Home Forums Leesclub 177: Rode nevel Inschrijven leesclub Rode nevel

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1997
  #30426 |

  ++++++ LEES DEZE INFORMATIE VOORAF GOED!!! ++++++

  Inschrijven ThrillZone leesclub 177; Rode nevel – Dirk Speelman 

  Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de honderd-zevenenzeventigste ThrillZone leesclub. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: Rode nevel van Dirk Speelman.

  Het verhaal: Rode nevel

  Bijzonder thrillerdebuut van een Leuvense onderzoeker over een toekomst gedomineerd door klimaatverandering, big data en AI.

  2054, Global climate disruption is een onmiskenbare grauwe realiteit geworden. De vraag is niet meer of we de strijd tegen het op hol geslagen klimaat zullen verliezen, de vraag is wanneer.

  Terwijl zowat de hele wereld op deze nieuwe werkelijkheid reageert met verslagenheid en gelatenheid, timmert in Brazilië een visionair ondernemer aan een nieuwe toekomst voor de mensheid. Een toekomst die, als het van hem afhangt, niet op onze aarde zal liggen. Daar waar enkele jaren geleden alleen nog Braziliaanse wildernis lag, wordt nu in recordtempo gebouwd aan Space Valley, een kilometerslange aaneenschakeling van nieuwe bedrijven en onderzoekscentra, opgetrokken rond één centraal thema: ruimtevaart.

  Wanneer in een van de studentenpubs op de campus van het IISS, de prestigieuze universiteit in het hart van Space Valley, een jonge vrouw overlijdt in onduidelijke omstandigheden, begint voor inspecteur Ana Díaz een moeizame zoektocht naar de waarheid.

  Hoe ziet de wereld eruit in 2054? Voor de fans van “Black Mirror’

  ********************

  De schrijver: Dirk Speelman

  Dirk Speelman studeerde klassieke talen en informatica en is hoogleraar computationele corpuslinguïstiek aan de KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich op het zoeken van patronen in grote collecties van taalmateriaal (‘corpora’ in het jargon), met behulp van digitale technieken.

  Het is dus geen toeval dat het verhaal van zijn eerste boek zich deels afspeelt op een universitaire campus en dat technologische ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie en big data, en hun toenemende impact op wetenschap en maatschappij, als een rode draad door het verhaal lopen.

  Uitgeverij Manteau stelt 15 ePubs beschikbaar.

  ********************

  Wil je een gratis exemplaar winnen en meedoen aan deze leesclub? Dan is dit je kans!

  Deelnemen is voor ieder geregistreerd ThrillZone leesclublid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar.

  Wat moet je doen? Beantwoord deze mail (leesclub@thrillzone.nl ) en vul het volgende in:

  • Je naam (voor- en achternaam):
  • Je forumnaam als die afwijkt van je echte naam:
  • Je volledige adres (straat, huisnummer, postcode, stad, land):
  • Je leeftijd:
  • Je e-mailadres:
  • Waarom je aan deze leesclub (Rode nevel) deel wilt nemen…

  Alleen als alle vragen volledig zijn beantwoord, maak je kans op een gratis exemplaar.

  Let op!!:

  • De inschrijving sluit op 20 juli 2020. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen, als de eerste boeken zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op ThrillZone  op de boekpagina een lezersrecensie plaatsen.
  Saskia
  Bijdrager
  Post count: 192

  Benieuwd naar deze NederSF en deze debuterende schrijver. De speculatieve toekomst is altijd interessant om over te lezen. Ik ben benieuwd hoe deze er volgens Speelman uitziet. Een wie o wie heeft die jonge vrouw vermoord?
  En hoe zwart wordt die toekomst, is er hoop of is het afgelopen met ons? Heel nieuwsgierig!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.