Home Forums VOLLEDIG AFGERONDE LEESCLUBS Z-#1 Leesclub 46: Terug naar Hasselt Inschrijven leesclub Terug naar Hasselt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1449
  #8869 |

  Inschrijven voor ThrillZone leesclub 46

  Informatie van de redactie: ‘Dit boek is geen thriller maar een biografische roman van de Vlaamse auteur Gudrun Bongaerts over gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in haar jeugd…. In Hasselt…’

  Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de zesenveertigste ThrillZone leesclub. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is Terug naar Hasselt van Gudrun Bongaerts.

  Het zou origineel zijn als de motivatie voor het inschrijven van een leesclub geen algemeen, terugkerende, gekopieerde beschrijving bevat maar een beschrijving waar minstens de titel van het leesclubboek en/of de auteur in te lezen valt en een originele motivatie waarom je perse dit boek wilt lezen.

  Het verhaal: Terug naar Hasselt

  Het verhaal van een lijdensweg, een passie…

  In ‘Terug naar Hasselt’ zit vaart én woede én passie én veel liefde, met op de achtergrond de steeds dreigende dood.

  Dit is een roman die moest geschreven worden, de urgentie ervan is overal tastbaar. Dertig jaar na datum moest een jeugd worden afgesloten, getuigenis worden afgelegd, vindt er een reconstructie plaats.; In ‘Terug naar Hasselt’ wordt gepeild naar een verleden dat overweldigend was, verschroeiend.

  Het gaat over jong zijn, over een coup de foudre, een ménage à trois, over liefde dus en seks en dood. De anekdotiek wordt vlotjes overschreden wat aan deze roman ook het karakter geeft van een tijdsdocument, het testament van een hele generatie die opgroeit in en rond de provinciestad Hasselt in de jaren ’80. Golven van emotie overspoelen mij. Eén daarvan is de angst. Om de intensiteit van dit alles. Onzekerheid, dus. Nee, niet over wat hij voor mij voelt. Daar durf ik nog niet het begin van over nadenken. Golven van ontreddering zijn het. En ik denk, ik kan dit niet aan. Niet nu. Tegelijkertijd schuiven mijn vingers tussen die van hem. Ik balanceer ergens tussen overgave en zelfbehoud, iets wat verder gaat dan hart en rede.

  (Herman Rohaert) Gudrun Bongaerts (1968) uit Hasselt is Germaans filoloog (Vrije Universiteit Brussel ,1991) en geeft op professionele basis Lezingen over Rouwverwerking en Bipolaire Jongeren.

  Bongaerts: ‘Terug naar Hasselt is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Maar het blijft een literaire roman, geen geschiedschrift. Er zijn zoveel jasjes die je die feitelijkheden aan kan trekken en ik ben modegevoelig.’ http://www.gudrunbongaerts.be

  ********************

  De schrijver: Gudrun Bongaerts

  Gundrun Bongaerts (1 juli 1968) uit Lommel is Germaans filoloog (Vrije Universiteit Brussel, 1991) en tot voor kort docent Nederlands en niet-confessionele moraal in diverse Vlaamse onderwijsnetten.

  Mede naar het overlijden van haar zus en het daaropvolgende rouwproces, heeft ze zich nu volledig toegelegd op haar werkzaamheden binnen de I.G.V. Le Droit Human België.

  Gudrun Bongaerts stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

  ********************

  Wil je een gratis exemplaar winnen en meedoen aan deze leesclub? Dan is dit je kans!

  Deelnemen is voor ieder geregistreerd ThrillZone leesclublid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar.

  Wat moet je doen? Beantwoord deze mail (leesclub@thrillzone.nl ) en vul het volgende in:

  • Je naam (voor- en achternaam):
  • Je forumnaam als die afwijkt van je echte naam:
  • Je volledige adres (straat, huisnummer, postcode, stad, land):
  • Je leeftijd:
  • Je e-mailadres:
  • Waarom je aan deze leesclub (Terug naar Hasselt) deel wilt nemen…

  Alleen als alle vragen volledig zijn beantwoord, maak je kans op een gratis exemplaar.

  Let op!!:

  • De inschrijving sluit op maandag 28 augustus 2017. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen, als de eerste boeken zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op ThrillZone op de boekpagina een lezersrecensie plaatsen.
  nini_ingrid
  Bijdrager
  Post count: 256

  Deze sla ik over omdat het niet echt iets voor mij is maar ik ben wel benieuwd wat de lezers ervan vinden

  Ingridje
  Bijdrager
  Post count: 35

  Hier schrijf ik me graag voor in omdat Cees het zo enthousiast over was

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.