Home Forums VOLLEDIG AFGERONDE LEESCLUBS #2 Leesclub 080: Blinde drift Verslag leesclub Blinde drift van Belinda Bauer

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1208
  #14734 |

  Leesclub 80,  Blinde drift   –  Belinda Bauer

  Inleiding

  Het verhaal: Blinde drift

  Op een mooie zomerdag staat een auto met pech langs de weg. In de snikhete auto wacht de elfjarige Jack op zijn moeder. ‘Pas op je zusjes,’ heeft zijn moeder tegen hem gezegd toen ze wegging om hulp te halen. ‘Ik ben zo terug.’ Dus wachten Jack en zijn twee zusjes in eerste instantie geduldig, maar algauw worden ze rustelozer. En hun moeder komt niet terug.

  Hun moeder komt nooit meer terug. Drie jaar later past Jack nog steeds op zijn zusjes. Hij zorgt ervoor dat ze te eten krijgen en dat niemand erachter komt dat ze helemaal alleen wonen, zonder ouders. En dan ontdekt Jack wie de moordenaar van zijn moeder is…  

  ********************

  De schrijver: Belinda Bauer

  Belinda Bauer wordt alom beschouwd als een van de beste misdaadschrijfsters van haar generatie. Als geen ander is ze in staat gebleken om het genre van de thriller naar een nieuw niveau te tillen. Met dodelijke precisie portretteert ze haar personages en ze verweeft in haar meeslepende verhalen het afwijkende en vreemde net zo makkelijk als het alledaagse.

  Geen wonder dat ze in de pers wordt vergeleken met enkele van de grootste auteurs die het genre heeft voortgebracht; Thomas Harris, Ruth Rendell en met hedendaagse toppers als Karin Slaughter en Tana French. Ze verrast en ontroert, maakt je bang en aan het lachen, en sleept je haast ongemerkt mee in die duistere, maar tegelijkertijd ook zo alledaagse en herkenbare wereld van haar.

  Bauer groeide op Engeland en Zuid-Afrika, en was na haar studie journalistiek zeven jaar werkzaam als verslaggeefster. In 1993 won ze de Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screenwriters en hierna trok ze naar Amerika voor een studie scenarioschrijven aan de California State University. Inmiddels gebruikt ze haar filmideeën voor boeken. In 2010 won haar allereerste literaire thriller Rusteloos land meteen de prestigieuze Gold Dagger Award, een uitzonderlijke prestatie voor een debuut. Al even opmerkelijk was dat ze drie jaar later al de CWA Dagger in the Library won voor haar gehele oeuvre tot dan toe (op dat moment slechts drie boeken). Hierna werd haar vierde literaire thriller Wat dood is gekozen tot ‘Crime Novel of the Year’. Inmiddels heeft ze zeven boeken op haar naam staan.

  De lezers:

  Lezer 1: Kessel45, 57 jaar
  Graag zou ik deelnemen aan Blinde drift.  Ondanks dat ze al zeven boeken heeft geschreven is dit voor mijeen totaal onbekende auteur.Wat er in het voorstukje van jullie geschreven staat, spreekt mij erg aan. Op je moeder wachten die niet meerterugkomt en op je zusjes moeten passen de komende jaren. Ben heel benieuwd wie de moordenaar is van de moeder enwaarom ze vermoord is. Lijkt me een heel spannend boek.Wacht met spanning af.

  Lezer 2: nini_ingrid, 50 jaar
  Dit lijkt een heel sterk verhaal door een schrijfster die ik nog niet ken maar graag leer kennen en als ze zo goed is als  Karin Slaughter zou ik het boek zeker graag eens lezen en beoordelen. Ik wil ook graag weten wat er met de moeder van de kinderen is gebeurd en waarom het boek de titel heeft Blinde drift.

  Lezer 3: Marjo Jacobs, 54 jaar
  Ik heb hoge verwachtingen van deze auteur vanwege haar nominaties en goede recensies. Dit boek lijkt me spannend en ook aangrijpend omdat Jack op zo’n jonge leeftijd een grote verantwoordelijkheid draagt. Van deze leesclub verwacht ik diepgang en saamhorigheid.

  Lezer 4: tesdro, 38 jaar
  Wat een heftig verhaal dat een 11-jarige voor zijn zusjes moet zorgen en dat helemaal niemand dit weet. Waar is de vader in dit verhaal of is dat de moordenaar? Ik hoop dat ik er achter mag komen.

  Lezer 5: Alice1812, 40 jaar
  Ook dit boek spreekt meteen je nieuwsgierigheid aan, wat is er met de moeder van de wachtende kinderen gebeurt? En is zij de enige verdwenen vrouw met pech?

  Lezer 6: Tilak, 45 jaar
  Wanneer je op 11-jarige leeftijd voor je zusjes moet zorgen is al een nachtmerrie op zich. Maar dan ontdekt Jack na 3 jaar wie zijn moeder vermoord heeft. Dit moet wel een spannend verhaal worden. Mijn interesse is zeker gewekt!

  Lezer 7: Agnes te Molder, 62 jaar
  Ik wil zo graag aan deze leesclub meedoen omdat de beschrijving me héél erg nieuwsgierig maakt. Lijkt me een moeilijk weg te leggen boek, heb zin om dit te lezen en mijn mening erover met anderen delen.

  Lezer 8: Ans Stier, 27 jaar
  Graag meld ik mij aan voor deze leesclub. Dit boek spreekt mij enorm aan. De cover is prachtig ik ben nieuwsgierig naar het verhaal. Van deze auteur heb ik nog nooit iets gelezen, het lijkt me leuk om kennis te maken met haar manier van schrijven. Ik hoop dat ik ingeloot word. Ik vind het leuk om recensies te schrijven en mijn mening met anderen te delen. Ook ben ik nieuwsgierig naar andermans mening. De leesclub is daar zeker geschikt voor.

  Lezer 9: Mireille Muls, 57 jaar
  Na het lezen van de inhoud lijkt het me een heel spannend verhaal.

  Lezer 10: Annette Overvoorde, 49 jaar
  Graag geef ik mij op, voor deze mooie leesclub. En wel voor het papieren exemplaar. Deze auteur schrijft zeer goede thrillers, dus ik ben erg nieuwsgierig, naar dit mooie boek. Ik vind deelnemen aan de leesclubs van ThrillZone erg leuk, heb er al zin in!

  Lezer 11: Brigitte72, 45 jaar
  Alleen de inleidende tekst klinkt al spannend en prikkelt om te gaan lezen. Dus ik zeg “kom maar op met dat boek!!”

  Lezer 12: XKellllyyyy, 23 jaar
  Ik doe heel graag mee. Ik beb echt benieuwd hoe Jack en zijn 2 kleine zusjes gaan reageren op de moordenaar van hun moeder. Wie het ook is. Ik ben echt cerieus. Ik ben ook benieuwd naar Belinda Bauer. Het is de eerste keer dat ik van haar iets ga lezen. Hopelijk kan ze op het lijstje van mijn favoriete auteurs.

  Lezer 13: SM Pellikaan, 47 jaar
  Ik zou graag mee doen met  Blinde drift. Ik ken  Belinda Bauer verder niet dus ik ga er blind instappen maar de omschrijving klinkt goed. Wekt al meteen medelijden op met die arme kinderen. Wat spookt er wel niet allemaal door hun hoofden? En zo te lezen moeten ze meteen “volwassen” worden als ze geen hulp inschakelen. Maar hopen dat ze ondanks de ontberingen die ze ongetwijfeld mee gaan maken op kunnen groeien en nog een stabiel leven krijgen later. Maar in hoeveel gezinnen gaat dat tegenwoordig niet mis? Door allerlei verschillende oorzaken.  Het verhaal in het boek zou er ook 1 van kunnen zijn. Denk dat het thema goed aansluit bij het heden.

  Lezer 14: Severine, 31 jaar
  Autopech op een snikhete dag. Het zou zomaar eens een verhaal kunnen zijn dat afgelopen dagen ook iemand van ons is overkomen. Alleen zal de afloop dan wellicht niet zo dramatisch zijn als in het verhaal van  Belinda Bauer. Dat verhaal is echter het begin van wat mij een bloedstollende thriller lijkt. Een psychologische thriller ook. Want wat zou jij doen mocht je te weten komen wie je moeder vermoordde? Iets om over na te denken. En ik lees graag hoe de auteur hierover denkt en schrijft.

  Lezer 15: Eveline Kleijn, 49 jaar
  Het boek spreekt mij aan omdat ik nu toch wel erg benieuwd ben naar hoe Jack het voor elkaar krijgt om voor zijn zusjes te zorgen en ook nog de moordenaar van zijn moeder re vinden.

  Lezer 16: Anita, 53 jaar
  Ik wil graag meedoen omdat ik haar vorige boek (ik heb ze allemaal gelezen en vond ze steeds beter worden) echt geweldig vond en ik dus extra benieuwd ben naar deze laatste nieuwe. Zet ze de stijgende lijn voort of niet….

  Lezer 17: Saskia Vogelaar, 41 jaar
  Graag zou ik mee willen doen aan de leesclub  Blinde drift. Het korte stukje over de inhoud van het boek bezorgde me koude rillingen en ik dacht wauw dat zou wel eens een goed boek kunnen zijn. Ik wil heel graag weten hoe het met de kinderen verder gaat. Waarom is die moeder niet teruggekomen en wat is er met haar gebeurd? Het boek komt met stip binnen op mijn te lezen lijst!

  Lezer 18: Texangator, 49 jaar
  Waauw, lijkt me een mooi verhaal, wil die nu al beginnen met lezen.

  Lezer 19: Dancing-Moonlight, 35 jaar
  Heel graag doe ik mee aan deze leesclub! Mijn oog viel op deze leesclub omdat ik al eerder iets van Belinda Bauer heb gelezen en daar erg van onder de indruk was. Het lijkt me erg leuk om dit in groepsverband te bespreken en mijn voorkeur gaat uit naar een papieren boek, omdat je dan ook goed het lettertype en de omslag kunt beoordelen.

  Lezer 20: wvklompenburg, 38 jaar
  Het voorstukje maakt mij erg benieuwd. Wie de moordenaar van de moeder is. Ik heb als voorkeurschrijfster  Karin Slaughter daarom ben ik erg benieuwd of echt de schrijfstijlen overeenkomen.

  Lezers die met een eigen exemplaar actief hebben deelgenomen:

  ………….

  De Leesclub:

  Deze leesclub bondig en met een knipoog.

  Het tachtigste boek dat door de leesclub is gelezen is  Blinde drift, geschreven door  Belinda Bauer, uitgegeven en beschikbaar gesteld door A.W. Bruna Uitgevers.

  Bekende internationale auteurs krijgen bij een leesclub meestal een verhoogde belangstelling. Zo ook de leesclub met Belinda Bauer. Met een aantal inschrijvingen dat ruim de veertig passeerde kun je stellen dat met het woord ‘populair’ nog niets mis is. De motivaties bevestigen dat ook.

  Zoals Ans Stier laat horen: ‘Graag meld ik mij aan voor deze leesclub. Dit boek spreekt mij enorm aan. De cover is prachtig ik ben nieuwsgierig naar het verhaal’. Of Alice1812zich afvraagt: ‘Ook dit boek spreekt meteen je nieuwsgierigheid aan, wat is er met de moeder van de wachtende kinderen gebeurt? En is zij de enige verdwenen vrouw met pech?’ En tenslotte Anita als ware Belinda Bauer-kenner: ‘Ik wil graag meedoen omdat ik haar vorige boek (ik heb ze allemaal gelezen en vond ze steeds beter worden) echt geweldig vond en ik dus extra benieuwd ben naar deze laatste nieuwe.’

  En dezelfde Anita heeft na het lezen een oordeel: ‘Ik vond het wel boeiend maar geen thriller, daarvoor was het niet spannend genoeg. Maar omdat je vooral benieuwd bent hoe het gaat aflopen met Jack en zijn zusjes en door de prettige schrijfstijl blijf je lezen. Wie het uiteindelijk had gedaan vond ik niet eens interessant meer.’ Bij kessel45 bleven nog wat wensen over: ‘Vind het plot goed in elkaar zitten en goed opgebouwd. Had wel iets meer willen weten van de moeder, maar het ging tenslotte om Jack.’

  Zo heeft iedere deelnemer wel een mening over dit boek zoals dat met ieder boek is. Het leuk van de uitgever was dat voor deze leesclub geen 15 maar 20 leesexemplaren beschikbaar zijn gesteld. Waarvan acte!

  Voor het lezen:

  In deze rubriek wordt aan de lezers gevraagd een verwachting te geven op basis van de cover, achterflap en hun verwachting. Hiermee wordt een beeld gevormd in hoeverre de buitenkant van een boek, lezers kan interesseren.

  Citaat kessel45:
  Ik heb nog niets gelezen van de auteur  Belinda Bauer. Maar ben blij dat ik nu met dit boek van haar schrijfstijl kan gaan genieten, of tenminste kijken of ze bij me past. Heb gezien dat ze al meerdere boeken geschreven heeft maar geen van allen komt me bekend voor. Ja, ik verwacht toch héél wat van dit boek. Toen ik inschreef voor deze leesclub en in het kort werd beschreven waar deze thriller over gaat, was ik al helemaal in. Een moord gebeurd? Moeder die niet terugkomt? Ja ik verwacht een heel spannende thriller en ga er snel aan beginnen. Ben vol spanning en kan niet langer wachten. Hoop dat mijn verwachting waar gemaakt wordt.

  Citaat Alice1812:
  De voorkant van het boek vind ik wel mooi maar niet zo heel veelzeggend, een jongen die ergens tussen staat, een soort vuurspetters ofzo en er zit iets op zijn gezicht? Snap niks van de voorkant en waarom hiervoor gekozen is, misschien komt dat na het lezen nog?
  Het stukje op de achterkant maakt wel nieuwsgierig, wat is er met de moeder gebeurt?
  Maar het laatste stukje waar staat dat Jack ontdekt wie de moordenaar van zijn moeder is? Hij is dan pas veertien jaar, wat zal hij gaan doen? Nog niet eerder iets van  Belinda Bauer gelezen, dus ben benieuwd!

  Citaat Ans Stier:
  De cover vind ik mooi. Het straalt iets mysterieus uit. Deze cover zou ook goed passen bij fantasy of SF. Hij heeft niet echt een thriller uiterlijk. De titel verwijst wel degelijk naar een thriller. Deze auteur is mij onbekend. Haar naam ken ik wel maar ik heb nog nooit iets van haar gelezen. Ik vind het altijd leuk om boeken te lezen van voor mij onbekende auteurs. Het is een literaire thriller dus ik verwacht een spannend boek met een actueel thema en de nodige diepgang.

  Citaat Texangator:
  Eerste indruk cover: valt niet op tussen de andere boeken. Als ik dit boek zou zien liggen in de boekenwinkel zou ik die waarschijnlijk niet nemen om te kijken over wat het gaat.
  Achterkant, net genoeg info om getriggerd te worden. Gelukkig niet teveel info waar volgens mij verschillende Nederlandse schrijvers de fout ingaan.
  Geen idee over de auteur. Het was het stukje dat op ThrillZone stond dat mij getriggerd heeft.

  Citaat Saskia Vogelaar:
  De cover komt als ePub totaal niet tot zijn recht. Ik zie een jongen die tussen de stofdeeltjes staat. De ene kant van zijn bovenlichaam is belicht en de andere kant is onbelicht en niet zo goed zichtbaar. Ik zou het wel leuk vinden als uitgevers speciale covers voor e-readers zouden maken die er in zwart/wit mooi uitzien. Via Hebban zie ik dat ik al eens eerder een boek van Belinda Bauer gelezen heb, Rusteloos land, haar eerste boek. Ik kan me er niet veel meer van herinneren, maar slecht vond ik het niet omdat ik het destijds drie sterren gegeven heb. Ik verwacht dan ook een boek wat minstens in hetzelfde kaliber valt.

  Citaat nini_ingrid:
  Ik vind de cover speciaal en doet me wel afvragen waarover het boek gaat. Ik ken de auteur niet en heb nog geen boek van haar gelezen maar ze krijgt goede recensies dus ben ik wel benieuwd. Ik verwacht veel spanning en hopelijk kan ik het boek moeilijk weg leggen. Ik zou graag te weten komen wie de moeder vermoord heeft en waarom en hoe de kinderen die tijd overleefd hebben.

  Citaat Agnes te Molder:
  Mooie cover, luxe uitstraling door de flappen. In de boekenwinkel zou ik dit boek zeker oppakken. Ben benieuwd waardoor de jongen bedolven wordt: goudenregen?? Ik heb nog niet eerder een boek gelezen van Belinda, ben zeer benieuwd maar verwacht dat dit zeker niet het laatste boek zal zijn dat ik van haar zal lezen. Gezien de tekst op de achterkant én het feit dat haar andere boeken met 4 sterren zijn gewaardeerd, verwacht ik een goed geschreven thriller.

  Citaat dancingmoonlight:
  Allereerst: ontzettend leuk dat ik mee mag praten over dit boek! De omslag is prachtig, doet denken aan een sterrenhemel en voelt heerlijk zacht aan!Ik heb eerder een boek van Belinda Bauer gelezen en die vond ik heerlijk spannend! Ik verwacht daarom ook veel van dit boek! De inhoud belooft een heerlijke spannende thriller! Zoals hierboven gezegd heeft Belinda veel oog voor het menselijke aspect/psychologie. Ik hoop daar in  Blinde drift ook veel van terug te zien!

  Citaat SM Pellikaan:
  De cover sprak mij niet direct aan, donker. Niet veelzeggend. Lijkt een jongen die alles over zich heen laat komen, net als dat je onder een douche staat en even totaal probeert te ontspannen voor de je volgende taak. Of dat je alle ellende van je afspoelt. Het lijken net de lichtjes van vuurvliegjes, geen idee wat ik van moet vinden.
  Enige wat mij zou aanspreken als ik het in de winkel zou zien liggen is de tekst bovenaan: Drie kinderen wachten in een snikhete auto op hun moeder die hulp is gaan halen.

  Tijdens het lezen:

  In deze rubriek is aan de lezers gevraagd om hun aandacht te vestigen op opmerkelijke citaten en de zinsopbouw, woordkeuze of andere in het oog springende tekst. Dit zorgt altijd voor leuke discussies.
  We zetten de opmerkelijkste uitspraken voor u op een rijtje:

  Citaat Wilma van Klompenburg:
  Bij de achterkant vraag je je al af hoe Jack ontdekt wie zijn moeder heeft vermoord. De verhaallijn ontwikkelt zich anders dan ik had verwacht. Verhaalllijn is prettig om te lezen.

  Citaat Marjo Jacobs:
  Opmerkelijke citaten:

  • “Zijn dromen verdampten, maar de nachtmerrie van de werkelijkheid ging gewoon verder”. Iets gruwelijks mooi ingepakt.
  • “Jack’s Brights ogen waren samengeknepen als die van een roker en lichtgrijs alsof alle kleur eruit wasgehaald”. Het lijkt alsof hier meer leed in verscholen zit dan een mens aankan.

  Citaat Eveline Kleijn:
  Ik ben heel slecht in het onthouden van opmerkelijke citaten maar die Marjo Jacobs aangeeft zijn wel erg mooi.
  Het verhaal verloopt zoals je mag verwachten van een thriller.Ik ben nu ongeveer op de helft en hij wordt steeds spannender.Over spelfouten lees ik meestal heen tenzij ze erg opvallend zijn.Tot nu toe leest het erg prettig en heb ik grote sympathie voor Jack.

  Citaat Tilak:
  Ik ben bij blz. 145 aangekomen en heb nog geen opmerkelijk citaten gelezen. Ook heb ik geen spelfouten ontdekt ofwel heb ik er overheen gelezen. Het boek leest zeer prettig en de verhaallijn ontwikkelt zich zeker zoals ik verwacht had. Je wordt in het verhaal meegezogen door de strijd die Jack voert om het “gezin” bij elkaar te houden. De zin op de achterzijde van het boek “Ik had je kunnen vermoorden” ben ik nu al meerder malen tegengekomen en dit werpt wel wat vragen op. Vanavond gauw verder lezen!

  Citaat Mireille Muls:
  De spanning wordt goed opgebouwd, heden en verleden wisselen elkaar goed af. Ik let meestal niet of er fouten in staan.

  Citaat Saskia Vogelaar:
  Inmiddels ben ik ongeveer halverwege het boek. Het verhaal ontwikkelt zich wel wat anders dan ik verwacht had. Ik had verwacht dat er in het begin meer aandacht zou zijn voor de verdwijning van Jack’s moeder. En er worden ook veel meer personages geïntroduceerd dan ik van tevoren bedacht had. Maar gelukkig wordt daarna al wel snel duidelijk op welke manier de personen met elkaar verbonden zijn.
  Een grappig citaat dat ik op pag. 167 van de ePub tegen kwam: “In de lichte keuken hing boven de gootsteen een bordje met de tekst: DIT IS EEN ZELFREINIGENDE KEUKEN: ALLES WAT JE VUILMAAKT, MOET JE ZELF REINIGEN.” Dit bordje zou ik hier wel in huis willen hebben.

  Citaat Annette Overvoorde:
  Wat mij opvalt, tijdens het lezen, is de tijdsaanduiding:

  • We lezen op de cover over Jack, die al jaren alleen voor zijn zusjes zorgt. Dat klopt niet helemaal, want zijn vader was er nog 2 jaar lang. Natuurlijk liet hij ze aan d’r lot over, maar toch. Dan zorgt Jack al 1 jaar alleen voor zijn zusjes.
  • We beginnen bij Jack in 1998, dan volgt Catherine in 2001. Bovenaan blz. 33 staat, [drie jaar later] en lezen we over Catherine. Maar die is nog steeds zwanger. Dat moet zijn, het hoofdstuk over Jack, die nu in 2001 is. Dus 3 jaar later. Toch?

  Daarnaast zou het wenselijk zijn, als er boven elk hoofdstuk de naam/ juiste naam zou staan. Van de hoofdpersoon van dat stuk.

  • 66, Jack bukte om hem in zijn armen te nemen, maar [hem], moet zijn haar. Want Joy is een meisje.

  Het lezen gaat heel vlot, en om te voorkomen dat het snel uit ging, heb ik even een adempauze ingelast. En mijn aantekeningen bijgewerkt. Belinda Bauer heeft een prettige leesstijl. Tot zover, nu halverwege het boek. Het is nu voor mij een Whydonnit, ipv Whodonnit geworden.

  Citaat Anita:
  Ongeveer op twee derde van het boek:
  Opmerkelijke citaten ben ik niet tegengekomen. Wel is mij, net als bij Saskia Vogelaar, het bordje in de keuken opgevallen. Het verhaal loopt toch anders dan dat ik van tevoren had gedacht. Ik dacht dat er meer aandacht voor de moord op Jacks moeder zou zijn. In plaats daar speelt het verhaal zich voornamelijk 3 jaar later af en hoe Jack zo goed mogelijk probeert om zijn zusjes te verzorgen en te voeden.
  Tot nu toe mis ik de spanning een beetje maar ik vind het verhaal boeiend genoeg om door te lezen, bovendien heeft Belinda Bauer een prettige schrijfstijl die heel makkelijk weg leest.

  Citaat tesdro:
  Het boek leest goed weg. Ik ben tot op heden nog geen spellingsfouten tegengekomen en ben nu halverwege. De verhaallijn ontwikkelt zich tot nu toe zoals verwacht met spannende elementen. Ik ben benieuwd wat het tweede helft van het boek mij nog te bieden heeft.

  Citaat Severine:
  Dit vond ik wel mooi omschreven: “De raampjes waren open, maar het licht bewoog niet, alleen het gefladder van kleine insecten, net als het geluid van droog papier.”
  Ik vind het wel lopen zoals ik verwacht. Er is de nodige spanning, je wilt steeds verder lezen. Ben nu op zo’n ¾ in een halve week tijd.

  Citaat XKelllllyyyy:
  Ergens is een foutieve informatie gegeven. Op de cover staat dat Jack alleen voor zijn broer en zus moet zorgen terwijl hun vader er nog was.

  Na het lezen:

  In de laatste rubriek wordt openlijk over de inhoud van het verhaal gediscussieerd. Doelstelling is om hier gezamenlijk vast te stellen of de meningen overeenkomen, iedereen het verhaal op een zelfde wijze leest, beleeft en waardeert.  Blinde drift is uiteindelijk door 17 lezers beoordeeld en gewaardeerd. Het krijgt als 80ste leesclubboek een gemiddelde puntenwaardering van 7,27 dat helaas niet voldoende is voor een plaats in de HALL of FAME, maar natuurlijk wel is opgenomen in de Gerankte Deelnemerslijst

  Noot redactie over de bepaling gemiddelde puntenwaardering:

  Door de deelnemers wordt een puntenwaardering over de zes belangrijkste facetten toegekend, over een schaal van 0 t/m 10. Dit geeft een realistischer, vollediger en nauwkeuriger beeld van de totstandkoming van de eindwaardering. Voor Blinde drift van Belinda Bauer geldt de gemiddelde beoordeling per facet, zoals hieronder is weergegeven.

  1. Spanning: 7,03
  2. Plot: 6,85
  3. Leesplezier: 7,71
  4. Schrijfstijl: 7,68
  5. Originaliteit: 7,38
  6. Psychologie: 7,00

  Gemiddelde puntenwaardering: 7,37

  Citaat Tilak:

  De karakters evolueren naar mijn mening niet. Jack heeft dan wel de zorg van zijn zusjes op zich genomen maar toch is hij qua ontwikkeling gewoon een 14-jarige jongen. Mijn favoriete personage is toch wel Jack. Hij doet er alles aan om de schijn naar de buitenwereld toe op te houden, is zorgzaam maar ook bijt hij zich vast in de zoektocht naar de moordenaar van zijn moeder.
  Beoordeling: 6,83

  Citaat Wilma van Klompenburg:
  De personages zou ik niet veranderen.Het is een fijne schrijfstijl je blijft doorlezen omdat je wil weten hoe het verder gaat. Er is een duidelijk onderscheidt van het heden en verleden in het boek.Ik vind de schrijfstijl overeenkomen met Linda van Rijn.
  Beoordeling: 7,33

  Citaat Mireille Muls:
  Jack, die jongen die ondanks zijn grote verdriet er alles aan doet om voor zijn zusjes te zorgen en om zelf te overleven is mijn favoriete personage.De personages zijn verder goed. De schrijfstijl is heel goed, past volledig bij het verhaal. Het heden en verleden wordt mooi weergegeven in het verhaal. Stijl is vergelijkbaar met Pat Craenbroek.
  Beoordeling: 8,25

  Citaat Texangator:
  De schrijfster heeft niet genoeg background onderzoek gedaan om de personages en het verhaal geloofwaardig te maken.Zoals ik al eerder aangegeven heb, in ’98 waren de gsm’s (mobieltjes) nog niet wijdverspreid dus het lijkt me sterk dat ze in de auto al een gsm bij hadden wat me ook sterk lijkt is dat die jongen dacht aan de voorbijrazende auto’s met hun mobieltjes. Er waren toen heel weinig mensen met mobieltjes.
  Wat me ook opgevallen is dat een 11-jarige jongen het over fatamorgana heeft, mijn zoontje is 8, die weet niet wat dat is en ik denk niet dat een 11-jarige jongen dat ook weet.
  Beoordeling: ??

  Citaat Alice1812:
  Ik vind niet dat de karakters erg evolueren, Jack is daar te jong voor en de rest doet wat hij/zij doet. Misschien Catherina een beetje, zij wordt moediger!
  Jack spreekt het meest aan omdat hij de zorg van zijn zusjes op zich moet nemen en voor de buitenwereld zo normaal mogelijk moet blijven doen.
  Beoordeling: 6,50

  Citaat nini-ingrid:
  Nee, ik vind niet echt dat de karakters evolueren, ik vind dat ze helemaal niet goed uitgewerkt zijn. Merry spreekt me het meest aan omdat die nog het positiefste in het leven staat. Ja aan bijna elk personage wil ik iets veranderen omdat geen van allen goed uitgewerkt is. Zoals ook de vader, waar is hij ineens naartoe en hoe komt het dat Jack hem dan ineens terugvindt? En van Joy wordt er ook veel te weinig vermeld.
  Beoordeling: 6,50

  Citaat Ans Stier:
  Het boek leest makkelijk weg. De schrijfstijl past goed bij het boek.
  Ik zou zo niet echt een auteur weten waar ik Belinda Bauer mee kan vergelijken. Tijdens het lezen houd ik me niet zo bezig met vergelijking van een andere auteur. Ik sta er open in en ga graag op in het verhaal. Hierdoor heeft een vergelijking met een andere auteur dus ook niet echt mijn aandacht.
  Beoordeling: 6,83

  Citaat Saskia Vogelaar:
  Gedurende het verhaal evolueren de hoofdpersonen nauwelijks. En eigenlijk is dat ook helemaal niet storend. Jack is veruit mijn favoriete karakter in het boek, hij heeft zelfs mijn hart gestolen. Hij doet zo goed zijn best om voor zijn zusjes te zorgen en dat terwijl hij zelf nog een kind is. Ik heb dan ook erg met hem te doen.
  Aan de karakters hoeft verder niets veranderd te worden, al had het motief van de moordenaar wel iets beter duidelijk gemaakt mogen worden. De schrijfstijl is mij heel erg meegevallen. Het is vlot geschreven zonder al te veel uit te weiden over bijzaken. De relatief korte hoofdstukken wisselen telkens van hoofdpersoon waardoor doorlezen makkelijk is. Het ‘feelgood’ gevoel dat het boek geeft past hier uitstekend bij.
  Beoordeling: 7,67

  Citaat Agnes te Molder:
  Jack is mijn favoriet. Zoals hij voor zijn zusjes zorgt. Aan de karakters hoeft niets veranderd te worden. Ik vond het een fijn boek om te lezen, goede schrijfstijl, korte hoofdstukken, duidelijk over wie het ging. Dit boek doet mij niet meteen aan een bepaalde schrijfster/ schrijver denken
  Beoordeling: 7,50

  Citaat Eveline Kleijn:
  Ik zou de karakters van zijn zusjes verder uitgediept willen zien en dan vooral Jou.Zij blijft nogal onduidelijk.En de vader. Waarom laat hij zijn kinderen zo maar alleen?
  En wat ik ook niet begrijp is waarom er geen vragen worden gesteld door de kinderen aan de vader als hij terugkomt.Er zijn nog veel losse eindjes.Als Jack toch weet waar zijn vader is waarom haalt hij hem dan niet eerder.En bij dat stukje met de mobiele telefoon moest ik even terugbladeren om te kijken welk jaar erboven stond want dat klopte dus ook niet.Het verhaal leest wel lekker vlot en is soms ook wel spannend.
  Beoordeling: 6,58

  Citaat XKellllyyyy:
  Beetje voorspelbaar plot maar toch goed. Het is ingewikkeld maar nog goed. Misschien ga ik een volgend boek van haar in de bieb lenen.
  Beoordeling: 7,17

  Citaat tesdro:
  Ik vond het plot erg goed en was ook blij dat het zo afliep. Jack heeft al veel te verduren gehad dus mooi dat het zo eindigt. Hoe beschrijf en beoordeel je de structuur van het plot?
  De structuur van het plot was goed en was ook logisch zoals het liep. Had je dit einde verwacht of had je het niet zien aankomen? Dat het plot zo zou aflopen had ik niet verwacht maar wie de dader was had ik al vrij snel door, wat ik wel jammer vond. Ik had liever gehad dat het tot het laatste moment spannend was en dat ik het niet had voorzien.
  Beoordeling: 7,83

  Citaat Severine:
  Ik vond het plot goed in elkaar zitten. Soms wel wat ongeloofwaardig, zoals bv het gebruik van gsm’s in 1998. Verder kwam je al snel te weten wie de moordenaar was, het was dan vooral spannend om te weten hoe ze hem konden vatten. Al had ik wel nog iets meer over de verdwijning van de moeder willen lezen. Enkel het weggaan van de vader en het plots terugkeren (hij zat blijkbaar niet ver) vond ik wat raar.
  Het verhaal werd goed opgebouwd. We kregen eerst te lezen wat er vroeger was gebeurd, om dan naar het heden over te gaan. Alles zat logisch in elkaar, hoe jack uiteindelijk de moordenaar ontdekte en dan naar de politie ging.
  Beoordeling: 7,17

  Citaat kessel45:
  Vind het plot goed in elkaar zitten en goed opgebouwd. Had wel iets meer willen
  weten van de moeder, maar het ging tenslotte om Jack. Vind de structuur goed in elkaar zitten. Overgang van jaren geleden naar nu makkelijk te volgen. Op een gegeven moment heb ik het wel aan zien komen ja. Maar doet niets af aan emotie en spanning.
  Beoordeling: 7,50

  Citaat Anita:
  Ik vond het wel boeiend maar geen thriller, daarvoor was het niet spannend genoeg. Maar omdat je vooral benieuwd bent hoe t gaat aflopen met Jack en zijn zusjes en door de prettige schrijfstijl blijf je lezen. Wie het uiteindelijk had gedaan vond ik niet eens interessant meer. Ik vind het geen typisch Engelse thriller, het verhaal had zich overal kunnen afspelen.
  Dit boek. De vorige boeken van haar vond ik goede psychologische thrillers, dit vind ik een feel-good verhaal zonder spanning en een tikje ongeloofwaardig.
  Beoordeling: 6,67

  Citaat SM Pellikaan:
  Eigenlijk evolueert ook niemand echt. Als je toch iets daarover zou moeten vertellen dan zou Jack nog enigszins evolueren omdat hij zo trouw zijn zusjes blijft verzorgen en zich opwerpt als hun beschermheer. Hoe ellendig hij het ook heeft, hij zorgt dat zij veilig zijn. Hij heeft het lef om risico’s te nemen en naar de politie te gaan ook al zouden dat de nodige consequenties voor hemzelf betekenen. Hij gaat maar door. Hij wordt ondanks zijn jonge leeftijd neergezet als een jongvolwassene die verantwoordelijkheden neemt. De andere personen zijn te oppervlakkig in hun doen en laten beschreven.
  Beoordeling: 6,67

  Citaat Annette Overvoorde:
  De plot als zijnde verloop van het verhaal is mooi, verrassend en soms juist niet. Tenslotte soms zelfs komisch. Het werd op een gegeven moment een Whydunnit. Er waren wat zaken voorspelbaar te noemen, maar het messenverhaal vond ik meesterlijk. Het eind was ..ja, ook een gevalletje van blinde drift. Maar met een glimlach sloeg ik het boek dicht.
  Beoordeling: 8,17

  Citaat Marjo Jacobs:
  Ik vind dat Jack zijn karakter zich goed ontwikkelt. Hij draagt nogal wat verantwoordelijkheid voor zijn zusjes. Ik vind de karakters prima beschreven, ze zijn zoals de schrijver deze bedoeld heeft.Het verhaal leest vlot weg en de schrijfstijl past daar uitstekend bij.Ik vond het verhaal bijzonder interessant. Als er kinderen bij betrokken zijn heeft het verhaal nog eens extra mijn aandacht.
  Beoordeling: 8,50

  Citaat Dancing-Moonlight:
  Er zit naar mijn idee niet zoveel ontwikkeling in de personages. Jack blijft een jonge tiener die aan het overleven is, Catherine blijft een zwangere wat schrikachtige vrouw en ook de zusjes van Jack veranderen niet veel. Het leukste personage vind ik de buurvrouw van Jack, omdat je van haar moeilijk hoogte kunt krijgen. De schrijfstijl: past goed bij het verhaal, korte zinnen, behapbare hoofdstukken, wisseling van personages zodat je het verhaal vanuit verschillende kanten beleefd. Bij een thriller ligt de nadruk vooral op de spanningsopbouw, dus vandaar dat de schrijfstijl passend is. De schrijfstijl doet me denken aan schrijvers als B.A. Paris. Het boek zou ik typeren als aangrijpend, psychologisch. Wat dat gezin doormaakt is heel heftig.
  Beoordeling: ??

  Lees de onverkorte discussie en de reacties in alle onderdelen van deze leesclub

  Voor het lezen
  Tijdens het lezen
  Na het lezen #1
  Na het lezen #2
  Beoordeling

  ++++++++++++

  Helaas zijn de onderstaande personen voorlopig uitgesloten voor het winnen van een gratis leesexemplaar omdat ze niet of niet volledig hebben voldaan aan de richtlijnen van de leesclub.

  Brigitte72
  Teaxangator
  Dancing-Moonlight

  Deze uitsluiting kan direct worden tenietgedaan door actieve deelname aan een volgende leesclub met een eigenleesexemplaar.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.