Home Forums VOLLEDIG AFGERONDE LEESCLUBS Z-#1 Leesclub 34: Over elk vergeten heen Inschrijven leesclub Over elk vergeten heen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1306
  #6688 |

  Inschrijven voor ThrillZone leesclub 34

  Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de vierendertigste ThrillZone leesclub. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is Over elk vergeten heen van Jo Claes.

  Het verhaal: Over elk vergeten heen

  Op een kunstveiling in Antwerpen is hoofdinspecteur Thomas Berg er getuige van hoe een bronzen beeld van Constantin Meunier tegen een recordprijs wordt verkocht. Het beeld stelt de mythologische figuur Psyche voor en dateert van 1894.

  De nieuwe eigenaar, die toevallig in hetzelfde hotel logeert als Berg, wordt die nacht vermoord en het beeld gestolen. De belangrijkste verdachte is een Leuvense antiekhandelaar, tot op Valentijnsdag een tweede slachtoffer valt. Zijn hart is doorboord met een pijl en zijn lijk ligt tentoongespreid in de crypte van de man die ooit opdracht gaf om het beeld te maken.

  In de loop van het onderzoek wordt duidelijk dat het kunstwerk de helft is van een set, Eros en Psyche, waarvoor twee geliefden model hebben gestaan: een meisje uit de Leuvense burgerij en een joodse jongeman die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de Gestapo werd verraden. Het oude liefdesverhaal, de moord op Valentijnsdag, de pijl in het hart… alle elementen lijken erop te wijzen dat de dader doelbewust de mythe van Eros en Psyche kopieert, tot er een derde dode valt en Berg beseft dat er nog iets veel gruwelijkers aan de hand is. 

  ********************

  De schrijver: Jo Claes

  In 2008 begon Jo Claes aan een reeks misdaadromans rond het personage van inspecteur Thomas Berg. De boeken spelen zich af in Leuven, de woonplaats van de auteur. Op dit moment (2017) zijn er tien boeken uitgebracht in deze reeks: De zaak TorfsDe blinde vlekDood in decemberHet oog van de naaldTot de dood ons scheidt…Getekend vonnisDe mythe van Methusalem, Vermoorde onschuld, Voor wie de klok slaat en Over elk vergeten heen. Getekend vonnis werd genomineerd voor de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. De mythe van Methusalem kreeg de Hercule Poirot Publieksprijs en de Gouden Strop in 2015.

  Uitgeverij Houtekiet stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

  ********************

  Wil je een gratis exemplaar winnen en meedoen aan deze leesclub? Dan is dit je kans!

  Deelnemen is voor ieder geregistreerd ThrillZone leesclublid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar.

  Wat moet je doen? Beantwoord deze mail (leesclub@thrillzone.nl ) en vul het volgende in:

  • Je naam (voor- en achternaam):
  • Je forumnaam als die afwijkt van je echte naam:
  • Je volledige adres (straat, huisnummer, postcode, stad, land):
  • Je leeftijd:
  • Je e-mailadres:
  • Of je voorkeur uit gaat naar een paperback of ePub:
  • Waarom je aan deze leesclub (Over elk vergeten heen) deel wilt nemen…

  Alleen als alle vragen volledig zijn beantwoord, maak je kans op een gratis exemplaar.

  Let op!!:

  • De inschrijving sluit op maandag 29 mei 2017. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen, als de eerste boeken zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op ThrillZone op de boekpagina een lezersrecensie plaatsen.
  Stefanie_R1985
  Bijdrager
  Post count: 260

  Ingeschreven 🙂

  Axelle
  Bijdrager
  Post count: 161

  Ik waag graag ook mijn kans 🙂

  Severine
  Bijdrager
  Post count: 116

  Ik heb mij ook ingeschreven ?

  Lies Oosterhoff
  Bijdrager
  Post count: 117

  Ik heb net weer een boek dichtgeslagen en sta in twijfel om een nieuwe te lezen… Toch eerst ingeschreven bij deze leesclub. En? Ook nog maar weer begonnen in een nieuw boek. Ach, als ik mee mag doen in deze leesclub dan heb ik het boek waar ik nu in ben begonnen wel weer uit. Kan toch nooit zonder boek. Gelukkig wordt er veel geschreven.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.