Home Forums Leesclub 167: 2020 Kamp Alpha 2020 Kamp Alpha, Tijdens het lezen

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • Cees van Rhienen
  Sleutelbeheerder
  Post count: 1959
  #28877 |

  Tijdens het lezen komen andere punten onder de aandacht, hieronder staan een paar aandachtspunten, die je kunnen helpen.

  1. Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.
  2. Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht?
  3. Natuurlijk kunnen spellingfouten en een minder goede zinsopbouw ergeren tijdens het lezen en de aandacht afleiden van het verhaal. Kom je ze tegen, plaats er dan enkele als voorbeeld in dit onderdeel. Een eindeloze opsomming wordt niet op prijs gesteld.
  4. Voorkom het plaatsen van spoilers. Spoilers zijn stukken tekst over een boek waarin teveel van de verhaallijn wordt weggegeven. Niet doen! Dit wordt door je collega lezers niet op prijs gesteld!

   

  Lie
  Bijdrager
  Post count: 4

  Geniet van het lezen van dit boek
  Heb niet gelet op eventuele fouten, doe ik nooit bij lezen enkel indien erom gevraagd wordt. Erger me ook niet aan eventuele fouten, lees er gewoon over.
  Het verhaal neemt de juiste wending, net zoals ik het verwacht ….al blijft het raar natuurlijk dit te lezen in de huidige tijd.

  Britt1989
  Bijdrager
  Post count: 87

  Kom je opmerkelijke citaten tegen, plaats ze op deze plek en vermeld erbij waarom jij ze opmerkelijk vindt.

  Nee,nog geen citaten gezien

  Ontwikkelt de verhaallijn zich zoals je ook verwacht
  Nee, het is echt totaal anders dan ik verwacht had.

  Op de achterkant van het boek staan Arjen Terlinden en in het boek heet hij Arjen Verlinden

  Helma
  Bijdrager
  Post count: 33

  Heel bijzonder om te lezen in deze tijd met de mondkapjes en de latex handschoenen. Ik vind Sophie Duval nu al een hele enge vrouw.

  Sorayalatten
  Bijdrager
  Post count: 24

  Het verhaal ontwikkelt zich heel anders dan ik had verwacht maar is super meeslepend.
  Ik vond deze quote heel mooi ‘het lijkt wel oorlog.’ Hij legde het mesje neer en greep het glas dat Li voor hem had gevuld. ‘Het is oorlog. Alleen is het geheel onduidelijk wie de vijand is,’ zei Li.

  MarleenVdb
  Bijdrager
  Post count: 19

  1. Het citaat van de Duitse filosoof tussen hoofdstuk 4 en 5 vind ik heel treffend. “ Medelijden met dieren hangt zo nauw samen met de goedheid van het karakter, dat men gerust kan beweren: wie wreed is tegenover dieren, kan geen goed mens zijn. “ Het wordt namelijk ook in de volksmond gezegd dat wie goed is met dieren ook goed is met mensen. Wist niet dat dit in de 19e eeuw al via een filosoof werd neergepend
  2. Moet starten met hoofdstuk 12. Ik verwacht een bepaalde evolutie en hoop dat ze zich in die zin ontwikkelt. Kan het hier niet kwijt wat ik bedoel om geen spoiler te zijn 😉
  3. Nog geen taal- of spellingsfouten tegengekomen want ik ben daar wel allergisch voor. Dus so far so goed. Het enige waarbij ik een vraag had was “wat houd het IDS centrum in”. Is dit een erkende organisatie in Nederland? Of heb ik er ergens overgelezen?

  MarjanD
  Bijdrager
  Post count: 19

  ik ben nog niet heel ver gevorderd met het lezen van het boek. Het begin van het boek, over 2019, vond ik wat vreemd en kon ik niet helemaal plaatsen in hoofdstuk 2 en verder. Ik verwacht dat dit later nog komt.
  Maar tot nu toe is het prettig te lezen en ben ik wel nieuwsgierig naar het vervolg.

  biancam73
  Bijdrager
  Post count: 34

  Een boek wat heerlijk weg leest, het begin was wat apart/ lastig in te komen, maar dat gevoel gaat snel weg. Spelfouten of slechte zinsopbouw is me niet op gevallen, let ik ook nooit echt op of irriteert me niet snel. Ben benieuwd hoe het verder gaat

  carovu
  Bijdrager
  Post count: 20

  Ondertussen al halverwege het boek. Het voldoet wel aan de verwachtingen. Het is spannend en toch mysterieus omdat je niet echt een inzicht krijgt hoe de personages denken. De meeste zijn zeer op zichzelf en dan heb je de twee hoofdrolspelers Li en Arjan die toch het voortouw nemen in het verhaal. Dus ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat

  Ant
  Bijdrager
  Post count: 79

  Ik ben nu op blz 85 en het verhaal leest snel. Tot nu voldoet het verhaal zich zeker aan mijn verwachtingen.
  Tot nu toe ben ik nog geen opmerkelijkecitaten tegen gekomen. Het zijn korte zinnen die zorgen voor spanning en vaart in het verhaal. Wel vind ik het mooi dat Sussana Esther citaten van bekende filosofen tussen hoofdstukken verwerkt. Dit geeft het verhaal net een andere lading.

  Ik ben nog steeds geprikkeld om door te lezen. Het verhaal kan nog alle kanten opgaan. Ik vind dit boek een stuk fijner lezen dan De stem.

  Helma
  Bijdrager
  Post count: 33

  Ik lees altijd meerdere boeken tegelijk en moest even voorrang geven aan een ander boek. Ik ben inmiddels beland op pagina 36 dus nog erg aan het begin van het verhaal. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Straks lekker languit op de bank en doorlezen.

  MarjanD
  Bijdrager
  Post count: 19

  Tijdens het lezen ben ik geen storende zinsopbouw tegen gekomen.
  Wel een keer het woord fok (dacht dat het een typfout was) en later fokking. Dit vind ik persoonlijk overbodig en storend.

  Het verhaal leest makkelijk weg, alhoewel ik nog steeds het doel van het eerste hoofdstuk niet snap.
  De verhaallijn ontwikkelt zich wel zoals verwacht. Hier en daar wat onverwachte wendingen.
  Wel een plezierig boek om te lezen

  StephanieS
  Bijdrager
  Post count: 33

  Ik ben nu halverwege. De eerste 70 pagina’s was voor mij wat verwarrend met de meerdere personages.

  Wat mij ook erg op viel was het relatief kleine lettertype en de ruimte tussen de zinnen. (Paperback variant)
  Ik denk dat dit minder aantrekkelijk lezen is voor vele.

  Ik ben benieuwd hoe het verhaal zich verder gaat afspelen!

  Cece
  Bijdrager
  Post count: 78

  Vind het een heel bijzonder verhaal om te lezen, zeker in deze tijd. Even dacht ik dat het over deze tijd ging, gelukkig was het niet helemaal zo. Toch werd ik in het begin even een beetje boos.

  Chantal0706
  Bijdrager
  Post count: 11

  Het boek voldoet tot nu toe aan mijn verwachtingen rondom de actualiteit van het boek, wel loopt het verhaal anders dan ik had verwacht! Ik ben geen fouten in het boek tegen gekomen en anders waren ze zo klein dat ze me niet zijn opgevallen!
  Voor mij is het volgende citaat blijven hangen: “Medelijden met dieren hangt zo nauw samen met de goedheid van het karakter, dat men gerust kan beweren: wie wreed is tegenover dieren, kan geen goed mens zijn”. Ik vond deze erg treffend en kan me ook goed in dit citaat vinden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.