Home Forums VOLTOOIDE LEESCLUBS NR’S 001 t/m 050 Leesclub 21: Nemesis Inschrijven leesclub Nemesis

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1737
  #4559 |

  Inschrijven voor ThrillZone leesclub 21

  Hij was als genomineerde met dit boek voor De Diamanten Kogel 2016 op 23 februari in Antwerpen en nu bij ons in de leesclub, Nemesis van Simon de Waal

  Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de eenentwintigste ThrillZone leesclub. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: Nemesis van Simon de Waal.

  Het verhaal: Nemesis

  Nadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren.

  Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders.

  Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug. Is het team te ver gegaan in hun zoektocht naar gerechtigheid en wraak.

  ********************

  De schrijver: Simon de Waal

  Simon de Waal (1961) is rechercheur zware misdaad en auteur van de thrillers Cop vs Killer en Pentito, beide genomineerd voor de Gouden Strop. Met Pentito won hij tevens de Diamanten Kogel 2008.

  In 2009 startte hij een reeks policiers met vriend en collega Appie Baantjer, die tijdens deel drie overleed. Afgelopen voorjaar vierde de reeks haar jubileum, met de verschijning van Een tien met een griffel.

  In december 2014 was de eerste aflevering van Bureau Raampoort te zien op SBS6, gebaseerd op de reeks, met in de hoofdrollen Thomas Acda (Peter van Opperdoes) en Tim Haars (Jacob Halm). De serie wordt geschreven door Simon zelf.

  ‘Nemesis’ van Simon de Waal is genomineerd als beste thriller van Vlaanderen in 2016.

  Vier Nederlandse en één Vlaamse thrillers zijn geselecteerd uit 108 inzendingen voor De Diamanten Kogel. Daar is Simon er een van.

  De jury bestaat uit Jos van Cann, Eric Diepvens (secretaris), Henri-Floris Jespers (voorzitter), Jürgen Joosten, Alain Sohier en Geert Swaenepoel. De prijs wordt door de Schepen van Cultuur uitgereikt in het Antwerpse stadhuis op 23 februari.

  Uitgeverij Lebowski stelt 4 paperbacks en 11 ePub’s beschikbaar.

  ********************

  Wil je een gratis exemplaar winnen en meedoen aan deze leesclub? Dan is dit je kans!

  Deelnemen is voor ieder geregistreerd ThrillZone leesclublid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar.

  Wat moet je doen? Beantwoord deze mail (leesclub@thrillzone.nl ) en vul het volgende in:

  • Je naam (voor- en achternaam):
  • Je forumnaam als die afwijkt van je echte naam:
  • Je volledige adres (straat, huisnummer, postcode, stad, land):
  • Je leeftijd:
  • Je e-mailadres
  • Waarom je aan deze leesclub (Nemesis) deel wilt nemen…
  • Of je voorkeur uit gaat naar een papieren exemplaar of een ePub. LET OP: ER ZIJN SLECHTS 4 PAPIEREN EXEMPLAREN BESCHIKBAAR!!

  Alleen als alle vragen volledig zijn beantwoord, maak je kans op een gratis exemplaar.

  Let op!!:

  • De inschrijving sluit op woensdag 15 maart 2017. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen, als de eerste boeken zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op ThrillZone op de boekpagina een lezersrecensie plaatsen.

   

  Marjon
  Bijdrager
  Post count: 166

  Ohhh, het is verklapt wie de mysterieuze auteur is.
  Wat zou het spannend geweest zijn wanneer het écht een “blind date” was geweest. ?

  Evy De Brabander
  Bijdrager
  Post count: 189

  Ik heb het eind vorig jaar al gelezen! Veel plezier iedereen!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.