Home Forums VOLLEDIG AFGERONDE LEESCLUBS #Z-1 Leesclub 33: Evenwicht Verslag leesclub Evenwicht van Jacqueline Coppens

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 994
  #6478 |

  Leesclub 33, Evenwicht – Jacqueline Coppens

  Inleiding

  Het verhaal: Evenwicht

  Na een moeilijke jeugd heeft Marli haar leven weer op orde en wil eindelijk iets aan haar overgewicht doen. In het Oostland ziekenhuis, waar ze op de medische registratie werkt, worden sinds enige tijd maagverkleiningen uitgevoerd door dokter Van de Boom, een alom geprezen chirurg.

  Marli wil meer weten over deze ingreep en duikt wat dieper in de patiëntendossiers, maar komt dan tot een schokkende ontdekking. Als ze meerdere bedreigingen ontvangt, beseft ze dat iemand niet zo blij is met haar gesnuffel.

  Moet ze de waarheid naar buiten brengen en tegen welke prijs? Wie kan ze nog vertrouwen? 

  ……………

  Evenwicht behoorde tot de laatste drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers.

  ‘Het verhaal heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Boulimia en een ingewikkelde moeder-dochterrelatie passeerden de revue. Ik denk dat dit een boek is dat voor een heel breed publiek toegankelijk is.’
  Janneke Siebelink, hoofdredacteur bol.com en jurylid Coffee Company Book Award

  ‘Evenwicht is een originele en knap geconstrueerde thriller, met een flinke dosis onderhuidse spanning’.
  Linda Jansma, bestsellerauteur

  ********************

  De schrijver: Jacqueline Coppens

  Jacqueline Coppens komt uit het bibliotheek-vak. Ze was hoofd van het medisch informatiecentrum in een streekziekenhuis. Tegenwoordig heeft ze een eigen tekstbureau, is recensent voor Hebban.nl/Crimezone en redacteur bij de Boekenkrant. Ze won verschillende schrijfwedstrijden en publiceerde verhalen in diverse bundels. Jacqueline woont en werkt in Hardenberg.

  De lezers:

  Lezer 1: tesdro, 37 jaar
  Een boek met een interessant onderwerp wat tegenwoordig veel voorkomt; overgewicht. Gelukkig heb ik er zelf geen last van maar ik vind het verhaal wel heel leuk om te lezen, want ik ben benieuwd voor wie Marli een bedreiging vormt.

  Lezer 2: Tilak, 44 jaar
  Ik ben benieuwd geworden naar de ’inktzwarte duisternis’ in dit boek. De recensies die ik gegoogeld heb liegen er niet om, dit belooft wat!

  Lezer 3: Agnes te Molder, 61 jaar
  Ik wil graag aan deze leesclub meedoen omdat het onderwerp me interesseert, meerdere familieleden en kennissen hebben een maagverkleining ondergaan. Daarnaast vind ik de opzet van de leesclubs van ThrillZone erg goed.

  Lezer 4: Yvonne, 31 jaar
  Omdat ik ook in de zorg werk en dit me interessant lijkt. Maar ook omdat de onderwerpen boulimia en moederschap me interesseren. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

  Lezer 5: kaatje, 55 jaar
  Graag wil ik deelnemen aan deze leesclub omdat ik de naam Jacqueline Coppens al diverse malen voorbij heb zien komen (recensies boeken). Ik ben benieuwd hoe ze schrijft en vind het altijd leuk om nieuwe auteurs te leren kennen.

  Lezer 6: Nancy Lutz, 50 jaar
  Ik zou graag meedoen met deze leesclub omdat ik erg van medische thrillers houd en in november ’16 een maagverkleining heb gehad. Dit valt dus helemaal in mijn straatje

  Lezer 7: Anjavee, 44 jaar
  Ik zou graag meedoen aan deze leesclub omdat de korte inhoud van het boek me heel erg aanspreekt. Daarnaast is het ook zo dat ik de schrijfster niet ken en het altijd wel leuk is om op deze manier schrijvers te ontdekken.

  Lezer 8: Annemarie van Weelie, 47 jaar
  Heel graag wil ik meedoen aan de leesclub. Met enige regelmaat doe ik mee met leesclubs en kies de boeken heel bewust. Ik houd erg van thrillers met een diepere psychologische laag/problematiek. Dat een boek dus echt wat stappen verder gaat dan alleen een moord/misdaad om op te lossen. Ik houd ervan om echt geraakt te worden door een boek. Hoe jullie het boek beschrijven is voor mij dan ook zeer uitnodigend. Ik vind het ook erg leuk om achteraf een recensie te schrijven en de ervaringen van andere lezers te lezen en te delen.

  Lezer 9: bookloversaphira, 36 jaar
  De reden dat ik mij aanmeld is: het lijkt mij een spannend boek. Ik heb zelf nog maar 1 x mee gedaan met een kleine leesclub dus weet nog niet hoe alles werkt maar het lijkt me geweldig om mee te doen.

  Lezer 10: Zohra, 65 jaar
  Ik wil deelnemen aan deze leesclub omdat ik denk dat het een geweldig goed boek is, spannend en met een medische achtergrond, ik heb die ook.Dit geeft het voor mij iets extra.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  coenraad

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het drieëndertigste boek dat door de leesclub is gelezen is Evenwicht, geschreven door Jacqueline Coppens, uitgegeven en beschikbaar gesteld door Uitgeverij Ellessy.

  Een verhaal over de perikelen die zich afspelen in een ziekenhuis, Robin Cook kan je er alles over vertellen. Maar iets dichterbij, in Hardenberg, hebben we ook iemand die er wel iets van weet. Jacqueline Coppens heeft alles achter de rug om een medische thriller te schrijven. Ze kent het boekenwereldje, recenseert al jarenlang thrillers, heeft als hoofd van een medisch informatiecentrum van alles langs zien komen en kon uiteindelijk de drang om te gaan schrijven niet meer weerstaan. We gaan kijken of die drang om deel te nemen aan deze leesclub met Evenwicht, ook bij de leesclubleden zo hardnekkig is.

  En voilà, ‘een boek met een interessant onderwerp wat tegenwoordig veel voorkomt; overgewicht’, schrijft tesdro. Voor Agnes te Molder heeft deelnemen een familiair tintje; ‘Ik wil graag aan deze leesclub meedoen omdat het onderwerp me interesseert, meerdere familieleden en kennissen hebben een maagverkleining ondergaan’. En zelfs een ervaringsdeskundige, Nancy Lutz, weet zich te melden: ‘Ik zou graag meedoen met deze leesclub omdat ik erg van medische thrillers houd en in november ’16 een maagverkleining heb gehad’.

  Dat is warempel meer dan voldoende redenen die de keuze voor deze leesclub bevestigen, dus aan de slag!

  De complimenten liegen er niet om, dat moge duidelijk zijn. ‘Ondanks dat ik nooit in een ziekenhuis kom -gelukkig- zie ik de werkzaamheden van Marli en haar collega’s goed voor ogen mede door de duidelijke schrijfwijze van Jacqueline’, aldus Tilak. En uniek vindt Nancy Lutz het zeker: ‘Nee, ik geloof niet dat er ooit een boek/thriller over bariatrische chirurgie is geschreven’. Maar ook Yvonne vindt: ‘Het is erg goed geschreven, hoefde niet veel extra na te denken ik begreep alles wat ze geschreven heeft. Misschien komt dat ook door mijn eigen ervaring met zorg maar denk dat het niet heel moeilijk te lezen is voor mensen’.

  Dus dames en heren auteurs…..medische thrillers, in een herkenbare omgeving met actuele onderwerpen worden gewaardeerd zoals is te lezen.

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat tesdro:
  De cover toont erg somber met zijn zwart en het bed op de voorkant. Mijn eerste gedachte was een gevangeniscel maar het zou ook een ziekenhuisbed kunnen zijn. Ik ben benieuwd hoe de titel van dit boek terugkomt in het verhaal. De schrijfster ken ik niet maar omdat ze hoofd van het medisch informatiecentrum is geweest heeft ze verstand van zaken en dat zullen wij hopelijk teruglezen in dit boek.

  Citaat Kaatje:
  Jacqueline Coppens ken ik niet als auteur maar het feit dat ze verschillende schrijfwedstrijden heeft gewonnen en recensent is, geeft aan dat ze kan schrijven. Ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl en verhaal. Mijn verwachting van het verhaal is dat het een spannende medische thriller is. Omdat ze hoofd van een medisch informatiecentrum was, heeft ze kennis van zaken. Waarschijnlijk blijkt dit uit het verhaal. Verder laat ik me verrassen.

  Citaat Nancy Lutz:
  Ik ken Jacqueline Coppens niet, dus ben erg benieuwd. Ik hoop op een spannende thriller. Ik ben dol op medische thrillers en ik heb in november 2016 een maagverkleining gehad dus ik heb er dubbel zin in…

  Citaat Yvonne:
  De cover is heel donker, er schijnt een lichtstraal op een soort tafel, zo’n onderzoekstafel in een ziekenhuis lijkt het maar het ziet er erg verouderd uit. De titel Evenwicht staat met rode letters geschreven. Dat valt erg op op de zwarte cover. Het is een eenvoudige cover, onthuld niet veel en eerlijk gezegt maakt het me ook niet heel nieuwsgierig. Wat wel nieuwsgierig maakt zijn de twee woorden onderaan: Medische Thriller. Dat intrigreert me

  Citaat Zohra:
  De cover zou me in een boekhandel onmiddellijk opvallen, hij zou me uitnodigen om de achterflap te gaan lezen. De foto heeft iets sinister, onguurs. Een bed, onderzoektafel. Mijn eerste gedachte was een bed in een cel. Met haar medische achtergrond verwacht ik dat de auteur een grondige research gedaan heeft betreffende het onderwerp. En dat er zo maar niet gegokt wordt. Ik verwacht een boek vol met spanning en dat ik in dit verhaal gezogen word. Dat ik het ’s avonds niet naast me neer kan leggen en eigenlijk het liefst wil blijven lezen….

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat Anjavee:
  Ik ben gisteren in het boek begonnen. En wat leest het vlot!! Ik ben aangenaam verrast door de vlotte schrijfstijl van de schrijfster. Ik ben van in het begin gebeten door het verhaal, wat een goed teken is he!

  Citaat annemarie van weelie:
  Ben verrast door de vlotte schrijfstijl. Ook het gebruik van de tegenwoordige tijd maken het een heel actief en dynamisch verhaal. Het thema’s in het boek zijn actueel en ik vind het mooi hoe de schrijfster behoorlijk beladen thema’s een plek geeft in het boek (naast en door elkaar) zonder dat het zwaarwichtig of zwaarmoedig wordt. De titel Evenwicht ben ik al op meerdere plekken in het boek tegen gekomen en ook dat past bij de thema’s die spelen. De onderhuidse spanning bouwt zich mooi op. Het boek is ook in evenwicht!

  Citaat Agnes te Molder:
  Ik ben halverwege. Het is een spannend boek dat echt boeit. Het is beeldend geschreven, ik zie het zo voor me (mede doordat ik ook in het ziekenhuis werk, denk ik). Ook ligt het boek lekker in de hand en heeft Jacqueline een fijne schrijfstijl. Ik ga de komende de dagen zo veel mogelijk tijd vrij maken om dit boek uit te lezen!!

  Citaat Tilak:
  Ik ben inmiddels bij blz 220 aangekomen en het boek boeit mij nog enorm. Ondanks dat ik nooit in een ziekenhuis kom -gelukkig- zie ik de werkzaamheden van Marli en haar collega’s goed voor ogen mede door de duidelijke schrijfwijze van Jacqueline. Dit zorgt ervoor dat het boek prettig leest. Omdat ik nog niet voor 100% zeker weet wie de persoon achter de schuine teksten is, blijft het geheel spannend. Ook komt beetje bij beetje naar boven wat er zich afgespeeld heeft tussen Marli en Charles. Net als Zohra moet ik mijzelf ook bedwingen om niet alvast de laatste bladzijde te gaan lezen…

  Citaat coenraad:
  Lees mee met eigen exemplaar. Mooi die balans die er is bij het leven van Marli. Hierdoor kruip je lekker in de huid van Marli. De verhaallijn van de persoon die cursief is gedrukt. Ben wel benieuwd wie dit nu wel is. Heb wel een vermoeden maar ja is die het ook. De maagband is wel een onderwerp waar ik de laatste tijd in mijn omgeving ook wel iets meer over heb gehoord. Ik ken een paar mensen die dit ook hebben ondergaan en is het gelukkig anders gelopen dan in dit boek en leven ze nog. Dit maakt het wel interessanter om te lezen en kan me hierdoor ook goed verplaatsen in de problematiek van de personages die het ondergaan.

  Citaat Bookloversaphira:
  Ik ben bijna op de helft van het boek. Wat leest dit boek fijn en vlot weg. Het verhaal is tot nu toe opbouwend en ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat ontwikkelen. Van mij zou er wel iets meer spanning in mogen. op naar de andere helft van dit boek.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert. Evenwicht is uiteindelijk door 11 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 33e leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 8,11 en een welverdiende plek in de HALL of FAME.

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Evenwicht van Jacqueline Coppens geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 7,68
  2. Plot: 7,68
  3. Leesplezier: 8,50
  4. Schrijfstijl: 8,27
  5. Originaliteit: 8,55
  6. Psychologie: 8,00

  Gemiddelde puntenwaardering: 8,11

  Wat vindt Jacqueline Coppens van deze leesclub?

  Beste deelnemers,

  Heel hartelijk dank voor het meedoen met de leesclub over Evenwicht. Natuurlijk vond ik het spannend, om te beginnen. Tien onbekende mensen die ineens uitgebreid mijn boek binnenstebuiten keren. Maar wat heb ik genoten! Van jullie fijne commentaar, de leuke vragen en de positief/kritische feedback. Ik heb er zeker wat aan gehad.

  De opzet van deze leesclub vond ik heel helder en overzichtelijk. Het was even wennen om steeds te zoeken op het forum naar de diverse onderdelen. De onderverdeling van voor, tijdens en na het lezen maakt dat het boek op een prettige manier uiteen wordt gerafeld. Op deze manier ervaar ik hoe jullie uiteindelijk tot een beoordeling zijn gekomen.  Een extra toetje is voor mij het delen van je recensie op diverse social media.

  Ik heb deze leesclub als zeer nuttig en plezierig ervaren. Mijn complimenten aan Cees die de boel strak in het gareel hield en dank aan Thrillzone dat ze mijn debuut hebben uitgekozen.

  Hartelijke groet en tot ziens op Facebook?

  Jacqueline Coppens

  Getekend: Jacqueline Coppens.

  Een impressie van de antwoorden die Jacqueline Coppens gaf op lezersvragen:

  Kaatje vraagt:
  Hoi Jacqueline, je bent van het schrijven van gedichten etc. uitgekomen bij het schrijven van een medische thriller. Wat is de reden dat je voor een thriller hebt gekozen?
  Hoe ziet je schrijfproces eruit? Benieuwd naar je antwoorden. Groetjes, Karin (kaatje).

  Jacqueline Coppens antwoordt:
  Hoi Kaatje, hoop dat dit onder jouw reactie staat! Moet even wennen aan de forumopzet van vraag en antwoord.

  Gedichten waren vroeger vooral een uiting van mijn gevoelens. Het mooi onder woorden brengen was eigenlijk een eerste aanzet tot verdere schrijfambities. Na een drukke gezinsperiode heb ik een weblog geopend en later nog een paar meer. Hierop schreef ik vooral stukjes: columns uit het leven gegrepen. Maar ook daarin vond ik het leuk om dat op een mooie manier op te schrijven. Vaak met humor en soms met een traan.

  Via dat weblog leerde ik meerdere, beginnende schrijvers kennen, en het begon steeds meer te kriebelen om meer te gaan doen op schrijfgebied. Ik ging me wagen aan korte verhalen, die voor het eerst uit de duim kwamen. Ik ontdekte dat ik een tomeloze fantasie had. Spannende boeken las ik altijd al. En zo was het niet vreemd dat ik bij het genre thriller terechtkwam toen ik de grote sprong waagde naar een heel boek! En zie hier: Evenwicht.

  Mijn schrijfproces is heel wisselend: Soms maanden achter elkaar en soms wat minder. Boek twee zit in de afrondingsfase. Heb ik zo je vraag beantwoord?

  annemarie van weelie vraagt:
  Beste Jacqueline, hoe ben je geinspireerd tot het schrijven van dit boek? Is de opbouw in het boek (van relatief onschuldig, opbouwende onderhuidse spanning tot een rauwe, heftige climax) kenmerkend voor jouw schrijfstijl? Wil je wat meer vertellen over de manier waarop je werkt? Groetjes Annemarie.

  Jacqueline Coppens antwoordt:
  Hoi Annemarie, wat een leuke vragen stellen jullie!

  Ooit zag ik een documentaire over feeders en was geschokt door wat ik zag. Vrouwen die zich vrijwillig vet laten mesten, waardoor ze totaal afhankelijk worden van de partner (feeder).

  Ik ben toen begonnen met dit als uitgangspunt, maar dit plot over Marli met een feeder liep totaal vast. Ik had er te weinig affiniteit mee. Toen las ik een artikel over een foute maagchirurg.

  De combinatie leek me een goeie. Marli met overgewicht, werkend in een ziekenhuis waar maagverkleiningsoperaties worden uitgevoerd. Omdat ik zelf jaren in dat wereldje heb rondgelopen, voor mij een inkopper.  Ik ben vooral geinteresseerd in het waarom. Achter elke (mis)daad zit een persoon, die ooit blanco geboren is, met een bepaalde karakterstructuur en (beschadigde) persoonlijkheid, al dan gevormd door traumatische ervaringen. Iedereen is op zoek naar een balans in het leven, maar er zijn er zoveel die het evenwicht kwijt zijn. Zo ook mijn personages.

  Ik schrijf vanuit een basisgegeven, een basisgevoel. Daarna flow ik. Soms weet ik ’s morgens niet wat er ’s avonds op papier komt te staan. Regelmatig verras ik mezelf. Dat is wel lastig omdat ik later structuur moet aanbrengen. Tegenwoordig werk ik toch meer met een kapstok en een tijdlijn.
  Of de opbouw kenmerkend is? Ik weet het niet. Boek twee leest wellicht heel anders. Aan jou het antwoord!

  Yvonne vraagt:
  Hoi Jacqueline, je bent ook recensent, kun je dit makkelijk combineren met het schrijven van boeken? Raak je niet in de war van je eigen verhalen en de boeken die je leest? Heb je favoriete schrijvers/ schrijfsters? Je schrijfstijl is beeldend, hoe heb je je research gedaan voor dit boek. Ik denk niet alleen door je kennis vanuit je beroep of wel? Groetjes Yvonne

  Jacqueline Coppens antwoordt:
  Hoi Yvonne. Ja, dat kan ik. Vroeger moeilijker, maar nu geen moeite meer mee. Ik schrijf mijn eigen ding! Favoriet zijn nu Terpstra, Jansma, Griet Op de Beeck. Research via internet en interviews met meerdere medisch specialisten. Heb ik zo je vragen beantwoord? Groetjes, Jacqueline.

  Voor alle vragen aan en antwoorden van Jacqueline Coppens, klik hier

  Citaat annemarie van weelie:
  Of de karakters nu echt evolueren betwijfel ik, wel heb ik hen door het boek heen steeds beter leren kennen. Krijg je een steeds beter beeld van hun karakter en hoe ze geworden zijn wie ze zijn. De schrijfstijl zette me aanvankelijk wel op het verkeerde been. Aanvankelijk was het verhaal vermakelijk, de teksten lazen soepel en vloeiend, prettig leesbaar in de opbouw. De spanning kwam gaandeweg. Aanvankelijk was het ook een onschuldig ogend verhaal en naar het einde toe werd het spannend, bij vlagen zelfs rauw. Maar dat past ook echt bij het verhaal en geeft weer hoe de wat naïeve Marli in de ban komt van degene die haar bijna vermoordt.
  Beoordeling: 8,00

  Citaat tesdro:
  Ik vind de schrijfstijl erg prettig en je had echt het idee dat de schrijfster goed in de ziekenhuismaterie was gedoken. Ik vind het een erg goed boek voor een debuut. Ik had het idee dat ze al jaren thrillers schreef. Het boek leest erg lekker en makkelijk. Ik had het boek dus ook zo uit.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat Zohra:
  Sommigen personages zijn me heel dierbaar geworden en sommigen zijn me gaan irriteren door hun gedrag ten opzichte van Marli. Mijn favoriete personage is zeker wel Marli omdat ze moedig is, ze heeft het nooit gemakkelijk gehad in haar leven en ondanks dat heeft ze toch aardig wat weten op te bouwen. Ik vind anderzijds dat ze wat resoluter mocht zijn t.o.v. haar buren. Ze is ook wat naïef. Eerst lees je ontspannend zoals in een roman en dan komt er steeds meer spanning die resulteert in een denderende climax.
  Beoordeling: 8,17

  Citaat Kaatje:
  Naar mijn idee evolueren de karakters niet echt. Een uitzondering hierop is Marli; In het begin is zij erg onzeker maar wordt naarmate het verhaal vordert, steeds sterker.
  Mijn favoriete personage is de hoofdpersoon Marli. Waarschijnlijk komt dit doordat het verhaal vanuit haar wordt verteld en je meeleeft met haar. Ze laat haar zwakheden en onzekerheden zien, dit maakt haar menselijk. Nee ik zou niets aan de personages veranderen. Ze (vooral Marli) komen duidelijk naar voren en zie je zo voor je. De schrijfstijl is prettig leesbaar met af en toe medische termen tussendoor. Dit laat zien dat Jacqueline Coppens weet waarover ze schrijft. De stijl past prima bij het verhaal.
  Beoordeling: 7,75

  Citaat Yvonne:
  Het plot is zeer goed opgebouwd. Het gaat in een niet te snel tempo maar ook zeker niet te langzaam naar een mooie climax. Het is erg goed geschreven, hoefde niet veel extra na te denken ik begreep alles wat ze geschreven heeft. Misschien komt dat ook door mijn eigen ervaring met zorg maar denk dat het niet heel moeilijk te lezen is voor mensen.
  Beoordeling: 7,33

  Citaat Agnes te Molder:
  Het verhaal werd echt opgebouwd. Op een gegeven moment had ik wel een idee wie de dader zou zijn, dat was ook juist maar toch liep het verhaal weer anders dan verwacht. Langzaam opgebouwd, door de cursief gedrukte hoofdstukken werd veel duidelijk maar kwam ik ook weer aan het twijfelen wie de dader zou zijn. Een deel had ik wel verwacht, maar het meeste kwam onverwacht, dat maakte ook dat het moeilijk was om het boek weg te leggen
  Beoordeling: 9,00

  Citaat Bookloversaphira:
  Ik vond het leuk om te gokken wie, hoe en wat de dader zou zijn en waarom? Ik had het van begin goed. Het plot moet voor mij gissen, spannend en onverwachts zijn. Als het plot 2 van deze punten heeft vind ik het een goed plot. Ja had het einde wel een beetje zien aankomen. Ik heb nog niet veel boeken gelezen met dit onderwerp.
  Beoordeling: 7,75

  Citaat Tilak:
  Gezien het feit dat ik totaal niet bekend ben met het medische wereldje vind ik het nog knapper dat Jacqueline een zeer begrijpelijk verhaal op papier heeft gezet. Voor mij valt dit boek onder het type heftig, ruw, levensecht. Ga vooral door met het schrijven van medische thrillers, ik denk dat je genoeg kennis hierover hebt en dit genre is zeker een welkome aanvulling op de -overvloedige- thriller markt.
  Beoordeling: 8,08

  Citaat Anjavee:
  De karakters evolueren zeer zeker! Vooral Marli, in het begin kwam ze mij wat onzeker over door haar complex over haar gewicht, maar naarmate het verhaal vorderde vond ik dat ze groeide. In het begin vooral door de aandacht van Christiaan, jammer dat het zo moest uitdraaien voor haar.
  Mijn favoriete personage is zonder twijfel Marli. Terwijl ze zelf een strijd voert tegen de kilootjes zet ze zich ook in voor mensen die, in die strijd tegen kilootjes, het leven lieten. Een dappere meid! (al vond ik wel dat ze met vuur speelde door de manier waarop ze te werk ging, even vreesde ik dat ze haar werk zou verliezen hierdoor). Ik zou aan geen enkel personage iets willen veranderen. De personages die aan bod kwamen hadden elk hun rol in het verhaal.
  Beoordeling: 8,67

  Citaat Nancy Lutz:
  Ik vond het plot heel goed. Vooral de allerlaatste zin…  Er is heel goed naar het einde toegewerkt. Heel langzaam wordt bekend wie de dader is en hoe het met Marli gaat. Nee, ik geloof niet dat er ooit een boek/thriller over bariatrische chirurgie is geschreven. Ik vind het verhaal heel geloofwaardig en uniek omdat er volgens mij nog nooit over dit onderwerp is geschreven terwijl het heel vaak wordt gedaan. Ik heb zelf in november 2016 een maagverkleining gekregen.
  Beoordeling: 8,33

  Citaat coenraad:
  De schrijfstijl past goed bij het verhaal. Duidelijk is begin met het uiteenzetten van de personen en het verhaal. Dit allemaal in een zeer toegankelijke taal die vlot geschreven is waardoor het heerlijk leest.
  Een debuut met een goed doordacht plot en hoe het verhaal moet verlopen. Niet te langdradig en weet de juiste toon van het verhaal op het juiste moment te zetten. Een verhaal met een maatschappelijk onderwerp maakt het dat je makkelijk het verhaal in mee wordt genomen, jezelf goed in de personages kan verplaatsen. Wat mij betreft mag ze dit vooral blijven doen.
  Beoordeling: 7,83

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  ………

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigen leesexemplaar.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.