerkt maar dat verwacht ik zeker in de volgende delen. Erika vind ik een fijn personage, een vrouw met ballen maar ook kwetsbaar doordat ze een heftige tijd achter de rug heeft.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Charlotte:
  De schrijfstijl is absoluut passend, een thriller, spannend, ik miste alleen de muziek, want door de uitweidingen en uitgebreide beschrijvingen word je meegesleurd naar een climax, de muziek blijft hangen en zwelt aan, een beetje als Midsummer murders
  Beoordeling: 7,58

  Citaat Resie:
  De schrijfstijl vind ik niet altijd even prettig. Op sommige momenten mis ik informatie en op andere momenten is het wat wollig, langdradig. Dit kan ook door de vertaling komen. Het karakter dat het meest is uitgewerkt is Erika, daardoor krijg je iets meer een idee in het hoe en waarom ze doet wat ze doet.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Amarins:
  Een prachtig plot met een mooie opbouw. Niet te traag, de spanning blijft er in en tot het einde werd ik verrast. Dit einde had ik dus echt niet zien aankomen. Ben tot het einde er van overtuigd geweest dat de zus de moord zou hebben gepleegd.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat katrijn:
  Het verhaal was zeker boeiend, vooral op het einde had het mijn volle aandacht. Prettige, vlotte schrijfstijl. Beknopte dialogen, korte hoofdstukken, goede spanningsopbouw. Niets heeft mij gestoord tijdens het lezen. Het boek was dan ook supersnel uit.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat Lieke:
  Zoals ik bij Tijdens het lezen al aangaf, struikelde ik op de eerste pagina over een taalfout, waarna het even duurde voor ik weer als genietend lezer verder kon, in plaats van als kritisch lezer. Over het algemeen is de stijl prettig, vlot, maar er komen (te) vaak gekunstelde of krakkemikkige zinnen voorbij, die je meermaals moet lezen om ze te begrijpen.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Mama-jellie:
  Ja het was zeker boeiend. Vooral de denkwijze en het handelen van Erika en dat er steeds meer collega’s ervan overtuigd waren dat zij het bij het goede eind had en dat ze zelfs hun nek voor haar uitstaken. Was boeiend tot het eind. Wilde weten of ik gelijk had en natuurlijk waarom en hoe.
  Beoordeling: 8,58

  Citaat chantalvl:
  Ik moest soms teruglezen omdat ik vaak de zin gewoon raar vond, en ik dacht klopt dat nu wat ik heb gelezen. Dus meer moeten concentreren dan gewild. Vanwege typische klasseverschillen denk dat dit verhaal zich eerder in Engeland zou afspelen dan bijvoorbeeld Nederland.
  Beoordeling: 7,17

  Citaat charlottevV:
  Makkelijke, vlotte manier van schrijven. Weinig onduidelijkheden of dingen die ik niet begreep. Zoals eerder gezegd in het midden iets te saai en te veel afdwalend. Ik typeer Het meisje in het ijs als donker, rauw, ijzig en duister.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Mireille Muls:
  Naarmate het verhaal vordert beginnen de personages hun eigen persoonlijkheid en karakter te ontwikkelen en te groeien, je leert ze steeds beter kennen. Ik vond het super spannend en af en toe zat ik op het puntje van mijn stoel.
  Beoordeling: 8,58

  Citaat Lizzzy:
  De schrijfstijl leest erg prettig. Geen ingewikkelde lange zinnen of moeilijke termen. Alleen het gebruik van het woord ‘baas’ vond ik niet in het verhaal passen. Beetje respectloos om je meerdere zo te noemen, te plat ofzo. Begon ik me aan te storen.
  Beoordeling: ??

  Citaat Steph:
  Het was een vlot, leuk verhaal voor tussendoor. Door het ontbreken van de nodige cliffhangers had het boek jammer genoeg niet altijd mijn volle aandacht. Ik miste wat schot in de zaak. De schrijfstijl van Robert Bryndza maakte wel veel goed: zo beschrijvend waardoor ik er vaak middenin zat en er een film in mijn hoofd afspeelde, ik ben benieuwd naar zijn volgende boeken.
  Beoordeling: 7,33

  Citaat Anjavee:
  Van op de eerste bladzijde werd ik meegenomen in het verhaal. De schrijver zorgde er onmiddellijk voor dat je als lezer geprikkeld wordt door de gebeurtenissen. Door te werken met verschillende invalshoeken (de familie van het slachtoffer, de prostituees, het ‘geheime’ leven van het slachtoffer) zette de schrijver sporen uit die mij verschillende keren op het verkeerde been gezet hebben. Ik had tot op het einde echt niet door wie de dader was.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat carinev:
  Het meisje in het ijs boeit meteen vanaf de eerste bladzijde, maar valt halfweg een beetje stil. Het einde is dan weer razendspannend. De schrijfstijl van Bryndza is goed, het verhaal leest vlot. De zinsbouw is niet altijd even correct, maar misschien komt dat door de vertaling. Het klassenonderscheid maakt dit verhaal typisch Engels.
  Beoordeling: 7,58

  Citaat chris de man:
  Schrijfstijl is zeer vlot, visueel en makkelijk te lezen. Maakt van het boek een echte pageturner. Schrijfstijl vergelijkbaar met M.J. Arlidge vooral ook omdat het hoofdpersonage Helen Grace een beetje hetzelfde karakter heeft, dezelfde koppigheid en intuïtie.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Lies Oosterhoff:
  Absoluut had het mijn volledige aandacht. Helaas had ik bij vlagen iets minder tijd om constant te lezen. Maar dit verhaal bleef goed hangen waardoor ik er aldoor weer snel in zat. Ik vond het een hele prettige schrijfstijl.
  Beoordeling: 7,50

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  Ingridje
  Astrid

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen leesexemplaar.

  Lies Oosterhoff
  Bijdrager
  Aantal berichten: 137

  Leuk verslag over een prachtig boek!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.