Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 001 t/m 050 Leesclub 40: Schijngestalten Inschrijven voor leesclub Schijngestalten

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Aantal berichten: 2079

  Inschrijven voor ThrillZone leesclub 40

  Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de veertigste ThrillZone leesclub. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is Schijngestalten van Staf Schoeters.

  Het zou origineel zijn als de motivatie voor het inschrijven van een leesclub geen algemene, terugkerende, gekopieerde beschrijving bevat maar een beschrijving waar minstens de titel van het leesclubboek in te lezen valt en een originele motivatie.

  Het verhaal: Schijngestalten

  Zelden zijn mensen en dingen wat ze voorwenden te zijn…

  Freelance journalist Enzo Marsman waant zich een ‘speler’ in internationale intriges, maar in werkelijkheid wordt hij de speelbal van machten achter de schermen.

  “Fucking hell!” was het enige wat Enzo meteen wist uit te brengen. “Jullie speelden me uit als een troef in een kaartspel. Dit alles was dus een door jullie opgezet en uitgeschreven scenario…”
  “Doe niet gek! En geef niet toe aan je paranoia. Denk je werkelijk dat we jouw persoonlijke miserie georkestreerd hebben: het spaak lopen van je huwelijk, het mislopen van je familiefortuin, het fiasco van je liefdesavontuur en je algemene onvrede met de wereld? We hebben je gemonitord, dat is zowat alles.”
  “Juist. Ik meen het te begrijpen. Nu ik het dieptepunt van mijn neerwaartse spiraal heb bereikt, achten jullie me ‘rijp’ voor…Voor een zelfmoordmissie?”

  ********************

  De schrijver: Staf Schoeters

  Staf Schoeters (1949) was afwisselend scheepshersteller, vertaler, freelance journalist, recensent en schreef sinds 1980 een 27-tal boeken die werden uitgegeven in binnen- en buitenland. Op zijn palmares staan verhalenbundels, thrillers, historische intrigeromans, romanbewerkingen van film en VRT-series (o.a. van Hugo Claus en Robbe de Hert) en non-fictie boeken over de Eerste- en Tweede Wereldoorlog, alsook werken over Belgische historische begraafplaatsen. Hij was de eerste laureaat van de Hercule Poirotprijs (1998) met de historische thriller De Schaduw van de Adelaar, het eerste deel van een Napoleon-trilogie die ook bekroond werd met de Karel Barbierprijs, uitgereikt door de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde.
  Enkele werken van hem werden vertaald in het Frans en Russisch. Thrillerauteur Rudy Soetewey bewerkte de thriller De Seismograaf voor toneel.
  Met Schijngestalten keert Schoeters terug naar zijn eerste liefde: de actuele thriller. 

  Uitgeverij Kramat stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

  ******************** 

  Wil je een gratis exemplaar winnen en meedoen aan deze leesclub? Dan is dit je kans!

  Deelnemen is voor ieder geregistreerd ThrillZone leesclublid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar.

  Wat moet je doen? Beantwoord deze mail (leesclub@thrillzone.nl ) en vul het volgende in:

  • Je naam (voor- en achternaam):
  • Je forumnaam als die afwijkt van je echte naam:
  • Je volledige adres (straat, huisnummer, postcode, stad, land):
  • Je leeftijd:
  • Je e-mailadres:
  • Waarom je aan deze leesclub (Schijngestalten) deel wilt nemen…

  Alleen als alle vragen volledig zijn beantwoord, maak je kans op een gratis exemplaar.

  Let op!!:

  • De inschrijving sluit op maandag 10 juli 2017. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen, als de eerste boeken zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op ThrillZone op de boekpagina een lezersrecensie plaatsen.
  Lies Oosterhoff
  Bijdrager
  Aantal berichten: 137

  Ik heb me ingeschreven bij deze leesclub!
  Schijngestalten lijkt mij een heel erg leuk boek omdat het gaat over iemand die denkt dat hij slim is. Maar in werkelijkheid wordt hij erin geluisd. Intriges dus, boeiend…
  De auteurs zegt me helemaal niets. Maar eigenlijk is dat ook fijn aan leesclubs. Je leert steeds weer nieuwe auteurs kennen. Soms valt het mee en soms valt het tegen. Maar nieuw en verrassend is het allemaal.
  Ik vind dat je als lezer normaal altijd een beetje op hetzelfde voor jou vertrouwde terug komt. Maar dankzij de leesclubs ontdek je een hele nieuwe wereld.
  Staf Schoeters is voor mij een onbekende auteur die zo te lezen hele bijzondere dingen heeft gedaan. Het lijkt mij een leuke kennismaking met deze man.

  coenraad
  Bijdrager
  Aantal berichten: 412

  Ik me ook zojuist ingeschreven.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.